-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο δείκτης λιανικής έχει μέσα το δείκτη του λιανέμποριου. Τον δείκτη όλων των μαγαζιών. Εσύ θεωρείς ότι ο κόσμος αγοράζει εύκολα από το σουπερμάρκετ, ψωνίζει εύκολα ρούχα, παπούτσια, σχολικά κτλ;
https://www.statistics.gr/documents/20181/33e993a4-4b43-212b-3cbd-6ff974e8284b
Και επειδή τα ρούχα και οι σχολικές τσάντες είναι κινέζικα μάλλον ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τον δείκτη (προς τα κάτω). Αλλά όταν τυχόν θα πέσει ο δείκτης με την προοδευτική διακυβέρνηση εσύ θα μας λες τι καλά που είμαστε αφού δεν κάνουμε εισαγωγές και στρώνουμε το ισοζύγιο.
Έχουμε +2,4% μεταβολή στο λιανικό εμπόριο σε προεκλογική χρόνια με 50 δις δανεισμό του κράτους και έναν ποταμό επιδομάτων. Χωρίς μνημόνια, με φοβερή ανάπτυξη και επενδύσεις.
Εμ για αυτό σου λέω ότι δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφω ή από αγορά.
Μου λες ότι ο κόσμος ζορίζεται, σου βάζω θετικό δείκτη λιανικής, μετά μου λες ότι δεν είναι τόσο μεγάλος όσο πρέπει. Τέλος πάντων, το σταματώ εδώ γιατί δεν μπορώ να παίζω συνέχεις την μπαμπουσκα.
Εχει γίνει του επιδόματος το κάγκελο. Έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ επιδοματικης πολιτικής. Έχουν δανειστεί για αυτό δεκάδες δις εν μέρη λόγω της πανδημίας
Με χαλαρούς δημοσιονομικούς ελέγχους, και τι μου λες; ότι ο κόσμος στην πραγματικότητα δεν ζοριζεται και ότι δεν χρειάζεται επιδοματα;Είναι η ίδια συνθήκη διαβίωσης όπως και επί μνημονίων.
Το ισοζύγιο πέφτει και αλλιώς, με την τυποποίηση της βιοτεχνίας και την αυξηση των εξαγωγών. Οι συνετερισμοι γεωργών μπορει να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Με την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Οι Ζαιοι επί μνημονίων είχαν κάνει ρεκόρ μια χρονιά στην άμεσες ξένες επενδύσεις.
Δηλαδή η παραφιλολογία πως θα καταστραφεί η χώρα και κανείς δεν θα επενδύσει δεν είχε επιβεβαιωθεί, το αντίθετο μάλιστα.
Μάιστα, οι ζαίοι είχαν κάνει ρεκόρ σε σχέση με τι; Να σου ξαναβάλουμε τις άμεσες ξένες επενδύσεις τα ταλευταία χρόνια σε σχέση με τις χρονιες των ζαίων να μας πεις που ακριβώς συνίσταται το ρεκόρ τους;
Αλλά ξέρω, εδώ οι επενδύσεις τώρα είναι μουσαντένιες (παρόλο τον όγκο σε μηχανολογικό εξοπλισμό), μόνο διαμερίσματα στα νότια προάστεια ρε παιδί μου ενώ επί ζαίων ανοίγαμε ένα νέο εργοστάσιο ή μια νέα βιοτεχνία κάθε μέρα... Λες και δεν ζούσε η χώρα τότε από τουρισμό και Airbnb και παρήγαγε Tesla...
Μην παραλείψεις τώρα να μου γράψεις ότι "ήταν άλλες οι εποχές τότε" για να κλείσουμε τον κύκλο.
Δεν είπαμε ότι δεν γίνονται και τώρα επενδύσεις. Μην αλλοιώνεις τα λεγόμενά μου. Είπαμε ότι υπάρχει 4 φορές αύξηση επενδύσεων στον κατασκευαστικό κλάδο και μικρότερη μεν στον μηχανολογικό. Στα υπόλοιπα χοντρικά είμαστε στα ιδια επίπεδα.
Όσον αφορά τους Ζαιους όντως δεν βλέπω ρεκόρ δεκαετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις, εχεις δίκιο σε αυτό, αλλά οι ξένες επενδύσεις την εποχή τους ήταν σε υψηλότερο αν όχι ίδιο επίπεδο μέχρι την μέτρηση του δείκτη στο τέλους του 2022
Το ερώτημα είναι η ποιότητα των επενδύσεων. Είναι αγορές πολυκατοικιών για rbnb? Είναι παραγωγικές μονάδες;
-
@pgp737ng said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μίλησε αυτός που ανέβασε 2 φορές ψευτικους πίνακες για να μας παραμύθιασει
και τον πιάσαμε με την γιδα στην πλάτη!Ποιους ψεύτικους; Για ποιους μιλάς;;; Τυφλός είσαι;;;;
Ρε συ με ψεύτικες ειδήσεις θέλεις να συμβάλεις στο forum?
Εσυ που βάζεις ψεύτικους πίνακες τι να πούμε?
Υπομένουμε.Ποιος είναι ο ψεύτικος πίνακας;
Δείξε μου τον ψεύτικο πίνακα που έβαλα.
Παρατηρώ πως έχεις μια τάση στο να κατηγορείς ευκόλως τους ανθρώπους για ψεύτες. Δεν ξέρω από πού την κληρονόμησες, αλλά είναι κάπως προβληματική για εσένα διότι σε βάζει σε δύσκολη θέση απέναντι στην αλήθεια και σε οδηγεί σε εξευτελισμό.
Σε ξαναρωτώ, ανέφερες με χυδαία επίθετα το διάγραμμα που παρουσίαζε το έλλειμμα στο ισοζύγιο συναλλαγών. Είπες ότι είναι ψεύτικος, ότι δεν ισχύει, ότι είναι αριστερός, άπλυτος κτλ αυτός που τον έφτιαξε, εκρινες μέχρι και την εμφάνιση του.
Έκανες μάλιστα και αναφορές στη νομοθεσία για την διασπορά ψευδών ειδήσεων!Τελικά το διάγραμμα ισχύει μέχρι κεραίας. Ο ίδιος ο oecd αναφέρει τα ποσοστά αυτά στην επίσημη πλατφόρμα του.
Τι έχεις να πεις λοιπόν για τις αναφορές σου; Παραδέχεσαι ότι είπες ψέματα με συκοφαντίες για την μη ύπαρξη των δεδομένων; Όταν αρνεισαι την ύπαρξη των δεδομένων του oecd διαπράττεις ή όχι διασπορά ψευδών ειδήσεων που ο ίδιος επικαλείσαι;
Για να τα λες αυτά ξέχασες που ανέβασες τον ψεύτικο πίνακα πριν από 10 ημέρες φαντάζομαι.
Που το link που είχες ανεβάσει μας πήγαινε άλλου.
Που προσπαθούσες με χαζές δικαιολογίες να μας πεις ότι αυτό είναι.
Που σου πρώτοείχα πει για την γίδα.
Που σου είχαν πει ότι μπορεί ο καθένας να φτιάχνει ένα διάγραμμα.Σου είχα πει ότι μονο από επίσημες πηγές αναγνωρίζω τα δεδομένα.
Όλα τα αλλά μαζί και του άναρχοαπλυτου που ανέβηκε πριν απο 3 ημέρες πάνε καλάθι!
Ο oecd δεν είναι για εμένα τουλάχιστον, για εσένα δεν με απασχολεί αν σου κάνει, αρα καλάθι για εμένα.
Για κάθε πινακακι σου υπάρχουν τουλάχιστον αλλά 5 στον ιστό που λένε τα αντίθετα.Βάλε το πινακακι που είναι ψεύτικο. Έχεις τα παντελόνια;;;;;
Είσαι ανίδεος. Πραγματικά επικίνδυνος.Δεν μπορείς να καταλάβεις τι γράφουν οι δείκτες και ποιοι έχουν υψηλότερη βαρύτητα στην αξιολόγηση μιας οικονομίας.
Εάν δεν το βάλεις θα φας report για συνεχόμενη δυσφήμιση
Με αυτές τις αρχές σε μεγαλωσαν; Να συκοφαντεις έτσι κόσμο λέγοντας πως είναι ψεύτες επειδή εσύ και η νοημοσύνη σου δεν συμφωνεί με τα λεγόμενά τους;
Πιο επικίνδυνος συκοφάντης, και λασπολόγος από σενα δεν υπάρχει…. (γράψε λάθος… σε φτάνει ο σύντροφος σου με τον αρχαίο αμφορέα), που προσπαθείς να χειραγωγήσεις το κόσμο με ότι σε συμφέρει.
Να πας εσυ να το βρεις το ψεύτικο σου πινακακι.
Κοιτα, πριν από καμία 20αρια, περίπου σελίδες.
Σιγά μην ασχοληθω εγώ, και να χάσω 2 ώρες για τις ψευτιές που ανέβαζες πριν από μια βδομάδα.
Μεγάλη ιδέα έχεις για λόγου σου.Βρες το πινακακι, με κατηγορείς ότι ποσταρω ψεύτικα στοιχεία, βρες το πινακακι που θεωρείς ότι είναι ψεύτικο εαν έχεις ίχνος αξιοπρέπειας. Έρχεται ριπορτ για την συστηματική διαφήμιση.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@aea4tf θεωρώ επίσης καλό πως πρέπει να ξέρετε ότι αυτός ακριβώς ο υπαινιγμός από moderator για «επίσημη» προτροπή μονοδρόμου Μητσοτάκη, από «το περιοδικό που μας φιλοξενεί», είναι αιτία που παλιό «ιδρυτικό» μέλος χαιρέτησε το φόρουμ και δεν συμμετέχει πλέον.
Πράγμα που τελικώς θα κάνουν όλοι οι άνθρωποι με κάποια ελάχιστη Δημοκρατική συνείδηση κι ευθιξία, εφόσον συνεχιστεί αυτή η κομματική προπαγάνδα από moderators ή άλλα άτομα που εκπροσωπούν με τις ενέργειές τους, έστω έμμεσα, τους 4Τ.
Τολμάς και κάνεις κριτική εσύ, που είσαι ο μεγαλύτερος πραπαγανδιστής του forum. Έχεις δημοσιεύσει επανειλλημένα ψευδή στοιχεία με προσβλητικά σχόλια και χαρακτηρισμούς.
Πρέπει να μην έχεις καθόλου τσίπα πάνω σου για ν' ανοίγεις το στόμα σου για άλλους. Κανονικά θα έπρεπε να σε αποβάλλουν δια παντός από τη συζήτηση,
Το αυτο και ημεις αντυ, φερεφωνο κουλικο εισαι και εσυ που αντι για συζητηση προβαλεις προγραμμα κομματος. και οταν βλεπω σε ενοχλουν οι απεναντι 'αποβολη δια παντως' το αιτημα σου
Η αστικη ευγενεια, οχι δεν σωζει την κατασταση, επικινδυνη ειναι και μαλιστα περισσοτερο απο απλες, εστω και βωμολοχουσες, κραυγεςΟι απόψεις του καθενός είναι προσωπικό του δικαίωμα και να τις έχει και να τις προβάλει.
Μπερδεύεις βλέπω την ελευθερία λόγου και απόψεων με την προπαγάνδα, τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και τα εσκεμμένα ψεύδη.
Γιατί, σου ή σας χαλάνε τα αριστερά παπατζο-αφηγήματα? Και το παίζεις υπεράνω και κριτής χαρακτηρίζοντας τις δικές μου απόψεις κομματικές και Κουλικές?
Με ποιο δικαίωμα? Οι δικές σου αριστερές απόψεις δεν είναι κομματικές? Και μάλιστα και αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες κατά τη γνώμη μου. Αλλά όσο σας ανέχεται ο λαός και σας βάζει στη Βουλή, δυστυχώς θα έχετε το δικαίωμα να τις λέτε.Μαλιστα
Και παλι επικληση για αποκλεισμο ελευθεριων.
Καλυτερα μεινε στο μπλε γλυφιτζουρι -
@lap βλέπω τελείωσες το πρόγραμμα του αριστερού πλυσίματος και έχεις ξεκινήσει το στύψιμο. Το 'χεις παρακάνει, κόψε λίγο ταχύτητα γιατί εκτίθεσαι διαρκώς.
Δεν έβαλα προ ημερών τις άμεσες ξένες επενδύσεις, που έχουν διπλασιαστεί επί ΝΔ και ήταν στάσιμες επί Ζαίων? Δεν φαινόταν η αύξηση επενδύσεων κατά 3δισ σε μηχανολογικό εξοπλισμό? Που αυθαίρετα υποθέτεις ότι σχετίζονται με τις οικοδομές?
Δε συζητήσαμε για την ισορροπία του ισοζυγίου επί Ζαίων και την επίδραση των capital controls και της νέκρωσης της αγοράς? .
Όταν κάτι συμφέρει το αριστερό αφήγημα το προβάλλεις, όταν όχι το απαξιώνεις με αυθαίρετες παραδοχές και στριφογυρίσματα. Το γνωστό με το Ρίζο...Σου ξαναλέω ότι τα "στεγνά" οικονομικά μεγέθη που βάζεις κατά καιρούς δεν έχουν καμιά αξία αν δεν συνδέονται με πολιτικά επιχειρήματα. Βάζεις επιλεκτικά στοιχεία χωρίς καμία αιτιολόγηση και σύνδεση με την αγορά και τις πραγματικές συνθήκες.
Πράγματι επί ΝΔ έπεσαν αρετά δισ € στη αγορά, κυρίως λόγω κορωναιού, υπό μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής κλπ. Προφανώς το ίδιο θα έγινε και στην υπόλοιπη Ευρώπη που βρέθηκε υπό τις ίδιες συνθήκες. Δεν είναι θέμα πολιτικής της ΝΔ, έτσι το έφεραν οι συνθήκες. Άρα για άλλη μια φορά πετάς σκόρπια επιχειρήματα χωρίς πολιτική ανάλυση για δημιουργία εντυπώσεων.
Σοβαρέψου και συμαζέψου. Εκτός αν κυνηγάς την προαγωγή από πλυντήριο σε στεγνωτήριο... -
@aea4tf θεωρώ επίσης καλό πως πρέπει να ξέρετε ότι αυτός ακριβώς ο υπαινιγμός από moderator για «επίσημη» προτροπή μονοδρόμου Μητσοτάκη, από «το περιοδικό που μας φιλοξενεί», είναι αιτία που παλιό «ιδρυτικό» μέλος χαιρέτησε το φόρουμ και δεν συμμετέχει πλέον.
Πράγμα που τελικώς θα κάνουν όλοι οι άνθρωποι με κάποια ελάχιστη Δημοκρατική συνείδηση κι ευθιξία, εφόσον συνεχιστεί αυτή η κομματική προπαγάνδα από moderators ή άλλα άτομα που εκπροσωπούν με τις ενέργειές τους, έστω έμμεσα, τους 4Τ.
Τολμάς και κάνεις κριτική εσύ, που είσαι ο μεγαλύτερος πραπαγανδιστής του forum. Έχεις δημοσιεύσει επανειλλημένα ψευδή στοιχεία με προσβλητικά σχόλια και χαρακτηρισμούς.
Πρέπει να μην έχεις καθόλου τσίπα πάνω σου για ν' ανοίγεις το στόμα σου για άλλους. Κανονικά θα έπρεπε να σε αποβάλλουν δια παντός από τη συζήτηση,
Το αυτο και ημεις αντυ, φερεφωνο κουλικο εισαι και εσυ που αντι για συζητηση προβαλεις προγραμμα κομματος. και οταν βλεπω σε ενοχλουν οι απεναντι 'αποβολη δια παντως' το αιτημα σου
Η αστικη ευγενεια, οχι δεν σωζει την κατασταση, επικινδυνη ειναι και μαλιστα περισσοτερο απο απλες, εστω και βωμολοχουσες, κραυγεςΟι απόψεις του καθενός είναι προσωπικό του δικαίωμα και να τις έχει και να τις προβάλει.
Μπερδεύεις βλέπω την ελευθερία λόγου και απόψεων με την προπαγάνδα, τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και τα εσκεμμένα ψεύδη.
Γιατί, σου ή σας χαλάνε τα αριστερά παπατζο-αφηγήματα? Και το παίζεις υπεράνω και κριτής χαρακτηρίζοντας τις δικές μου απόψεις κομματικές και Κουλικές?
Με ποιο δικαίωμα? Οι δικές σου αριστερές απόψεις δεν είναι κομματικές? Και μάλιστα και αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες κατά τη γνώμη μου. Αλλά όσο σας ανέχεται ο λαός και σας βάζει στη Βουλή, δυστυχώς θα έχετε το δικαίωμα να τις λέτε.Μαλιστα
Καλυτερα μεινε στο μπλε γλυφιτζουριΟι ελευθερίες δεν σημαίνουν αυθαιρεσία και ατιμωρησία. Πάντα στις δημοκρατικές κοινωνίες τα δικαιώματα συνδέονται και με υποχρεώσεις. Και όλα μέσα σ' ένα πλαίσιο κανόνων συμπεριφοράς και λειτουργίας.
Αν δεν τηρηθούν τα παραπάνω συνεπάγονται και ποινές ή στέρηση κάποιων ελευθεριών.Είναι γνωστή η προτίμηση της αριστεράς στο μπάχαλο. Φάινεται και από τη μικρή μας χώρα, που έχουν επικρατήσει τα "σοσιαλιστιο-αριστερά" ιδεώδη.
-
@lap βλέπω τελείωσες το πρόγραμμα του αριστερού πλυσίματος και έχεις ξεκινήσει το στύψιμο. Το 'χεις παρακάνει, κόψε λίγο ταχύτητα γιατί εκτίθεσαι διαρκώς.
Δεν έβαλα προ ημερών τις άμεσες ξένες επενδύσεις, που έχουν διπλασιαστεί επί ΝΔ και ήταν στάσιμες επί Ζαίων? Δεν φαινόταν η αύξηση επενδύσεων κατά 3δισ σε μηχανολογικό εξοπλισμό? Που αυθαίρετα υποθέτεις ότι σχετίζονται με τις οικοδομές?
Εσύ θεωρείς ότι δεν σχετίζονται;;;; Για εξήγησε το μας περισσότερο....
Δε συζητήσαμε για την ισορροπία του ισοζυγίου επί Ζαίων και την επίδραση των capital controls και της νέκρωσης της αγοράς? .
Όταν κάτι συμφέρει το αριστερό αφήγημα το προβάλλεις, όταν όχι το απαξιώνεις με αυθαίρετες παραδοχές και στριφογυρίσματα. Το γνωστό με το Ρίζο...Κανεις λάθος αναφέραμε το τι συνέβη επί Ζαιων την περίοδο εκείνη όπως αναφέραμε επίσης και την δυσκολία το πρώτο έτος, όπως επίσης αναφέραμε την χαλάρωση των συνθηκών των υπολοίπων ετών και την μεγένθυση.
Σου ξαναλέω ότι τα "στεγνά" οικονομικά μεγέθη που βάζεις κατά καιρούς δεν έχουν καμιά αξία αν δεν συνδέονται με πολιτικά επιχειρήματα. Βάζεις επιλεκτικά στοιχεία χωρίς καμία αιτιολόγηση και σύνδεση με την αγορά και τις πραγματικές συνθήκες.
Συνδέονται με επιχειρήματα, κανείς λάθος. Άσε τα περί αγοράς. Οι μισοί μάλλον ως υπάλληλοι δεν έχετε καμία επαφή. Άσε να έχουν αυτοί που τρέχουν για την αγορά και μιλούν με ανθρώπους της.
Πράγματι επί ΝΔ έπεσαν αρετά δισ € στη αγορά, κυρίως λόγω κορωναιού, υπό μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής κλπ. Προφανώς το ίδιο θα έγινε και στην υπόλοιπη Ευρώπη που βρέθηκε υπό τις ίδιες συνθήκες. Δεν είναι θέμα πολιτικής της ΝΔ, έτσι το έφεραν οι συνθήκες. Άρα για άλλη μια φορά πετάς σκόρπια επιχειρήματα χωρίς πολιτική ανάλυση για δημιουργία εντυπώσεων.
Πάλι λάθος, η πανδημία σταμάτησε εδώ και δύο έτη σχεδόν. Η επιδοματικη πολιτική συνεχίζεται και μεγενθνεται κάθε έτος. Μέσα στο προηγούμενο διάστημα ξαναδανειστηκαμε κάποια δις (7 δις ως σθνολο αν θυμάμαι σωστά) για έκτακτες ανάγκες, εκτός πανδημίας. Τώρα αυτό γίνεται λόγω πληθωρισμου. Γενικά χωρίς επιδότηση η αγορά θα καταρρεύσει. Αυτό λέω.
Σοβαρέψου και συμαζέψου. Εκτός αν κυνηγάς την προαγωγή από πλυντήριο σε στεγνωτήριο...
Το ίδιο εύχομαι, μάθε πρώτα τα βασικά και μετά έλα να μας τα πεις.
-
Μίλησε αυτός που ανέβασε 2 φορές ψευτικους πίνακες για να μας παραμύθιασει
και τον πιάσαμε με την γιδα στην πλάτη!Ποιους ψεύτικους; Για ποιους μιλάς;;; Τυφλός είσαι;;;;
Ρε συ με ψεύτικες ειδήσεις θέλεις να συμβάλεις στο forum?
Εσυ που βάζεις ψεύτικους πίνακες τι να πούμε?
Υπομένουμε.Ποιος είναι ο ψεύτικος πίνακας;
Δείξε μου τον ψεύτικο πίνακα που έβαλα.
Παρατηρώ πως έχεις μια τάση στο να κατηγορείς ευκόλως τους ανθρώπους για ψεύτες. Δεν ξέρω από πού την κληρονόμησες, αλλά είναι κάπως προβληματική για εσένα διότι σε βάζει σε δύσκολη θέση απέναντι στην αλήθεια και σε οδηγεί σε εξευτελισμό.
Σε ξαναρωτώ, ανέφερες με χυδαία επίθετα το διάγραμμα που παρουσίαζε το έλλειμμα στο ισοζύγιο συναλλαγών. Είπες ότι είναι ψεύτικος, ότι δεν ισχύει, ότι είναι αριστερός, άπλυτος κτλ αυτός που τον έφτιαξε, εκρινες μέχρι και την εμφάνιση του.
Έκανες μάλιστα και αναφορές στη νομοθεσία για την διασπορά ψευδών ειδήσεων!Τελικά το διάγραμμα ισχύει μέχρι κεραίας. Ο ίδιος ο oecd αναφέρει τα ποσοστά αυτά στην επίσημη πλατφόρμα του.
Τι έχεις να πεις λοιπόν για τις αναφορές σου; Παραδέχεσαι ότι είπες ψέματα με συκοφαντίες για την μη ύπαρξη των δεδομένων; Όταν αρνεισαι την ύπαρξη των δεδομένων του oecd διαπράττεις ή όχι διασπορά ψευδών ειδήσεων που ο ίδιος επικαλείσαι;
Για να τα λες αυτά ξέχασες που ανέβασες τον ψεύτικο πίνακα πριν από 10 ημέρες φαντάζομαι.
Που το link που είχες ανεβάσει μας πήγαινε άλλου.
Που προσπαθούσες με χαζές δικαιολογίες να μας πεις ότι αυτό είναι.
Που σου πρώτοείχα πει για την γίδα.
Που σου είχαν πει ότι μπορεί ο καθένας να φτιάχνει ένα διάγραμμα.Σου είχα πει ότι μονο από επίσημες πηγές αναγνωρίζω τα δεδομένα.
Όλα τα αλλά μαζί και του άναρχοαπλυτου που ανέβηκε πριν απο 3 ημέρες πάνε καλάθι!
Ο oecd δεν είναι για εμένα τουλάχιστον, για εσένα δεν με απασχολεί αν σου κάνει, αρα καλάθι για εμένα.
Για κάθε πινακακι σου υπάρχουν τουλάχιστον αλλά 5 στον ιστό που λένε τα αντίθετα.Βάλε το πινακακι που είναι ψεύτικο. Έχεις τα παντελόνια;;;;;
Είσαι ανίδεος. Πραγματικά επικίνδυνος.Δεν μπορείς να καταλάβεις τι γράφουν οι δείκτες και ποιοι έχουν υψηλότερη βαρύτητα στην αξιολόγηση μιας οικονομίας.
Εάν δεν το βάλεις θα φας report για συνεχόμενη δυσφήμιση
Με αυτές τις αρχές σε μεγαλωσαν; Να συκοφαντεις έτσι κόσμο λέγοντας πως είναι ψεύτες επειδή εσύ και η νοημοσύνη σου δεν συμφωνεί με τα λεγόμενά τους;
Πιο επικίνδυνος συκοφάντης, και λασπολόγος από σενα δεν υπάρχει…. (γράψε λάθος… σε φτάνει ο σύντροφος σου με τον αρχαίο αμφορέα), που προσπαθείς να χειραγωγήσεις το κόσμο με ότι σε συμφέρει.
Σιγά μην ασχοληθω εγώ, και να χάσω 2 ώρες για τις ψευτιές που ανέβαζες πριν από μια βδομάδα.
Μεγάλη ιδέα έχεις για λόγου σου.Βρες το πινακακι, με κατηγορείς ότι ποσταρω ψεύτικα στοιχεία, βρες το πινακακι που θεωρείς ότι είναι ψεύτικο εαν έχεις ίχνος αξιοπρέπειας. Έρχεται ριπορτ για την συστηματική διαφήμιση.
Επαναλαμβάνω…
Σιγά μην ασχοληθω εγώ, και να χάσω 2 ώρες για τις ψευτιές που ανέβαζες πριν από μια βδομάδα.Κάνεις επίδειξη της αξιοπρέπειας σου.
Δεν ξέρω για ποιο με κατηγορείς, εσύ διαδίδεις ότι βάζω ψεύτικα στοιχεία και μένεις σε αυτό χωρίς να αποδείξεις την κατηγορία. Ποια είναι τα ψεύτικα στοιχεία;
-
Έχουν δανειστεί για αυτό δεκάδες δις εν μέρη λόγω της πανδημίας
Με χαλαρούς δημοσιονομικούς ελέγχους,Στην υπόλοιπη Ευρώπη τι ίσχυσε; Γιατί άραγε; Ήταν όμορφοι οι ΝΔληδες και τους εκαναν το χατήρι; Υπάρχει (μία) χώρα στην ΕΕ που δεν αύξησε τον δανεισμό της την περίοδο αυτή;
και τι μου λες; ότι ο κόσμος στην πραγματικότητα δεν ζοριζεται και ότι δεν χρειάζεται επιδοματα;
Δεν νομίζω να σου έγραψα κάπου ότι δεν χρειάζονται εποδόματα. Υπάρχει όμως μία ειδοποιός διαφορά που δεν την βλέπεις. Οι ζαίοι για να βγάλουν τα επιδόματα όρμησαν πάνω στους "πλούσιους" των 30Κ και τους έγδαραν. Επ' αυτού έχει ομολογήσει και ο Τσακαλώτος.
Οι ΝΔληδες μειώνουν (έστω και λίγο) την φορολογία και προσπαθούν να χρηματοδοτήσουν τα επιδόματα από αυξημένα έσοδα προυπολογισμού μέσω ανάπτυξης. Το μαξιλάρι των 36 δις έχει παραμείνει ακέραιο αν σε ανησυχεί...Απ ότι καταλαβαίνω εσύ προκρίνεις την πολιτική των ζαίων. Χαρατσωμα δλδ των "πλούσιων" ώστε να έχουν λιγότερο εισόδημα για να αγοράζουν καταναλωτικά αγαθά ώστε να μειώσουμε το έλλειμα και να χρηματοδοτούμε από εκεί τα επιδόματα. ΟΚ, το αναμένω ότι αυτό θα κάνουν, πειράζει που δεν μου αρέσει;
-
Οι Ζαιοι ΔΕΝ είχαν πρόσβαση σε άπειρο δανεισμό, έκαναν κάποια δοκιμαστικα ανοίγματα στις αγορές για να βελτιώσουν το κλίμα και να αξιολογήσουν τις απόψεις της διεθνούς αγορας.
Δεν είχαν χαλαρό δημοσιονομικό έλεγχο, είχαν να παραδώσουν πρωτογενή πλεονάσματα. Το μόνο που είχαν ως εργαλείο για να διατηρηθεί ένα επίπεδο λιανικής αγοράς και εσωτερικής οικονομίας ηταν η αναδιανομή πλούτου.
Το μαξιλάρι ήταν βαρύ, αλλά απαραίτητο όπως μας έδειξε η ιστορία καθότι έδωσε ρευστότητα την περίοδο που χρειαζόταν.
Να σε ρωτήσω, τι ετήσιο όφελος είδες εσύ στα εισοδήματα σου;
Σου εξήγησα με ποιον τρόπο μειώνεις το αρνητικό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών.
-
Καλυτερα μεινε στο μπλε γλυφιτζουριΟι ελευθερίες δεν σημαίνουν αυθαιρεσία και ατιμωρησία. Πάντα στις δημοκρατικές κοινωνίες τα δικαιώματα συνδέονται και με υποχρεώσεις. Και όλα μέσα σ' ένα πλαίσιο κανόνων συμπεριφοράς και λειτουργίας.
Αν δεν τηρηθούν τα παραπάνω συνεπάγονται και ποινές ή στέρηση κάποιων ελευθεριών.Είναι γνωστή η προτίμηση της αριστεράς στο μπάχαλο. Φάινεται και από τη μικρή μας χώρα, που έχουν επικρατήσει τα "σοσιαλιστιο-αριστερά" ιδεώδη.
η αυτη επαναληψη των αυτων....
το μαθημα δεν ειχε αλλη σελιδα? -
το μαθημα δεν ειχε αλλη σελιδα?Κάποιοι κόβονται από την 1η σελίδα. Που εξηγεί τι σημαίνει δημοκρατία. Και δεν μπορούνε να πάνε παρακάτω...
-
Το μόνο που είχαν ως εργαλείο για να διατηρηθεί ένα επίπεδο λιανικής αγοράς και εσωτερικής οικονομίας ηταν η αναδιανομή πλούτου.
Μόνο που αντί να αναδιανείμουν τον πλούτο με περιουσιολόγια κλπ άφησαν την φοροδιαφυγή (και αυτοί) να οργιάζει και έβαλαν επιπλέους φόρους σε αυτούς που ήδη πλήρωναν.
Επ αυτού ούτε οι τρέχοντες έκαναν κάτι σημαντικό. Ούτε αναμένεται να κάνουν αφού όλες τις φορολογικές ελαφρύνεις τις τοποθετούν βολικά στις χαμηλότερες κλίμακες. Ως εκ τούτου το οικογενειακό όφελός μου ήταν κάτι λίγα κατοστάρικα τον μήνα και δεν πρόκειται να βελτιωθεί με κανέναν από τους δύο.
-
Άσε το οικογενειακό. Το ατομικό. Πόσο ήταν;
Στα υπόλοιπα εχεις δίκιο.
-
το μαθημα δεν ειχε αλλη σελιδα?Κάποιοι κόβονται από την 1η σελίδα. Που εξηγεί τι σημαίνει δημοκρατία. Και δεν μπορούνε να πάνε παρακάτω...
καρδουλα
εφανει λοιπον η δημοκρατικοτις του #koulis_era -
Άσχετο που είναι ο johan;;;;
-
To ατομικό τι να το κάνω; Μόνος μου τα πληρώνω; Αν οφελείται και η γυναίκα μου δεν μετράει; Πες ότι είναι συνολικά το φροντιστήριο του παιδιού, λίγα είναι για έναν μισθωτό;
Δεν είμαι στελεχάτζα, κάτι έχεις καταλάβει λάθος... -
To ατομικό τι να το κάνω; Μόνος μου τα πληρώνω; Αν οφελείται και η γυναίκα μου δεν μετράει; Πες ότι είναι συνολικά το φροντιστήριο του παιδιού, λίγα είναι για έναν μισθωτό;
Δεν είμαι στελεχάτζα, κάτι έχεις καταλάβει λάθος...Δεν αξιολογώ αυτό, θέλω να δω τι όφελος είχες εσύ ως εργαζόμενος. Πόσα; 100/μήνα;
-
@gatoz να ήταν μόνο ο ίδιος ο Κούλης, έχει μαζέψει πραγματικά όλα τα ορφανά του Καρατζαφέρη, δημοκρατικά όλα φυσικά!
-
-
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@argosxolos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Διακρίνω μια ενόχληση.θα σου περάσει δεν πειράζει
Ακόμα περιμένω να διαβάσω ποιον κλάδο εκπροσωπείς εσύ ως άμεμπτος κριτής των άλλων
Δεν νομίζω να ντρέπεσαι.ε;Φυσικά στον ιδιωτικό τομέα ανήκω από πάντα. Θα ντρεπόμουν αν έγραφα μπούρδες για χαμηλούς μισθούς και κόστους ζωής δύο ΔΥ σε ένα σπίτι όταν οι αντίστοιχοι του ιδιωτικού τομέα στην συντριπτική τους πλειοψηφία υποαμοίβονται και υπερεργάζονται. Άσε που πολύ θα ήθελα να ήξερα αν οι "δημόσιοι" που κλαίγονται θα έπαιρναν τα ίδια στον ιδιωτικό τομέα ή αν απλά είναι βολεμένα ορφανά του κομματικού σωλήνα
Καμία όχληση, πάντα ευπρόσδεκτος.. Φιλιά και χαιρετισμούς!
Λοιπόν άκου να δεις φάση.επαγγελομαι υδραυλικός
Έχω δουλέψει και σαν ελεύθερος επαγγελματίας,έχω δουλέψει και σαν ιδιωτικός υπάλληλος και σήμερα δουλεύω σαν αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου στην εταιρεία ύδρευσης αποχέτευσης θεσσαλονίκης
Για αρχή πλέον(εδώ και 25 χρόνια)σε οποιαδήποτε θέση που προκηρύσσεται μέσω ΑΣΕΠ δεν μπορείς να μπεις μέσω κομματικού σωλήνα
Το κόμμα μόνο να σε φέρει σπίτι σου μπορεί κι αυτό γίνεται μόνο αν έχεις πολύ γερό βύσμα.guess what.το κόμμα που τα κάνει αυτά συνήθως είναι η σημερινή κυβέρνηση.η προηγούμενη δεν πρόλαβε να αναπτύξει τέτοιο μηχανισμό, θέλει να βγει για να προλάβει.το θέμα μας δεν είναι αυτό όμωςΕλεύθερος επαγγελματίας αν δεν κλέψεις μπαίνεις πολύ μεσα.ολη η γενιά μου παράτησε νόμιμα την δουλειά και όσοι συνεχίζουν δουλεύουν μαύρα.σε λίγα χρόνια αν δεν γίνεται ήδη θα σπανίζουν οι αδειούχοι υδραυλικοί.το κλέψιμο το κρατάμε γιατί το ίδιο ισχύει σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες είτε είναι υδραυλικοί είτε γιατροί
Με την διαφορά ότι ο γιατρός και παρόμοια επαγγελματα(δικηγόρος)δύσκολα χάνονταιΣαν ιδιωτικός υπάλληλος ποτέ δεν είχα την αμοιβή που έπρεπε,ποτέ δεν πήρα όλα τα ένσημα.γι αυτό κι έγινα ελεύθερος επαγγελματίας
Πρόσεξε τώρα όμως.οσοι μείναν συνέναισαν σε ότι πρόσταζε το αφεντικό.αυτο ισχύει για όλους τους κλάδους.σπανια βρίσκεις σωστό εργοδότη,οι εξαιρέσεις είναι συγκεκριμένες όπως και σπάνια βρίσκεις υπαλλήλους που να ζητάνε οσα ορίζει ο νόμος.αν θα συμβεί αυτό την άλλη μέρα απόλυση.οποτε κανείς δεν τολμαει την κόντρα,συμπεριφέρεται σαν ΔΥ χωρίς να κάνει απεργία όταν προκηρύσσεται,γιατί όλα βαίνουν καλώς ακόμα κι αν δεν βαίνουν
Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα όπως κολλητού μου που μπορεί να δουλεύει με ένα λάπτοπ από όπου θέλει,να είναι μια κανονικά εργαζόμενος μια απολυμενος και να παίρνει επίδομα ανεργίας, και ταυτόχρονα να κάνει και μαύρα δουλειές.
Κι επειδή έχω ακούσει κι αυτό το επιχείρημα πολλές φορές, χωρίς να έχει μεγαλύτερη μόρφωση από μένα.μπραβο του.απλα δεν τον άκουσα και πότε να κατηγορεί άλλους..
Πάμε και στο σήμερα
Συγκεκριμένος μισθός που δεν φτάνει αν τα βάλουμε κάτω.εφορια ασφάλεια όλα κανονικά,κρατήσεις όλα κανονικά,πρώτος φταιχτης για το σύνολο της χώρας επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση επιθυμεί την συνουσία μαζί μας,και στο τέλος εσύ είσαι στο δημόσιο μην κλαιγεσαι
Και ξέρεις η φύση της δικιάς μου δουλειάς δεν έχει ωράριο Πάσχα Χριστούγεννα σαββατοκυριακα και αργίες.επισης λείπουν άτομα σε καίριες θέσεις,σε κάποιον άλλον δημόσιο οργανισμό είχαμε νεκρούς πρόσφατα λόγω της έλλειψης ατόμων.κι οποίος θέλει κοιτάει τις ανακοινώσεις του σωματείου για να δει τι ζητάει γιατί τα διαβάσαμε κι αυτά..Ευτυχώς υπάρχει χορηγία εσαεί από τον μπαμπά παρότι απεβίωσε και κουτσοβγαινει η φάση.οπως για όλους το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει.κουτσοβγαινει.κι όταν υπάρχει ενσυναίσθηση κανεις δεν κατηγορεί τον άλλον
Εσύ έκανες λαικ όμως στα μεγάλα εισοδήματα της μ@@@ιας που είπα στην απάντηση του @fiverg
Μπορώ να φανταστώ χίλιους δυο λόγους για αυτό..Υ.γ επίτηδες δεν αναφέρω τους εργοδότες.πρωτον δεν υπήρξα ποτέ.δευτερον πολλές οι λαμογιες μπροστά στα μάτια μου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2