-
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο μέσος Έλληνας αφόδευσε εις το αλώνι για τις αγορές. Αυτά είναι για τους γιάπηδες και τους χρηματιστηριάκηδες. Το μόνο που ενδιαφέρει τον μέσο πολίτη είναι η καθημερινότητα του. Αυτή λοιπόν καταστράφηκε επί Σαμαροβενιζέλων. Επί Τσίρπα ζημιά είδαν οι επιχειρήσεις, αλλά του έσκασε στα χέρια η βόμβα των προηγούμενων. Χωρίς να λέω ότι τα πήγε καλά ο Αλεξάκος, αλλά τουλάχιστον έκανε μερικά σωστά, όπως να καταργήσει το 5Ευρω στα νοσοκομεία του κατάπτυστου Μπουμπούκου και να δώσει δωρεάν περίθαλψη σε όλους!!! Το ξέρεις ότι ο Μητσοτάκης έκοψε την συνταγογράφιση στους ιδιώτες γιατρούς για τους ανασφάλιστους;
Επίσης όλα τα σοβαρά Κράτη διατηρούν αυτά που έγραψες πριν (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Υγεία, Παιδεία κλπ, αλλά και πολλά άλλα αγαθά). Στα σοβαρά Κράτη προφανώς δεν περιλαμβάνω τις ΗΠΑ...
Ναι κατήργησε τα 5 ευρώ αλλά η πεθαμένη από το 2004 μάνα μου ακόμα πληρώνει νοσοκομειακή περίθαλψη για το 30% της σύνταξης της που παίρνει ο πατέρας μου…και για να μην ξεχάσουμε το μεγαλείο του νόμου -κατά δήλωση του κομμουνιστή - Κατρούγκαλου η υπέρογκη σύνταξη του πατέρα μου έπεσε από τα 364 στα 320 ευρώ. Τόσο φιλολαϊκή πολιτική δεν είχε εφαρμόσει ούτε ο Αδόλφος.
Πρώτα από όλα να ζήσετε και να την θυμόσαστε την μητέρα σου.
Από εκεί και πέρα, θες να μου πεις ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είxε μόνον μειώσεις; Επί Σμαροβενιζέλων όχι;
Τέλος, οι κρατήσεις είναι κάτι που ισχύει σε όλες τις συντάξεις. Και η μάνα μου κολλούσε τόσα χρόνια ένσημα στο ΙΚΑ και τώρα παίρνει 420. Μάλιστα είδε 40 Ευρώ αύξηση επί Μητσοτάκη, αλλά αν είναι να το θεωρήσω αυτό λόγo ψήφου, πολύ φτηνά την κοστολογεί την ψήφο μου ο Κούλης.Εσυ έκανες την σύγκριση του πεντάευρου του Άδωνι με την -λέμε τώρα- φιλολαϊκή απόφαση του αγράμματου να το καταργήσει. Δεν είπα πουθενά ότι οι Σαμαροβενιζελοι δεν μείωσαν μισθούς και συντάξεις και μην βάζεις λόγια που δεν είπα και υπάρχουν μόνο στην φαντασία σου…σε τελική ανάλυση, θέλεις να μου πεις ότι είναι λογικό να κρατάνε χρήματα για νοσοκομειακή περίθαλψη από αποβιώσαντες?
Και αν δεν κάνω λάθος, οι κατάπτυστοι Σαμαροβενιζελοι δεν πείραξαν τις χαμηλές συντάξεις…ξέσκισαν όλους τους υπόλοιπους…Ξεκινώντας από το τέλος, νομίζω επί Σαμαροβενιζέλων είχε ένα 10άρικο μείωση η μάνα μου (από τα 390 στα 380) και ένα 150άρι ο πατέρας μου (πέφτοντας κάτω από χιλιάρικο, με 39 χρόνια ένσημα στο ΤΑΕ, τα περισσότερα στην υψηλότερη κλίμακα). Ντάξει, αυτούς με υψηλές συντάξεις τους έσκισαν. Πατέρας φίλου μου, Στρατηγός στην κλιμακα Δκτου ΣΣ, έπεσε από τα 3000 στα 1400...
Τέλος ναι, θεωρώ λογικό να υπάρχει κράτηση για νοσοκομειακή περίθαλψη, από την στιγμή που αυτή η σύνταξη πλέον αποδίδεται σε κάποιον άλλον. Θα μου πεις ότι αυτός ο άλλος πληρώνει ήδη για περίθαλψη από την δική του σύνταξη. Ο αντίλογος είναι ότι θα μπορούσε το Κράτος να μην δίνει καν σύνταξη σε συγγενείς αποβιωσάντων, από την στιγμή που αυτοί έχουν δική τους σύνταξη! -
@pgp737ng said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
…
Γιατί οι χουνταίοι δάσκαλοι της εποχής, οι ξυρισμένοι κόντρα και με χωρίστρα, τουλάχιστον ήξεραν Ελληνικά οι άνθρωποι, δεν ήταν ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ, όπως τα μετέπειτα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΟΥΔΟΥΦΟΥΚΟΥ...Θυμάσαι εκείνοι οι χουντικοί με ποιον συνεργαζόντουσαν για να κάνουν έργα???
Με τον πατέρα Τσίπρα μήπως? Κάποια εταιρία ΗΡΑΚΛΗΣ…Ενας από τους πρωτεργάτες της αντίστασης κατά της Χούντας στην Κρήτη, ο παπάς Πέτρος Γαβαλάς μιλά πριν από χρόνια για το πώς γνώρισε τον Ηρακλή Τσίπρα και τονίζει: «Ητο δυνατόν να είναι αντιστασιακός και να του δίνει τόσα δημόσια έργα η Χούντα η οποία δεν έδινε παρά μόνο στους δικούς της;»
Στον αντι-Σύριζα αγώνα σου, εγώ θα μαι μαζί σου, γιατί ξεφτίλες σαν τον Τσίπρα γεννιούνται μια φορά στα 100 χρόνια.
Αυτό όμως που παρουσιάζεις σαν επιχείρημα, δεν ξέρω κατά πόσο στέκει... πρέπει να μάθεις να αφήνεις για λίγο στην άκρη τη ματιά του φανατικού δεξιού και να προσπαθείς να κρίνεις τα πράγματα λίγο πιο ουδέτερα. Κι ο Μπόμπολας ήταν αντιστασιακός, αλλά τσιμέντωσε το σύμπαν μετέπειτα... Δηλαδή, το μέρος της οικογένειας Τσίπρα δεν πρόκειται να πάρω, αλλά «επιχειρήματα» που τα «κατανοούν» μόνο φανατικοί Νεοδημοκράτες, ίσως δεν βοηθάνε και πολύ στο να παρουσιάσεις την άποψή σου στο γενικό κοινό...
όποιος δεν έγινε συνεργάτης των Γερμανών κι έκανε αντίσταση στην Κατοχή, μπράβο του και μαγκιά του.
Αν τα στερνά του τίμησαν τα πρώτα του, είναι άλλη υπόθεση... -
Σχετικά με το "πιστεύετε" έναντι "πιστεύεται".
"Οι αριστεροί πιστεύετε ότι" = Οι αριστεροί πιστεύουν κάτι.
"Οι αριστεροί πιστεύεται ότι" = Κάποιοι πιστεύουν για τους αριστερούς κάτι. -
Σχετικά με το "πιστεύετε" έναντι "πιστεύεται".
"Οι αριστεροί πιστεύετε ότι" = Οι αριστεροί πιστεύουν κάτι.
"Οι αριστεροί πιστεύεται ότι" = Κάποιοι πιστεύουν για τους αριστερούς κάτι.Έτσι είναι ορθογραφικά, αν και στη δεύτερη περίπτωση θα αντιστρεφόταν η σειρά για να γίνει "πιστεύεται ότι οι αριστεροί...".
Ο πιτζιπιτζιδης χρησιμοποίησε ενεργητική φωνή για να περιγράψει ΤΙ πιστεύουν οι αριστεροί κατά τη γνώμη του, εκεί βρίσκεται το λαθάκι του.
Αλλά είπαμε, δεν θα του πάρουμε το κεφάλι, ειμαστε αντί-ναζί ακόμη και στη γραμματική, όλοι κάνουμε ορθογραφικά λάθη πληκτρολογώντας.
Το ότι "πούλησε λίγη τρέλα" ως προς τους κανόνες ορθογραφίας και διέσπειρε απλόχερα χαρακτηρισμούς γι ακόμη μια φορά, αυτό σχολιάστηκε. -
αν και στη δεύτερη περίπτωση θα αντιστρεφόταν η σειρά για να γίνει "πιστεύεται ότι οι αριστεροί...".
Και χωρίς αντιστροφή πάντως είναι δόκιμο, αν και νομίζω ότι απλά έκανε λάθος ο άνθρωπος και έπρεπε να γράψει "πιστεύετε".
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πφ...grammar nazi!
Έχει πάψει να είναι αστείο δυστυχώς. 57, συγνώμη για τον φρέσκο εμετουλη. Αλλά και αύριο μέρα είναι...
Και για να σε πιάσουμε και σένα δασκαλακο…. της κακιάς ώρας….
Κομματοφιλος και κομματόσκυλο τι διαφορά έχουν? Που να ξέρεις….
Επειδή επικρότησες την γραμματική του παιδιού με τις κομματικές παρωπίδες, και δεν τον διόρθωσες όπως θα έπρεπε…
Θα μου πεις ότι μπορεί και να μην ήξερες…. Το πιο πιθανό!
Ούτε για 1 σεντ την ώρα αν μου έλεγες δεν αξίζεις για να κάνεις μαθήματα…
Πιστεύεται ότι είσαι τέλειος άσχετος και εσυ….Καλημέρα γλυκέ μου αεροπόρδε!
Αφού προσπεράσουμε το γεγονός ότι το grammar nazi πήγαινε στον Πήλιο, πάμε τώρα σε εσένα.
Έτσι όπως κάνεις για τη ΝΔουλα δικαιολογείς το only the sky is the limit. Τώρα μπλε, γκρι, κατάμαυρος, μια χαρά σε καλύπτει.
Οι αξιολογικές σου κρίσεις για εμένα, τον Πήλιο και κατά πως φαίνεται και γι'αλλα πράγματα στη ζωη είναι...γι'αυτό που έχεις ανάμεσα στα πόδια σου. Είδες, επειδή νόμιζες αλλα με το βιβλίο.
Εγώ βεβαια δεν έχω θίξει την πτητική σου ικανότητα, αλλά κάνε ένα καλό στον εαυτό σου: Σταματα να μας προσβάλλεις γιατί κουράζεσαι, εκνευριζεσαι και δεν είναι καλό. Μη σε δούμε στο "Mayday"...Χρησιμοποίησε για αλλα πράγματα την φαιά ουσία σου.ΥΓ: Μπράβο στην ομήγυρη που δεν προστρέχει για like και ας γελάει, κάτι είναι και αυτό.
-
H διαφορά εκτοξεύεται ξανά στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές, όλα δείχνουν ότι η δεύτερη τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά ήδη.
-
Φαίνονται λετζίτ, που λέμε και στο Νότιο Πήλιο αυτά τα προγνωστικά, δεν θα πάνε κουβά με τέτοια ποσοστά...
Αν και δεν αποκλείεται να χουμε τον Κούλη ξανά, να φουντάρουμε οριστικά.Τα καλά νέα της ημέρας:
Αποχώρησαν οι πρώτοι Έλληνες από το Σουδάν, μεταξύ τους δύο τραυματίες -Βρίσκονται εν πτήσει για το Τζιμπουτί
https://www.iefimerida.gr/politiki/soydan-apohorisan-protoi-ellines-polites -
-
@zithos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
H διαφορά εκτοξεύεται ξανά στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές, όλα δείχνουν ότι η δεύτερη τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά ήδη.
Σε βλέπω κάπως αισιόδοξο
Εδώ τα λέει καλύτερα και με περίσσεια αξιοπιστία
https://www.oroskopos.gr/nea/ekloges-2023-astrologikes-problepseis-apo-ton-kosta-lefaki-26461
-
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@zithos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε βλέπω κάπως αισιόδοξο
Εδώ τα λέει καλύτερα και με περίσσεια αξιοπιστία
https://www.oroskopos.gr/nea/ekloges-2023-astrologikes-problepseis-apo-ton-kosta-lefaki-26461
Μην τον πιστεύεις πολύ, αυτός είχε προβλέψει δεύτερη θητεία Τραμπ αλλά και πάλι δίνει επίσης μεγάλη διαφορά υπέρ ΝΔ.
-
-
Okay, that makes sense indeed.
-
Κοίτα, δεν χρειάζεται να επιμένεις, τα φιλολογικά, η λογική κλπ. δεν ήταν ποτέ το φόρτε των δεξιών, δεν είναι κακό, απλή βιολογία της Δεξιάς πλευράς...
Πιο συγκεκριμένα: το Αριστερό Ημισφαίριο είναι υπεύθυνο για τη Λογική, Ορθολογική, Χρονική, Διανοητική, Αναλυτική, Ψηφιακή, Γραμμική και Λεκτική Αντίληψη του εαυτού μας και του κόσμου. Σε αντίθεση το Δεξί Ημισφαίριο είναι υπεύθυνο για τη Μη Λεκτική, Μη Ορθολογική, Άχρονη, Συνθετική, Αναλογική, Χωροταξική και Ολιστική Αντίληψη του εαυτού και του κόσμου.
Η γνώση που έχουμε μιλώντας ή ακούγοντας τους άλλους, διαβάζοντας ή γράφοντας, επιχειρηματολογώντας, αναλύοντας λογικά ή χρησιμοποιώντας αριθμούς και γεγονότα, είναι λειτουργίες του Αριστερού Ημισφαιρίου. Αν συστηματικά χρησιμοποιούμε το Αριστερό Ημισφαίριο μας, τότε έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερα και είμαστε καλοί στις παραπάνω λειτουργίες. Από την άλλη πάλι, όταν εκφραζόμαστε δημιουργικά μέσω της τέχνης, της μουσικής, των αισθήσεων και συναισθημάτων μας, όταν χορεύουμε, εκφραζόμαστε με το σώμα μας, κάνουμε έρωτα, όταν διαισθανόμαστε, οραματιζόμαστε, κάνουμε διαλογισμό ή βλέπουμε όνειρα, αυτές είναι λειτουργίες του Δεξιού Ημισφαιρίου.
-
"που εσείς πιστεύεται ότι" κανένα νόημα δεν βγάζει, είναι λάθος χρήση της παθητικής φωνής, λυπάμαι
-
"που εσείς πιστεύεται ότι" κανένα νόημα δεν βγάζει, είναι λάθος χρήση της παθητικής φωνής, λυπάμαι
Κι αυτό σωστό, αλλά όπως είπα πριν θεωρώ ότι ήταν απλά τυπογραφικό λάθος.
-
Πφ...grammar nazi!
Έχει πάψει να είναι αστείο δυστυχώς. 57, συγνώμη για τον φρέσκο εμετουλη. Αλλά και αύριο μέρα είναι...
Και για να σε πιάσουμε και σένα δασκαλακο…. της κακιάς ώρας….
Κομματοφιλος και κομματόσκυλο τι διαφορά έχουν? Που να ξέρεις….
Επειδή επικρότησες την γραμματική του παιδιού με τις κομματικές παρωπίδες, και δεν τον διόρθωσες όπως θα έπρεπε…
Θα μου πεις ότι μπορεί και να μην ήξερες…. Το πιο πιθανό!
Ούτε για 1 σεντ την ώρα αν μου έλεγες δεν αξίζεις για να κάνεις μαθήματα…
Πιστεύεται ότι είσαι τέλειος άσχετος και εσυ….Καλημέρα γλυκέ μου αεροπόρδε!
Αφού προσπεράσουμε το γεγονός ότι το grammar nazi πήγαινε στον Πήλιο, πάμε τώρα σε εσένα.
Έτσι όπως κάνεις για τη ΝΔουλα δικαιολογείς το only the sky is the limit. Τώρα μπλε, γκρι, κατάμαυρος, μια χαρά σε καλύπτει.
Οι αξιολογικές σου κρίσεις για εμένα, τον Πήλιο και κατά πως φαίνεται και γι'αλλα πράγματα στη ζωη είναι...γι'αυτό που έχεις ανάμεσα στα πόδια σου. Είδες, επειδή νόμιζες αλλα με το βιβλίο.
Εγώ βεβαια δεν έχω θίξει την πτητική σου ικανότητα, αλλά κάνε ένα καλό στον εαυτό σου: Σταματα να μας προσβάλλεις γιατί κουράζεσαι, εκνευριζεσαι και δεν είναι καλό. Μη σε δούμε στο "Mayday"...Χρησιμοποίησε για αλλα πράγματα την φαιά ουσία σου.ΥΓ: Μπράβο στην ομήγυρη που δεν προστρέχει για like και ας γελάει, κάτι είναι και αυτό.
Δασκαλακο άστα τα mayday και τα sky is the limit, και δες να προοδεύεις στην ζωή σου και να βελτιώθεις και να μην φοβάσαι να πεις από την αρχή την γνώμη σου,
εκτός και αν φοβάσαι… όποτε το βιβλίο σε αντιπροσωπεύει, ή αν μας λες ψέματα…. όποτε το βιβλίο δεν σε αντιπροσωπεύει.
Μας είχες πει:@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
<<ΥΓ2: Το βιβλίο το έβαλα για την καλτιλα, μην κολλάς στο ΣΟΥ στον τιτλο.>>Ποτέ μας έλεγες την αλήθεια? Τότε ή τωρα?
Σου αρέσουν τα ψέματα? Συνηθίζεις να λες ψέματα?
Είναι σωστό να μην πιστεύουμε πλέον όσους λένε ψέματα?Ποιον θα φοβηθω αητέ κουρουνατε μου που κατά τα άλλα "με ανώμαλους δεν μιλάς"; Συμβουλές αλλού. Είσαι λίγος. Τα διλήμματα σου είναι επιπέδου Κατεγουίνας Καινούγιου. Η βελτίωση η δική μου (και μερικών εκατομμυρίων Ελλήνων ακόμα) περνάει μέσα από το ΝΔουστ, το οποίο παρόλη την προσπάθεια σου δεν θα αποφευχθεί. Αριθμακια περιμένουμε και αν θα χρειαστεί και δεύτερη φορά.
Μετρικούς τόνους ψεματων αραδιαζεις εσύ. Αλλά με τόσο ΝΔουλισμο που έχεις τα πιστεύεις.Και αυτή είναι μαλλον η διαφορά σου από την υπόλοιπη ομήγυρη η οποία έχει είτε την ωριμότητα, είτε την τακτική να μην σιγονταρει. Κρατά μια πισινή. Είτε θα εφορμησει, είτε θα κάτσει στ' αβγά της (τα κανονικά, όχι τα δικά σου τα χρυσά). Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχουν προσωπικά με (σχεδόν όλους) αυτούς. Πολιτικές κατακεραυνώνουμε και εγώ και ο Πηλιος. Κρίμα για όσους το έχουν πάει επί προσωπικού γιατί είτε δεν το καταλαβαίνουν, είτε δεν το αντέχουν.
-
Ναι ναι, ευτυχώς που πιλοταρεις 737 και ξεφευγεις από τις έξυπνες σκεψεις που μπορεί να σε κυνηγήσουν. Δεν πρόλαβες και κάτι πιο γρήγορο για να είσαι ακόμα πιο..."έξυπνος":
-
3 εναντίον 1 παίζετε...
Η μήπως τελικά σας παίζει και τους 3...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2