-
Έχω ακούσει ινσεϊν, αυτά είναι τα επικυρωμένα στοιχεία.
Μιλάμε για πρωτογενές έλλειμμα. Το πρωτογενές έλλειμμα ΔΕΝ περιλαμβάνει τόκους δανείων προηγούμενων ετών. Αν δεις το γράφημα το έλλειμμα δεν φτάνει στο 12,5% αλλά πιο κάτω διότι δεν περιλαμβάνει τους τοκους δανείων
Πρωτογενές έλλειμμα είναι η διαχείριση στην διακυβέρνηση χωρίς το βάρος των τοκων δανείων άλλων ετων. Δηλαδή μας δείχνει το πόσο καλά διαχειρίζεσαι ανα περίοδο την οικονομία χωρίς τα βάρη προηγούμενων κυβερνήσεων
Δεν μιλάμε για συνολικό έλλειμμα γενικής κυβέρνησης. Πρόσεξε τι γράφω!
Συνυπολογίζοντας και τους τόκους όντως το γενικό έλλειμμα ήταν πέριξ του μηδέν με 1% κάθε έτος στα έτη του εκσυγχρονιστικου ΠΑΣΟΚ.
Και η ΝΔ προσπάθησε να μετριάσει τα ελλείμματα στα πρώτα έτη, αλλά μετά την διεθνή οικονομική κρίση και τις επερχόμενες εκλογές, το γράφημα τα λέει όλα.Αν έχεις αλλά στοιχεία για το πρωτογενές έλλειμμα, ποσταρε τα.
Ταξιδευτή, τι γραμμή δίνουν οι εργολάβοι, αυτός ο αγαθός κλάδος που καρπώθηκε όλες τις αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού και τις υποθήκες του στο ιδιωτικό χρέος του κατά την μεγένθυση του ΑΕΠ στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Να λέμε μονάχα ότι αρέσει σε ποιους;;;; Στους εργολάβους;;;
Θα γελάει και το παρδαλο κατσίκι..... πριν το ψήσιμο του
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η προσπάθεια να διαφοροποιηθεί το ΠΑΣΟΚ απ τη ΝΔ οφείλεται μόνο στη θρησκευτική προσήλωση κάποιων οπαδών
Εσύ ειδικά, πρέπει να είσαι ο τελευταίος που θα κρίνεις για οπαδισμο.
Τα νούμερα είναι αυτά, ότι έχετε/έχουμε από υποδομές στην σύγχρονη Ελλάδα το 80% έγινε από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, με τα λάθη του, τα σκάνδαλα και την έπαρση των πολλών ετών στην εξουσία.
Ότι λίπος έφτιαξαν μερικοί μερικοί της εργασίας και του κόπου, που τους έσωσε στα μνημόνια, το έφτιαξαν λόγω της μεγέθυνσης του εισοδήματος του Έλληνα εκείνες τις εποχές αλλά και τα πρώτα έτη της ΝΔ μετά το 2004.
Ένα τυχαίο παράδειγμα οι εργολάβοι. Τώρα απλά πουλάνε σε ξένους, διότι αυτοί πληρώνουν καλά. Πατριωτικός χώρος οι εργολάβοι, εκμεταλλεύονται την απαλλαγη ΦΠΑ δηλαδή των απωλειών εσόδων του κράτους για να χτίσουν σε ακριβά φιλέτα με υπεραξία ως το διάστημα. Κανείς δεν χτίζει σε φτωχογειτονιές.Στα ενδιάμεσα στάδια εγώ βλέπω αύξηση ελλειμμάτων, προσλήψεις σε εκλογικούς στρατούς και χρέος με κάποια μικρά αναπτυξιακά έργα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η προσπάθεια να διαφοροποιηθεί το ΠΑΣΟΚ απ τη ΝΔ οφείλεται μόνο στη θρησκευτική προσήλωση κάποιων οπαδών
Εσύ ειδικά, πρέπει να είσαι ο τελευταίος που θα κρίνεις για οπαδισμο.
Τα νούμερα είναι αυτά, ότι έχετε/έχουμε από υποδομές στην σύγχρονη Ελλάδα το 80% έγινε από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, με τα λάθη του, τα σκάνδαλα και την έπαρση των πολλών ετών στην εξουσία.
Ότι λίπος έφτιαξαν μερικοί μερικοί της εργασίας και του κόπου, που τους έσωσε στα μνημόνια, το έφτιαξαν λόγω της μεγέθυνσης του εισοδήματος του Έλληνα εκείνες τις εποχές αλλά και τα πρώτα έτη της ΝΔ μετά το 2004.
Τώρα απλά πουλάνε σε ξένους, διότι αυτοί πληρώνουν καλά. Πατριωτικός χώρος οι εργολάβοι. Κανείς δεν χτίζει σε φτωχογειτονιές.Στα ενδιάμεσα στάδια εγώ βλέπω αύξηση ελλειμμάτων, προσλήψεις σε εκλογικούς στρατούς και χρέος με κάποια μικρά αναπτυξιακά έργα.
Η προσπάθεια που γίνεται ότι "για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ" είναι ατυχής, και να παρουσιάζεται η ΝΔ από άμοιρη ευθυνών έως σωτήρας του τόπου που έστριβε το τιμόνι, είναι γελοιότητα.
Τα νούμερα που παραθέτεις το αποδεικνύουν.Κι αν πρέπει να συγκριθεί το χρέος, να συγκριθεί και το όποιο "έργο". Δηλαδή σε αυτή τη περίοδο χρεωθηκαμε αυτά κι έγινε το ΕΣΥ. Χρεωθηκαμε τόσα κι έγιναν (έστω κακώς) Ολυμπιακοί Αγώνες.
Στις περιόδους ΝΔ ποια ήταν τα Αναπτυξιακά που αντίστοιχουν στο χρέος, τι άφησαν πίσω εκτός από χρέος; -
Δηλαδή σε αυτή τη περίοδο χρεωθηκαμε αυτά κι έγινε το ΕΣΥ. Χρεωθηκαμε τόσα κι έγιναν (έστω κακώς) Ολυμπιακοί Αγώνες.
Και αυτά τα 2 τα αναφέρεις ως θετικά τώρα!?!?! Έλεος...
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή σε αυτή τη περίοδο χρεωθηκαμε αυτά κι έγινε το ΕΣΥ. Χρεωθηκαμε τόσα κι έγιναν (έστω κακώς) Ολυμπιακοί Αγώνες.
Και αυτά τα 2 τα αναφέρεις ως θετικά τώρα!?!?! Έλεος...
Το ΕΣΥ σωστά έγινε και ΠΡΈΠΕΙ να βελτιωθεί και άλλο ανεξάρτητα του πόσο θα κοστίσει
Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν το ακουμπάω, πονάει -
Χαχαχα, εγώ πάντως τέτοιο σπίτι δεν μπορώ να έχω στην πρωτεύουσα... Σε κανένα χωριουδάκι ίσως να μπορώ.
Και δεν το λέω ως υπαινιγμό προς εσένα, το αντίθετο το χαίρομαι και το επικροτω, αλλά προς την κατάργηση της εργατικής εστίας πάει το υπονοούμενο μου. Κατάντια!
Από την συζήτηση μας κάθομαι και ψάχνω τα περί εργατικής κατοικίας και εκνευρίζομαι.
Έτσι έπρεπε να είναι τα σπίτια του λαού, με πάρκα, με ήλιο, με χαμηλό ύψος, με σχολεία δίπλα, με χώρους στάθμευσης και με όμορφα φθηνά ( σε λογικό κόστος) σπίτια των 80 ( για οικογένεια με 1 παιδί) και 110 τμ για οικογένειες με πάνω από 1 παιδι, όπως δηλαδή ήταν οι σύγχρονες εργατικές κατοικίες πριν τα μνημόνια, που έχτισαν.....κυριως οι πασοκοι -
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ΕΣΥ σωστά έγινε και ΠΡΈΠΕΙ να βελτιωθεί και άλλο ανεξάρτητα του πόσο θα κοστίσει
Σωστά εφόσον λειτουργεί. Αλλά δεν λειτουργεί, γιατί με τα λεφτά που δίνει κάποιος στο Ε.Σ.Υ θα είχε μόνιμα ελικόπτερο έξω από το σπίτι του να τον περιμένει μήπως και σπάσει κανένα νύχι. Έχω πολύ περισσότερες παροχές από ιδιωτική ασφάλεια σε σχέση με το Ε.Σ.Υ με το 10% του κόστους....σκέψου να έδινα τα λεφτά του Ε.Σ.Υ στην ιδιωτική ασφάλεια!!
Επίσης όταν δημιουργήθηκε, υπήρχε το πλάνο να μηχανογραφηθούν ΟΛΑ - μάντεψε τι έγινε: ο ΑΓΠ αποφάσισε να ΜΗΝ μηχανογραφηθεί τίποτα, ώστε να υπάρχουν μαύρα, μίζες, λαμογιές, ρουσφέτια κλπ.
Οπότε, τέτοιο Ε.Σ.Υ να μου λείπει. Ε.Σ.Υ σαν της Σουηδίας, το θέλω με τα 1000, αλλά δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να το έχουμε στην Ελλάδα. Εσύ τα ξέρεις καλύτερα πλεον, θα στα λεει ο γάτος τι παει να γίνει στην Υγεία.
-
Χαχαχα, εγώ πάντως τέτοιο σπίτι δεν μπορώ να έχω στην πρωτεύουσα... Σε κανένα χωριουδάκι ίσως να μπορώ.
Και δεν το λέω ως υπαινιγμό προς εσένα, το αντίθετο το χαίρομαι και το επικροτω, αλλά προς την κατάργηση της εργατικής εστίας πάει το υπονοούμενο μου. Κατάντια!
Από την συζήτηση μας κάθομαι και ψάχνω τα περί εργατικής κατοικίας και εκνευρίζομαι.
Έτσι έπρεπε να είναι τα σπίτια του λαού, με πάρκα, με ήλιο, με χαμηλό ύψος, με σχολεία δίπλα, με χώρους στάθμευσης και με όμορφα φθηνά ( σε λογικό κόστος) σπίτια των 80 ( για οικογένεια με 1 παιδί) και 110 τμ για οικογένειες με πάνω από 1 παιδι, όπως δηλαδή ήταν οι σύγχρονες εργατικές κατοικίες πριν τα μνημόνια, που έχτισαν.....κυριως οι πασοκοιhttps://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/609948/ergatikes-katoikies-parachoritiria-chrysafi/
Δες δημοσίευμα Λαπ, "παραχωρητήρια χρυσάφι"
-
Φάνη, το ερώτημα δεν ήταν αν τα έκαναν σωστά ή λάθος.
Τρώγανε οι Πασόκοι, αλλά "η Ελλάδα ανασκάπτεται απ' άκρη σ' άκρη"...ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΝΔ για το χρέος που βαρύνεται στις περιόδους που κυβέρνησε, αυτό ήταν το ερώτημα.
έχεις απάντηση;
-
ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΝΔ για το χρέος που βαρύνεται στις περιόδους που κυβέρνησε, αυτό ήταν το ερώτημα.
έχεις απάντηση;
Φυσικά και δεν έχω, για πολλούς λόγους:
- Δεν με απασχολεί, για εμένα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο σιχαμερά κατάπτυσα μορφώματα του πολιτικού στερεώματος, απλά το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα χειρότερο.
- Δεν έχω ασχοληθεί γιατί όπως είπα δεν με απασχολεί. Αλλα και να ασχοληθώ δεν πιστεύω ότι θα έχω κάποαι απάντηση. Αμφότεροι έλαβαν μια χώρα μέτρια ή σκ@τά και την παρέδωσαν απόσκ@τα. Οπότε δεν υπάρχει απάντηση - το έλλειμα είναι επιεδή τρώγανε, τρώνε και θα τρώνε.
- Δεν έχω αυταπάτες ότι κάποιος πολιτικός ή κόμμα θα σώσει την Ελλάδα...θα σωθούμε ή από τύχη ή επειδή θα γίνουμε αποικία κάποιας άλλη χώρας - ελπίζω να μην είναι η Τουρκία, θα ήθελα να είναι οι ΗΠΑ, το λέω εδώ και 30 χρόνια ότι θα ήθελα να είμαστε αστεράκι στην Αμερικάνικη σημαία.
-
Πως είπατε; Ποιος ήρθε;;;
40.000 ευρώ για 100τμ σπίτι.... σε νεόδμητα σπίτια με πάρκα με αέρα και ήλιο;;;;
Τι λέτε ρε;;;;
Ξανά ΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ;;;;;Θα μου στρίψει....
Τους εργολάβους μου μέσα!
-
Πως είπατε; Ποιος ήρθε;;;
40.000 ευρώ για 100τμ σπίτι.... σε νεόδμητα σπίτια με πάρκα με αέρα και ήλιο;;;;
Τι λέτε ρε;;;;
Ξανά ΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ;;;;;Θα μου στρίψει....
Τους εργολάβους μου μέσα!
Πολλά από αυτά τα σπίτια και συνοικίες, γκετοποιήθηκαν εν τέλει.
Επειδή αυτοί που τα δικαιούνταν ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες, παλινοστούντες, άνθρωποι με αναπηρίες, φτωχοί πολύτεκνοι, τα πολύ χαμηλά αμοιβόμενα κοινωνικά στρώματα κλπ. και καθώς πάλιωναν τα κτίσματα και οι Δήμοι νεοφιλελευθεροποιούνταν (έλειπε προσωπικό και έργα γίνονται μόνο εργολαβίες) και τα εισοδήματα και συντάξεις των κατοίκων μειωνόταν, υποβαθμίστηκαν κάποιες περιοχές εργατικών κατοικιών, παλιών πολυκατοικιών συνήθως.
Και πάλι όμως, τώρα υποβαθμισμένες όπως είναι, παρέχουν πολύ καλύτερο επίπεδο διαβίωσης από τις περιοχές αντιπαροχής των μεγαλουπόλεων. Αν υπήρχε σοβαρή μέριμνα για τους κοινόχρηστους χώρους, θα ήταν ζηλευτές περιοχές σήμερα. -
Οκ, το καταλαβαίνω, εγώ λέω κάτι άλλο.
Αν αυτό (να χτίζονται ολόκληρες περιοχές λαϊκών κατοίκων) γινόταν σε μεγαλύτερο βαθμό και ποσοστό, όπου θα αγόραζαν πλέον και οι μικροαστικές τάξεις με 60-70Κ για 100-110τμ, για κλειστά γκαραζ, καλύτερη φροντίδα δημοσίων χώρων, κήπων κτλ.
Πόσο εύκολα ένα ζευγάρι δύο εργαζομένων θα έκανε οικογένεια ακόμα και με τρία παιδιά, πόσο εύκολα θα είχε διαθέσιμο εισόδημα να το διαθέσει και πάλι στην ιδιωτική οικονομία και αγορά των μικρών επιχειρήσεων, όπου ούτως ή άλλως εργάζονται οι μισοί Έλληνες.
Οι συντεχνίες διαφόρων κλάδων στην Ελλάδα έχουν καταστρέψει όχι μονάχα τις οικογένειες αλλα και ολόκληρες μελλοντικές γενιές, αλλά ακόμα και ιδιωτικές επιχειρήσεις μιας και ο διαθέσιμος τζίρος που μπορεί να σηκώσει η εσωτερική αγορά της χώρας, δεσμεύεται κατά ένα τεράστιο ποσοστό μονάχα από την στέγη και την υπεραξία της.
Και μάλιστα αυτές οι συντεχνίες κουνούν το δάχτυλο
-
Μα αυτό εν τέλει είναι το ζουμί του Καπιταλισμού, και δη του Νεοφιλελεύθερου που καταλήγει μαυραγοριτισμός.
Μεγιστοποίηση του κέρδους, σημαίνει ότι μια φέτα ψωμί και μια ασπιρίνη και 15τμ στέγης θα καταλήξουν κάποτε έπαθλο για τον αγώνα μιας ζωής, άσχετα αν δουλεύεις χειρωνακτικα ή με πληκτρολόγιο. Όποιος δεν το βλέπει ή επιλεκτικά το αγνοεί επειδή αυτή τη στιγμή δεν τον αφορά προσωπικά, εθελοτυφλεί. -
Ο καπιταλισμός είναι το σύστημα επενδύσεων των μέσων παραγωγής για την παραγωγή υπεραξίας η οποία στον κόσμο της ελεύθερης αγοράς υπάρχει όταν αποκτά λογιστική αξία. Υπάρχουν πολλές οπτικές στο θέμα. Τα πολιτικά εργαλεία διαχείρισης του είναι ο φιλελευθερισμός, ο νεοφιλελευθερισμός αλλά πλέον από το 70-80 και η σοσιαλδημοκρατία κτλ.
Μην τα μπερδεύεις. -
Είπα Νεοφιλελευθερισμός και θυμήθηκα ότι ξεχάσαμε να αδειάσουμε ένα τασάκι αποτσίγαρα στο μνήμα της (ακόμη κι αν δεν καπνίζουμε), για τα 10 χρόνια από το θάνατο της κακιάς μάγισσας
-
Είπα Νεοφιλελευθερισμός και θυμήθηκα ότι ξεχάσαμε να αδειάσουμε ένα τασάκι αποτσίγαρα στο μνήμα της (ακόμη κι αν δεν καπνίζουμε), για τα 10 χρόνια από το θάνατο της κακιάς μάγισσας
ΝΤΡΟΠΗ!!! Όλοι οι νεκροί αξίζουν τον σεβασμό μας. Πόσο μάλλον ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς (μετά των Τσωρτσιλ) που πέρασαν από το ΗΒ. Νερό πρέπει να πίνουν στο όνομά της!
-
Αρκεί μετά να κάνουν μια σπονδή σιέλου στην εκλειπούσα
-
Αρκεί μετά να κάνουν μια σπονδή σιέλου στην εκλειπούσα
Δεν το συνεχίζω, αλλά πρέπει κάποιος να είναι ηλίθιος για μην καταλαβαίνει το μεγαλείο της Θάτσερ και ότι έσωσε το ΗΒ.
-
Άλλος ένα εξαιρετικός άνθρωπος, αγωνιστής και πολιτικός. Απόδειξη ότι οι ΗΠΑ είναι σπουδία χώρα, από ένα καχεχτικό παιδάκι στην Αυστρία έγινε Κυβερνήτης της Καλιφόρνια και ένας από τους πιο σπουδαίους αθλητές στον κόσμο!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2