-
Κάνουν και κατοικιες;
-
Δεν ξέρω, απλά επειδή είπε ότι το κατάργησαν, αλλά δουλεύει μια γνωστή μου εκεί και μου έκανε εντύπωση, το έψαξα.
-
Γενικά οι εργατικές κατοικίες ήταν ποιοτικές; Δηλαδή από άποψη στατική κτλ;
-
Δεν ξέρω, δεν έκανα ποτέ δημόσια έργα...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω, δεν έκανα ποτέ δημόσια έργα...
Και καλά έκανες..
Γιατί ή θα αναγκαζόσουν ν'αλλάξεις επάγγελμα ή να διαγνωσθείς πρόωρα με ΣΔ,ΑΥ,ΣΝ κ.ά... -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο ΟΣΚ ιδρύθηκε το 1965 -αν θυμάμαι καλά- και με βάση και τ'αρχικά του (οργανισμός σχολικών κτιρίων),ασχολιόταν με τη συντήρηση και ανέγερση σχολείων.Δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμα και με ποιες αρμοδιότητες ή αν έχει σταματήσει.
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο ΟΣΚ ιδρύθηκε το 1965 -αν θυμάμαι καλά- και με βάση και τ'αρχικά του (οργανισμός σχολικών κτιρίων),ασχολιόταν με τη συντήρηση και ανέγερση σχολείων.Δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμα και με ποιες αρμοδιότητες ή αν έχει σταματήσει.
Έχει σταματήσει γιατρέ, από τότε που η συντήρηση η ανέγερση πέρασε στους δήμους.
Παραμένει σαν νομικό πρόσωπο επειδή η ιδιοκτησία των σχολείων δεν έχει περάσει και αυτή πλήρως σε αυτούς. Νομίζω ότι αυτή είναι η αρμοδιότητα του πλέον, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Ίσως επειδή πλέον σαν γονείς κυνηγαμε τους Δήμους για πράγματα αυτονόητα
@lap οι εργατικές κατοικίες από στατική άποψη ήταν πολύ καλές! Πχ στην Φιλαδέλφεια που υπήρχαν καταρρεύσεις και σοβαρές ζημιές, οι εργατικές κατοικίες δεν έπαθαν τίποτα!
Και δεν ήταν μόνο ότι έχτιζαν σπίτια, εργαζόμενοι έπαιρναν χρηματοδοτούμενα δάνεια με ελάχιστο επιτόκιο, δλδ ο κριου είχε αρκετή δουλειά την δεκαετία του 90 λόγω ΟΕΚ!
Περιοχές που ανέλαβε να χτίσει οικισμούς ο ΟΕΚ έχουν ανθρώπινο χαρακτήρα του πόσο πυκνοκατοικημένες είναι, αλλά και ελεύθερων χώρων! -
Πείτε μου ότι έτσι είναι οι εργατικές κατοικίες;;;
Εγώ μένω σε πολύ χειρότερη οικοδομή και γειτονιά!!!!Και θέσεις για να φορτίσεις το αυτοκίνητο σου, και χώρο να παίζουν τα παιδιά και πράσινο και αέρας!!!!
Όχι ρε σεις.....
Χτίζονται τέτοια σήμερα;
Αυτό σας έλεγα πως πρέπει να βάλουν στο σχέδιο πόλης περιοχές και να τα χτίζουν μαζικά, σε μεγάλες γειτονιές και χαμηλά όπως το εξωτερικό, θυμάστε;
Τελικά όντως και στην Ελλάδα είχε τέτοιες γειτονιές, δεν τις είχα δει.
-
Πείτε μου ότι έτσι είναι οι εργατικές κατοικίες;;;
Εγώ μένω σε πολύ χειρότερη οικοδομή και γειτονιά!!!!Όταν πρωτοπαραδιδονται κάπως έτσι είναι!
Μετά υπάρχει θέμα συντήρησης των ελεύθερων χώρων. Και από νομικής πλευράς (πχ διοκτησία οικόπεδου) αλλά και ασυμφωνίας των ενοίκων της πολυκατοικίας.
Μιλάω από προσωπική εμπειρία (έμεινα στο Ολυμπιακό Χωριό από το 2006 εως το 2011 και επισκέπτομαι τους γονείς μου κάθε ΣΚ)Όχι λαπ ο ΟΕΚ έχει περάσει στον ΟΑΕΔ και δεν ξέρω καν αν υπάρχει καν πρόβλεψη ακόμα και για χρηματοδότηση
-
Χαχα τι ειναι αυτά ρε;
Εδώ δεςΕγώ ζω σε κλουβί, έχω ελάχιστο άνοιγμα καθόλου πράσινο και δεν ξέρω καν αν δικαιούμαι εργατική κατοικία.
Όταν σας λέω για τα τσιμεντένια κουτιά που μας βάζουν οι εργολάβοι.
Και Νικ, δηλαδή ποιος κουρεύει τα φυτά και φροντίζει το πράσινο;
-
Και Νικ, δηλαδή ποιος κουρεύει τα φυτά και φροντίζει το πράσινο;
Αυτό είναι που λεω για ζήτημα συντήρησης ελεύθερων χώρων!!!
Συνήθως οι κάτοικοι της πολυκατοικίας.
Υπάρχουν και παρατημένα, υπάρχουν και πένα που έχει δοθεί η συντήρηση σε εταιρείες κοινόχρηστων. -
Α, σιγά..όπως σε όλες τις πολυκατοικίες. Έτσι όπως το είπες νομίζα πως δεν υπήρχε συντήρηση.
Από μέσα πως είναι; Υδραυλικά, μπάνια κτλ;
Όλημπιακο χωριό είχα πάει όταν το έχτιζαν για να δω τα έργα, σχεδόν παιδάκι τοτε.... Δεν θυμάμαι πολλά από τότε καθως δεν ξαναπήγα.
Δείτε εργατικές κατοικίες!!!!
Τέτοια σπίτια εκτός εργατικών κατοικιών είναι πολύ ακριβά!
-
Α, σιγά..όπως σε όλες τις πολυκατοικίες. Έτσι όπως το είπες νομίζα πως δεν υπήρχε συντήρηση.
Από μέσα πως είναι; Υδραυλικά, μπάνια κτλ;
Λίγο χειρότερα από τα υπόλοιπα σπίτια (μαζική δουλειά από εργολάβους γαρ), αλλά κάτι ανάλογο έχω δει και σε χλιδάτο σπίτι στην Νεα Κηφισιά!
Τα υλικά πάντως είναι πολύ καλά!ΥΓ συνέχεια αύριο λαπ, πάω για ύπνο!
-
Εργατικές Κατοικίες χτίστηκαν πολλές το 80-90 και προς το 2000 ο ΟΕΚ έδινε πολλά άτοκα ή χαμηλοτοκα δάνεια, φίλος έχει χτίσει δική του ωραία μεζονέτα με τέτοιο.
Υπήρχαν από συγκροτήματα φθηνών πολυκατοικιων με μικρά διαμερισμάτα που στεγαζαν ευπαθείς ομάδες (ήταν η εποχή που ερχόταν ακόμα από παλινοστουντες της Τασκένδης μέχρι παλιοί πρόσφυγες της Σμύρνης που ζούσαν έως τότε σε χαμοσπιτα.)
Ακόμα κι αυτά τα κτίρια όμως, που αργότερα υποβαθμίστηκαν, φτιαχνοταν σε περιοχές που σχεδιάζονταν απ το 80 εξ αρχής σαν πάρκα με χώρους πρασίνου και πεζόδρομους και κήπους παρτερια ανάμεσα τους, συνήθως με κάποιο παιδικό σταθμό και δημοτικό και παιδική χαρά μέσα ή κοντά, σα συνέχεια του χώρου.
Υπήρχε δηλαδή έστω υποτυπώδες landscape engineering της περιοχής, συνήθως διαμπερή τα διαμερίσματα με ανατολικές προσόψεις οπου γινόταν κλπ
Αργότερα, για να μην γκετοποιουνται, τις έκαναν πιο απλωτα διπλοκατοικίες ή μεζονέτες μεσοτοιχία με μικρό κήπο, και πάντα υπήρχε λίγο ή πολύ πράσινο, δεν τις στριμωχναν πολύ, να βγαίνουν μπαλκόνια πάνω απ το πεζοδρόμιο και τέτοιες "εργολαβικες" αηδίες. Αυτές είναι "ζηλευτες" θα έλεγα, κι ας έχουν παλιώσει, γιατί πλέον περιστοιχιζονται από δέντρα δεκαετιών, έχουν αυλές, υπάρχει στοιχειώδης ρυμοτομια.
Ποτέ δεν χάθηκαν λεφτά στον ΟΕΚ, χρηματοδοτουνταν κυρίως από εισφορές των εργαζομένων, ήταν ότι πιο σοσιαλιστικό εφαρμόστηκε ποτε στη χώρα μας και μεγάλο σκάνδαλο η κατάργηση του απ τους Σαμαροβενιζέλους, του πήρανε τα αποθεματικά, όχι χρέη. Ακόμη κι άτοκα δάνεια ανακαίνισης πρώτης κατοικίας έδιναν 15-20.000€ όχι τα καραγκιοζηλικια του "εξοικονομώ". -
Πραγματικά αυτές με κήπους και χαμηλο ύψος συν τα σχολεία δίπλα είναι εξαιρετικές.
Δηλαδή αν το σκεφτεί κανεις, οι εργολάβοι ζητούν απίστευτα ποσά για να σου προσφέρουν παρόμοια σπίτια, τουλάχιστον σε εικόνα με τις νεότερες εργατικές κατοικίες.
Άτοκα δάνεια;;;;; Για σπίτι;;;;
Όταν σας λέω ότι οι νεότερες γενιες έχουν να υπερκεράσουν μεγαλύτερες δυσκολίες και εμπόδια από εσάς μου αρχίζετε τις ενστάσεις.
Χαζεύεις με το τι θεωρείται εργατική κατοικία.....
Οκ αυτές είναι πρώην ολυμπιακά χωριά, και έχουν μια καποια έξτρα αρχιτεκτονική επιμέλεια, αλλά γενικά είναι δείγμα των νέων εργατικών κατοικιών, πριν την κρίση! Μιλάμε για διαμερίσματα 105 και 80 τμ
-
Σκέφτομαι να κάνω μια μελλοντική επένδυση και κοίταγα αν έχουν ξεκινήσει οι στοιχηματικές να δίνουν αποδόσεις για τις εκλογές του 2023
https://www.foxbet.gr/275339/ekloges-ellada-stoixima
Πάμε ταμείο και εφέτος!
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να συμπεράνουμε ότι αυτό το σπίτι δεν φυλάσσεται, γιατί δεν περισσεύουν άνδρες και οχήματα, που φυλάνε τον Μπογδάνο και τον Φουρθιώτη, ενώ κυνηγάνε και κατασκόπους τελευταία...
Επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα δέχθηκε το 12χρονο κορίτσι που ήταν θύμα μαστροπείας του Ηλία Μίχου στα Σεπόλια.
Η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει, όταν ο άγνωστος δράστης επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο.
Ο άνδρας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και την απείλησε, ενώ όταν η 12χρονη τον απώθησε, εκείνος την μαχαίρωσε στο χέρι.
Όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου μιλώντας στο in, δεν ήταν οι πρώτη φορά που η οικογένεια βρέθηκε στο στόχαστρο απειλών.Σύμφωνα με τη δικηγόρο, πριν από δύο μέρες ο μικρός της αδελφός της 12χρονης βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, όταν ένας άγνωστος σταμάτησε μπροστά του και του έκανε τη χαρακτηριστική χειρονομία με το δάχτυλο στο στόμα, «μη μιλάς», προτού εξαφανιστεί.
Για το λόγο αυτό, οι δικηγόροι της οικογένειας ζητούν από τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών.
Δεν άκουσα τίποτα σήμερα και τώρα το διαβάζω...
Τα μπουρδελα!!!!!!!
Συγνώμη για τα μπουρδελα δηλαδή, είναι απείρως πιο οργανωμένα από το επιτελικό κράτος των αρίστων...
Κανονικά αυτό έπρεπε να σημαίνει αυτόματη απόλυση του υπουργού και εκείνης της Δόμνα που έδωσε πριν λιγο καιρό τα στοιχεία της 12χρονης στην δημοσιότητα.Κατά την άποψή μου μετά την δολοφονία των παιδιών στο τρένο το κουκούλωμα της υπόθεσης αυτής είναι από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της ιστορίας μας που πρέπει να διερευνήσουν σε βάθος από κάποια ανεξάρτητη διεθνής αρχή.
-
Μόνο Μιθριδάτη και Πολακη να ρίχνουν γαμωσταυριδια από το πρωί μέχρι το βράδυ... -
@pgp737ng said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
-
36 θύματα, 401 χρόνια κάθειρξη, ούτε 10 μέσα και φύγε πήγαινε αλλού που δεν σε ξέρουν...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2