-
...και αυτό είναι το θέμα, Βουλγαροποιηση, ήτοι απίστευτα χαμηλή αμοιβή για νεοεισερχόμενους που με τη σειρά τους καθυστερούν πολύ να κάνουν οικογένεια ή δεν κάνουν και καθόλου.
-
Όσοι κράτησαν τις παλαιές συμβάσεις εργασίας είναι σε καλύτερη κατάσταση.
Μια δοκιμή θα ήταν να παραιτηθούν και να πάνε να βρουνε εργασία με ατομική σύμβαση κάπου αλλού.
Άραγε θα πάρουν τα ίδια;
-
Με πρόλαβες. Έχω παλιό συμφοιτητη σε μεγάλη εταιρία με σύμβαση του '14, δλδ ξεκίνημα στα όρια του 500ρικου. Κρατάει το κωλαντερο του όπως ο Τρίτσης το σακάκι του και παίρνει ωραιότατα πΕΙνατς σε σχέση με ο,τι κανει. Πτυχίο; Πίτσα μας! Τωωωρα πριν κάτι μήνες όπου πήγε στα 800* πηγε σε τρουπα πέριξ των ΚΤΕΛ Λιοσίων με ο,τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα ζωής του. Την ίδια ώρα έτερος φίλος ανειδίκευτος ντελιβεραει φάρμακα σε γηροκομεια και βγάζει τα ίδια* με το καλημερα αφού η σύμβαση του ήταν επί butt-αχ-τσιογλου...
*Να παντρευτούν; Ποια θα τους φορτωθεί στα early 40s με 8 κατοφραγκα;
-
Ξέρεις τι συζητάνε πλέον ;
Μου λένε πως η τάδε είναι όμορφη, καλή, αλλά κυρίως είναι ανεξάρτητη, δηλαδή ζει μόνη της με τον μισθό της για χ,ψ λόγους και θεωρείται τρελή ευκαιρία. Που φτάσαμε, να ψάχνουν γυναίκες να μπορούν να είναι ανεξάρτητες οικονομικά διότι δεν μπορούν αν τις ζήσουν!
Αντί να κοιτούν τον άνθρωπο, την ποιότητα του κτλ να λένε πως είναι ανεξάρτητηΤρου στορυ.!!!
-
Ιν δε μινγουαϊλ:
#Koulis_cares
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από την Εργάνη
Περίπου το 60% των εργαζομένων στην Ελλάδα βγαζουν από 500-1000/μήνα
Και το 70% εως τα 1200 ευρώ!
Και φυσικά στα χαμηλά εισοδήματα είναι οι νεότεροι και οσοι δεν έχουν συλλογικές συμβάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μειώθηκε η ανεργία και μπήκαν στην εργασία εργαζόμενοι κυρίως με μισθούς 500-800 ευρώ, και ελάχιστοι στα υψηλότερα εισοδήματα.
Ο οποίος πίνακας μικρή αξία έχει, γιατί το "μαύρο" πάει σύννεφο σε πάρα πολλά επαγγέλματα ιδιωτικών υπαλλήλων.
Και καλώς ή κακώς η μεγάλη μάζα των πολιτών δεν εργάζεται σε εξειδικευμένα επαγγέλματα όπου υπάρχουν μεγάλοι μισθοί.
π.χ. πόσοι σήμερα στην Ελλάδα εκπαιδεύονται σε θέματα ITIL, Cloud, PMO, Teams, Azure, Microsoft360 για B2B διαχείριση και στήσιμο πλατφορμών; Ή DevOps ή Security ή Enterprise Networks Over Cloud ή Software Development & Engineering κλπ...κλπ...;
Ελάχιστοι. Και οι νεώτεροι που βγαίνουν από τις σχολές είναι σαν να βγαίνουν από μαυσωλεία.Ευτυχώς έχουν έρθει αρκετές εταιρείες που επενδύουν σε αυτές τις τεχνολογίες και παίρνουν αποφοίτους και τους εκπαιδεύουν, τους στέλνουν εξωτερικό, τους ρίχνουν στα βαθειά και δεν τους κρατάνε σε γραφεία να χαζεύουν φόρουμς, facebooks ή twitters.
-
Από την Εργάνη
Περίπου το 60% των εργαζομένων στην Ελλάδα βγαζουν από 500-1000/μήνα
Και το 70% εως τα 1200 ευρώ!
Και φυσικά στα χαμηλά εισοδήματα είναι οι νεότεροι και οσοι δεν έχουν συλλογικές συμβάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μειώθηκε η ανεργία και μπήκαν στην εργασία εργαζόμενοι κυρίως με μισθούς 500-800 ευρώ, και ελάχιστοι στα υψηλότερα εισοδήματα.
Αυτό σίγουρα είναι πιο ρεαλιστικό, κάνει μπαμ πως η έρευνα που ποσταρε ο @fiverg είναι τελείως για τον φουτσο , autotranslate κείμενο , λέει από pricefox.gr (δεν βρίσκω τίποτα σχετικό )με στοιχεία από το pay lab.
edit: απο ότι κατάλαβα η pricefox πουλά ασφάλειες αυτοκινήτου και αυτό το άρθρο είναι ουσιαστικά μια έμμεση διαφημιστική καταχώρηση.
Αφου αντιγράφει στοιχεία απο το paylab που μάλλον αφορούν τυχαία καποια συγκεκριμένη ειδικότητα εργασίας και κάνει αναφορά στον υψηλότερο πληθωρισμό και την πολύ μικρότερη αγοραστική δύναμη της Ελλάδς σε σχέση με χώρες με αντίστοιχους μισθούς...καταλήγει πως αξίζει σε αυτό το περιβάλλον ακρίβειας έρευνα αγοράς για ασφάλεια αυτοκινήτου για εξοικονόμηση εώς και 200€ ετησίως!!
Τι ξεφτύλες είναι και αυτά τα ειδησεογραφικά κλπ , καλά κρυμμένη διαφήμιση με clickbait τίτλο.
Σκουπίδια παντού , δεν μπορείς να βρείς αξιόπιστες πληροφορίες πουθενά σε αυτό τον και καλά ωκεανό πληροφορίας του internet. Κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά και σε αυτό τον τομέα , οι αλγόριθμοι κατα 99% οδηγούν τα πάντα με γνώμονα τα διαφημιστικά έσοδα , χρειάζεται μια επανάσταση και εδώ αντίστοιχη των κρυπτονομισμάτων, αλλά είναι άλλη κουβέντα αυτήΣωστό και αυτό που λέει ο @storm για μαύρα στον ΙΤ αλλά είναι μεγάλη η διαφορά για να κλείσει η ψαλίδα με αυτό που έχετε στο μυαλό σας για 2χιλιαρα μέσους μισθούς.
Διαβάζοντας αυτά που λέει ο @storm και ο @fiverg -αν θυμάμαι καλα- για cloud services, και Azure κλπ που δεν τα ...πολυκαταλαβαινω, ρωτάω ευγενικά, μήπως ζείτε στο δικό σας συννεφάκι σε ένα τομέα που έχει όντως κάποια άνθιση τα τελευταία χρόνια αλλά πληρώνει καλά μόνο πολύ εξειδικευμένες θέσεις;
Και επίσης ευγενικά ρωτάω...ένα μεγάλο ποσοστό όλων αυτών των νέων πλατφορμών δεν πληρώνεται από το δημόσιο κυρίως;
Ποιες και πόσο πολλες είναι αυτές οι υπερτεραστιες Ελληνικες εταιρείες που χρησιμοποιουν σε τόσο μεγάλο βαθμός αυτές τις σύγχρονες υπηρεσίες και λύσεις; -
Ε τότε ρε παιδιά να φτιάξουμε ένα έθνος με IT εργαζόμενους. Σε όσους δεν αρέσει αυτό το είδος επαγγέλματος να μεταναστεύσουν ή να αποφασίσουν πώς θα μείνουν στάσιμοι σε αυτήν τη ζωή. Αλλά από την άλλη αν όλοι γίνουν πληροφορικαριοι με συγκεκριμένες γνώσεις οι μισθοί θα πέσουν λόγω πληθώρας προσφοράς εργαζομένων
Σίγουρα θα υπάρχει μαύρο χρήμα. Αλλά με μαύρο χρήμα το οποίο δεν είναι πάντοτε σταθερό δεν κάνεις βήμα, ούτε έχεις ανάλογα ένσημα ούτε τίποτα.
Καταιγίδα όλα τα επαγγέλματα απαιτούν μια εξειδίκευση, μόνο τα επαγγέλματα που δίνουν το βασικό μισθό δεν απαιτούν πολύ υψηλή κατάρτιση. Όλα τα υπόλοιπα ζητούν γνώστες με προϋπηρεσία και τυπική τουλάχιστον γνώση του κλαδου
-
Κατά πρώτον, έψαξα στο internet "αμοιβές ανά ηλικία" και μου βγήκε αυτό. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι αλλά το θέμα είναι ότι αυτό που βάζει ο lap είναι ένας γενικός μέσος όρος αμοιβών. Δεν αμφισβήτησα ότι έχουμε χαμηλούς μισθούς, αμφισβήτησα το ότι κάποιος που είναι 35+ αμοίβεται με χαμηλό μισθό ντε και καλά και δεν μπορεί να ζήσει.
Το "δείγμα" 35-44 παίζει να είναι το πολύ το 25% του συνολικού εργατικού δυναμικού, άρα μια χαρά ταιριάζει με αυτό που βάζει ο Lap αν υποθέσουμε ότι σε όλους τους νέους οι αμοιβές είναι πολύ χαμηλές.
Κατά δεύτερον, όλοι σας πιστεύετε ότι οι επιχειρηματίες της πληροφορικής έχουν τσιμπηθεί από κάποια μύγα και δίνουν ξέρω γω κανά 50% παραπάνω αμοιβές από τους άλλους κλάδους. Όχι, δεν είναι έτσι, άντε να δίνουν κατά μο κανά 20% παραπάνω. Κι αυατό ίσως γιατί υπήρξε μια έκρηξη της τηλεργασίας αλλά η τάση είναι αυτό να μαζευτεί και οι remote θέσεις να μειώνονται (άρα ο ντόπιος εργοδότης δεν θα φοβάται πλέον να σε χάσει). Προσωπικά πάντως ακούω αμοιβές σε λογιστές στην ηλικία μου σε ελεγκτικές και τρελλλλλαίνομαι, μιλάμε για χρήμα, όχι αστεία, τι πληροφορική και κουραφέξαλα;
Σε σχέση με την ερώτηση περί cloud, όχι δεν περιμένει να ζήσει από το ελληνικό δημόσιο η Microsoft, η AWS, η Google κλπ. Δεν υπάρχει πλέον ιδιωτική εταιρία (καλώς ή κακώς δεν το εξετάζω) που να ανοίγει on premise data center αλλά όλες πάνε απ ευθείας σε κάποιο cloud. Και όσες έχουν δικό τους data center είναι σε διαδικασία "μετακόμισης".
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κατά πρώτον, έψαξα στο internet "αμοιβές ανά ηλικία" και μου βγήκε αυτό. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι αλλά το θέμα είναι ότι αυτό που βάζει ο lap είναι ένας γενικός μέσος όρος αμοιβών. Δεν αμφισβήτησα ότι έχουμε χαμηλούς μισθούς, αμφισβήτησα το ότι κάποιος που είναι 35+ αμοίβεται με χαμηλό μισθό ντε και καλά και δεν μπορεί να ζήσει.
Το "δείγμα" 35-44 παίζει να είναι το πολύ το 25% του συνολικού εργατικού δυναμικού, άρα μια χαρά ταιριάζει με αυτό που βάζει ο Lap αν υποθέσουμε ότι σε όλους τους νέους οι αμοιβές είναι πολύ χαμηλές.
Κατά δεύτερον, όλοι σας πιστεύετε ότι οι επιχειρηματίες της πληροφορικής έχουν τσιμπηθεί από κάποια μύγα και δίνουν ξέρω γω κανά 50% παραπάνω αμοιβές από τους άλλους κλάδους. Όχι, δεν είναι έτσι, άντε να δίνουν κατά μο κανά 20% παραπάνω. Κι αυατό ίσως γιατί υπήρξε μια έκρηξη της τηλεργασίας αλλά η τάση είναι αυτό να μαζευτεί και οι remote θέσεις να μειώνονται (άρα ο ντόπιος εργοδότης δεν θα φοβάται πλέον να σε χάσει). Προσωπικά πάντως ακούω αμοιβές σε λογιστές στην ηλικία μου σε ελεγκτικές και τρελλλλλαίνομαι, μιλάμε για χρήμα, όχι αστεία, τι πληροφορική και κουραφέξαλα;
Σε σχέση με την ερώτηση περί cloud, όχι δεν περιμένει να ζήσει από το ελληνικό δημόσιο η Microsoft, η AWS, η Google κλπ. Δεν υπάρχει πλέον ιδιωτική εταιρία (καλώς ή κακώς δεν το εξετάζω) που να ανοίγει on premise data center αλλά όλες πάνε απ ευθείας σε κάποιο cloud. Και όσες έχουν δικό τους data center είναι σε διαδικασία "μετακόμισης".
Σωστά , και οι ορκωτοί λογιστές σε ελεγκτικές πάνε σφαίρα σε αμοιβές διαχρονικά , είναι το καλύτερο επάγγελμα απο πλευράς αποκατάστασης και εξέλιξης ακόμη.
Σε νέα παιδιά που είναι σε οποιαδήποτε οικονομική σχολή τους λέω να αφήσουν τις τρίχες περι MBA και marketing και να βάλουν τον κώλο τους κάτω αμέσως απο τα 22 για ACCA και ΣΟΛ , ακόμη και..30 να έχουν φτάσει αν έχουν την όρεξη ακόμη αξίζει να κατευθυνθούν καρφί προς τα εκεί παρά τα επιπλέον ακόμη χρόνια σπουδών.Γενικότερα παντως η δική μου αίσθηση είναι ότι ο μέσος μισθός παίζει στα 1200 ευρώ για την πλειοψηφία των 30 εώς 40 χρονών με σπουδές και κάποια εξειδίκευση με το 10% αυτών να φτάνουν τα 1500 με 1800 (Χ14 φυσικά) και απο εκεί και πάνω στα 40+ με χρόνια προυπηρεσίας η συντριπτική πλειοψηφία είναι στα 1800 κατα μ.ο.
Και φυσικά όλοι αυτόι αντιπροσωπεύουν περίπου το 10-15% το πολύ του συνόλου των εργαζομένων.Βλέπω δηλαδή ζευγάρια που με αυτά τα δεδομένα και με βοήθεια απο γονείς-πεθερικά να έχουν αγοράσει σπίτι και αυτοκίνητο και με 3000 κατα μ.ο τον μήνα να ζουν σχετικά άνετα.
Και αυτοί είναι που κάποια τριημερα γεμίζουν τα καλά ξενοδοχεία και προορισμούς της χώρας.
Πόσοι είναι αυτοί συν γυναιξί και τέκνοις ;
100χιλιάδες ; 200 χιλιάδες;
Φτάνουν και παραφτάνουν να γεμίσουν offseason καλοκαιριού τα πάντα και οι υπόλοιποι την κάνουν φτωχικά για τα χωριά τους και βγαίνουν και σε 2-3 μαγαζιά με περιορισμένο budget.Τα υπόλοιπα εκατομμύρια;
Εγω προσωπικά βλέπω πως αργά αλλά σταθερά γινόμαστε σαν τους ιθαγενείς μεγάλων τουριστικών προορισμών...
-
Οι ελεγκτικές και ιδιαιτερα αυτοί με δικαιωμα υπογραφής όπως ορκωτοί αμοίβονται πολύ καλά για ευνόητους λόγους μη λαδωματος αλλά και διότι η υπογραφή τους φέρει πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη που παίζονται εκατομμύρια από τις αξιολογήσεις τους. Φυσικά απαιτεί πολύ καλές γνώσεις και οι εξετάσεις για αυτό το δίπλωμα υπογραφής είναι πάρα πολύ επίπονες και δύσκολο. Δεν έχουν σχέση με τον απλό κλασικό λογιστη σε κάποια εταιρία.
-
Υπάρχει μια εξαίρεση σε όλα αυτά. Είναι ένα μέρος των ε.ε. Όπως έχω γράψει οι ε.ε δεν έχουν καμία σχέση με τους μισθωτούς όσον αφορά τα εισοδήματα τους, αν και επιβαρύνθηκαν τελευταία υπέρμετρα
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε νέα παιδιά που είναι σε οποιαδήποτε οικονομική σχολή τους λέω να αφήσουν τις τρίχες περι MBA και marketing και να βάλουν τον κώλο τους κάτω αμέσως απο τα 22 για ACCA και ΣΟΛ , ακόμη και..30 να έχουν φτάσει αν έχουν την όρεξη ακόμη αξίζει να κατευθυνθούν καρφί προς τα εκεί παρά τα επιπλέον ακόμη χρόνια σπουδών.
Σωστά, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Πιο εύκολα κανείς αλλά 2-3 μεταπτυχιακά πάρα αυτό.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
π.χ. πόσοι σήμερα στην Ελλάδα εκπαιδεύονται σε θέματα ITIL, Cloud, PMO, Teams, Azure, Microsoft360 για B2B διαχείριση και στήσιμο πλατφορμών; Ή DevOps ή Security ή Enterprise Networks Over Cloud ή Software Development & Engineering κλπ...κλπ...;
Ελάχιστοι. Και οι νεώτεροι που βγαίνουν από τις σχολές είναι σαν να βγαίνουν από μαυσωλεία.Πολύ σωστά!! Στην εταιρεία που εργάζομαι αυτά ακριβώς χρησιμοποιούμε, cloud, SaaS, BaaS, DevOps, Agile Methodologies gia PMO κλπ. Οι μισθοί που δίνουν, ακόμα και στο γραφείο της Ελλάδας είναι παραπάνω από αξιπρεπής και αρκετές παροχές και πολύ καλό περιβάλλον εργασίας.
-
Σωστά, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο.
Οχι ρε συ , εντάξει αν είσαι στα ντουζένια σου στα 23-24 άνετα τα ξεκινάς , το ACCA έχει μια δυσκολία με τα Αγγλικά μόνο , η ΣΟΛ είναι θέμα διαβάσματος.
Έχω φίλο που αφού έκανε μεταπτυχιακό έξω μετά απο οικονομική σχολή και έφαγε κάποια χρόνια σε άσχετες δουλειές , έβγαλε ΣΟΛ και μετά ACCA μετά τα 30 και σε δέκα χρόνια μέσα έγινε κορυφαίο στέλεχος.
Εγώ στα 23 μου το 2003 με κορυφαίο βαθμό στο GMAT ζήτησα συμβουλή απο οικογενειακό φίλο ορκωτό λογιστή απο τους 2-3 καλύτερους της Ελλάδας σε ποιό μεταπτυχιακό να πάω απο 1-2 έξω και το ΜΒΑ της ΑΣΟΕΕ που με είχαν δεχθεί και μου πρότεινε το ...ACCA , τιν τούτο λέω εγώ ,2η η 3η χρονιά από τότε που είχε έρθει στην Ελλάδα...
Εξεταστικά κέντρα με απομακρυνσμένες εξετάσεις κλπ , έλα μωρέ τι είναι αυτά σεμινάρια είπα ...θα ήμουν τώρα στην κορυφαία ομάδα ορκωτών της χώρας.
Πήγα στο ΜΒΑ να γίνω στελεχάρα μαζί με τις ψωνάρες αποφοίτους του μάρκετινγκ της ΑΣΟΕΕ...Και τώρα 11 το βράδυ σας γράφω απο το γραφείο να προσπαθώ να στείλω τα ψηφιακά ωράρια του Χατζηδάκη για το τεράτωμα που λέγεται Ψηφιακή κάρτα εργασίας μαζί με το άλλο τεράτωμα των ηλεκτρονικών βιβλίων που μας έχει φάει την ψυχή , για τρείς και εξήντα.
(Τις τελευταίες ημέρες φεύγω μετά τη 1 το βράδυ , σήμερα θα φύγω κατα τις 11:30 , να ναι καλά ο πολυχρονεμένος που με την εκπνοή της προθεσμίας στις 7:30 το βράδυ έδωσε παράταση 20 μερών σε κάτι που είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί ούτε σε 3 μήνες. Απολάυστε υπέυθυνα τα σχόλια κυρίως απο δεξιούς του συναφιού... https://www.taxheaven.gr/news/61792/parateinetai-ews-tis-20-dekembrioy-h-prooesmia-gia-thn-pshfiakh-apografh-toy-xronoy-ergasias-sto-ps-erganh-ii ) -
Όλοι στην ίδια παγίδα έπεσαν. Το τι παπατζα υπήρχε με το mba δεν λέγεται.
Και εντωμεταξυ όταν έρθεις από αντίστοιχη σχολή είναι άκυρο τελικά το mba. Απορεις με το πασαλλειμα που κάνουν, καμία σοβαρή γνώση.Όπως τα λες, στελέχη και κουραφεξελα με το mba και να χαμέ να λέγαμε. Άσε που πολλοί στα executives ήταν ήδη στελέχη και έλεγαν το μακρύ και το κοντό τους στα μαθήματα
Τι παίζει με την κάρτα αυτήν, πως θα λειτουργεί τελικά;
-
Τι παίζει με την κάρτα αυτήν, πως θα λειτουργεί τελικά;
Για τα ΜBA ακριβώς όπως τα λές.
Για την κάρτα , μιλάμε για την απόλυτη μπούρδα.
Προς το παρόν για να καταλάβεις αυτό που γίνεται είναι ...η ψηφιοποίηση των ωραρίων εργασίας.
Τι σημαίνει αυτό;
Απλά να μπούν σε κουτάκια ανα ημέρα της εβδομάδας , οι ώρες έναρξης και λήξης του ωραρίου.
Και σε μεταβαλλόμενα ωράρια με βάρδιες κλπ ανα ημερομηνία-ημέρα-ωρα έναρξης-ώρα λήξης -ημέρα ρεπό κλπ.ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ , αυτό κανουμε για τα εκατομύρια εργαζομένων της χώρας ...βάζουμε σε κουτάκια τα ωράρια για να μπορεί να δεχτεί τα δεδομένα το σύστημα της κάρτας όταν εφαρμοστεί!
ΗΛΙΘΙΑ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ.Μέχρι τώρα τα προγράμματα εργασίας ανέβαιναν κυρίως σε επισυναπτόμενα έντυπα που είχες δημιουργήσει απο excell , προγράμματα ωρομέτρησης , xml κλπ ή ακόμη και περιγραφικά σε πεδία της εφαρμογής του ΕΡΓΑΝΗ.
Μάλιστα μέχρι 31/10/2022 είχαμε στείλει με αυτό τον τρόπο τα προγράμματα εργασίας όλης της χώρας σε μια ετήσια υποβολή που κάνουμε κάθε χρόνο.
Απο 1/11/2022 μας ζήτησαν ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ!!!!! αλλά με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω , που σημαίνει νέους τρόπους υποβολών , έλεγχο απο την αρχή μην ξεφύγει κάτι και το κυριότερο ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΩΡΑΡΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ (ειδικά για τα μεταβαλλόμενα ανα ημέρα , εβδομάδα μήνα κλπ)
Μιλάμε για απίστευτη γραφειοκρατική πολυπλοκότητα σε σχεση με το προηγούμενο τρόπο , οτι διαφορετικό λένε είναι απόλυτο ψέμμα.ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Πάμε τώρα στην κάρτα που είναι και η ουσία ,
μια εφαρμογή που θα υπάρχει σε κάθε επιχείρηση και ο εργαζόμενος θα χτυπάει κατα την είσοδο με το κινητό του ή με φυσική κάρτα κλπ κατα την είσοδο και την έξοδο και θα διασταυρώνεται με τα κουτάκια που έχουν δηλώθεί στο ΕΡΓΑΝΗ. (Τρελλές δουλειές για τις εταιρείες πληροφορικής και τα ΙΤ boys τον έχουν βγάλει έξω και τον κοπανάνε)Ακούστε τώρα τα τρελλά της υπόθεσης:
Όταν θα ξεκινήσει - δεν καταλάβατε, νέες εκατομμύρια δηλώσεις ξανά με προθεσμία για να βάλουμε ΝΑΙ στο κουτάκι ότι ξεκίνησε- και το μαγικό Πεδίο ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ (ΛΕΠΤΑ) όπου θα μπορεί να συμπληρωθεί ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 2 ΩΡΕΣ !!!!!!!!
Θα έχω ωράριο δηλαδή 8 με 4 , θα πηγαίνω στις 8 αλλά θα χτυπάω στις 10 και θα φεύγω νόμιμα χτυπώντας ξανά στις 6 !!!! Χαχαχαχαχαχα!!!Και το πιο υπέροχο;
Αν η δουλειά μου αφορά εργασία με πήγαινε έλα σε πελάτες και εξωτερικές εργασίες τότε...δεν υποχρεούμαι να χτυπήσω κάρτα καθόλου!!!!
Αφού μόλις ξεκινάω το πρωί πηγαίνω κατευθείαν στον πελάτη , έρχομαι για λίγο στην έδρα και ξαναφεύγω στον πελάτη μέχρι το βράδυ που να χτυπήσω κάρτα;;;;;
Δωδεκάωρα πρίν , δωδεκάωρα και τώρα και δώσε κάτι παράπάνω αφεντικούλι σε παρακαλω...ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΠΡΙΑΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΤ BOYS που θα πρέπει τώρα να μοντάρουν τα cloud και τα services να κρατάνε 10 έτη!!!!!!! ιστορικό των χτυπημάτων στο καφενείο της γειτονιάς.
ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
-
Πω πω, μια τρύπα στο νερό δηλαδή;
Καλά πες για τις εξωτερικες εργασίες υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία. Αυτό με το 2 ωρο ως περιθώριο είναι πολύ παράξενο γιατί το θεσπίζουν. Δεν μπορώ να καταλάβω την πρακτική του.
-
Απολάυστε υπέυθυνα τα σχόλια κυρίως απο δεξιούς του συναφιού... https://www.taxheaven.gr/news/61792/parateinetai-ews-tis-20-dekembrioy-h-prooesmia-gia-thn-pshfiakh-apografh-toy-xronoy-ergasias-sto-ps-erganh-ii )
Μωρέ αν κάποτε οι λογιστές το πάρουν απόφαση με όλα αυτά που τραβάνε και κλείσουν τα πισιά, το Κακομοιρατο θα καταρρεύσει μέσα σε λίγες ώρες...
-
Διαβάζοντας αυτά που λέει ο @storm και ο @fiverg -αν θυμάμαι καλα- για cloud services, και Azure κλπ που δεν τα ...πολυκαταλαβαινω, ρωτάω ευγενικά, μήπως ζείτε στο δικό σας συννεφάκι σε ένα τομέα που έχει όντως κάποια άνθιση τα τελευταία χρόνια αλλά πληρώνει καλά μόνο πολύ εξειδικευμένες θέσεις;
Εγώ τουλάχιστον που από το 1995 εργάζομαι στον ίδιο τομέα δεν νομίζω να ζω σε κάποιο συννεφάκι. Η άνθιση στην τεχνολογία ήταν ευδιάκριτη από την δεκαετία 1980-1990. Φαινόταν από τότε τι ερχόταν (και) στην Ελλάδα.
Φυσικά δεν μπορώ να έχω άποψη για όλα τα επαγγέλματα και όλους τους μισθούς. Σίγουρα όμως αν κάποιος επιλέξει κάποιο επάγγελμα/ειδικότητα που είναι κορεσμένο ή έχει ελάχιστες θέσεις εργασίας τότε είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί να βρει εργασία ούτε με ένα απλό βασικό μισθό.
Και δυστυχώς πολλά επαγγέλματα είναι κάτι παραπάνω από κορεσμένα. Η αδελφή μου π.χ. έχει τελειώσει οικονομικό πανεπιστήμιο και που δουλεύει; Σε γραμματεία, 6ωρο μέσω ΟΑΕΔ με 6μηνιαίες συμβάσεις. Κανονικά θα έπρεπε στην ηλικία που είναι να ήταν στέλεχος σε κάποιο τμήμα οικονομικών κάποιας εταιρείας ή να είχε δικό της λογιστικό γραφείο.
Ο καθείς τις επιλογές του. Η ζωή είναι μία σκακιέρα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2