-
Η αλήθεια είναι ότι με ότι βλέπω απορώ και εγώ πως τα έχτισαν αλλά με υπνοτιζει η ζωή τους. Έχω πάει σε σπίτια τέτοια. Ακούς μεσημεράκι τα τζιτζίκια, ησυχία, μιλάς ήρεμα χωρίς να φωνάζεις όπως στην πόλη, μυρίζεις τα λουλούδια το γκαζόν.
Έχεις την αμαξαρα σου κάτω από ένα κιόσκι και το θαυμάζεις πίνοντας καφέ με τους φίλους σου.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή κάνεις χαβαλέ;;;
Ειλικρινά με μπέρδεψες.........Τα πιστεύω αλλά όχι για την Ελλάδα φυσικά. Εδώ είμεθα 3κοσμικοί. Όταν όμως δεις πως ζούνε σε άλλες σοβαρές χώρες, καταλαβαίνεις ότι ζούμε σε σπιρτόκουτα (όπως και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι). Θυμάμαι το πάλε ποτέ 2002 που μετακόμισα στην Σιγκαπούρη να ψάχνω σπίτι για 1 άτομο και δεν έβρισκα κάτω από 90τμ...μου φάνηκε παλάτι σε σχέση με τα 35τμ του Λονδίνου. Εκίνη την εποχή τα φυσιολογικά σπίτια για οικογένεια στην Σιγκαπούρη ήταν 160-200τμ.
Εδώ έχει ο γιός μου υπνοδωμάτιο 11τμ και κάνουμε ασκήσεις επί χάροτυ να χωρέσει το κρεβάτι και το γραφείο, στριμωξίδι άνευ λόγου και αιτίας.
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για να έχει κάποιος σπίτι 200τμ θα πρέπει να έχει και την αντίστοιχη οικονομική άνεση όχι μόνο για να το συντηρεί αλλά και για να το έχει σε τάξη.
Προφανώς! Αλλά το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο, ειδικά όταν ξεφύγουμε από την μιζέρια της Ελλάδας και πάμε σε σοβαρές χώρες. Και φυσικά μπορείς να έχεις βοήθεια. Τέλος το μεγάλο σπίτι είναι πολύ πιο εύκολο να το έχεις σε τάξη, γιατί έχεις χώρους!! Στα μικρά ψάχνουμε που θα βάλουμε το καθε τι. Στο μεγάλο έχεις 30-40τμ αποθήκες και βάζεις τα πάντα άνετα.
Δεν είναι έτσι φίλε μου! Το γεγονός ότι κάποιοι σε κάποιες χώρες έχουν την απληστία και την ματαιοδοξία ως προτεραιότητα,δεν δημιουργεί τον κανόνα. Πιστεύω ότι μια τετραμελής οικογένεια ζει υπεράνετα σε σπίτι 120τμ. Επίσης για τα δικά μας δεδομένα,σκέψου πως θα το ζεστάνεις και δροσίσεις!
-
Σωστό, αλλά πλέον τα καινούργια με το Β+,Α, Α+ κοστίζει η θέρμανση τους οσο σε ένα παλιό των 50τμ.
Ιδιαίτερα εάν βάλεις και κάτι νέα συστήματα όπως φωτοβολταϊκά που ενισχύουν το καλοριφέρ (3-4Κ ευρώ κοστίζουν) ή αντλίες θερμότητας μαζί με κάποια φωτοβολταϊκά σχεδόν τζάμπα ζεσταίνεται.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σωστό, αλλά πλέον τα καινούργια με το Α+ κοστίζει η θέρμανση τους οσο σε ένα παλιό των 50τμ.
Ιδιαίτερα εάν βάλεις και κάτι νέα συστήματα όπως φωτοβολταϊκά που ενισχύουν το καλοριφέρ ή αντλίες θερμότητας μαζί με κάποια φωτοβολταϊκά σχεδόν τζάμπα ζεσταίνεται.
Καλά όλα αυτά τα ενισχυμένα αλλά εκτοξεύουν το κόστος κατασκευής και δεν είναι εφόρου ζωής. Μόνο οι επιτοιχιες μονωσεις και η θερμομόνωση της ταράτσας είναι μια για πάντα,προσφέροντας μεγάλη εξοικονόμηση.
-
Δεν είναι έτσι φίλε μου! Το γεγονός ότι κάποιοι σε κάποιες χώρες έχουν την απληστία και την ματαιοδοξία ως προτεραιότητα,δεν δημιουργεί τον κανόνα. Πιστεύω ότι μια τετραμελής οικογένεια ζει υπεράνετα σε σπίτι 120τμ. Επίσης για τα δικά μας δεδομένα,σκέψου πως θα το ζεστάνεις και δροσίσεις!
Οπως το βλέπει ο καθένας....δεν διεκδικώ το αλάθητο! Απλά λέω τι θα ήθελα ως σπίτι, γιατί περνάω την μισή μου ζωή μέσα σε αυτόκαι ό,τι άλλο κάνουμε. Οπότε λέω ότι "ζηλεύω" τα σπίτια με απλα που δεν σκοτίζονται εαν έχουν και 2 πράγματα παραπάνω που θα τα βάλουν, δεν θέλουν σκάλα κάθε μέρα για να κατεβάσουν από ντουλάπες πράγματα, δεν εφευρίσκουν λύσεις ΙΚΕΑ με κρεβάτι πάνω, γραφείο κάτω για να χωράνε κλπ. Αλλά έχουν άνεση και ποιότητα ζωής.
Όσο για την θέρμανση, δεν είναι τεράστια η διαφορά κόστους εφόσον έχει γίνει σωστή μελέτη. Ξέρω μονοκατοικίες 150τμ που πληρώνουν λιγότερο από διαμερίσματα 100τμ. Για δροσιά με σωστή μελέτη δεν θες καν κλιματισμό, άντε ένα hunter στην οροφή και τελείωσες!
-
Εδώ είναι που θα βγουν οι κατασκευαστές και θα με βρίζουν. Είναι ο τρόπος δόμησης μας τέτοιος που ανεβάζει τόσο την τιμή. Υπάρχουν αλλοι τορποι δόμησης οι οποίοι προσφέρουν σπίτια στο Β+,A σε χαμηλότερο κόστος αλλά εδώ δεν ειναι διαδεδομένα. Στην Ευρώπη τα τελευταία 10 έτη έχουν πλεον πολλαπλασιαστεί τέτοιοι τρόποι δόμησης σε εμάς όχι ακόμα. Εδώ και λίγα χρόνια τα ψάχνω αυτά, έχω βρει και καποια περιοδικά του ειδικού τύπου για κατασκευαστές που παρουσιάζουν προτζεκτες. Είναι απίστευτο το τι υπάρχει στο εξωτερικό στους τρόπους δόμησης , ενώ εμείς έχουμε κολλήσει στον κλασικό τρόπο δόμησης ο οποίος έχει πολλά στάδια κατασκευής που προσθέτουν συνεχώς στο τελικό κόστος.
Με λίγα λόγια το μέλλον όπως το καταλαβαίνω είναι η προκατασκευή τοιχίων σε γραμμή παραγωγής. Αυτό προκαλεί μεγάλη οικονομία κλίμακας και κορυφαία μόνωση. Σε δύο μερες μια γραμμή παραγωγής βγάζει τα τοιχια όλου του σπιτιού έτοιμα προς εφαρμογή στον σκελετό.
Τεσπα δεν το συνεχίζω γιατί πάλι θα με πουν ηλίθιο με πλαγιο τροπο. Όποιος θέλει να χτίσει ας τα ψάξει. -
Όλα καθορίζονται απο το πορτοφόλι του καθένα. Όμως μη λες μίζερο τον διπλανό σου επειδή ζει σε 100τμ και όχι σε 200τμ!
Επίσης,αν όλοι είχαμε 200τμ μονοκατοικία,τότε σίγουρα κάποιοι θα είχαν γειτονιά στο Πεκίνο και κάποιοι στη Λισαβόνα..... -
Βλέπω ότι γίνεται πολύ και άσκοπη κουβέντα για το σωστό μέγεθος ενός σπιτιού. Προφανώς, αν τα χρήματα δεν είναι θέμα, bigger is better. Η κουβέντα όμως δε γίνεται για τους λίγους υπεράνω χρημάτων, αλλά για τους πολλούς της μέσης τάξης. Το σωστό μέγεθος λοιπόν γι' αυτούς είναι συνάρτηση οικονομικών και πολιτισμικών δεδομένων.
Έστω λοιπόν ότι ψάχνουμε το σωστό μέγεθος για μια τετραμελή οικογένεια (ο συνηθέστερος τύπος οικογένειας). Αν είσαι Αμερικάνος (εκτός αστικών κέντρων) μάλλον θεωρείς ότι χρειάζεσαι 200-300 τ.μ. Αν από την άλλη είσαι Ιάπωνας (ειδικά εντός αστικών κέντρων) βολεύεσαι μια χαρά σε 70 τ.μ. Οι Ευρωπαίοι κινούνται κάπου ανάμεσα. Ποιος έχει δίκιο; Όλοι, με βάση την κουλτούρα τους, το κόστος της κατασκευής και την επάρκεια (ή μη) της γης.
Στα δικά μας, όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, όλες οι τετραμελείς οικογένειες μπορούν να βολευτούν άνετα σε σπίτια ή διαμερίσματα 3 υπνοδωματίων και 110-120 τετραγωνικών, αρκεί να υπάρχει σωστή διαρρύθμιση. Γίνεται και σε λιγότερα, αλλά εκεί αρχίζουν κάποιοι συμβιβασμοί.
-
Εγώ κάνω το εξής απλό. Τεντώνω τα χέρια μου γύρω απο εμένα. Εάν χτυπούν σε έπιπλα τότε το δωμάτιο δεν κάνει.
Γιατί είτε είσαι Ιάπωνας είτε Ευρωπαίος το μέγεθος του σώματος είναι δεδομένο
-
Όλα καθορίζονται απο το πορτοφόλι του καθένα. Όμως μη λες μίζερο τον διπλανό σου επειδή ζει σε 100τμ και όχι σε 200τμ!
Δεν λέω μίζερο τον διπλανό μου (εξάλλου και εγώ σε μικρό σπίτι ζώ!), λέω μίζερη την Ελληνική πραγματικότητα και μας την έχουν περάσει (για να είμαστε και εντός θέματος πολιτικής) ότι έτσι είναι το σωστό και είναι ΟΚ. Όχι, δεν είναι ΟΚ!! Αυτή είναι η πραγματικότητα στην μίζερη Ελλάδα αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και ΟΚ και ότι πρέπει να μου αρέσει. Αυτό λέω....
-
Επίσης,αν όλοι είχαμε 200τμ μονοκατοικία,τότε σίγουρα κάποιοι θα είχαν γειτονιά στο Πεκίνο και κάποιοι στη Λισαβόνα.....επειδης μενω σε κατι λιγοτερο απο 100...
τα υπνοδωματια ειναι πολυ, παρα πολυ μικρα. δεν χωρανε και κρεβατι και γραφειο.
και η σαλονοτραπεζαριοκουζινα το αυτο.
δεν αφηνουν καθολου χωρο για καποια απομονωση, διαβασμα κτλ.
οτι διαρυθμιση, που εχει αριστη το σπιτι που αγορασα και να κανεις, οχι ο χωρος λειπει ρε παιδι μου.
τα 115-120 πραγματι ειναι ιδανικα σε τετοιο μεγεθος οικογενειας, δεν χρειαζονται επιπλεον πολυτελειες θα συμφωνησω με τον γκγκαλφαβητα, ειναι ενα εξτρα δωματιακι εργασιας και τα 2-3 τετραγωνικα παραπανω σε καθε κλουβι.
ομως ειμαστε υποδουλοι των εργολαβων και της απληστιας τους για περισσοτερο χρημα.
χτιζουν και προσφερουν οχι με βαση τι εξυπηρετει τον πελατη αλλα με βαση τι εξυπηρετει τη τσεπη τους. με τις πλατες της πολιτειας και των τραπεζων φυσικα.
τα 100αρια με τα 3 υπνοδωματια τα αποφασιαν οτι ειναι αυτα που πουλιουνται πιο ευκολα οποτε μονο τετοια προσφεραν με αποτελεσμα η αξια οποιουδηποτε αλλου να παει στο θεο. και φυσικα τα χρεωναν και χρεωνουν στην ιδια αξια με το να ηταν μεγαλυτερα, στο μυαλο και κυριως στη τσεπη τους μετραει μονο ο αριθμος των δωματιων και οχι το μεγεθος συνολικα. ακουμε τις αστειες αιτιασεις οτι ειναι λεει οι αγοραστες που τα θελουν.... μπα....
οταν εψαχνα για σπιτι στη συγκεκριμενη περιοχη, δυτικα και οικονομικα, ολα, μα ολα ηταν στο ιδιο μεγεθος συν πλην 1 τετραγωνικο. και ολα, μα ολα, με ημιυπαιθρειο κλεισμενο. και σε συγκεκριμενες τιμες αναλογα τον οροφο. συμφωνια εργολαβων της περιοχης που ολοι πλουτισαν παραλογα, με μαυρο χρημα και καταργωντας τον ανταγωνισμο. ξερω, θα βγει ο αλλος εργολαβος να τους υπερασπιστει, μα οποιος ειναι στη αγορα ξερει τις συντεχνιες που ακομη και σημερα λειτουργουν στην αγορα των ακινητων και ειδικα των αθηναικων προαστιων. -
Γάτε
είσαιτο παίζεις μακριά νυχτωμένος... -
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γάτε
είσαιτο παίζεις μακριά νυχτωμένος...βγηκανε οι υπερασπιστες της διαφθορας των κατασκευαστων, μεγαλη συντεχνεια αυτη....
-
Οπως το βλέπει ο καθένας....δεν διεκδικώ το αλάθητο! Απλά λέω τι θα ήθελα ως σπίτι, γιατί περνάω την μισή μου ζωή μέσα σε αυτόκαι ό,τι άλλο κάνουμε. Οπότε λέω ότι "ζηλεύω" τα σπίτια με απλα που δεν σκοτίζονται εαν έχουν και 2 πράγματα παραπάνω που θα τα βάλουν, δεν θέλουν σκάλα κάθε μέρα για να κατεβάσουν από ντουλάπες πράγματα, δεν εφευρίσκουν λύσεις ΙΚΕΑ με κρεβάτι πάνω, γραφείο κάτω για να χωράνε κλπ. Αλλά έχουν άνεση και ποιότητα ζωής.
Όσο για την θέρμανση, δεν είναι τεράστια η διαφορά κόστους εφόσον έχει γίνει σωστή μελέτη. Ξέρω μονοκατοικίες 150τμ που πληρώνουν λιγότερο από διαμερίσματα 100τμ. Για δροσιά με σωστή μελέτη δεν θες καν κλιματισμό, άντε ένα hunter στην οροφή και τελείωσες!
Όχι δεν είναι έτσι αγαπητέ μου Φάνη.
Ξέρω ότι θα μου επιτεθούν για αυτό που θα πω, αλλά επειδή το σπίτι μου είναι μεγάλο, τα έξοδα είναι εκθετικά μεγαλύτερα. Ανάλογα με το πόσο βαρύς είναι ο χειμώνας χρειάζομαι 10 τόνους πέλλετ κάθε χρόνο. Φέτος θα το ξαναγυρίσω στο πετρέλαιο. -
Τι μόνωση έχεις;
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γάτε
είσαιτο παίζεις μακριά νυχτωμένος...βγηκανε οι υπερασπιστες της διαφθορας των κατασκευαστων, μεγαλη συντεχνεια αυτη....
Αυτή την "επίθεση" τη θεωρώ τίτλο τιμής, όταν προέρχεται από υπερασπιστή της παράγκας...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι μόνωση έχεις;
Μια τυπική μόνωση που εκαναν τότε στις μονοκατοικίες. Σπίτι του 2006.
-
Δηλαδή αν δεν κάνω λάθος Β ενεργειακής κλάσης
-
Πραγματικά δεν ξέρω να απαντήσω σε αυτό lap. Απλά σκέψου ότι είναι στην μέση του πουθενα, εκτεθειμένο στους ανέμους κλπ. Το χειμώνα συνήθως πέφτει κάτω από το 0. Έχω δει και -18...
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όχι δεν είναι έτσι αγαπητέ μου Φάνη.
Ξέρω ότι θα μου επιτεθούν για αυτό που θα πω, αλλά επειδή το σπίτι μου είναι μεγάλο, τα έξοδα είναι εκθετικά μεγαλύτερα. Ανάλογα με το πόσο βαρύς είναι ο χειμώνας χρειάζομαι 10 τόνους πέλλετ κάθε χρόνο. Φέτος θα το ξαναγυρίσω στο πετρέλαιο.ε, βλεπεις εχουν οι παντελεημονες και εδωθε, εμμονες. πρεπει λεει οι κομμουνιστες να μενουν σε λαγουμια. γιατι ετσι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2