-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βορειοκορεάτης τουρίστας, με ειδική βίζα απεριορίστων διαδρομών, από το χέρι του Κιμ...
Μη μου πεις ότι το διάβασες;...
Πλάκα κάνεις! -
To διάβασα.
Δεν διαφωνώ με αυτά που λέει, αλλά όταν έχει κυβερνήσει αυτόν τον δήμο ο Καμίνης και κανείς δεν έλεγε κουβέντα, η λογική ότι κράζουμε τον ντορογιό, που όντως κάνει βλακείες, αλλά με στυλάκι ότι μέχρι τότε όλοι πρόσεχαν την πόλη, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αφήσουμε ασχολίαστο...
Ασε που για τους καθηγητές που πολιτικολογούν, ισχύει απόλυτα η φράση του Βίσμαρκ...
-
Λοιπόν...ένα πουλάκι πράσινο με βαθύ χρώμα, διαχρονικά χωμένο στο Πασοκικό σύστημα μου είπε τα εξής:
-Υπάρχουν δύο αγωγές για βίαιη συμπεριφορά/ξυλοδαρμό από 2 πρώην συντρόφους του Ανδρουλάκη. Αυτό ήταν ψιλογνωστό την εποχή των εσωκομματικών εκλογών, έπαιξε και σε ένα εξώφυλλο τύπου ''Μακελειό'' και αμέσως το ''εξαφάνισαν'' το θέμα. Είναι όμως υπαρκτό ζήτημα...
Σκέψου μου λέει να αρχίσουν να τον βαράνε τα μέσα και να βγάλουν μια πρώην σύντροφο να μιλήσει για ότι υποστηρίζει ότι έπαθε.
Υπάρχει περίπτωση να σταθεί πρόεδρος κόμματος μετά από τέτοια καταγγελία όταν είναι τόσο ''hot'' το me-too? Το ''συστημα'' εξουσίας πάντα έχει στην φαρέτρα του αδυναμίες των παιχτών ώστε να τις χρησιμοποιήσει όταν κρίνει σκόπιμο.Eπίσης αν στις εκλογές προκύψει ένα αποτέλεσμα όπου το πρώτο κόμμα θα έχει κάπου 115-118 έδρες και το ΠΑΣΟΚ ως τρίτο κάπου στις 40-42 έδρες, ο Ανδρουλάκης θα επιλέξει να πάει σε δεύτερες εκλογές όπου με τον επόμενο εκλογικό νόμο η αυτοδυναμία του 1ου κόμματος θα είναι κάπου στο 37% και το ΠΑΣΟΚ θα πέσει στις 28 έδρες περίπου; Θα χάσει το 1/3 των βουλευτών του για ποιον λόγο; Αφού κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει...
-
Όπως τα λέει ο @insanedriver είναι τα πράγματα, αριστερόστροφη συμμαχία δεν πρόκειται να υπάρξει για πολλούς λόγους με κυριότερους πως τα συμφέροντα δεν υπάρχει περίπτωση να το επιτρέψουν, κάτι τέτοιο θα "επιτρεπόταν' μόνο αν το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε για κάποιο λόγο πολύ υψηλότερα ποσοστά.
Επίσης με τον Τσίπρα πολιτικό πτώμα τέτοια πιθανότητα φαντάζει αδιανόητη.Όμως, ακομη και με το βάρος των υποκλοπών δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο οπορτουνισμος είναι ο βασικός οδηγός στην πολιτική.
Όλα μπορούν να ξεχαστούν και όλα να γίνουν, δεν υπάρχει ντροπή, και αν κάτι έχουμε μάθει καλά αυτά τα 3 χρόνια είναι πως ο Τραμπισμος του να λες τα πιο ξεδιάντροπα ψεμματα χωρίς αιδώ με τις πλάτες των πετσωμενων να ξεπλένουν τα πάντα , με ολίγη από παρακράτος, και ολίγη από έλεγχο αρμών της δικαιοσύνης μας πάνε ολοταχώς για Κολομβιανή Ορμπανια με τις ευχές μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας.Εναλλακτικό σενάριο , επειδή ντρέπεται και η ντροπή για τον λοβοτομημένο λαό μας, θα ήταν κάποια συμφέροντα να καταφέρουν επιτυχημένα να ανατρέψουν τον Μητσοτάκη εκ των έσω της ΝΔ , ώστε αναβαπτισμενο το κόμμα να μπορεί να περάσει ευκολότερα στον κόσμο το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αυτό δηλαδή που δεν κατάφερε ο Μητσοτάκης με τον Λοβέρδο αλλά ... αντίστροφα.
Αν έχει καλές πλάτες και αρκετό εγωισμό ο Ανδρουλάκης αυτό πρέπει να επιδιώξει.
Βρώμικο παιχνίδι ανάλογο με αυτό που του έκαναν από πίσω, ηθικό πλεονέκτημα και δημοκρατία από μπροστά.
Κάτι πήγε να γίνει με τον ΚΚΙΙ και το Κεφαλογιαννεικο αλλά δεν είναι αρκετό. -
Δεν υπαρχει περιπτωση να μπει το ΚΚΕ σε κυβερνηση...Μια φορα το εκαναν και ξανα, δεν.
ΜΕΡΑ25 επισης δεν βλεπω τροπο να συμφωνουσε. Ενα πιο φιλοευρωπαικο ΚΚΕ ειναι, καταγγελτικο λογο για τα παντα εχει, ειναι και ασπονδος φιλος των πρωην συντροφων, οποτε δεν βλεπω τροπο να γεφυρωθει το ολο χασμα.
Απο την στιγμη που ειδες τον ΚΚΙΙ μπροστα μπροστα στην ΔΕΘ ορθιο να χειροκροταει τον Κουλη, μια βδομαδα μετα την ομιλια στα Ανωγεια, μη περιμενεις να κουνηθει και πολυ...η Ολγα περα απο ονομα και ωραιο χαμογελο, δεν βλεπω τροπο να βγει μπροστα. -
Τότε που μπήκε το ΚΚΕ σε κυβέρνηση υπήρχε ακόμα Σοβιετική Ένωση, μετά διαλύθηκε και μαζί της διαλύθηκαν όλα τα ΚΚΕ στις Ευρωπαικές χώρες πλην Ελλάδας.
-
Πάντως από τον στιβαρό ηγέτη της Κυβερνησάρας Αρίστων που θα έπινε το εσπρεσάκι του με τεντωμένο μικρό δαχτυλάκι και σηκωμένο φρύδι ως Λουδοβίκος Θεός Ήλιος για μισό αιώνα ακόμη, για πότε περάσαμε να συζητάμε οτι ο Ανδρουλάτσης κι ο Γιάνης με τα λαχούρια (που δεν θα έμπαινε στη Βουλή) θα είναι οι ρυθμιστές του αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση, ούτε ο Άδωνις δεν πρόλαβε να συνειδητοποιήσει, να ξέρει κατά που θα (την) κάνει μετά τις εκλογές...
-
Οχι πως έχει καποια ιδιαίτερη σημασία (κανεις δεν κουνιέται αν δεν ηττηθεί ο εκάστοτε αρχηγός) αλλα ο Βούδας δεν χειροκρότησε όπως είδαμε τον Κούλη. Τέλος πάντων, τα αριθμακια θα δείξουν-επιβαλλουν το τι θα γίνει. Τα προβλήματα βέβαια είναι αλλα ακόμα και για το προνομιακό πεδίο της ΝΔ πόσο μάλλον για τους "απλούς" εργαζόμενους:
Επίσης το γεγονός ότι οι περισσότερο ή λιγότερο φίλοι ΝΔ/"μη ΝΔ αλλά" ΔΕΝ έριξαν ομοβροντίες θριάμβου για την εμφάνιση Κούλη δείχνει ότι πλέον έχουμε μπει στην τελική φάση της ήττας.
-
Καλημερα. Αρχιζουν τα σχολεια σημερα. Οι νυκοκυραιοι δεν εχουμε χρονο για να δουμε τι εκανε ο Καραμαλης, τι ειπε ο Κουτσουμπας, ο 25 ή ο ...επαναστατης αλλα και τι θα δωσει ο Μητσοτακης στους γνωστους αδυναμους.
-
Λίγο είδα τον Κούλη στην συνέντευξη, 5-10 λεπτά.
Αυτό που έχω να πω είναι ότι μου φάνηκε να τον έχει επηρεάσει ο χρόνος.
Διπλά. Ηταν πιο ώριμος στις τοποθετήσεις του, αλλά και πιο γερασμένος.
Από την άλλη το να έχουμε κυβέρνηση με ανοχή του ΚΚΕ, γιατί λένε ότι κάτι τέτοιο παίζει, Σύριζα, πασοκ, μέρα 25, με πρώτο κόμμα όμως την ΝΔ, θα είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.
Αλλά μία τέτοια κυβέρνηση, θα έχει πολλά αφεντικά μέσα της και μικρή ανοχή χρόνου από τον κόσμο.
Σίγουρα όμως μία τέτοια κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψει την παραμονή του Κούλη στην ηγεσία της νδ.
Επίσης αν αυτή η κυβέρνηση πάρει διχαστικά μέτρα, απλά θα ρίξει νερό στο μύλο των μικρών κομμάτων της άλλης πλευράς.
Επειδή όμως μέχρι τότε έχουμε πολλές παραμέτρους που αλλάζουν σε διεθνές επίπεδο, ας περιμένουμε.
Ευκολότερα πάμε σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, για συγκεκριμένο χρόνο, με πρωθυπουργό από το πρώτο κόμμα, αλλά όχι τον Κούλη.
Βασικά ένας υποψήφιος υπάρχει.
Αλλά μέχρι τότε, Ερντογάν, ακρίβεια, ουκρανικό, μπορεί να αλλάξουν τα πάντα.
Στην τελευταία δημοσκόπηση στην Ιταλία, γιατί τις τελευταίες 15 μέρες πριν τις εκλογές δεν δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις, η δεξιά πάει για θρίαμβο.
Εδώ ίσως παιχτούν πολλά πράγματα, γιατί η Ιταλία έχει 2 φορές υποστεί αντιδημοκρατική παρέμβαση από τις αγορές, αλλά η 3η φορά θα είναι διαφορετική, αφού θα υπάρχει νέα ηγέτιδα, που δεν έχει λόγο να κάψει την πολιτική της διαδρομή.
Και η Ιταλία, δεν είναι Ελλάδα. Είναι άλλα τα μεγέθη, ενώ ο Σούλτς δεν είναι Μέρκελ και ο Μακρόν έχει δυσκολίες.
-
στην αστικη δημοκρατια σας ειναι τραγικο που ενας κακομοιρης σε ενα πανηγυρακι που το ονομαζουν αυθαιρετα διεθνη εκθεση, μονολογει νανουρισματα στους υποτακτικους με διλημματα του ποιος θα ειναι ο χειροτερος.
#katantia -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λίγο είδα τον Κούλη στην συνέντευξη, 5-10 λεπτά.
Αυτό που έχω να πω είναι ότι μου φάνηκε να τον έχει επηρεάσει ο χρόνος.
Διπλά. Ηταν πιο ώριμος στις τοποθετήσεις του, αλλά και πιο γερασμένος.
Από την άλλη το να έχουμε κυβέρνηση με ανοχή του ΚΚΕ, γιατί λένε ότι κάτι τέτοιο παίζει, Σύριζα, πασοκ, μέρα 25, με πρώτο κόμμα όμως την ΝΔ, θα είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.
Αλλά μία τέτοια κυβέρνηση, θα έχει πολλά αφεντικά μέσα της και μικρή ανοχή χρόνου από τον κόσμο.
Σίγουρα όμως μία τέτοια κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψει την παραμονή του Κούλη στην ηγεσία της νδ.
Επίσης αν αυτή η κυβέρνηση πάρει διχαστικά μέτρα, απλά θα ρίξει νερό στο μύλο των μικρών κομμάτων της άλλης πλευράς.
Επειδή όμως μέχρι τότε έχουμε πολλές παραμέτρους που αλλάζουν σε διεθνές επίπεδο, ας περιμένουμε.
Ευκολότερα πάμε σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, για συγκεκριμένο χρόνο, με πρωθυπουργό από το πρώτο κόμμα, αλλά όχι τον Κούλη.
Βασικά ένας υποψήφιος υπάρχει.
Αλλά μέχρι τότε, Ερντογάν, ακρίβεια, ουκρανικό, μπορεί να αλλάξουν τα πάντα.
Στην τελευταία δημοσκόπηση στην Ιταλία, γιατί τις τελευταίες 15 μέρες πριν τις εκλογές δεν δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις, η δεξιά πάει για θρίαμβο.
Εδώ ίσως παιχτούν πολλά πράγματα, γιατί η Ιταλία έχει 2 φορές υποστεί αντιδημοκρατική παρέμβαση από τις αγορές, αλλά η 3η φορά θα είναι διαφορετική, αφού θα υπάρχει νέα ηγέτιδα, που δεν έχει λόγο να κάψει την πολιτική της διαδρομή.
Και η Ιταλία, δεν είναι Ελλάδα. Είναι άλλα τα μεγέθη, ενώ ο Σούλτς δεν είναι Μέρκελ και ο Μακρόν έχει δυσκολίες.
Πιο ώριμος αλλά από τα 21 μέτρα ζήτημα να μας αφορούν τα 2-3, τα περισσότερα απευθύνονται σε κόσμο που δεν είναι ψηφοφόροι του και δεν προκείται να γίνουν.
To μόνο που ήταν άμεσα ενδιαφέρον για εμάς για τα φωτοβολταικά , δεν έχουν δώσει διευκρινήσεις ακόμη.
-
Τζώρτζ, δηλαδή πιστεύεις ότι ο Μητσοτάκης έκανε αυτοδύναμη κυβέρνηση μόνο με τις ψήφους των οικονομικά μέτρια έως καλά που δεν τους αφορούν οι παροχές και τα επιδόματα;
Πόσοι τέτοιοι πιστεύεις ότι υπήρχαν στην Ελλάδα το 2019, ποιο μερίδιο του πληθυσμού; -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
στην αστικη δημοκρατια σας ειναι τραγικο που ενας κακομοιρης σε ενα πανηγυρακι που το ονομαζουν αυθαιρετα διεθνη εκθεση, μονολογει νανουρισματα στους υποτακτικους με διλληματα του ποιος θα ειναι ο χειροτερος.
#katantiaΣυμφωνώ. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί άλλος τρόπος για να υπάρξει επικοινωνία με τον Λαό σας.
Μπορείτε να διαλέξετε: -
διλημματα δεν υπαρχουν στις πραγματικες δημοκρατιες
οσοι εισαστε απο τους αλλοι, τους πετυχημενοι με σπιτι, αμαξι και πιτσα καθε σαββατοκυριακο μπορειτε να νομιζετε οτι εσεις δεν εισαστε λαος, κατι αλλο απροσδιοριστο θα ειστε
εισαι σιγουρος? -
Ναι άσχημα περνάς στην Ελλάδα. Άσε ρε μεγάλε.
Εσύ δεν μου έλεγες να πάω να πάρω Vitara να έρχομαι μαζί σας εκδρομές;
Άσχημα περνάτε εσείς οι βασανισμένοι. Ταλαιπωρία εντελώς. Κουράγιο συντρόφια....Εγώ είμαι μόνος μου. Δεν είμαι οι "τους άλλοι".
-
διλημματα δεν υπαρχουν στις πραγματικες δημοκρατιες
οσοι εισαστε απο τους αλλοι, τους πετυχημενοι με σπιτι, αμαξι και πιτσα καθε σαββατοκυριακο μπορειτε να νομιζετε οτι εσεις δεν εισαστε λαος, κατι αλλο απροσδιοριστο θα ειστε
εισαι σιγουρος?Πράγματι. Στις αριστερές δημοκρατίες(?) μη αστικού τύπου που επικαλείσαι δεν υπάχρουν διλλήματα.
Ποιός να τολμήσει να τα θέσει... -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ναι άσχημα περνάς στην Ελλάδα. Άσε ρε μεγάλε.
Εσύ δεν μου έλεγες να πάω να πάρω Vitara να έρχομαι μαζί σας εκδρομές;
Άσχημα περνάτε εσείς οι βασανισμένοι. Ταλαιπωρία εντελώς. Κουράγιο συντρόφια....Εγώ είμαι μόνος μου. Δεν είμαι οι "τους άλλοι".
Οι εκδρομες στη φυση δηλαδη προσδιοριζουν καποιον σαν κεφαλαιοκρατη?
Αυτο ακριβως που σου λεω ειναι οτι ολοι στο ιδιο λαδι μεσα εχουμε πεσει, αλλοι κοντα στο πατο της φριτεζας και καιγονται περισσοτερο, αλλοι ψηλοτερα και ακομη τσουρουφλιζονται μεχρι να ερθει η σειρα τους να καουν.
Η προσκληση ισχυει και θα ηταν ειλικρινα μεγαλη η χαρα μου να σε δω. -
Οι εκδρομες στη φυση δηλαδη προσδιοριζουν καποιον σαν κεφαλαιοκρατη?
Αυτο ακριβως που σου λεω ειναι οτι ολοι στο ιδιο λαδι μεσα εχουμε πεσει, αλλοι κοντα στο πατο της φριτεζας και καιγονται περισσοτερο, αλλοι ψηλοτερα και ακομη τσουρουφλιζονται μεχρι να ερθει η σειρα τους να καουν.
Η προσκληση ισχυει και θα ηταν ειλικρινα μεγαλη η χαρα μου να σε δω.Καλύτερα μην ρωτάς εμένα.
Θα σε (σας) απογοητεύσω με την απάντηση που θα σου (σας) δώσω.
Δυστυχώς (ή και ευτυχώς) σε αυτά τα θέματα έχω απόψεις μπετόν αρμέ.Και όχι, δεν έχουν πέσει όλοι σε κάποιο λάδι. Ούτε εδώ μέσα, ούτε εκεί έξω.
-
Ελλάδα 2022 & μηχανοκίνητος αθλητισμός...
Έχω δυο φίλους που σε κάθε διοργάνωση έπαιρναν άδεια και κατασκήνωναν για να παρακολουθήσουν. Εγώ λόγω βάρδιας δεν βρήκα ευκαιρία να ακολουθήσω.
Μάλλον δεν θα ταίριαζα στο χώρο...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2