-
Φορος ειναι κατι που μπορεις να δωσεις ως λογικο μερος ενος κερδους. Μη το μπερδευετε με τα εξαντλητικα εξοντωτικα χαρατσια που μπηκαν στην πραξη.
-
Μεγαλο προβλημα καθε παραταξης ειναι η αντιμετωπιση οσων την κρινουν διχως οπαδικα κριτηρια.
-
Εξαντλητικό χαράτσι ήταν όλο το φορολογικό των Ελεύθερων Επαγγελματιών που μπήκε σε πληρη εφαρμογή το 2014. Αφού τελείωσε ουκ ολίγους και έχει φεσωσει για πολλά χρόνια όσους επέζησαν καθείς θυμάται ο,τι τον συμφέρει κομματικά (δεν αναφέρομαι σε εσένα σε αυτό, γενικά μιλαω) και δεν αποδίδει τα του καίσαρος τω καίσαρι.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εξαντλητικό χαράτσι ήταν όλο το φορολογικό των Ελεύθερων Επαγγελματιών που μπήκε σε πληρη εφαρμογή το 2014. Αφού τελείωσε ουκ ολίγους και έχει φεσωσει για πολλά χρόνια όσους επέζησαν καθείς θυμάται ο,τι τον συμφέρει κομματικά (δεν αναφέρομαι σε εσένα σε αυτό, γενικά μιλαω) και δεν αποδίδει τα του καίσαρος τω καίσαρι.
ωπα-ωπα...
το σκισιμο ηταν απο τον κατρουγκαλο, βρωμαει σαν σαπια καλτσα το στομα μου οταν λεω το ονομα, και τη συμμορια.
ειδικα σχεδιασμενη για οσους δηλωνουν το πραγματικο τους εισοδημα
του σαμαραίου ηταν φορπλέι -
Το δικό σου.
Το δικό μου ήταν που 5πλασιαστηκε ο φόρος μου σε σχέση με το 2013 όταν πρωτοεφαρμόστηκε όλο το πακετακι συντελεστή φορου+αυξημένης προκαταβολης+ΕΝΦΙΑ+τέλους επιτηδευματος. Και έχω γράψει πολλές φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα διατήρησε. Αν εκείνος τα έβαζε θα ήταν πίσω από τον Γιάνη.
Εμένα που δεν έχω δύο ταμεία ο ΕΦΚΑ με έσωσε γιατί μου επιτρέπει να τον πληρώνω όποτε μπορώ τουλάχιστον. Και επι της αρχής το αν πληρώνεις περισσότερα θα πάρεις μεγαλύτερη σύνταξη είναι σωστοτατο, εφόσον βέβαια υπάρχουν ταβάνια στις εισφορές όσων έχουν δύο ταμεία...
-
Η κοπέλα που αναφέρθηκε (μα τι ασχολούμαστε με τυρόπιτες και "τυροπιτούδες", αλλού είναι η φοροδιαφυγή, έτσι δεν μας λένε;) παραπάνω θα πάρει πες μια βασική σύνταξη (400-500) όταν εμείς που πληρώνουμε μην πω πόσα θα πάρουμε ένα "πλουσιοπάροχο" χιλιάρικο (και αν...).
Αν βέβαια η κοπέλα έχει λίγο μυαλό και με αυτά που δεν δίνει σε εφορία και εφκα κάνει μια αποταμίευση ή αγοράσει κανένα μικρό ακίνητο να το νοικιάζει, να δούμε ποιος θα είναι καλύτερος τότε. Διότι πολύ απλά εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Φροντίζει το φιλεύσπλαχνον κράτος μας δια της φορολογίας να μείνουμε εσαεί πτωχοί πληρώνοντας και αυτά που δεν πληρώνουν οι άλλοι. Οι οποίοι βεβαίως διαμαρτύρονται κιόλας για την ποιότητα των παρεχομένων κρατικών υπηρεσιών, τα ύψη των συντάξεων κλπ, κλπ.
-
Δε λέμε κάτι διαφορετικό. Κατά τα άλλα:
...και χθες σε μια μάζωξη αγωνιαρηδων η καντηφλα πήγαινε σύννεφο. "Δε βρίσκουμε ούτε 50αρικο από χορηγούς". Όχι βέβαια, χορηγούν άλλους. Στην αρχή χαίρονταν, απλά τώρα συνειδητοποιούν δε χαρντ γουέι ότι "μπήκαν στην πόλη οι οχτροί".
Και βέβαια η μετακυληση του κόστους αναπόφευκτη και το ακριβό ρευμα τροφοδότης νέων αυξήσεων.
-
Θυμάμαι όταν βγήκε ο νόμος Κατρούγκαλου, σε παρέα Ε.Ε. όπου από τους 5 μόνο ο ένας δε δήλωνε εισόδημα 11.999, οι 4 λοιπόν είδαν μείωση στις εισφορές τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ένας ( εγώ) να μην μπορώ να κάτσω χωρίς πόνο για πολύ πολύ καιρό.
Η λογική του νόμου ότι "βοηθάω" το 85% των Ε.Ε. καθώς οι εισφορές τους είναι βάση εισοδήματος ( καθώς η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει κάτω από 12Κ), είναι οι κατώτατες και δεν επηρεάζονται , όπως μας έλεγε το Υπουργείο , είχε ως αποτέλεσμα τη μεγέθυνση της φοροδιαφυγής. Τα δε ποσά ήταν εξωφρενικά! Απλά υπήρξαν πάρα πολλοί κερδισμένοι σε αυτή την ιστορία , οι οποίοι κρύβονται καθώς και φοροδιέφυγαν ( και εξακολουθούν) και πλήρωναν χαμηλές εισφορές. Δε ξέρω τι έγινε και με τους μισθωτούς με μπλοκάκι , γιατί νομίζω και εκεί σφαγή έγινε.
Εγώ προσωπικά ακόμα και σήμερα δεν είμαι ενάντιος στην αναλογικότητα των εισφορών ( παρόλα τα εγκεφαλικά που έπαθα, ίσως φταίει και αυτό μάλλον....). Και για να προλάβω δεν με νοιάζει αν η αναλογικότητα αυτή θα έχει αντίκρυσμα σε καλύτερες παροχές υγείας. Θα μου πείς , τότε αυτό είναι φορολογία και όχι ασφαλιστικές εισφορές, οκ το καταλαβαίνω . Αλλά για να γίνει αυτό σωστά θα πρέπει να υπάρξει και μία λογική στις εισφορές και μία σωστά δομημένη πάταξη της φοροδιαφυγής. Λες και δε ξέραν ότι η φοροδιαφυγή κάνει πάρτι. Νομοσχέδιο του ποδαριού , καθώς οι φορείς πίεζαν για αναλογικότητα εισφορών , πουλήσαμε και προστασία της πλειοψηφίας, καθώς θυμίζω είχαμε φάει κάτι αυξήσεις εισφορών επί μνημονίων νααα και κάτι αναδρομικά από το πουθενά, έβγαιναν και τα οικονομικά μεγέθη του συστήματος, όλα όμορφα....
Εκείνο το έρμο το περιουσιολόγιο ακόμα να το δούμε από κάποιον πάντως.....
-
να θυμησω οτι δεν αφορουσε μονο εε
αλλα και μελη εταιρειων και γενικα οποιον επαιρνε απο μικρομεσαιες μερισμα, τις μεγαλες δεν τις αγγιξε φυσικα, στο ιδιο γιοτ τα πινουνε με τους νουδουληδες
ασφυξια αν δηλωνεις κερδη και μπονους αμα φοροδιαφευγεις μια και γινοσουν απολυτα ανταγωνιστικος σε σχεση με τους μαλακες που ηταν εντιμοι
μην πει καποιος περι πλαφον στα 27000 το χρονο(!!!) ασφαλιστικες γιατι ηταν 27000 επι αριθμο μελων-εταιρων.
να θυμησω και αλλα ομορφα οπως 30% εταιρικος φορος, 15% διανομης, υποσχεμενο 10% για επικουρικα (που τελικα μειωθηκεν μεν αλλα πλερω αναδρομικα), εισφορα αλληλεγγυης με τεραστιον νουμερο κλπγενικα στο ιδιο καζανι μας βραζουν οι βελζεβουληδες των #pitsadoros, #cheaprus και φυσικα #koulis
-
Cat#right
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τις άποψεις σου περί δυσκολιών των νέων ανθρώπων, περί επιδομάτων, περί το πως πορεύονται στη ζωή, κάτι βαθυστόχαστα τσιτατα του περιπτέρου σχολιάζω και τον οίστρο σου όταν δεν τους νιώθεις διότι δεν είσαι νέος στην σημερινή εποχή και έχεις λυμένα τα οικονομικά σου προβλήματα.
Καλά, εδώ εσύ ήθελες να μας καθοδηγήσεις για το τι αγωνίες πρέπει να έχουμε για τα παιδιά μας...
Δηλαδή;
Δηλαδή στηλιτεύεις τις θέσεις του Σπύρου πως "δεν θα έπρεπε" (που λέει ο λόγος δηλαδή) να έχει άποψη για τα επιδόματα αφού (όπως λέει) έχει λύσει τα οικονομικά του προβλήματα, ενώ κάνεις εσύ ακριβώς το ίδιο (χωρίς να έχεις προσωπική εμπειρία από κάτι εννοώ), επιμένοντας και προσβάλλοντας την νοημοσύνη του συνομιλητή σου (μα δεν το βλέπεις, εσείς φταίτε, το έχω πει τόσεις φορές, τι δεν καταλαβαίνεις, κλπ), και βάζοντας κάπου στο κείμενο ένα "χαχα" ή "χαχαχα" για ξεκάρφωμα.
-
Διαφωνείς σε κάτι από αυτά που γράφω;
Θεωρείς εσύ ότι τελικά όλα είναι θέμα εργατικότητας και επιλογής και ότι αν πάρεις επίδομα στήριξης θα παρασυρθείς στην τεμπελιά και δεν θα λύσεις τα οικονομικά σου προβλήματα;Απάντησε αν έχεις την καλοσύνη στην ερώτηση που κάνω πιο πανω.
Υ.γ
Τι εννοείς με το δεν εχω προσωπική εμπειρία; -
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πληρώστε, κορόιδα...
αμ ειναι πονηροι οι βλαχοι....
δεν πλερω, χανεις χρονια ασφαλισης.... -
-
Αυτόν -που επίσης πληρώνεται από τον μ@λ@κα έλληνα φορολογούμενο- τον παρακολουθεί η ΕΥΠ ή έχει καταντήσει υπηρεσία σαν τον περιπτερά της γειτονιάς που παρατηρεί τη ζωντοχήρα στο δρόμο αν φοράει μαύρο ή κόκκινο στριγκάκι;
Υ.Γ. Περιέργως ενώ έχει γραφεί εδώ και ώρα σε μη πετσωμένο αντιπολιτευτικό site,δεν αναδημοσιεύθηκε η είδηση.Αν ήταν Νδούλος;
-
Δεν υπάρχει νυχού μαύρη που να βγάζει ένα τάλαρο αφορολόγητο. Μακάρι,της το εύχομαι, αλλά είναι φύση αδύνατο, κάτω από τα μισά και μπορεί να λέω και πολλά.
Οι γκρί νυχούδες στα κομμωτήρια και στα νυχάδικα βγάζουν βασικό και άλλα τόσα τίπς αν είναι σε καλό μαγαζί με δουλειά. Ο μισός και βάλε τουρισμός ζεί για τα τίπς. Χαλάλι τους βέβαια από το να πηγαίνουν σε εφάρπαξ-τζόκερ και ανάλογες καταστάσεις
Α και τελικά ο γάτος είναι κάτασπρος...
-
Οκ, αλλά δεν βγαίνουν και πριμιουμ και εξοχικά και σπίτι πριν τα 30 αν δεν βγάζεις ταληρακι
Είτε το ένα θα συμβαίνει, είτε το άλλο.
Για κομμωτές άστο σου λέω. Έκανα βλακεία που δεν έγινα κομμωτής. Δεν θέλω να λέω περιπτώσεις αλλά να πω γενικά πως οι καλοί και σε καλές εποχές καθάριζαν 5000 για πλάκα
Για τον γάτο, δηλαδή; Τι εννοεί ο ποιητής;
-
Με μαύρα τάληρα που τελικά δεν είναι τάληρα, (είπαμε για μαύρη εργασία όχι για γενικούς διευθυντές) δάνεια δεν παίρνεις για μεζονέτ, ούτε σου φτάνουν να πλήρώσεις μετρητά. Υπάρχουν πόθεν έσχες και άλλοι περιορισμοί. Κανα αμάξι, άντε και κανα σπιτάκι με τον σύντροφο και λίγη βοήθεια από γονείς μπορεί σε βάθος χρόνου.
Τέλος αν βγάζανε τόσα όλοι νυχούδες θα ήμασταν
Ο Γάτος είναι αγνός και αποδίδει όλες του τις εισφορές στο ακέραιο, απλό
-
Στο ελεύθερο επάγγελμα με κάποια σχετική ζήτηση, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, καλοί γιατροί, μικροβιολόγοι, καλοί κομμωτές το ταλιρακι είναι συχνό. Δεν είναι για διευθυντές.
Το θέμα είναι το τι δηλώνουν. Εκεί είναι το κλάμα του γάτου.
Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ υπαλλήλων και ε.ε στην Ελλάδα (σχετικώς γκρι ε.ε όπως λες)
Άλλωστε πολύ υπαλληλοι νιώθουν την διαφορά αυτή και μόλις βρουν ευκαιρία ανοίγουν κάτι δικό τους.
Το ταλιρακι σε στέλεχος υπάλληλο ειναι πολύ δύσκολο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2