-
Δηλαδή αν επιδοτείς εσύ κι εγώ (κι ο Λαπ πάντα) τις ζημίες κρατικής μονάδας που λειτουργεί στο (μεγάλο) κόστος και αποτελεί δημόσια περιουσία, πρόκειται για "καταβόθρα", ενώ αν επιδοτείς τις ζημίες ιδιωτικής μονάδας που αποδίδει και κέρδη σε ιδιώτες μετόχους, δεν πειράζει.
Δεν μου δίνεις κανένα επιχείρημα γι αυτό που υποστηρίζεις, μόνο αφορισμούς.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
όλος ο εγκριτος ξένος τύπος τον χέζει πατοκορφα από την πρώτη στιγμή αντί να τον υπερασπίζεται;
"Ολος ο έγκριτος ξένος τύπος" είναι ο Clapp? Με τα γνωστά άρθρα το '15?
Είναι σχεδόν "ντροπή" να υιοθετεί κάποιος τόσο εξώφθαλμα οπαδικές προς τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη θέσεις. Κυκλοφορούν διάφορα κολλάζ με τα εξώφυλλα, τουλάχιστον 5 μεγάλα έντυπα διεθνούς κυκλοφορίας έχουν επανειλλημένες εκτενείς αναφορές και παρακολουθούν πλεον το θέμα, στηλιτεύοντας αυτή την κυβερνητική αντίδραση περί πλεκτάνης που της έστησε ο "κομμουνιστής" ο Κλαπ, ενώσεις συντακτών εξέφρασαν δημόσια τη συμπαράσταση στη στοχοποίηση των αρθρογράφων απ την Ελληνική Κυβέρνηση και οι διευθύνοντες τις εφημερίδες στις οποίες αρθοργραφούν επίσης.
Πρέπει κανείς να είναι φανατικός Νεοδημοκράτης που δεν παρακολουθεί τίποτε άλλο γύρω του εκτός από Σκάι και Πρώτο Φλέμα, για να πιστεύει πως περνάει και στην Ευρώπη η μπλε επιχειρηματολογία "μα αυτά τα λέει ένας κομμουνιστής".
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
όλος ο εγκριτος ξένος τύπος τον χέζει πατοκορφα από την πρώτη στιγμή αντί να τον υπερασπίζεται;
Είναι σχεδόν "ντροπή" να υιοθετεί κάποιος τόσο εξώφθαλμα οπαδικές προς τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη θέσεις. Κυκλοφορούν διάφορα κολλάζ με τα εξώφυλλα, τουλάχιστον 5 μεγάλα έντυπα διεθνούς κυκλοφορίας έχουν επανειλλημένες εκτενείς αναφορές και παρακολουθούν πλεον το θέμα, στηλιτεύοντας αυτή την κυβερνητική αντίδραση περί πλεκτάνης που της έστησε ο "κομμουνιστής" ο Κλαπ, ενώσεις συντακτών εξέφρασαν δημόσια τη συμπαράσταση στη στοχοποίηση των αρθρογράφων απ την Ελληνική Κυβέρνηση και οι διευθύνοντες τις εφημερίδες στις οποίες αρθοργραφούν επίσης.
Πρέπει κανείς να είναι φανατικός Νεοδημοκράτης που δεν παρακολουθεί τίποτε άλλο γύρω του εκτός από Σκάι και Πρώτο Φλέμα, για να πιστεύει πως περνάει και στην Ευρώπη η μπλε επιχειρηματολογία "μα αυτά τα λέει ένας κομμουνιστής".
Νταξει ρε συ Johan, πρέπει κι εσύ να είσαι όμως φανατικός ζαίος για να μην λαμβάνεις υπόψιν όσα άρθρα θετικού περιεχομένου έχουν γραφεί για την κυβέρνηση στο εξωτερικό κατά καιρούς. Δεν έχω δημοσιεύσει κανένα και δεν θα το κάνω γιατί δεν απλά δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη, ας τα κάνουν τα 0.5 της ΝΔ αυτά. Άρα μάλλον δεν είμαι εγώ ο φανατίλας εδώ μέσα
-
Δηλαδή αν επιδοτείς εσύ κι εγώ (κι ο Λαπ πάντα) τις ζημίες κρατικής μονάδας που λειτουργεί στο (μεγάλο) κόστος και αποτελεί δημόσια περιουσία, πρόκειται για "καταβόθρα", ενώ αν επιδοτείς τις ζημίες ιδιωτικής μονάδας που αποδίδει και κέρδη σε ιδιώτες μετόχους, δεν πειράζει.
Δεν μου δίνεις κανένα επιχείρημα γι αυτό που υποστηρίζεις, μόνο αφορισμούς.
Απλά τα πράγματα, η ιστορία με το αέριο κάποια στιγμή θα τελειώσει. Θέλεις ένα, δύο, πέντε(;) χρόνια; Η (κρατική) πλεόν επιχείρηση όμως θα σου μείνει εσ' αεί. Με διάφορες ελληνικές ομορφιές που θα έχουν να κάνουν με φαγοπότι μέχρι και τελευταίου κλητήρα (ναι, αναλογικά, δεν λέω, δεν θα φάει ο κλητήρας τα ίδια με τον τσέο) σε ότι αφορά την καθημερινή λειτουργία και τις νέες επενδύσεις, "κεκτημένα δικαιώματα" στους εργαζόμενους κ.λ.π. Εννοείται ότι και να καταργηθεί το ΦΑ σαν καύσιμο κάποτε, θα πρέπει και να μεριμνήσει το κράτος για μετατάξεις, χρυσές εθελούσιες και δεν συμμαζεύεται.
Δεν είναι ότι είμαι κατά του να έχει το κράτος επιχειρήσεις, είμαι κατά του να έχει το ελληνικό κράτος επιχειρήσεις! Για τους γνωστούς λόγους. Ειδικά αφού (βαρετός είμαι, το ξέρω), είμαι στο 10% των κορόιδων που πληρώνουν το 90% των φόρων. Αν ζούσαμε στην Σουηδία θα σου τα έγραφα αλλιώς! -
Είχα υποσχεθεί πως δεν θα ξαναγράψω στο τοπικο (μετά την αναφορά του ΠΘ στο νεκρό κοριτσάκι) αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ μετά τα αδιανόητα που συνέβησαν τις τελευταίες 2 ημέρες σε ένα κλάδο που έχω έμμεση σχέση και κοντινούς ανθρώπους που καταννοώ απόλυτα το δράμα που ζούνε.
Και πιστέψτε με μετά την εφαρμογή των όρων του μνημονίου όλα αυτα τα χρόνια , την πολιτική οικονομικής ανακούφισης στην πανδημία και την σταλινικη επιδοματική πολιτική που πέρασε απο τα χέρια τους αμισθί τα τελευταία 2 χρόνια ξαλαφρώνοντας το δημόσιο απο τεράστιο βάρος , χρειαζόταν κάτι απιστεύτα σκληρό για να χαντακωθούν και άλλο.
Αυτή η μνημειώδους μεγέθους αλαζονεία θα βαρύνει με τιμωρία απο την μοίρα τους υπευθύνους μέχρι να σβήσει το σύμπαν.Η παράταση που δεν δόθηκε: Αλαζονική αναίδεια ή αδικαιολόγητο πείσμα;
Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/60663/h-paratash-poy-den-doohke-alazonikh-anaideia-h-adikaiologhto-peisma -
Με το συμπάθειο συνφορουμίτη αλλά μια χαρά έκανε με την μη παράταση. Πόσες παρατάσεις πρέπει να πάρουμε για μια "γαμο"-δήλωση; Να φτάσουμε στον Δεκέμβρη ή το νέο έτος; Τώρα, αν είναι να "τους τιμωρήσει ο λαός" και είναι αυτός ο λόγος, ε, ας τους τιμωρήσει, στα @@μας (ημών που την έχουμε κάνει εδώ και δυο μήνες).
-
Με το συμπάθειο συνφορουμίτη αλλά μια χαρά έκανε με την μη παράταση. Πόσες παρατάσεις πρέπει να πάρουμε για μια "γαμο"-δήλωση; Να φτάσουμε στον Δεκέμβρη ή το νέο έτος; Τώρα, αν είναι να "τους τιμωρήσει ο λαός" και είναι αυτός ο λόγος, ε, ας τους τιμωρήσει, στα @@μας (ημών που την έχουμε κάνει εδώ και δυο μήνες).
Μην μου στεναχωριέσαι για τιμωρίες απο τον λαό στο κόμμα και τον ηγέτη , κανείς δεν γνωρίζει και δεν ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο θέμα εκτός απο τους ελάχιστους εμπλεκόμενους επαγγελματίες που μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της αλαζονείας.
Είναι άλλου είδους τιμωρία , η Υβρις που έλεγαν οι αρχαίοι και οι συνεπειες της ατομικά κλπ.
Εξαλλου και θέμα να γινόταν υπάρχει αμέτρητος στρατός προθύμων και υπερξερόλων που θα έσκουζε "μια χαρά έκανε με την μη παράταση" καθώς δεν έχουν ιδέα απο ένα τόσο εξειδικευμένο ζήτημα αλλά φυσικά έχουν κωλοτρυπίδα όπως και άποψη που λέει η γνωστή φράση.
Προς θεού για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε εσένα- εσύ το βλέπεις απο την δική σου πλευρά καθώς ήσουν συνεπής με την συγκεκριμένη υποχρέωση που είναι απλούστατη διαδικασία ατομικά αλλά το πρόβλημα δεν έχει καμία σχέση με την συνέπεια , λέξη που χρησιμοποίησε και ο αρμόδιος υπουργος εκθέτωντας την ...ηθελημένη;;; αγνοια του. -Για να αντιληφθείς το ζήτημα λίγο καλύτερα.
Η «ματαιοδοξία» και η επίδειξη ισχύος από τον υπουργό ΟικονομικώνRead more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/60667/h-mataiodoxia-kai-h-epideixh-isxyos-apo-ton-ypoyrgo-oikonomikwn
-
Νταξει ρε συ Johan, πρέπει κι εσύ να είσαι όμως φανατικός ζαίος για να μην λαμβάνεις υπόψιν όσα άρθρα θετικού περιεχομένου έχουν γραφεί για την κυβέρνηση στο εξωτερικό κατά καιρούς. Δεν έχω δημοσιεύσει κανένα και δεν θα το κάνω γιατί δεν απλά δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη, ας τα κάνουν τα 0.5 της ΝΔ αυτά. Άρα μάλλον δεν είμαι εγώ ο φανατίλας εδώ μέσα
Εχμ, άλλος σου έγραψε; Αλλά καταλαβαίνω...
Επί του θέματος που σε βασανίζει (και όχι μόνο εσένα):
Έχετε αποστερηθει εδώ και πάρα μα πάρα πολύ καιρο το μοναδικο σας επιχείρημα για τις ιδιωτικοποιήσεις, δλδ την αμοιβή των εργαζομένων αλλά και των παλαιών συνταξιουχων (τους πάντα με πλήρη εργασιακό βίο). Έχω βαρεθεί να τα γράφω, διαβάστε τα. Ο κοινωνικός αυτοματισμός που δείξατε στους εργαζόμενους (και στα παιδιά τους που σε αντίθεση με κάποιους πολιτικους που ψηφίσατε ΔΕΝ ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο, αλλά κατά τα άλλα συχαινεστε τον νεποτισμό) σας γύρισε μπούμερανγκ στο δόξα πατρί αλλά...εκεί! Ποιος είναι τελικά ο φανατικός;
-
Φαηβερ, αυτό με το ότι δεν θέλεις κρατική παραγωγή ενέργειας μετα από 5 χρονια κι +100 δισεκατομμύρια επιδοτήσεων σε ιδιωτική κερδοσκοπία γιατί θα τρώει ο κλητηρας, μπορεί να θεωρείται "επιχειρημα" από τους συνδρομητές του Liberal και τους Κούλης Δαγκωτό, αλλά είναι απλά ένα "ψωμί κι ελιά και Κούλη βασιλιά" που δείχνει πώς οι ιδεοληψίες στην από κει όχθη (στη δεξιά σωστή πλευρά) είναι και περισσότερες και πιο ισχυρές και πιο επικίνδυνες.
-
Φαηβερ, αυτό με το ότι δεν θέλεις κρατική παραγωγή ενέργειας μετα από 5 χρονια κι +100 δισεκατομμύρια επιδοτήσεων σε ιδιωτική κερδοσκοπία γιατί θα τρώει ο κλητηρας, μπορεί να θεωρείται "επιχειρημα" από τους συνδρομητές του Liberal και τους Κούλης Δαγκωτό, αλλά είναι απλά ένα "ψωμί κι ελιά και Κούλη βασιλιά" που δείχνει πώς οι ιδεοληψίες στην από κει όχθη (στη δεξιά σωστή πλευρά) είναι και περισσότερες και πιο ισχυρές και πιο επικίνδυνες.
Απλά ,μιλάω αλλά δεν θέλεις να καταλάβεις. Το ελληνικό κράτος δεν είναι (δυστυχώς) ικανό να έχει δημόσιες επιχειρήσεις γι' αυτό και πρέπει να περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα, πως το λένε; Νερό και από μια επιχείρηση σε τηλεπικοινωνίες και ρεύμα. Όσο για τα "100 δις" που λες πάλι κάπου είσαι off. Διότι ένα μεγάλο μέρος των επιδοτήσεων δεν καταλήγει στην τσέπη των κακών ιδιωτων αλλά πληρώνει το αυξημένο κόστος του ΦΑ. Το οποίο μάλλον εννοείς ότι μόλις κάνουμε κρατικές τις επιχειρήσεις ηλεκτρισμού μάλλον θα μας το δίνουν τσάμπα! Οπότε αντί για 100 δις σε 5 χρόνια, δίνουμε τώρα "5-6", τις αγοράζουμε όλες και μετά όλα σούπερ. Θυμίζω ότι 40%+ της ενέργειας μας παράγεται από ΦΑ σήμερα.
-
Εχμ, άλλος σου έγραψε; Αλλά καταλαβαίνω...
Επί του θέματος που σε βασανίζει (και όχι μόνο εσένα):
Έχετε αποστερηθει εδώ και πάρα μα πάρα πολύ καιρο το μοναδικο σας επιχείρημα για τις ιδιωτικοποιήσεις, δλδ την αμοιβή των εργαζομένων αλλά και των παλαιών συνταξιουχων (τους πάντα με πλήρη εργασιακό βίο). Έχω βαρεθεί να τα γράφω, διαβάστε τα. Ο κοινωνικός αυτοματισμός που δείξατε στους εργαζόμενους (και στα παιδιά τους που σε αντίθεση με κάποιους πολιτικους που ψηφίσατε ΔΕΝ ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο, αλλά κατά τα άλλα συχαινεστε τον νεποτισμό) σας γύρισε μπούμερανγκ στο δόξα πατρί αλλά...εκεί! Ποιος είναι τελικά ο φανατικός;
Μάλλον αυτός που περιμένει στην γωνία κανένα ξένο άρθρο μπας και δει αντιπολιτευτική χαρά; (όντως δεν ήσουν εσύ)...
Επί του προκειμένου έχουμε διαφωνία. ΟΚ, δεκτόν. Εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να λειτουργήσει σωστά δημόσια επιχείρηση στην Ελλάδα. Εγώ πάλι λέω ότι αργά ή γρήγορα οι έλληνες πολιτικάντηδες και ο περιούσιος λαός θα βάλουν το χέρι τους και πολύ γρήγορα θα δημιουργήσεις ένα πηγάδι δίχως πάτο που θα το φορτωθείς "μια ζωή". Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι περισσότερο σωστή είναι η δική μου άποψη. Και στον βαθμό που αισθάνομαι προκαταβολικά φορολογικό κορόιδιο λέω "δεν θα πάρω...".
-
...ενώ αν ήταν ο "αδελφός σου" αρχηγός; 🤮
Oχι Fiverg, δεν μπορεί με τις εργασιακές σχέσεις που ισχύουν πλέον να δημιουργηθεί "νέο τέρας". Το "ξέρετε και το αποκρύπτετε".
-
Oχι Fiverg, δεν μπορεί με τις εργασιακές σχέσεις που ισχύουν πλέον να δημιουργηθεί "νέο τέρας". Το "ξέρετε και το αποκρύπτετε".
Τώρα. Αύριο;
Έχω "εμπιστοσύνη" στον έλληνα πολιτικό παντός κόμματος ότι όταν θα χρειαστεί ψήφους θα φτιάξει ένα σωρό "ομορφιές" για να τις κερδίσει. Εσύ παίρνεις την εικόνα των τελευταίων δέκα μηνομνιακών ετών, εγώ των τελευταίων 50 σχεδόν. Σκέψου ακόμη και τον Αλιέξη ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε να δώσει όταν έγινε πρωθυπουργός στον "λαό που πείναγε" ήταν ...τροφεία στους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Από εκεί ξεκίνησε. Βάλε τώρα με τον νου σου να έχεις καμιά πενηνταριά χιλιάδες (μόνο;) υπαλλήλους σε κρατικές επιχειρήσεις ενέργειας. Όρε μάνα' μ!(Εννοείται ότι οι απο πάνου θα τρώνε τον αγλέουρα σε συμβάσεις, προμήθειες κλπ και οι από κάτω ψίχουλα συγκριτικά, ψίχουλα που όμως έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικά στο να "μην βλέπουν" και να "μην ακούν" τίποτα).
-
Επί του προκειμένου έχουμε διαφωνία. ΟΚ, δεκτόν. Εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να λειτουργήσει σωστά δημόσια επιχείρηση στην Ελλάδα. Εγώ πάλι λέω ότι αργά ή γρήγορα οι έλληνες πολιτικάντηδες και ο περιούσιος λαός θα βάλουν το χέρι τους και πολύ γρήγορα θα δημιουργήσεις ένα πηγάδι δίχως πάτο που θα το φορτωθείς "μια ζωή". Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι περισσότερο σωστή είναι η δική μου άποψη. Και στον βαθμό που αισθάνομαι προκαταβολικά φορολογικό κορόιδιο λέω "δεν θα πάρω...".
Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι και ο ιδιωτικός τομέας στην χώρα τελικά από το δημόσιο περιμένει.
Από την πώληση της Ολυμπιακής θα φτιάχνουμε ενα καινουργιο νοσοκομείο κάθε χρόνο. Τελικά δίνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια στον ιδιώτη και τα νοσοκομεία τα κλείσαμε.
Ασημένιο βέλος. Τελικά το σουβλάκι στο Λιανοκλάδι δεν το γλιτώνουμε. Μόνο που τώρα το βέλος έμεινε δύο χιλιόμετρα και οι επιβάτες πήγαν με το πόδι με 40 βαθμούς. Μάλλον θα πρέπει να ξηλωθουμε για να αγοράσουμε και ασημένιο τόξο.
Τα κολλέγια που θα προωθούσαν την αριστεία τελικά ψάχνουν να εγγραψουν όποιον κακομοίρη έγραψε κάτω από την βάση.
Θυμάμαι κάτι παρόχους που τελικά αφού εισέπραξαν τα χρήματα από το ρεύμα και το ΕΕΤΗΔΕ που λέγανε τότε τον ΕΝΦΙΑ. Τελικά εθεάθησαν σε νησί των Κυκλάδων με συνοδεία αιθέριων υπάρξεων καθώς και κάτι σαμπάνιες Midas 30 lt.
Η επένδυση στο Ελληνικό το έχω ξαναπεί. Τελικά έγινε οικόπεδα ακριβά τα μπροστά φθηνότερα τα πίσω. Ελληνική ταινία.
Από τα 300 τόσα δις που χρωστάμε όταν μπήκαμε στα μνημόνια πόσα άραγε να είναι φάρμακα και εξετάσεις.
Είδες εσύ καμμία σοβαρή επένδυση ένα εργοστάσιο που να καπνίζει το φουγάρο. Ακόμη και το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων που διατυμπανιζαμε πήγε σε άλλη χώρα στα Βαλκάνια.
Βρήκα τυχαία ένα χαρτί που μου είχε στείλει η Αττικη Οδός πριν 10 χρόνια για την φορολογική δηλωση. Είχα πληρώσει τότε 1200 ευρώ. Αν υπολογίσεις και πόσα είχα δώσει μετρητά στο ταμείο μπορεί να ξεπερνάει και τα 1500. Με τόσα χρήματα κάθε χρόνο για 10 χρόνια σήμερα αγόραζα ένα μικρό καινούργιο αυτοκίνητο. Φέτος με το πρώτο χιόνι έκλεισε και πήγε ο Στρατός!!!! Σε ιδιωτική επένδυση και μοίραζε κρουασάν. Τα 2000 τα έδωσαν τελικά.; -
Ευτυχως που απαλλαχτηκαμε απο την Ολυμπιακη. Με τα ρουσφετια ολων πλην ΚΚΕ ειχε μπει τοσο μεσα που ακομη και να ριχναμε τα αεροπλανα της με s300 παιζει παλι να κερδιζαμε. Το ελληνικο θα δωσει πολλες δουλειες και μεγαλη αξια στην ευρυτερη περιοχη. Πριν ακομη και σαν πεδιο βολης ειχε απομεινει για να εβγαζε ενα καποιο κερδος. Τα swap του Σιμητη και τα μαμησιατικα του Ανδρεα, αν τα ψαξεις θα τα βρεις μεσα στα 300 .
Τα κολλεγια μονο κερδος θα εφερναν αν ηταν στα προτυπα εστω της Κυπρου. Εκει να δεις ποσοι πανε. Κοινως αφηστε μερικοι τις σαχλαμαρες γιατι απο το 80 και μετα πορευτηκαμε με δαυτες και μονο στους εξωγηινους δε χρωσταμε. Ισως γιατι δεν τους βρηκαμε για να στειλουμε τον Λαφαζανη για δανεικα...
Αν εντελει γουσταρετε αλλη μια βραδια με νταουλια οι εκλογες θα γινουν σε λιγους μηνες. Θα μπορειτε να ριξετε τους ολιγαρχες και να επαναφερετε το προηγουμενο καθεστως. Αυτο που θεωρησε μες την απελπισια της αυταπατης του οτι οι λαθρομεταναστες υπο μια εννοια μπορει να θεωρηθουν και επενδυτες. -
Ασχετο
'Μου θύμισες τώρα τον Σημίτη που είχε σχέδιο για το Ελληνικό να γίνει το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης.
Και την ...Ευρωπαική χάρτα σύγκλισης θυμάμαι ένα μακρόπνοο σχέδιο για την σύγκλιση μισθών και δεικτών βιοτικού επιπέδου με τις μεγάλες χώρες...
Τι ωραίες εποχές. -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι ωραίες εποχές.
#masa_megali
και μετα ηρθε ο χοντρος και
#masa_megali
και μετα τον πουλο
αλλα τωρα παλι
#masa_megali
και ο πουλος ξαναρχεται -
Μιας και αναφερθήκατε η εκσυγχρονιστικη περίοδος του ΠΑΣΟΚ η εποχή δηλαδή με την λεγόμενη σύγκλιση ήταν η καλύτερη που είχε ποτέ η χώρα. Ποτέ μα ποτέ δεν είχε τέτοια αγοραστική δύναμη η χώρα.
Δεν αυξήθηκε το χρέος ως προς το ΑΕΠ, παρέμεινε στο επίπεδο όλων των δυτικών κρατών δηλαδή κάτω από το 100%, τα επιτόκια έπεφταν ραγδαία και έτσι αντικατέστησε η χώρα ως έναν βαθμό τα ακριβότερα παλαιά δανεια με φθηνότερα, αυξήθηκε όμως και το ατομικό μέσο εισόδημα, ενώ σταθεροποιήθηκε ο πληθωρισμός σε μικρά ποσοστά, η ανάπτυξη της χώρας κάλπαζε καθε έτος με 5%, έγιναν τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην ιστορία της χώρας και λόγω Ολυμπιακών αγώνων. Η οικονομία της παρουσίαζε ευκαιρίες επενδύσεων.
Οι δε κοινωνικές δαπάνες και το κοινωνικό κράτος έσπασαν κάθε ρεκόρ στην ιστορία της χώρας.Γεωπολιτικά που λένε η Ελλαδα ήταν το κέντρο των Βαλκανίων
Όντως η Ελλάδα πλησίαζε αισθητά την κεντρική Ευρώπη στον δρόμο ανάπτυξης που είχε μπει. Ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη και οικονομικά και στρατιωτικά (ξέχασα να αναφέρω τις αγορές του αιώνα) και γεωπολιτικά. Ήταν μελος σε κάθε σοβαρό διεθνές κλαμπ και μια χώρα διαμεσολαβητής και παρούσα σε κάθε εξέλιξη.
Το ότι δεν είμαστε τελείως μπαλκαν αλλά κάτι το ευρωπαϊκό στην ευρύτερη γειτονιά μας, το οφείλουμε σε εκείνη την περίοδο. Το λίπος αυτής της περιόδου καίτε όλοι σας. Στα σπίτια εκείνης της περιόδου ζείτε.
Κοινωνικά και πολιτιστικά, ναι Κωστόπουλος και δηθενια, οκ τα έχουμε πει, αλλά παραλλήλως άνοιξε και ένας δρόμος για κοινωνικές αλλαγές, για ανάδειξη των λεγόμενων προοδευτικών απόψεων και γενικότερα μια πολιτισμική μετάβαση σε μια ευρωπαϊκή σύγχρονη εποχή. Σήμερα δεν ξέρω αν συνεχίζουν πλέον σε σωστό δρόμο αυτές οι αλλαγές, αλλά τότε ναι έγιναν και πολιτισμικές αλλαγές που άλλαξαν την Ελλάδα. Άλλωστε όταν υπάρχει οικονομική άνθηση ο άνθρωπος μπορεί να κοιτάξει και άλλα πράγματα πέρα από τα τετριμμένα και τα απαραίτητα για επιβίωση.Στα αρνητικά τα ξέρουμε, δεν αλλάζει ο Έλληνας. Και συντεχνίες, και έφαγαν καλά κάποιοι με χρυσά κουτάλια, και κομματικοποίηση του δημοσίου, κλέφτες κτλ
-
@racefun1971 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι και ο ιδιωτικός τομέας στην χώρα τελικά από το δημόσιο περιμένει.
Από την πώληση της Ολυμπιακής θα φτιάχνουμε ενα καινουργιο νοσοκομείο κάθε χρόνο. Τελικά δίνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια στον ιδιώτη και τα νοσοκομεία τα κλείσαμε.
Ασημένιο βέλος. Τελικά το σουβλάκι στο Λιανοκλάδι δεν το γλιτώνουμε. Μόνο που τώρα το βέλος έμεινε δύο χιλιόμετρα και οι επιβάτες πήγαν με το πόδι με 40 βαθμούς. Μάλλον θα πρέπει να ξηλωθουμε για να αγοράσουμε και ασημένιο τόξο.
Τα κολλέγια που θα προωθούσαν την αριστεία τελικά ψάχνουν να εγγραψουν όποιον κακομοίρη έγραψε κάτω από την βάση.
Θυμάμαι κάτι παρόχους που τελικά αφού εισέπραξαν τα χρήματα από το ρεύμα και το ΕΕΤΗΔΕ που λέγανε τότε τον ΕΝΦΙΑ. Τελικά εθεάθησαν σε νησί των Κυκλάδων με συνοδεία αιθέριων υπάρξεων καθώς και κάτι σαμπάνιες Midas 30 lt.
Η επένδυση στο Ελληνικό το έχω ξαναπεί. Τελικά έγινε οικόπεδα ακριβά τα μπροστά φθηνότερα τα πίσω. Ελληνική ταινία.
Από τα 300 τόσα δις που χρωστάμε όταν μπήκαμε στα μνημόνια πόσα άραγε να είναι φάρμακα και εξετάσεις.
Είδες εσύ καμμία σοβαρή επένδυση ένα εργοστάσιο που να καπνίζει το φουγάρο. Ακόμη και το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων που διατυμπανιζαμε πήγε σε άλλη χώρα στα Βαλκάνια.
Βρήκα τυχαία ένα χαρτί που μου είχε στείλει η Αττικη Οδός πριν 10 χρόνια για την φορολογική δηλωση. Είχα πληρώσει τότε 1200 ευρώ. Αν υπολογίσεις και πόσα είχα δώσει μετρητά στο ταμείο μπορεί να ξεπερνάει και τα 1500. Με τόσα χρήματα κάθε χρόνο για 10 χρόνια σήμερα αγόραζα ένα μικρό καινούργιο αυτοκίνητο. Φέτος με το πρώτο χιόνι έκλεισε και πήγε ο Στρατός!!!! Σε ιδιωτική επένδυση και μοίραζε κρουασάν. Τα 2000 τα έδωσαν τελικά.;Τα χιυυμε πει χίλιες φορές.
Για φουγάρο δες την ελβαλ-χαλκορ κλπ. Δεν είναι μια, είναι πολλές, περισσότερες απ' όσες νομίζεις.
Για την Ολυμπιακή φαντάζομαι ότι θα ένιωθες πολύ άνετα να πληρώνεις ΚΑΙ τα "συνήθη" ελλειματα "ΚΑΙ" αυτά που προέκυψαν λόγω covid (φαντάζομαι αυτά είναι για τον ιδιώτη που λες).
Για τα τραίνα, ναι, δεν φαίνεται προς το παρόν επιτυχημένη, μπορείς βέβαια να ανατρέξεις σε αυτούς που την έκαναν να σου πουν με το όρους την έκαναν.
Για την ΑΟ το ίδιο παραμύθι, την χρησιμοποιεί κανείς από όσους κριτικαρουν; Έγραφα πριν την τηλεργασια 16000 χλμ τον χρόνο πάνω της με απόλυτη ασφάλεια. Όποιος πιστεύει ότι δεν είναι καλός δρόμος, μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπέροχη κρατική δωρεάν Λαυρίου. Α, πρόσφατα έκανα και μπόλικα χλμ στον ΒΟΑΚ της Κρήτης, υπέροχος δρόμος σε ότι αφορά το κόστος του (τσάμπα λέμε) αλλά με ολίγον αυξημένη θνησιμότητα (αλλά who cares, τσάμπα να ναι κι ότι να ναι).
Όρεξη να χεις να γράφεις για το μεγαλείο του ελληνικού δημοσιου. Ειδικά αν σκεφτείς στο πόσα έφτασε να χρωστάει κάνοντας τον bussinessman επί παντός επιστητού. -
#agios_idiotis
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2