-
@andreas72 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν πρέπει να τους τσουβαλιαζουμε όλους μαζί. Ο Ανδρέας για παράδειγμα, ήταν ικανός πολιτικός. Η επόμενη γενιά βεβαίως, ο Γιωργάκης, αποδείχθηκε πολύ λίγος.
Από την άλλη, ας μην ξεχνάμε και τις κόρες. Η Ντόρα για παράδειγμα (αν και διαφωνώ στα περισσότερα μαζί της) νομίζω ότι σταθηκε καλά στην κεντρική πολιτική σκηνή (κι εδώ υιός στα χνάρια ακριβώς της μαμάς).
Τέλος, νομίζω ότι από τις χειρότερες περιπτώσεις είναι τα ανήψια.
Anyway, ο καθένας πρέπει να κρίνεται για αυτό που είναι και που μπορεί να προσφέρει και όχι για το πώς τον λένε.Ένα όνομα θα αναφέρω αν και δεν άπτεται της πολιτικής....Ντερτιλής, πατέρας και υιός.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν πρέπει να τους τσουβαλιαζουμε όλους μαζί. Ο Ανδρέας για παράδειγμα, ήταν ικανός πολιτικός.
Μακράν ο χειρότερος πολιτικός που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Πανέξυπνος, ικανότατος αλλά δεν χρησιμοποίησε τίποτα από αυτά για το καλό της χώρας τους. Ευθύνεται πάνω από 50% (90% θα έλεγα) για την κατάσταση που είναι σήμερα η Ελλάδα. Τραγικός και μέγας προδότης...κατέστρεψε τα πάντα.
Για αυτό τον χαρακτήρισα απλώς "ικανό". Για τα άλλα οι απόψεις διίστανται.
-
Το ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο...
Ους έθρεψε το πακέτο Ντελόρ και τα υπόλοιπα δεν ξεχνάνε τον μεγάλο Ανδρέα ... Και γκόμενο βέβαια να τα λέμε και αυτά...
Μην νομίζετε ότι τώρα επί Κούλη του λάγνου γίνονται για πρώτη φορά..
Ο άλλος ήταν ο Βασιλιάς Ηλιος...
Μέχρι και τις συζύγους προσέφεραν αυθορμήτως οι υπήκοοι, έστω και αν διοικούσαν τράπεζα μετά.... -
Δεν πρέπει να τους τσουβαλιαζουμε όλους μαζί. Ο Ανδρέας για παράδειγμα, ήταν ικανός πολιτικός.
Μακράν ο χειρότερος πολιτικός που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Πανέξυπνος, ικανότατος αλλά δεν χρησιμοποίησε τίποτα από αυτά για το καλό της χώρας τους. Ευθύνεται πάνω από 50% (90% θα έλεγα) για την κατάσταση που είναι σήμερα η Ελλάδα. Τραγικός και μέγας προδότης...κατέστρεψε τα πάντα.
Θα συμφωνήσω αλλά όλοι οι υπόλοιποι επί 30 χρόνια δεν κατάφεραν να φτιάξουν τίποτα απο όσα χάλασε εκείνος;;;;
Νομοτελειακά δεν γίνεται. -
Γιατί να φτιάξουν αφού τους έδειξε τον σίγουρο δρόμο για την επανεκλογή τους...
-
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα συμφωνήσω αλλά όλοι οι υπόλοιποι επί 30 χρόνια δεν κατάφεραν να φτιάξουν τίποτα απο όσα χάλασε εκείνος;;;;
Νομοτελειακά δεν γίνεται.Απάντησε ο Κρούζερ και επίσης οι υπόλοιποι κατά 90% ήταν συνεχιστές του, πολιτικά "παιδιά" του, σιγά μην άλλαζαν κάτι. Για εμένα σήμερα δεν υπάρχει πολιτικός στην Ελλάδα με ικανότητα και -το πιο βασικό- θέληση για να αλλάξει την κατάσταση.
-
Ο μπαμπάς αρχαιοκάπηλος ήταν πολιτικό παιδί του Ανδρέα;;;
Οι Σαμαράς,Καραμανλής;;;
Την δέχομαι απόλυτα την άποψη του criuser. -
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο μπαμπάς αρχαιοκάπηλος ήταν πολιτικό παιδί του Ανδρέα;;;
Οι Σαμαράς,Καραμανλής;;;Ο μπαμπάς όχι, οι άλλου ουσιαστικά ναι (ως νοοτροπία). Επίσης από τα 40+ χρόνια, τα 30+ πολιτικοί απόγονεοι του ΑΓΠ κυβερνούσαν. Μόνο ο Μητσοτάκης για αυτά τα λίγα χρόνια και ο ΚΚ δεν ήταν. Με εξαίρεση αυτά τα διαλείματα, ένα συνεχόμενο ΠΑΣΟΚ ζούμε!
-
Εγώ ρε παιδία δεν μπορώ να καταλάβω αφού δεν τους θέλουμε πως βγαίνουν και ξαναβγαίνουν... Γιατι και βάση στατιστικής να το πάρεις δεν γίνετε να μην υπάρχει ένας ικανός. Μήπως έχει το σύστημα το πρόβλημα και όχι τα πρόσωπα δεξιά αριστερά κεντρόα κτλ...
-
Βασικά κάποια λίγα μέλη στο φόρουμ δεν θέλουν αυτά τα πολιτικά κόμματα. Η κουβέντα εδώ είναι για να περνά η ώρα...
-
@monopolis said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ ρε παιδία δεν μπορώ να καταλάβω αφού δεν τους θέλουμε πως βγαίνουν και ξαναβγαίνουν... Γιατι και βάση στατιστικής να το πάρεις δεν γίνετε να μην υπάρχει ένας ικανός. Μήπως έχει το σύστημα το πρόβλημα και όχι τα πρόσωπα δεξιά αριστερά κεντρόα κτλ...
Έχω ξαναπει την απόψή μου, ναι, το σύστημα είναι προβληματικό. Επιτρέπει στην κάθε αρχηγική ομάδα του οποιουδήποτε κόματος εξουσίας να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό ουτε καν στο κόμμα της. Κι εμείς απλά διαφωνούμε και ελπίζουμε ότι ο κάθε επόμενος θα είναι ποιο "ηθικός και καλός" από τον προηγούμενο, κάτι που δεν γίνεται να υπάρξει αφού η εξουσία τους διαφθείρει όλους. Και όχι μόνο στη ελλάδα πλέον. Η μόνη λύση είναι η αμμεσοδημοκρατία.
-
Tι εννοείς?!?! Βγαίνουν με εκλογές, με το σύστημα που έχουμε και ένα 20% να τους θέλει είναι αρκετό.
-
Tι εννοείς?!?! Βγαίνουν με εκλογές, με το σύστημα που έχουμε και ένα 20% να τους θέλει είναι αρκετό.
Θέλω να πω ότι μεγάλο ποσοστό όπως λες δεν πάει να ψηφίσει και βγαίνουν. Επίσης άποψη μου είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα γενικώς και δεν είναι εύκολο και αύριο το πρωί να ψηφίσουμε κάποιον άξιο ικανό και να βλέπει μπροστά δεν θα τον αφήσει το σύστημα να κάνει τπτ. Όποιος έχει αλισβερίσια με το δημόσιο και τα ΟΤΑ μπορεί να με καταλάβει.
-
Θέλω να πω ότι μεγάλο ποσοστό όπως λες δεν πάει να ψηφίσει και βγαίνουν. Επίσης άποψη μου είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα γενικώς και δεν είναι εύκολο και αύριο το πρωί να ψηφίσουμε κάποιον άξιο ικανό και να βλέπει μπροστά δεν θα τον αφήσει το σύστημα να κάνει τπτ. Όποιος έχει αλισβερίσια με το δημόσιο και τα ΟΤΑ μπορεί να με καταλάβει.
Συμφωνώ 100% μαζί σου!!
-
Συμφωνώ 100% μαζί σου!!
Η μόνη λύση για μένα είναι παιδία , τέλος του λαικισμού και αλλαγή της νοοτροπίας αν θέλουμε να έχουμε καμία ελπίδα να γίνουμε σοβαρό κράτος.
-
Σκέφτομαι. Ποια κριτήρια καθιστούν έναν πολιτικό άξιο και ικανό; Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που θα μπορεί να θεωρηθεί άξιος και ικανός από μία συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία πολιτών. Πάντα θα υπάρχουν οι "αντίθετες απόψεις" και οι "πολιτικές αντιπαραθέσεις".
Επίσης αν κάποιος είναι άξιος και ικανός άνθρωπος δεν έχει λόγο να ασχοληθεί με την πολιτική σκηνή της Ελλάδος. Θα απορροφηθεί επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα (εντός ή εκτός Ελλάδας) θα γίνει μεγαλοστέλεχος και θα την περνά λουκούμι.
Η κεντρική πολιτική σκηνή αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και όσοι παίρνουν μέρος στις εκλογές αφιερώνουν πολύ χρήμα, χρόνο και δημόσιες σχέσεις. Για αυτό πολλοί είναι και γυιοί ή κόρες πολιτικών και αυτό διαιωνίζεται. Επίσης τα μέλη των μεγάλων κομμάτων στην ουσία είναι υπάλληλοί τους και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κομμάτων τους.
Τα μικρά κόμματα (που είναι εκτός βουλής) είναι διακοσμητικά, οπότε και τα μέλη τους δεν είναι για πολλά-πολλά.
Αλλά αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σκέφτομαι. Ποια κριτήρια καθιστούν έναν πολιτικό άξιο και ικανό; Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που θα μπορεί να θεωρηθεί άξιος και ικανός από μία συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία πολιτών. Πάντα θα υπάρχουν οι "αντίθετες απόψεις" και οι "πολιτικές αντιπαραθέσεις".
Επίσης αν κάποιος είναι άξιος και ικανός άνθρωπος δεν έχει λόγο να ασχοληθεί με την πολιτική σκηνή της Ελλάδος. Θα απορροφηθεί επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα (εντός ή εκτός Ελλάδας) θα γίνει μεγαλοστέλεχος και θα την περνά λουκούμι.
Η κεντρική πολιτική σκηνή αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και όσοι παίρνουν μέρος στις εκλογές αφιερώνουν πολύ χρήμα, χρόνο και δημόσιες σχέσεις. Για αυτό πολλοί είναι και γυιοί ή κόρες πολιτικών και αυτό διαιωνίζεται. Επίσης τα μέλη των μεγάλων κομμάτων στην ουσία είναι υπάλληλοί τους και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κομμάτων τους.
Τα μικρά κόμματα (που είναι εκτός βουλής) είναι διακοσμητικά, οπότε και τα μέλη τους δεν είναι για πολλά-πολλά.
Αλλά αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας.
δεν ειναι και τοσο μεγαλο θεμα το αξιος και ικανος οσο το εντιμος
-
Στην πολιτική ακόμη και η εντιμότητα μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως και στο τέλος να πέσουν και σφαλιάρες.
Δεν βγαίνει άκρη με αυτά τα θέματα.
-
Συμφωνώ μαζί σας για αυτό μίλησα για παιδία. Γιατί το άξιος ικανός έντιμος κτλ είναι αντικειμενικό και όχι υποκειμενικό. άρα χρειάζεσαι τα εφόδια για να το καταλάβεις και να μην είσαι προκατειλημμένος για ταξικούς λόγους ή κομματικούς ή γιατι αυτός δεν εξυπηρετεί τα προσωπικά του συμφέροντα επειδή έβγαλε έναν νόμο που τον πλήττει αυτόν αλλά είναι καλός για το σύνολο.
-
Συμφωνώ 100% μαζί σου!!
Η μόνη λύση για μένα είναι παιδία , τέλος του λαικισμού και αλλαγή της νοοτροπίας αν θέλουμε να έχουμε καμία ελπίδα να γίνουμε σοβαρό κράτος.
Αυτά και λίγο ορθογραφία και φυσική χαχαχα
Συμφωνώ! Ζώα είμαστε σαν κοινωνία.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2