-
-
Στην Ελλάδα, της φτώχειας, των ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ περί οικονομιας, των απόψεων καφενείου των μπαρμπαδων, των συντεχνιών μεταξυ εργολάβων και δημάρχων θεωρούν πως η κοινωνική κατοικία είναι σοβιετια και ότι δεν υπάρχουν λεφτοδεντα. Δεν μπορούν να αντιληφθούν την προστιθέμενη αξία ενός τέτοιου προγράμματος και οι αχρείοι έχουν το θράσος να το χλευάζουν.
Μου θυμίζουν τους συγκάτοικους μου στην πολυκατοικία όπου διαμένω. Δεν πληρώνει κανεις για κοινόχρηστες δαπάνες. Για την παρταρα τους αγοράζουν αυτοκινητάρες.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ζημιές έχουν συσσωρευθεί, χάνουν αξία τα σπίτια τους. Αρκεί να μην πληρώσουν κάτι σε ένα κοινό ταμείο.
-
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
λαπ εχεις ακουσει τι γινοτανε τοτε με τις εργατικες κατοικιες . ενας θειος μου που πεθανε στο νοικι του ειχαν ζητησει 100000 να μπει στην κληρωση και δεν θυμαμαι ποσα για να ειναι τυχερος .
Αντθετα γνωστος βιομηχανος ειχε παρει .
Φαντασου το ιδιο και σημερα , οπως ασ πουμε το τυχαιο νεαρο ζευγαρι που επισκεφτηκε ο πρωθυπουργος μας .
Σε μια ευνομουμενη πολιτεια φυσικα και εχεις δικιο .
Υπαρχουν χωρες που δεν υπαρχει στεγαστικη κριση και αστεγοι , Σκανδιναυια και ξερω καλα πως λειτουργει.οκ, ειναι λιγο ανυποστατα αυτα
συγγενικο μου προσωπο ηταν στη διαδικασια σαν υπευθυνος του εργατικου κεντρου και μαλιστα την εποχη πασοκ, αν και νουδιτης, και οχι, δεν γινοντουσαν τερατα. εμφανιζαν πολλοι ομως φοροφυγαδες απιστευτα χαμηλες δηλωσεις και αναγκες κλπ, μτφ ειχαν γνωστους στην εφορια, και εμπαιναν στις κληρωσεις με αυξημενα μορια
-
Λαπ άσε τις πασοκολαπιες γιατί αυτά ευθύνονται για όλες τις λαμογιες στον ΟΕΚ και ευρύτερα.
Περισσότερα το βράδυ.
-
Όξω οι εργολάβοι.......
Εργολάβοι=λαμογιες
-
Αυτοί που λες είναι ΕΔΕ. Εγώ δεν είμαι. Βασικά δεν το ήθελα να είμαι και δεν το ασκησα το έργο.
Άλλωστε τότε ήταν η αγαπημένη σου εποχή του ΠΑΣΟΚ στα πιο δυνατά της.
ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΜΠΟΜΠΟΛΙΣΤΑΝ ΚΟΚΑΛΙΣΤΑΝ ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΑΝ οι διάφορες ονομασίες της Ελλάδας του 80 και του 90.
-
Η ανέγερση κατοικιών είναι το ανομολόγητο σχέδιο συντεχνίας μεταξυ εργολάβων και πολιτείας. Είναι σκανδαλώδες το να αφήνουν την αγορά της κατοικίας, ενός υπερανελαστικου αγαθού, στα σαγόνια των εργολάβων και των λογιστικών τους σχεδιασμών περί κέρδους και αποσβέσεων.
Μόνο ένας πανίβλακας η τελείως αμόρφωτος περί οικονομίας δεν μπορεί να το αντιληφθεί.
Η στεγαστική κρίση επηρεάζει την οικονομία στο σύνολο της. Η πολιτεια πρέπει να το αναγνωρίσει και να πράξει ανάλογα.
Όσο για την εποχή και την αχαριστία. Προσέξτε. Η αχαριστία γυρίζει και την τρώτε με το κουτάλι.
Πλουσιόπαιδα και λεφτάδες εκείνης της εποχής, θα έρθει η εποχή που θα τα ζήσετε από την ανάποδη λόγω της ύβρις και της αχαριστίας σας για όσα σας δόθηκαν.
-
Οι περισσότεροι Δήμοι είναι στην καλύτερη περίπτωση ίσα βάρκα ίσα πανιά στον προϋπολογισμό , πολλοί μάλιστα είναι ελλειμματικοί.
Το πρόβλημα απασχολεί κάποιους λίγους Δημάρχους. Όμως σχεδόν το σύνολο των έργων στους ΟΤΑ προέρχεται από Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Ελάχιστα έργα είναι ίδιοι πόροι. Εργαλείο χρηματοδότησης για τέτοια έργα ( κατοικίες δασκάλων , γιατρών και ΄λοιπά) σήμερα, δεν υπάρχουν.
Άρα ή ο Δήμος θα πρέπει να δανειστεί και να ξεπληρώνει το δάνειο με τα ( χαμηλά ) ενοίκια με κάποια μορφή ΣΔΙΤ ( γίνεται ) ή η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει με κάποιο τρόπο είτε να "πιέσει" για να εφαρμοστεί το μέτρο σε Ευρωπαϊκά προγράμματα είτε να "πιέσει" την Τράπεζα Επενδύσεων ή παρόμοιους φορείς δανεισμού για τέτοια εργαλεία.
Σήμερα οι Δήμοι υπογράφουν πολύ δύσκολα δανειακές συμβάσεις για πολλούς και διαφόρους λόγους και σχεδόν κανένας Δήμαρχος δε συζητά αύξηση τελών και λοιπά, εκτός αυτοκτονικών πολιτικών τάσεων ( το έργο μάλλον θα φανεί την επόμενη τετραετία) , το κρατάνε και "καβάτζα" γιατί φοβούνται τα ενεργειακά, τα κόστη απορριμάτων και λοιπά απρόβλεπτα το συγκεκριμένο μέτρο.
-
Στην Βενετία υπάρχει είσοδος 4-5 ευρώ με εισιτήριο για τους τουρίστες.
Εδώ στα πολύ τουριστικά μέρη ας έβαζαν 1-2.
-
Αυτά δεν γίνονται μέσω των δήμων, αυτά γίνονται με ένα εθνικό ταμείο περί κοινωνικής κατοικίας που θα το χρηματοδοτεί κάποιο αρμόδιο υπουργείο.
Εδώ στο ταμείο ανάκαμψης δεν εχει γίνει σχετική μέριμνα, από όσο γνωρίζω.
Το γιατί είναι πασιφανές. Συντεχνία!
-
Δεν αναφέρομαι σε εργατικές κατοικίες αναφέρομαι σε κατοικίες όπως αυτές που περιγράφονται για τους απαραίτητους επαγγελματίες. Για εργατικές κατοικίες όπως τις γνωρίζουμε δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος.
Τα αξιοθέατα ( αρχαιολογικά μέρη κλπ) , δεν ανήκουν στο Δήμο δεν μπορεί να βάλει εισιτήριο. Επίσης για είσοδο σε αστικές περιοχές ( πχ παλαιά πόλη Χανίων ) , είμαι 99% σίγουρος ότι νομικά ο Δήμος δεν μπορεί να εφαρμόσει εισιτήριο. Δεν καλύπτεται νομικά μία τέτοια πράξη. Θα μου πείς ας το έκανε από το μίσθωμα των παραλιών κ.λπ. , αλλά εκεί δε ξέρω που πάνε τα χρήματα. Και πάλι νομίζω ο Δήμος μόνο τα καθίσματα λαμβάνει ως αποζημίωση , αλλά ως εκεί ξέρω.
Επιμένω , υπάρχουν κάποιοι λίγοι Δήμαρχοι που το ψάχνουν το θέμα , αλλά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα.
-
Οποιος έχει βασικές γνώσεις κοινωνικοοικονομικών θεμάτων.....μιλαμε για ΒΑΣΙΚΕΣ επιπέδου γυμνασίου. Όχι λυκείου.
Θα δει πως στην Αυστρία την γενέτειρα της φιλελεύθερης οικονομικής σκέψης, η κοινωνική κατοικία ειναι ένα εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Και εμείς εδώ λέμε για ΠΑΣΟΚους και άλλες ηλιθιότητες.
Τι να λέμε;
Βαλκάνια!
2,5 εκ ηλίθιοι στην Ελλάδα,
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ νομίζω ότι μία σοβαρή αυτοδιοίκηση σε αυτά τα μέρη, έχει ιδιόκτητη αστική γη, στην οποία θα μπορούσε να φτιάξει ένα συγκρότημα κατοικιών, που να χρησιμοποιείται από τους ξένους δημοσίους υπαλλήλους του νησιού, που δεν θα είναι και πολλοί. Μερικές δεκάδες.
Το κόστος εύκολα το έπαιρνε από ένα δημοτικό φόρο, της τάξης μερικών λεπτών του ευρώ, στην εστίαση και στην διανυκτέρευση.
Συμφωνώ απολύτως, αλλά μου κάνει εντύπωση που προτείνεις τέτοιες κομμουνιστοσοσιαλιστικές πρωτοβουλίες, να τις πάρουν οι δεξιοί-φιλελευθεροι πολιτικοί άρχοντες που επίσης προτείνεις να αναδεικνυονται.
Γιατί δεν επιμένουμε στο αόρατο χέρι της αγοράς και το γυρνάτε στο ...κομμουνιστικό;
-
Εγώ είμαι λαϊκή δεξιά
-
Εγώ είμαι λαϊκή δεξιά
Αυτό ειναι σαν τον κομμουνισμό ένα πράγμα, δηλαδή μόνο στα παραμύθια υπάρχει? Δηλαδή δεξιά και λαϊκή δεν πάνε μαζί, ειναι αμοιβαίως αποκλειούμενα!
-
This post is deleted! -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξέρω, εδώ άλλοι χώριζαν εικονικά και η μάνα με παιδιά ειχε προτεραιότητα για κοινωνική κατοικία. Μετά 3-4 έτη τα ξανα έβρισκαν και καλά. Κλασικό κόλπο.
Πήρε κι η Μαρεβα διαμέρισμα στα Εργατικά;
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ είμαι λαϊκή δεξιά
Αυτό ειναι σαν τον κομμουνισμό ένα πράγμα, δηλαδή μόνο στα παραμύθια υπάρχει? Δηλαδή δεξιά και λαϊκή δεν πάνε μαζί, ειναι αμοιβαίως αποκλειούμενα!
Το Λαϊκό κόμμα δεν είναι το μεγαλύτερο στο ευρωκοινοβούλιο και είναι και η νδ σε αυτό ?
-
Το Λαϊκό κόμμα δεν είναι το μεγαλύτερο στο ευρωκοινοβούλιο και είναι και η νδ σε αυτό ?
Ααα κομματικά το πας, δηλαδή ό,τι νάναι, αφού α) η ΝΔ ειναι ΠΑΣΟΚ, δηλαδή δεν έχει καμία σχέση με την δεξιά και β) εγώ μιλάω για πολιτική ιδεολογία και όχι για το τι λένε τα κόμματα. Πολιτικά: δεξιά και λαϊκή δεν πάνε μαζί - με τον λαό είναι η αριστερά, η δεξιά ειναι με το κεφάλαιο.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πολιτικά: δεξιά και λαϊκή δεν πάνε μαζί - με τον λαό είναι η αριστερά, η δεξιά ειναι με το κεφάλαιο.
Να το πει κάποιος και του Κασσελάκη.
Γιατί βλέπω κινήσεις συνδικαλιστή ακτιβιστή εκ μέρους του Κουλη τελευταία, θα του τη βγει από αριστερά του Στέφανου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2