-
@tkin73 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χαχαχα εγω γελω με τους ανεκδιηγητους που για 800 ευρω γυριζουν ολη την Ελλαδα δυο δεκατιες τωρα ελπιζοντας να μονιμοποιηθουν.
Μια ζωη φοιτητες. Θα προτιμουσα μονιμοποιηση των θεσεων που καλυπτουν ως αναπληρωτες και οι υπολοιποι ας ψαχνονταν να κανουν κατι πιο σοβαρο. Αλλα επειδη ειναι η μονιμοτητα που ολοι αυτοι κυνηγουν αρκουνται στα 800 ειτε ως μονιμοι ή ως αναπληρωτες.Ναι τους ξεφτιλες γυρίζουν την Ελλάδα για να μπαλωνουν τρύπες του συστήματος και να μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας! Α τους ανεκδιηγητους....αφού δεν έχουν ψωμί ας φάνε παντεσπάνι....
αν επιτρέπεται φίλε με τι ασχολείσαι; Ρωτάω γιατί η τοποθέτηση σου ακούγεται εξοργιστικη....Αντι να εξοργισεσαι μαθε να ακους και να διαβαζεις
-
Ξανασκέψου τι έγραψες Σπύρο. Βρίζεις τους ανθρώπους που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά στην παραμεθόριο. Επίσης αυτοί οι άνθρωποι για να πάνε εκεί είχαν την ανάγκη. Λες να γούσταραν να πάνε εκεί για 8 κατοστάρικα; Ξανασκέψου τι είπες...
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξανασκέψου τι έγραψες Σπύρο. Βρίζεις τους ανθρώπους που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά στην παραμεθόριο. Επίσης αυτοί οι άνθρωπο για να πάνε εκεί είχαν την ανάγκη. Ξανασκέψου τι είπες...
Δε βριζω κανεναν. Ενας ανθρωπος με πτυχιο που δεν καταλαβαινει τι εφοδια εχει δεν ειναι δικο μου προβλημα
-
Εγω ξεκινησα με λιγοτερα
-
Σήμερα δεν βρίσκεις δουλειά αλλιώς. Ειδικά με τέτοια πτυχία. Δηλαδή αυτός που έχει πτυχίο μαθηματικών, ή μαιευτικής που αλλού να πάει να δουλέψει;
Προσωπικά έχω 2 πτυχία και 1 μεταπτυχιακό και δουλειά σήμερα δεν θα βρω αν ψάξω. Ποιος είμαι εγώ να κάνω κριτική στους καθηγητές; Που αν δεν υπήρχαν αυτοί, τα παιδιά εκεί ούτε την προπαίδεια δεν θα μάθαιναν... Δεν ξέρω τι σε έπιασε σήμερα.
-
Δία δεν ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο όπως προκύπτει από το link ; http://www.elke.uoa.gr/eniaio.aspx#movehere
-
Σήμερα δεν βρίσκεις δουλειά αλλιώς. Ειδικά με τέτοια πτυχία. Δηλαδή αυτός που έχει πτυχίο μαθηματικών, ή μαιευτικής που αλλού να πάει να δουλέψει;
Προσωπικά έχω 2 πτυχία και 1 μεταπτυχιακό και δουλειά σήμερα δεν θα βρω αν ψάξω. Ποιος είμαι εγώ να κάνω κριτική στους καθηγητές; Που αν δεν υπήρχαν αυτοί, τα παιδιά εκεί ούτε την προπαίδεια δεν θα μάθαινα... Δεν ξέρω τι σε έπιασε σήμερα.
Εχω βοηθησει πολλες φορες κανοντας μαθημα παιδια ανθρωπων που δεν εχουν να πληρωσουν φροντιστηρια κλπ.Λεω οτι ποτε ομως δεν με φανταστηκα να αγωνιω αν θα παρω θεση και τετοιο μισθο στη μεση του πουθενα. Εχω φιλους που το κανουν και δε μπορεσαν οχι αμαξι μα μητε οικογενεια να κανουν. Μαζι ξεκινησαμε πριν 20 χρονια κι ακομη αγωνιουν που θα ναι και αν θα ναι του χρονου.
-
Για 800 ευρω
-
@tesa54 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δία δεν ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο όπως προκύπτει από το link ; http://www.elke.uoa.gr/eniaio.aspx#movehere
Έχω μπροστά μου την μισθοδοσία του 10υ
@tesa54 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν γνωρίζω τι ισχύει στα χαρτιά. Αναφέρω απλά 2 νούμερα, που τα έχω μπροστά μου τώρα που μιλάμε, από το επίσημο έγγραφο μισθοδοσίας:
Σύνολο Αποδοχών & Εργοδότη: €1443,87
Πληρωτέο Μήνα: €799,06@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εχω βοηθησει πολλες φορες κανοντας μαθημα παιδια ανθρωπων που δεν εχουν να πληρωσουν φροντιστηρια κλπ.Λεω οτι ποτε ομως δεν με φανταστηκα να αγωνιω αν θα παρω θεση και τετοιο μισθο στη μεση του πουθενα. Εχω φιλους που το κανουν και δε μπορεσαν οχι αμαξι μα μητε οικογενεια να κανουν. Μαζι ξεκινησαμε πριν 20 χρονια κι ακομη αγωνιουν που θα ναι και αν θα ναι του χρονου.
Και αντί να τους υποστηρίζεις, τους βρίζεις; Σήμερα δεν σε καταλαβαίνω... Έπαθες Μητσοτάκη ή Άδωνη;
-
1100 ήταν στα Βουδοχρονια το ξεκίνημα καθηγητή στο δημόσιο σχολείο. Τώρα άτομα με 15ετια είναι στο σκάρτο χιλιάρικο.
Για το κομμάτι "φανταριλικι*" των καθηγητών/αναπληρωτων ας μην μιλήσουμε καν. Γενικά ήταν ξεκάθαρο από 20ετιας και ειδικά για τα μη "βασικά" μαθήματα ότι όποιος σπουδάζει περιμένοντας διορισμό χάνει το χρόνο του.
*Και πως γαμαει (σόρρυ αλλά είναι λίαν επιεικες) τον προγραμματισμό ζωής αυτών των ανθρωπων. Δια δεν είσαι μόνος σε αυτή τη ζωή, ξεκίνησε τα σουρτα-φερτα Αθήνα-Κω κάποιος ευρύτερος συγγενής. Τελικά είμαι απ'τους τυχερούς που έχω σαπίσει 10+ χρόνια Αθηνα-Χαλκιδα κάθε μέρα στο σχολικό έτος γιατί δυστυχώς κάποιος πρέπει να θυσιαστει...
-
Λες φίλε οι ...ανεκδιηγητοι όπως τους χαρακτηρησες να πηγαίνουν στα σύνορα της χώρας από ευχαρίστηση; Λες να βρήκαν δουλειά με 1500 στην Αθήνα και να είπαν αστην θα πάω καλύτερα στην καβυλη για 800?
Αν βρεις τις άκρες έχεις τις δυνατότητες , έχεις δεύτερο καλό μισθό από την/τον σύζυγό , έχεις κομποδεμα από γονείς/πεθερικά έχεις σπίτια που ενοικιαζεις μάλλον δεν θα πας στην άκρη της Ελλάδας για 800...
Απορώ που πρέπει να συζητάμε τα αυτονόητα...
Αυτή η εκ του ασφαλούς επιχειρηματολογία για την ανικανότητα των άλλων χωρίς να αποκαλύπτουμε τα μικρά μυστικά της δικής μας ευημερίας είναι απαράδεκτη... -
Εγω ξεκινησα με λιγοτερα
Έτσι έτσι εσύ είσαι ικανός και αυτοδημιούργητος και οι υπόλοιποι ανίκανοι ντενεκεδες που περιμένουν να τους ζήσει το κράτος με 800 ....
-
Νομίζω ο Σπύρος έχει τα νεύρα του απλά και δεν τα εννοεί αυτά σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο κατά του απλού λαού, ειδικά του μορφωμένου λαού που προσπαθεί να διδάξει 5 γράμματα στα παιδιά...
-
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι πονεμένη ιστορία. Είναι ανεπίτρπτα αυτά τα χρήματα για μορφωμένους ανθρώπους που μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά στην παραμεθόριο.
Εξίσου ανεπίτρεπτο είναι που έχουν γεμίσει τα Δημοτικά με δασκάλους εικαστικών, καλλιτεχνικών, μουσικής κλπ που πληρώνονται για το τίποτα. Και ταυτόχρονα αδυνατούν νσ πληρώσουν και έχουν κενά σε κσθηγητές βασικών μαθημάτων στο Λύκειο.
Η ποσότητα εναντίον της ποιότητας. Δεν φταίνε και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί γι' αυτό? Όποιος προλάβει να πάρει τη θεσούλα και να βολευτεί. Οι υπόλοιποι στον Καιάδα. Γιατί να τους χαλάσουν το χατίρι οι πολιτικοί? Όσους μπορούν βολεύουν. -
Εγω ξεκινησα με λιγοτερα
Έτσι έτσι εσύ είσαι ικανός και αυτοδημιούργητος και οι υπόλοιποι ανίκανοι ντενεκεδες που περιμένουν να τους ζήσει το κράτος με 800 ....
Δε γνωριζω ποιο ειναι το θεμα σου. Αυτοδημιουργητος ειμαι. Αυτο που λεω ειναι πως ανθρωποι μορφωμενοι, να καταφευγουν σε τετοιους τροπους βιοπορισμου, ειναι πολυ λιγο. Τους αδικει.Οχι εγω. Η επιλογη τους.
-
Φίλος που ήμασταν μαζί στην ίδια εταιρεία ξαφνικά παραιτήθηκε γιατί διορίστηκε δάσκαλος σε χωριό στο πουθενά.
Από τα 1500euro καθαρά, έπεσε με την μία κάτω από 900euro. Νέα ζωή, επαρχία.Τελευταία φορά που μίλησα μαζί του ήταν ευτυχισμένος. Έκανε και οικογένεια, όλα μια χαρά μου λέει.
Ο μισθός σχεδόν ίδιος. Δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα.
Μου είπε όμως κάτι περίεργο. Έχει βρει λέει τρόπους και έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τα εισοδήματα. Δεν μου είπε πως...
Θεωρώ ότι η επαρχία, οι γνωριμίες, βοηθούν; Μάλλον. -
Εγω ξεκινησα με λιγοτερα
Δε γνωριζω ποιο ειναι το θεμα σου. Αυτοδημιουργητος ειμαι. Αυτο που λεω ειναι πως ανθρωποι μορφωμενοι, να καταφευγουν σε τετοιους τροπους βιοπορισμου, ειναι πολυ λιγο. Τους αδικει.Οχι εγω. Η επιλογη τους.
Δηλαδή ο δάσκαλος/καθηγητής αδικεί τον εαυτόν του; Για μένα ένας καλός δάσκαλος αξίζει πολύ παραπάνω από 10 στελεχάρες του κωλοκαπιταλισμου.
-
Εγω ξεκινησα με λιγοτερα
Να χαίρεσαι την αυτοδημιουργια σου! Απλά θα έπρεπε να ξέρεις ότι όλοι οι άνθρωποι δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία , δεν έχουν τα ίδια εφόδια (πέρα από τον τυπικό τίτλο πτυχίου) τον ίδιο χαρακτήρα , δε παίρνουν τα ίδια ρίσκα , δεν τους πηγαίνει η ζωή το ίδιο ομαλά όλους!
Δεν έχουν όλοι τα ίδια ταλέντα και τις ίδιες ευκαιρίες.
Πχ ένα ταλέντο που δεν έχουν όλοι το ίδιο είναι να παντρεύονται ματσομενα πεθερικά! Δεν ειρωνευομαι το εννοώ. Κάποιοι έχουν το ταλέντο κάποιοι όχι.... -
Εγω ξεκινησα με λιγοτερα
Δηλαδή ο δάσκαλος/καθηγητής αδικεί τον εαυτόν του; Για μένα ένας καλός δάσκαλος αξίζει πολύ παραπάνω από 10 στελεχάρες του κωλοκαπιταλισμου.
Πολύ σωστά!
Επίσης επειδή αναφέρθηκε πιο κάτω περί βασικών και δευτερευόντων μαθημάτων που γεμίζουμε χωρίς λόγο τα σχολεία και σε αυτό διαφωνώ.
Ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όλα τα μαθήματα βασικά είναι! Το παιδί όπως χρειάζεται την γλώσσα και τα μαθηματικά χρειάζεται και την γυμναστική , τα εικαστικά , το εργαστήριο δεξιοτήτων , την μουσική , την θεατρική αγωγή!
Είναι όλα βασικά για την οικοδόμηση του χαρακτήρα. -
Δεν έχω διάθεση δικηγόρου, αλλά μάλλον παρεξηγήσατε τον Σπύρο. Εννοεί ότι το κράτος βρίσκει και τα κάνει, γιατί κανείς δάσκαλος/καθηγητής δεν θα έπρεπε να δέχεται να εργάζεται με τόσο μικρό μισθό. Βρίσκει και τα κάνει το κράτος, αυτό λέει ο Σπύρος.
Και σε αντίλογο, ξέρω ανθρώπους που κυνηγούσαν να πάνε σε νησί (με τα €800) γιατί το κόστος ζωής είναι μικρό, κάνουν και τα ιδιαίτερα και βγάζουν αρκετά (για το νησί) και τον χειμώνα συνέχεια τους κερνάνε γιατί "εεε να πληρώσει ο δάσκαλος?". Πάντα υπάρχουν 2 όψεις στο νόμισμα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2