-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τώρα για στρατηγούς πόσο έπαιρναν δεν ξέρω , αλλά ομοιόβαθμοι ταξιάρχου σε μη μάχιμη θέση, έπαιρνε 3500+ . Και κάπου τόσο πήρε σύνταξη.
Ξέρω εγώ πολλά για τους ένστολους.
Άλλωστε ο πατέρας μου απόστρατος υποστράτηγος είναι. Μην κοιτάς που αποφεύγω να γράφω, δεν θέλω να μπαίνω σε αντιπαραθέσεις.Κατά τα άλλα έχω γνωστούς και γνωστές σε κάτι υπουργεία που την περνάνε ζάχαρη μέσα στο δημόσιο. Κάτι υπουργεία πολιτισμού, κάτι υπουργεία εξωτερικών, οικονομικών, κάτι υπουργεία γεωργίας. Σε κάτι υπηρεσίες που είτε οι ίδιοι δεν ξέρουν ότι υπάρχουν.
α! έχω και συναδέλφους μέσα στην Βουλή. Άλλη ιστορία και εκεί... Για να μην αναφέρω κάτι οργανισμούς τύπου Δανείων και Παρακαταθηκών, ΟΛΠ, κλπ...κλπ...Χάος το δημόσιο. Λαβύρινθος από τους λίγους.
Από την μία υπάρχουν υπάλληλοι που τραβάνε κουπί και από την άλλη υπάρχουν άλλοι που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη εργασία. -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χάος το δημόσιο. Λαβύρινθος από τους λίγους.
Από την μία υπάρχουν υπάλληλοι που τραβάνε κουπί και από την άλλη υπάρχουν άλλοι που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη εργασία.Παίζουν δύο υποθέσεις στις ειδήσεις. Η μία το γηροκομείο. Που καμία κρατική υπηρεσία, περιφέρεια, πρόνοια κλπ δεν είδε και δεν άκουσε. Η άλλη με το παιδάκι που δολοφονήθηκε. Που δηλώθηκε ότι το πήρε ο πατέρας του στο εξωτερικό. Που καμία κρατική υπηρεσία, σχολείο, δήμος, πρόνοια κλπ δεν αναρωτήθηκε πώς βγήκε από την χώρα χωρίς διαβατήριο.
Τώρα αν ρωτήσεις θα σου πούνε ότι φταίνε οι χαμηλοί μισθοί των δυ, τα μνημόνια, ο αναλγητος φιλελευθερισμός και προφανώς ο Μητσοτάκης. Γιατί τους πληρώνουμε όλους αυτούς; Έλα μου ντε...
"Μα για να μην δώσουμε τέτοιους ελέγχους σε κακούς ιδιώτες που θα λαδωνονται και θα κάνουν τα στραβά μάτια. " -
Να Ιδιωτικοποιηθούν ΟΛΑ χτες!
Να αναλάβει κάποιος Κωθτήθ να γίνουν όλα μια ιδιωτική ομελέτα.Μόνο έτσι δεν θα έχουμε ανεκδιήγητους μισθούς των 800€ κι αναπληρωτές, θα υπάρχουν π.χ. καλοπληρωμένοι μόνιμοι δάσκαλοι παντού.
Θα απολαμβάνουμε σε όλους τους τομείς της ζωής υπηρεσίες επιπέδου Αττικής Οδού και κοστολογια ΔΕΗ.
Άλλωστε στους τομείς που έχουν Ιδιωτικοποιηθει είναι ολοφάνερη η διαφορά στις τιμές και τις υπηρεσίες.Άλλωστε δημόσιο ίδρυμα δεν ήταν αυτό το γηροκομείο;
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χάος το δημόσιο. Λαβύρινθος από τους λίγους.
Από την μία υπάρχουν υπάλληλοι που τραβάνε κουπί και από την άλλη υπάρχουν άλλοι που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη εργασία.Παίζουν δύο υποθέσεις στις ειδήσεις. Η μία το γηροκομείο. Που καμία κρατική υπηρεσία, περιφέρεια, πρόνοια κλπ δεν είδε και δεν άκουσε. Η άλλη με το παιδάκι που δολοφονήθηκε. Που δηλώθηκε ότι το πήρε ο πατέρας του στο εξωτερικό. Που καμία κρατική υπηρεσία, σχολείο, δήμος, πρόνοια κλπ δεν αναρωτήθηκε πώς βγήκε από την χώρα χωρίς διαβατήριο.
Τώρα αν ρωτήσεις θα σου πούνε ότι φταίνε οι χαμηλοί μισθοί των δυ, τα μνημόνια, ο αναλγητος φιλελευθερισμός και προφανώς ο Μητσοτάκης. Γιατί τους πληρώνουμε όλους αυτούς; Έλα μου ντε...
"Μα για να μην δώσουμε τέτοιους ελέγχους σε κακούς ιδιώτες που θα λαδωνονται και θα κάνουν τα στραβά μάτια. "Εγώ θυμάμαι ότι μετά το 2009 που είχε βγει πανηγυρικά ο (σωτήρας) Γιωργάκης υπήρξε ένα πλειοψηφικό ποσοστό πολιτών που δήλωνε ότι σιχάθηκε τον δικομματισμό και τα κόμματα της διαπλοκής ΠΑΣΟΚ/ΝΔ.
Σκεφτόμουν τότε, ότι ίσως ήρθε το τέλος του παλαιοκομματισμού ΠΑΣΟΚ/ΝΔ. Μετά έβλεπα ότι το πράγμα πάει πάλι σε λάθος κατεύθυνση. Πάνω πλατεία ΣΥΡΙΖΑ, κάτω πλατεία Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ.
Το αποτέλεσμα; Το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και άλλος ένας μύθος κατέρρευσε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο μύθος της αριστεράς που θα έλυνε τα προβλήματα και θα έβαζε ταφόπλακα στον παλαιοκομματισμό παρέα με τους πολιτικάντιδες ακροδεξιούς που προερχόντουσαν κυρίως από την ΝΔ. Παράνοια.Και που φθάσαμε σήμερα; Ξανα ΝΔ κύβερνηση, ένας ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει να φτιάξει κόμμα και ξανά ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ πάλι προς τη δόξα να τραβά. Και ξανά μανά πάλι τα ίδια.
Νομίζω ότι είναι μάταιο να περιμένει κάποιος να μπει σε τάξη αυτό το κράτος και οι δομές του.
Άρα, τι μένει; Καθημερινός ατομικός αγώνας για την επιβίωση σε ένα περιβάλλον παράνοιας.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτός που αναγκάζεται να πάει για 800-900€ αναπληρωτής, ίσως να του αρέσει κι ο τουρισμός, αλλά κατά βάθος πιστεύω το κάνει γιατί η εναλλακτική του είναι τα 600-800€ που του δίνει ο ιδιοκτήτης φροντιστηριατζής ή ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού σχολείου.
Όπου θα ναι για μια ζωή ακόμη πιο επισφαλής και κακοπληρωμένος και με απαιτητικά αφεντικά στο κεφάλι του.
Και επειδή τα μαύρα ιδιαίτερα(παράνομα και κατάπτυστα για όσους κάνουν πως το ξεχνάνε), σιγά σιγά γίνονται κι αυτά παρελθόν, όχι μόνο γιατί ο βασικός των 580€ του γονιού δεν μπορεί να πληρώσει μαύρα φροντιστήρια, αλλά κι επειδή ο "καλός μισθός" του 1μιση χιλιάρικου, δεν φτάνει πάντα να υποστηρίξει και φροντιστήριο και "φοιτητική ζωή" για όλα τα παιδιά της οικογένειας στη συνέχεια.
Επίσης οι κυβερνήσεις, με τις ευλογίες μας, αντί να δώσουν μισθολογικα και στεγαστικά κίνητρα, επιδίδονται στα Hunger Games του κυνηγιού Μορίων Διορισμού.
Οπότε σε σύγκριση με το σερβιτοριλίκι, κάτι είναι κι η αναπλήρωση μερικούς μήνες το χρόνο...Αυτό που δεν με εκπλήσσει είναι πως το σκεπτικό που κρίνει τη ΝΔ ως Άριστη Κυβέρνηση, κρίνει και ως ανεκδιήγητους κι άξιους της μοίρας τους, όσους παίζουν by the book και δεν γίνονται "μάγκες" με μαύρα λεφτά
Λυπάμαι που θα χαλάσω το αφήγημα, αλλά τουλάχιστον στην Αθήνα τα ιδιαίτερα δεν τελειώνουν απλά γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που μπορεί να πληρώνει.
Καθηγητή σε μαθηματικά, φυσική, χημεία, έκθεση, αρχαία τριγύρω στα 35-40 που να κάνει φροντιστήρια και ιδιαίτερα και να καθαρίζει λιγοτερα από 1500/μήνα δεν θα βρεις.
Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, αλλά πχ για lower στην Αθήνα καθηγητή για ιδιαίτερα με λιγότερα από 15/ώρα δεν βρίσκεις που να παρακαλάς.
Τωρα γιατί κάποιοι αποφασίζουν να τα παρατήσουν αυτά και πάνε για την μονιμότητα με 800 ευρώ τον μήνα δεν το καταλαβαίνω. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η σχετικά πρόσφατη ιταλική ταινια "θεέ μου που πάμε..." (η οποία έθιγε το θέμα της ιερότητας της μονιμότητας ενός δυ από ιταλική Σκόπια) -
H μονιμότητα είναι γλυκιά . Λογικό είναι .
Δεν θα μας ενοχλούσε αν δεν πήγαινε μαζί με το ξύσιμο.
Για παράδειγμα παίρνεις τηλέφωνο πολλές υπηρεσίες και δεν απαντάει κανείς. -
Να Ιδιωτικοποιηθούν ΟΛΑ χτες!
Να αναλάβει κάποιος Κωθτήθ να γίνουν όλα μια ιδιωτική ομελέτα.Μόνο έτσι δεν θα έχουμε ανεκδιήγητους μισθούς των 800€ κι αναπληρωτές, θα υπάρχουν π.χ. καλοπληρωμένοι μόνιμοι δάσκαλοι παντού.
Θα απολαμβάνουμε σε όλους τους τομείς της ζωής υπηρεσίες επιπέδου Αττικής Οδού και κοστολογια ΔΕΗ.
Άλλωστε στους τομείς που έχουν Ιδιωτικοποιηθει είναι ολοφάνερη η διαφορά στις τιμές και τις υπηρεσίες.Άλλωστε δημόσιο ίδρυμα δεν ήταν αυτό το γηροκομείο;
Πολύ θα ήθελα να γίνει κρατική η ΑΟ. Να κάνουμε χαβαλε μετά που θα έχουμε μια λακκούβα ανά τμ. Έγινε ότι έγινε με τον χιονιά και πήραμε φορά... Ε, παραδίπλα είναι ο Κηφισός, μιλάμε για σούπερ δρόμο, ασφαλή κλπ, άλλωστε έχω την "τύχη" τα τελευταία 4χρονια να έχω γράψει σχεδόν 60000 χλμ τον χρόνο και στα δύο μαζί, μάντεψε που αισθάνομαι πιο ασφαλής παρόλο που πληρώνω 2,80 την διέλευση. Ωραια είναι όλα στην θεωρία εκ του μακρόθεν.
Αλλά δεν βαριέσαι, τι μας νοιάζει να πληρώνουμε κρατικές υπηρεσίες και να μην κάνουν την δουλειά του; Σαματις αυτοί φταίνε; Άσε που είναι φτωχοί άνθρωποι, μεροκαματιάρηδες, ρίχνουν χρήμα στην αγορά, τα λεφτά μας πιάνουν τόπο.
Α, μην ξεχάσω. Επενδύσεις στη ΛΑΡΚΟ τώρα και προσλήψεις, θα πιάσουν τα λιεφτα μας τόπο και θα πλουτίσουμε από το νικέλιο που θα βγάζει για τις μπαταρίες του Ιλον Μάσκ. -
Η παράνοια. Να καίγεται ένα σπίτι και αντί να ασχολούνται αυτοί που μένουν μέσα στο σπίτι να σβήσουν τη φωτιά, μπας και παραμείνει κατοικήσιμο, κάθονται και συζητούν τι κακό θα συμβεί αν πουληθεί το σπίτι. Ποιο σπίτι; Αυτό που τελικά θα καεί.
Καλή φάση.
-
This post is deleted! -
Η παράνοια. Να καίγεται ένα σπίτι και αντί να ασχολούνται αυτοί που μένουν μέσα στο σπίτι να σβήσουν τη φωτιά, μπας και παραμείνει κατοικήσιμο, κάθονται και συζητούν τι κακό θα συμβεί αν πουληθεί το σπίτι. Ποιο σπίτι; Αυτό που τελικά θα καεί.
Καλή φάση.
ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!!1!
ενώ έχει πάρει φωτιά και καίγεται, το θέμα είναι να το πουλήσουμε όσο όσο. -
Για το όσο όσο , θα περιμένουμε πάλι κυβέρνηση της αριστεράς.
Οπως την τραινοσέ που ήταν ξεπούλημα όταν την έδινε 300 εκ στους Ιταλούς ο πιτσαδόρος και η αριστερά την πούλησε ακριβά στα 45 εκ...
-
Καλή φάση.
ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!!1!
ενώ έχει πάρει φωτιά και καίγεται, το θέμα είναι να το πουλήσουμε όσο όσο.Έτσι πάει φίλε μου. Σκέτα αποκαϊδια κανείς δεν αγοράζει. Ούτε καν οι καρβουνιάριδες.
Ας κάτσουν, λοιπόν, αυτοί που μένουν μέσα στο σπίτι και φιλοσοφούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση μπας και παραμείνει το σπίτι κατοικίσιμο από τους ίδιους. Και όχι να ασχολούνται συνέχεια για την ρέκλα/καρέκλα και την καλοζωϊα τους.
Συνένοχοι στο χάλι του κράτους δεν είναι μόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και όσοι εργάζονται σε αυτό (δηλ. οι δημόσιοι υπάλληλοι), αλλά και οι πολίτες που επιλέγουν εξουσίες που αποδεικνύονται πολιτικοί απατεώνες.
Έχω φίλη δασκάλα, που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστικά. Παίρνει πάντα μέρος στις απεργίες και κατεβαίνει σε πορείες, συγκεντρώσεις κλπ.... Έχει πάρε/δώσε με κάποιο γραφείο εκπαίδευσης. Δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτά.
Γιατί όμως τα κάνει όλα αυτά;;;;; Εμ, εκεί είναι το θέμα. Νομίζεις ότι ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση ή το σχολείο ή αν θα εκπαιδευτούν τα παιδιά;
Ένα θα σου πω μόνο. Στο μο@νί της όλα.Τέλος πάντων. Παράνοια σου λέω. Δεν υπάρχει σωτηρία.
-
Όσοι από σας είναι κάπως παλιότεροι και θυμούνται την εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, ειδικά μετά το 2.000, ας θυμηθούν και τι έγινε με τις τιμές. Αρχικά ήταν μόνο η Vodafone και η Wind (τότε Telestet νομίζω) και τα τιμολόγια πανάκριβα, απλησίαστα τα κινητά. Μόλις μπήκε αργότερα στο παιχνίδι η τότε κρατική Cosmote με φθηνότερα τιμολόγια, αμέσως υποχώρησαν και οι τιμές στους ιδιώτες. Και έτσι άρχισαν σιγά-σιγά τα κινητά να γίνονται προσιτά στον πολύ κόσμο.
Το κράτος έχει πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα που η αγορά είναι μικρή, δε σηκώνει μεγάλο ανταγωνισμό με πολλούς παίχτες και αμέσως οι 2-3 που υπαρχουν κάνουν καρτέλ.
Το πρόβλημα δεν είναι το λιγότερο ή το περισσότερο κράτος, αλλά να παίζει το θεσμικό του ρόλο και όχι να ξεζουμίζει την υγιή οικονομία και τους πολίτες προς όφελος κάποιων πολιτικών παρατάξεων ή των ημετέρων.
Ζητάμε λοιπόν σωστό κράτος. Χωρίς σοβαρό και σωστό κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα σωστά. Οι μεγάλες χώρες Αγγλία, Γερμανία κλπ είναι μεγάλες και σοβαρές γιατί πάνω απ' όλα έχουν σοβαρό κράτος, οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες τους και η οικονομική τους ισχύ είναι παρελκόμενα του σοβαρού κράτους. -
300euro έδωσα σε ένα τεχνικό/λογιστικό γραφείο πριν δύο μήνες για να τακτοποιήσω ένα θέμα ακινήτου. Προσπάθησα να τρέξω το θέμα μόνος μου και έπεσα σε τοίχους. Το απόλυτο χάος. Έφθασα στο σημείο να πάω αυτοπροσώπως σε δύο κτηματολογικά γραφεία του δημοσίου για να πάρω πληροφορίες και βρήκα τις πόρτες κλειστές. Κλειστές εντελώς. Κλειδωμένες. Ούτε καν με ραντεβού δεν δέχονται πολίτες. Ούτε σε email δίνουν πληροφορίες. Έστειλα email και μου απάντησαν να πάω έξω σε γραφείο διεκπεραίωσης.
Είναι κράτος αυτό το πράγμα; Παραοικονομία, καρκινώματα και ξύσιμο ατελείωτο.
Για να μην αναφερθώ στην ταλαιπωρία που τράβηξα για την 3η δόση του εμβολίου. Και εκεί πόρτα έφαγα...
-
Αν ξεκινήσουμε να λέμε εμπειρίες από το κράτος δεν έχουν τελειωμό. Και καλά το χάος με τις διαδικασίες είναι γνωστό. Αμ οι ΔΥ?
Το συμβάν που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στη ζωή μου ήταν κατά την επίσκεψή μου σε εφορία επαρχιακής πόλης. Ένα γεροντάκι έπρεπε να συμπληρώσει μιά αίτηση ή έντυπο και παρακαλούσε τον υπάλληλο που ξυνόταν πατόκορφα να τον βοηθήσει γιατί δεν ξέρει γράμματα. Ο ΔΥ αδιαφορούσε και απαντούσε ότι δεν είναι δική του δουλειά να συμπληρώνει τις αιτήσεις των πολιτών. Ταυτόχρονα συνέχιζε το ξύσιμο και την ψιλοκουβεντούλα με διπλανό συνάδελφό του, που επίσης ξυνόταν πατόκορφα.
Τελικά εκνευρίστηκα τόσο πολύ που τη συμπλήρωσα εγώ την αίτηση, τους σκυλόβρισα με ακατανόμαστες λέξεις, μου είπαν ότι φώναξαν την αστυνομία, δεν ξέρω τι έγινε μετά έφυγα, μπορεί κάποια στιγμή να μου έρθει καμιά ειδοποίηση στο σπίτι...
Γι' αυτό το Δημόσιο βέβαια, φταίνε και αυτοί που τους διορίζουν και τους χαιδεύουν, αλλά και οι ίδιοι οι ΔΥ που δε σέβονται τον Ελληνικό λαό που ουσιαστικά τους πληρώνει. -
Είπαμε το καλύτερο δημόσιο ήταν από το 2013-2015...
Τότε το 11-12 είχε πέσει ξύλο σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες από τρελαμένους από την κρίση ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα , που ήταν συνήθως και άνεργοι.Μετά ήρθε ο Αλέξης και ξαναβρήκαν το ξύσιμο και τον τσαμπουκά και τώρα με τον Κούλη έκαναν πράξη το ανέκδοτο του μακαρίτη του Θανασάκη του Κανελλόπουλου.
Ελεγε τότε ότι το πρωί δεν δουλεύουν , το απόγευμα δεν έρχονται στα υπουργεία.
Τώρα με την τηλεργασία, ούτε το πρωί έρχονται... -
300euro έδωσα σε ένα τεχνικό/λογιστικό γραφείο πριν δύο μήνες για να τακτοποιήσω ένα θέμα ακινήτου. Προσπάθησα να τρέξω το θέμα μόνος μου και έπεσα σε τοίχους. Το απόλυτο χάος. Έφθασα στο σημείο να πάω αυτοπροσώπως σε δύο κτηματολογικά γραφεία του δημοσίου για να πάρω πληροφορίες και βρήκα τις πόρτες κλειστές. Κλειστές εντελώς. Κλειδωμένες. Ούτε καν με ραντεβού δεν δέχονται πολίτες. Ούτε σε email δίνουν πληροφορίες. Έστειλα email και μου απάντησαν να πάω έξω σε γραφείο διεκπεραίωσης.
Είναι κράτος αυτό το πράγμα; Παραοικονομία, καρκινώματα και ξύσιμο ατελείωτο.
Για να μην αναφερθώ στην ταλαιπωρία που τράβηξα για την 3η δόση του εμβολίου. Και εκεί πόρτα έφαγα...
Δεν υπάρχουν πλέον δημόσιες υπηρεσίες διότι απο εκεί που ήταν 5 υπάλληλοι για μια δουλειά και φυσικά κοπροσκυλιαζαν,πήγαμε στο άλλο άκρο,όπου πραγματικά δεν υπάρχουν υπάλληλοι!!!
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είπαμε το καλύτερο δημόσιο ήταν από το 2013-2015...
Τότε το 11-12 είχε πέσει ξύλο σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες από τρελαμένους από την κρίση ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα , που ήταν συνήθως και άνεργοι.Μετά ήρθε ο Αλέξης και ξαναβρήκαν το ξύσιμο και τον τσαμπουκά και τώρα με τον Κούλη έκαναν πράξη το ανέκδοτο του μακαρίτη του Θανασάκη του Κανελλόπουλου.
Ελεγε τότε ότι το πρωί δεν δουλεύουν , το απόγευμα δεν έρχονται στα υπουργεία.
Τώρα με την τηλεργασία, ούτε το πρωί έρχονται...Υπήρχε ποτέ καλύτερο δημόσιο; Δεν το ήξερα. Το 2015 ξεκίνησα την διαδικασία αγοράς του διαμερίσματος και η διαδικασία κράτησε 14 μήνες... Μέχρι και στο δικαστήριο Ευελπίδων πήγα σαν "κατηγορούμενος". Αισθάνθηκα σαν ηθοποιός στο "ορκιστείτε παρακαλώ"...
-
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν υπάρχουν πλέον δημόσιες υπηρεσίες διότι απο εκεί που ήταν 5 υπάλληλοι για μια δουλειά και φυσικά κοπροσκυλιαζαν,πήγαμε στο άλλο άκρο,όπου πραγματικά δεν υπάρχουν υπάλληλοι!!!
Και γιατί έχουν/διαθέτουν και συντηρούν περίπου 200 κτηματολογικά γραφεία (κτίρια/εγκαταστάσεις) και αρκετά ακόμη κεντρικά κτίρια; Μόνο στην Αττική υπάρχουν 111 γραφεία.
Ο οργανισμός Κτηματολόγιο ΑΕ που ανήκει στο Δημόσιο μόνο για το 2021 έχει έξοδα 302 εκατομύρια ευρώ, έσοδα 138,5 εκατομύρια ευρώ. Θα έχει ζημιές πάνω από 164 εκατομμύρια ευρώ. (πηγή: https://www.ktimatologio.gr/el/financial-data)
Αν δεν υπάρχουν υπάλληλοι τα κτίρια είτε να πουληθούν, είτε να ενοικιαστούν σε ιδιώτες, είτε να αποδεσμευθούν αν τα νοικιάζει το κράτος.
-
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και γιατί έχουν/διαθέτουν και συντηρούν περίπου 200 κτηματολογικά γραφεία (κτίρια/εγκαταστάσεις) και αρκετά ακόμη κεντρικά κτίρια; Μόνο στην Αττική υπάρχουν 111 γραφεία.
Ο οργανισμός Κτηματολόγιο ΑΕ που ανήκει στο Δημόσιο μόνο για το 2021 έχει έξοδα 302 εκατομύρια ευρώ, έσοδα 138,5 εκατομύρια ευρώ. Θα έχει ζημιές πάνω από 164 εκατομμύρια ευρώ. (πηγή: https://www.ktimatologio.gr/el/financial-data)
Αν δεν υπάρχουν υπάλληλοι τα κτίρια είτε να πουληθούν, είτε να ενοικιαστούν σε ιδιώτες, είτε να αποδεσμευθούν αν τα νοικιάζει το κράτος.
Έτσι είναι. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο και τώρα όλα αυτά υπάρχουν για τους εναπομείναντες,όπου είναι ταυτόχρονα διευθυντές,γραμματείς και ταμίες. Ειδικά αν πλησιάζει η συνταξιοδότηση,γραμμένα όλα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2