-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ζήτω η ΝΔ, οι φτωχοί φταίνε που είναι φτωχοί, και τελειώνει η συζήτηση.
Μα αυτο είναι το βαθύ νόημα του καπιταλιστικού.
Ο φτωχός είναι φτωχός από επιλογή! Ο άστεγος έχει επιλέξει την ζωή του!
Αν έκανες ένα γκάλοπ ακόμα και στην ψωροκωσταινα ένα σεβαστό ποσό πάνω από το 30% θα υποστήριζαν αυτή την θεωρία.
Και αυτό δεν το πιστεύουν μόνο οι έχοντες και τα ΒΠ!
Υπάρχουν άπειροι δεξιουληδες που επειδή μπορούν να πληρώνουν την ΔΕΗ να ανάβουν καλοριφέρ και να έχουν αμάξι 5ετιας νομίζουν ότι είναι καβαλα στο άλογο...και αυτοί είναι οι πιο τραγικοί.... -
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μια κουβεντα μονο. Για 800 ευρω δε χαλαγα επουδενι τη ζαχαρενια μου. Ακους εκει να παω στη μεση του πουθενα για μονιμος ή αναπληρωτης. Με την καμια. Οσο ανεκδιηγητοι ειναι οι μισθοι, βρισκουν αυτους που τους επιζητουν. Συγνωμη μα δε τους θεωρω επισης σοβαρους.
Οταν ειχα την....ευκαιρια να το κανω, εφυγα τρεχοντας.Δηλαδή έχεις την επιλογή (0) μηδέν και την 800€ και διαλέγεις την ζαχαρένια μηδέν;;;
-
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μια κουβεντα μονο. Για 800 ευρω δε χαλαγα επουδενι τη ζαχαρενια μου. Ακους εκει να παω στη μεση του πουθενα για μονιμος ή αναπληρωτης. Με την καμια. Οσο ανεκδιηγητοι ειναι οι μισθοι, βρισκουν αυτους που τους επιζητουν. Συγνωμη μα δε τους θεωρω επισης σοβαρους.
Οταν ειχα την....ευκαιρια να το κανω, εφυγα τρεχοντας.Δηλαδή έχεις την επιλογή (0) μηδέν και την 800€ και διαλέγεις την ζαχαρένια μηδέν;;;
Όχι προφανώς μιλάμε από την σιγουριά των 3-4Κ οικογενειακό εισόδημα σε απόσταση μερικών χλμ από το σπίτι μας και σχολιάζουμε τις αναγκαστικες επιλογές των μπατηρηδων δασκάλων.
-
Η παραοικονομια των φροντιστηριων ξεκινησε και εχει γιγαντωθει λογω της υποβαθμισης της Δημοσιας παιδείας.
Ετσι πλεον τα παιδια σημερα πηγαινουν σε 2 σχολεια ημερησιως. Τα εξοδα δυσβασταχτα για την μεση οικογενεια ομως απολυτως αναγκαια για τα παιδια που θελουν να σπουδασουν.
Αυτη ειναι η μεγαλη αληθεια και δεν ειναι αποτελεσμα ελλειψης προσωπικου στα δημοσια σχολεια.
Πολλοι δασκαλοι και καθηγητες προσφερουν τα ελαχιστα στους μαθητες εχοντας στο μυαλο τους πως οτι παραλειψουν να πουν θα το κανει το φροντιστηριο.
Συγκινητικες ειναι βεβαια καποιες εξαιρεσεις που καποιοι δασκαλοι εναντια στη γενικη μιζερια καταφερνουν να παραξουν πραγματικο εργο. -
@tkin73 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όχι προφανώς μιλάμε από την σιγουριά των 3-4Κ οικογενειακό εισόδημα σε απόσταση μερικών χλμ από το σπίτι μας και σχολιάζουμε τις αναγκαστικες επιλογές των μπατηρηδων δασκάλων.
Φυσικα και δε θα σου δωσω λογαριασμο ομως το ζητημα για εμενα δεν ηταν ποτε να βρεθω καπου ισα για να αναπνεω. Γνωριζω ανθρωπους που προτιμησαν την ασφαλεια των 800 απο τα διπλασια λογω της μονιμοτητας.
Εφτιαξαν και τη ζωη τους αναλογα... -
Σύμφωνα με το σκεπτικό όμως, κι αυτοί οι λίγοι που "παράγουν έργο" είναι ανεκδιήγητοι ως ένα βαθμό, αφού όσα παίρνουν τη μέρα ως μόνιμοι, θα μπορούσαν να τα παίρνουν την ώρα στο ιδιαίτερο...
Κι αυτοί που παίρνουν και το μόνιμο και το ιδιαίτερο, οι πιο μάγκες κι επιτυχημένοι του χωριού... -
Φυσικα και δε θα σου δωσω λογαριασμο ομως το ζητημα για εμενα δεν ηταν ποτε να βρεθω καπου ισα για να αναπνεω. Γνωριζω ανθρωπους που προτιμησαν την ασφαλεια των 800 απο τα διπλασια λογω της μονιμοτητας.
Εφτιαξαν και τη ζωη τους αναλογα...Δες το σχόλιο μου 2-3 μνμ παραπισω στην απάντηση που έδωσα στον Πηλιου. Αυτό ακριβώς.
-
Σύμφωνα με το σκεπτικό όμως, κι αυτοί οι λίγοι που "παράγουν έργο" είναι ανεκδιήγητοι ως ένα βαθμό, αφού όσα παίρνουν τη μέρα ως μόνιμοι, θα μπορούσαν να τα παίρνουν την ώρα στο ιδιαίτερο...
Κι αυτοί που παίρνουν και το μόνιμο και το ιδιαίτερο, οι πιο μάγκες κι επιτυχημένοι του χωριού...Ξερεις δεν εχω μπει στο τρυπακι να εξηγησω τι γινεται στο μυαλο καθε ανθρωπου. Ειμαι της θετικης κατευθυνσης. Απο ψυχολογια δε ξερω και πολλα, οπως εσυ απο οπερα.
-
Πολλά είπατε την μία μέρα που είχα να διαβάσω τα σχόλια σας.
Αρχικά για τις εποχές Σημίτη και ΚΚ ΙΙ , τα λεφτά στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες και στις ασφαλιστικές που ήταν κυρίως κρατικές ή κρατικοδίαιτες , όπως και σε κρατικούς οργανισμούς ήταν όχι απλά πολλά , ήταν τρομακτικά.
Η φράση του Παπουτσή στην προεκλογική περίοδο του 2009 που μίλαγε για φτωχούς ΔΥ που έπαιρναν μόνο 2500 ευρώ ήταν γνωστή σε όλους, γιατί σχολιάστηκε πολύ τότε.
Τώρα για στρατηγούς πόσο έπαιρναν δεν ξέρω , αλλά ομοιόβαθμοι ταξιάρχου σε μη μάχιμη θέση, έπαιρνε 3500+ . Και κάπου τόσο πήρε σύνταξη.
Υπάλληλος ΔΕ, κρατικής ασφαλιστικής πήρε το 2001, 400000 εφ΄ άπαξ , σε ηλικία 53 ετών και 4000 σύνταξη μέχρι να γινόταν 60 και μετά την μεγαλύτερη του ικα.
Υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ είχαν τα 3000 τον μήνα για πλάκα για ΔΕ υπαλλήλους.
Υπάλληλος σε οργανισμό έπαιρνε 4000 τον μήνα και όταν το 2013 ο πιτσαδόρος τον έκλεισε , πήγε αλλού και έλεγε ότι δεν ξέρει την δουλειά και την έβγαζε μαζί με άλλους στο καφενείο, μέχρι να βγεί στην πρόωρη σύνταξη.
Μπορώ λόγω ηλικίας να γράψω δεκάδες παραδείγματα συνομηλίκων μου, που ήταν στο ευρύτερο δημόσιο και έπαιρναν τρελά λεφτά , χώρια τα μαύρα , έπαιρναν εφ' άΡπαξ και πρόωρες συντάξεις.
Τώρα για τους αναπληρωτές, είναι μία ζωή που την επιλέγουν πολλοί.
Πρόσφατα κολλητοί φίλη, διορίστηκε στα 58 της, μετά από δεκαετίες ως αναπληρωτής.Ως μόνιμη θα πάρει φέτος 3000 λιγότερα τον χρόνο , αν και πληρώνεται για 12 μήνες , 900+ ευρώ, έναντι των περίπου 1300 που έπαιρνε για 9 μήνες συν 3 μήνες το επίδομα ανεργίας.
Θυμάμαι και στο ιδιωτικό σχολείο, που οι εκπαιδευτικοί , ιδιαίτερα οι δασκάλες, μόλις ερχόταν ο διορισμός , έφευγαν για επαρχία , γιατί υπήρχε μονιμότητα.
Από την άλλη όσο και να κράζω τους ξύστες, γνωρίζω ότι υπάρχει ανάγκη για τους εκπαιδευτικούς.
Αυτό όμως θα πρέπει να λυθεί με σοβαρό τρόπο και όχι όπως γίνεται χρόνια τώρα.
Αρχικά θα έπρεπε να προκηρύσσονται θέσεις στα μικρά μέρη με προοπτική 10ετούς παραμονής , όπου θα είχαμε εκτός του μισθού και παροχές για στέγη.
Και όχι μόνο για εκπαιδευτικούς , αλλά γενικότερα για υπαλλήλους, καθότι έτσι θα έμενε κόσμος στα μέρη αυτά, θα έκανε και οικογένειες.
-
Εφτιαξαν και τη ζωη τους αναλογα...Δες το σχόλιο μου 2-3 μνμ παραπισω στην απάντηση που έδωσα στον Πηλιου. Αυτό ακριβώς.
Και τι σε κανει να νομιζεις πως δινω σημασια στο τι λες σε καποιον αλλο. Νομιζω οτι αρκετα σε σεβαστηκα παρολες τις επιθεσεις και σου απαντησα ευπρεπως ενω επιζητας την κοντρα. Δε μιλησα για τενεκεδες και μπατιρηδες εγω. Δικοι σου οι χαρακτηρισμοι.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πολλά είπατε την μία μέρα που είχα να διαβάσω τα σχόλια σας.
Αρχικά για τις εποχές Σημίτη και ΚΚ ΙΙ , τα λεφτά στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες και στις ασφαλιστικές που ήταν κυρίως κρατικές ή κρατικοδίαιτες , όπως και σε κρατικούς οργανισμούς ήταν όχι απλά πολλά , ήταν τρομακτικά.
Η φράση του Παπουτσή στην προεκλογική περίοδο του 2009 που μίλαγε για φτωχούς ΔΥ που έπαιρναν μόνο 2500 ευρώ ήταν γνωστή σε όλους, γιατί σχολιάστηκε πολύ τότε.
Τώρα για στρατηγούς πόσο έπαιρναν δεν ξέρω , αλλά ομοιόβαθμοι ταξιάρχου σε μη μάχιμη θέση, έπαιρνε 3500+ . Και κάπου τόσο πήρε σύνταξη.
Υπάλληλος ΔΕ, κρατικής ασφαλιστικής πήρε το 2001, 400000 εφ΄ άπαξ , σε ηλικία 53 ετών και 4000 σύνταξη μέχρι να γινόταν 60 και μετά την μεγαλύτερη του ικα.
Υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ είχαν τα 3000 τον μήνα για πλάκα για ΔΕ υπαλλήλους.
Υπάλληλος σε οργανισμό έπαιρνε 4000 τον μήνα και όταν το 2013 ο πιτσαδόρος τον έκλεισε , πήγε αλλού και έλεγε ότι δεν ξέρει την δουλειά και την έβγαζε μαζί με άλλους στο καφενείο, μέχρι να βγεί στην πρόωρη σύνταξη.
Μπορώ λόγω ηλικίας να γράψω δεκάδες παραδείγματα συνομηλίκων μου, που ήταν στο ευρύτερο δημόσιο και έπαιρναν τρελά λεφτά , χώρια τα μαύρα , έπαιρναν εφ' άΡπαξ και πρόωρες συντάξεις.
Τώρα για τους αναπληρωτές, είναι μία ζωή που την επιλέγουν πολλοί.
Πρόσφατα κολλητοί φίλη, διορίστηκε στα 58 της, μετά από δεκαετίες ως αναπληρωτής.Ως μόνιμη θα πάρει φέτος 3000 λιγότερα τον χρόνο , αν και πληρώνεται για 12 μήνες , 900+ ευρώ, έναντι των περίπου 1300 που έπαιρνε για 9 μήνες συν 3 μήνες το επίδομα ανεργίας.
Θυμάμαι και στο ιδιωτικό σχολείο, που οι εκπαιδευτικοί , ιδιαίτερα οι δασκάλες, μόλις ερχόταν ο διορισμός , έφευγαν για επαρχία , γιατί υπήρχε μονιμότητα.
Από την άλλη όσο και να κράζω τους ξύστες, γνωρίζω ότι υπάρχει ανάγκη για τους εκπαιδευτικούς.
Αυτό όμως θα πρέπει να λυθεί με σοβαρό τρόπο και όχι όπως γίνεται χρόνια τώρα.
Αρχικά θα έπρεπε να προκηρύσσονται θέσεις στα μικρά μέρη με προοπτική 10ετούς παραμονής , όπου θα είχαμε εκτός του μισθού και παροχές για στέγη.
Και όχι μόνο για εκπαιδευτικούς , αλλά γενικότερα για υπαλλήλους, καθότι έτσι θα έμενε κόσμος στα μέρη αυτά, θα έκανε και οικογένειες.
Στην πρωτη μου κουβεντα ταξιδευτη, αυτο ακριβως εγραψα. Αντι να πουλουν φτηνες ελπιδες να μονιμοποιησουν θεσεις και να ληξει το θεμα εκει. Απορω πως δεν μπορεσαν ειδικα οι αναπληρωτες στους 3 μηνες ανεργιας να μη προσπαθουν να βρουν κατι καλυτερο για το μελλον τους.
-
Αυτός που αναγκάζεται να πάει για 800-900€ αναπληρωτής, ίσως να του αρέσει κι ο τουρισμός, αλλά κατά βάθος πιστεύω το κάνει γιατί η εναλλακτική του είναι τα 600-800€ που του δίνει ο ιδιοκτήτης φροντιστηριατζής ή ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού σχολείου.
Όπου θα ναι για μια ζωή ακόμη πιο επισφαλής και κακοπληρωμένος και με απαιτητικά αφεντικά στο κεφάλι του.
Και επειδή τα μαύρα ιδιαίτερα(παράνομα και κατάπτυστα για όσους κάνουν πως το ξεχνάνε), σιγά σιγά γίνονται κι αυτά παρελθόν, όχι μόνο γιατί ο βασικός των 580€ του γονιού δεν μπορεί να πληρώσει μαύρα φροντιστήρια, αλλά κι επειδή ο "καλός μισθός" του 1μιση χιλιάρικου, δεν φτάνει πάντα να υποστηρίξει και φροντιστήριο και "φοιτητική ζωή" για όλα τα παιδιά της οικογένειας στη συνέχεια.
Επίσης οι κυβερνήσεις, με τις ευλογίες μας, αντί να δώσουν μισθολογικα και στεγαστικά κίνητρα, επιδίδονται στα Hunger Games του κυνηγιού Μορίων Διορισμού.
Οπότε σε σύγκριση με το σερβιτοριλίκι, κάτι είναι κι η αναπλήρωση μερικούς μήνες το χρόνο...Αυτό που δεν με εκπλήσσει είναι πως το σκεπτικό που κρίνει τη ΝΔ ως Άριστη Κυβέρνηση, κρίνει και ως ανεκδιήγητους κι άξιους της μοίρας τους, όσους παίζουν by the book και δεν γίνονται "μάγκες" με μαύρα λεφτά
-
Δηλαδή τα παιδιά που φοιτούν στα πολύ ονομαστά ιδιωτικά σχολεία - όχι ιδωτικά της γειτονιάς μας, στα άλλα ...τα 5 - 10 της χώρας που είναι όντως πολύ καλά σχολεία, ή αυτά που πηγαίνουν σε πρότυπα σχολεία, δεν πηγαίνουν φροντιστήριο ξένων γλωσσών ή προετοιμασίας πανελληνίων ή αλλων πιστοποιήσεων ? Ή πηγαίνουν από λόξα μόνο των γονέων τους ; Ή μήπως και σε αυτά οι καθηγητές είναι Β Γ διαλογής και λόγω ανεπάρκειας των τελευταίων, πηγαίνουν και έξω φροντιστήριο;
Νομίζω μπερδεύουμε το ρόλο που έχει η κάθε δομή, ανάλογα με την πολιτική μας τοποθέτηση.
Μου έχει τύχει να μου πει φίλος ότι σε ΕΠΑΛ επαρχίας - σε νησί- ήταν 3 διδακτορικά ανάμεσα στους διδάσκοντες. Τους χρειάζονταν; Εννοώ των παιδιών. Γιατί , αν και γύρω-γύρω θάλασσα με κάτι φτιαγμένα παπάκια ασχολούνταν..Κάποτε κυνηγούσαμε εμείς ως μαθητές τους καθηγητές για να μάθουμε , τώρα κυνηγάνε οι καθηγητές τους μαθητές και οι τελευταίοι λένε " δε χρειάζεται κύριε περνάω και έτσι.." . Μη βιαστούμε να καταδικάσουμε τους από πάνω(εννόω υπουργούς κάθε απόχρωσης) ... γιατί ψάχνοντας τα αίτια, μπορεί να φτάσουμε και μέσα στα σπίτια μας.. το αντέχουμε αυτό;
-
Προφανεστατα καποιοι δεν εχετε την εντιμοτητα να δεχτειτε την διαφορετικη αποψη. Το ανεκδιηγητοι εγω το ειπα Πηλιου. Τα υπολοιπα περι ΝΔ ειναι δικες σου σαλτσες ληγμενες ωστοσο.
-
Προφανεστατα καποιοι δεν εχετε την εντιμοτητα να δεχτειτε την διαφορετικη αποψη. Το ανεκδιηγητοι εγω το ειπα Πηλιου. Τα υπολοιπα περι ΝΔ ειναι δικες σου σαλτσες ληγμενες ωστοσο.
Ενώ εσύ που λες ότι δεν παίρνεις σοβαρά αυτά που λένε οι άλλοι και να μην ανακαλεις έστω τώρα το ανεκδιηγητοι είσαι φουλ στην εντιμότητα...
-
Αυτός που αναγκάζεται να πάει για 800-900€ αναπληρωτής, ίσως να του αρέσει κι ο τουρισμός, αλλά κατά βάθος πιστεύω το κάνει γιατί η εναλλακτική του είναι τα 600-800€ που του δίνει ο ιδιοκτήτης φροντιστηριατζής ή ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού σχολείου.
Όπου θα ναι για μια ζωή ακόμη πιο επισφαλής και κακοπληρωμένος και με απαιτητικά αφεντικά στο κεφάλι του.O εργαζόμενος ωρομισθιος καθηγητης σε φροντιστήριο είναι με τρελή διάφορα η πιο "του πεταματου" δουλειά και οι μαύροι στην ταινία "12 χρόνια σκλάβος" είχαν πιο πολλές ευκαιρίες ανέλιξης.
Στα μνημόνια κάτι φεουδάρχες (έτσι λέω κάποιους "συναδέλφους" μου) έκαναν ενώσεις με δικό τους μισθολόγιο οπότε η αμοιβή έφτασε στα...2,93€ την ώρα (!!!). Και οι γονείς δεν έχουν ιδέα. Και βέβαια (για τα φροντιστήρια κατανοητό λόγω της φύσεως της δουλειάς) φροντίζεις να κρατάς τον καθηγητή με έως 21 ώρες/εβδομαδα ειδαλλως πρέπει να γίνει κανονικός μισθωτος οποτε το 600αρι είναι τέρμα "μισθουλαρα αρίστου" - με 7,5€/ώρα για να βγει το ποσο-. Η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη.
-
Ενώ εσύ που λες ότι δεν παίρνεις σοβαρά αυτά που λένε οι άλλοι και να μην ανακαλεις έστω τώρα το ανεκδιηγητοι είσαι φουλ στην εντιμότητα...
Καλως τον. Ναι οντως το ομολογω. Εσενα δε σε παιρνω στα σοβαρα.
-
Η κοινωνία μας είναι ελεύθερη μπορεί ο μαύρος καθηγητής των 3 ευρώ την ώρα που δουλεύει σκλάβος στην γαλέρα του φροντιστηρίου να βγει στην αρένα των ιδιαίτερων με τα +10 ευρώ την ώρα και να τα οικονομησει!
Επιλογή κάνει! -
Απλά τραγικός....
-
Απλά τραγικός....
Απλα αδιαφορος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2