-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτή η κουβέντα για τα διαμερίσματα έχει γίνει άπειρες φορές και άκρη δεν βγαίνει. Η λέξη διαμέρισμα και ο τρόπος ζωής ερμηνεύεται διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο.
Άλλοι δηλώνουν ευτυχισμένοι μέσα στα διαμερίσματα των Ελληνικών πολυκατοικιών, άλλοι συμβιβάζονται και άλλοι θέλουν να βάλουν μπουρλότο και να τα ισωπεδώσουν όλα.
διαμερισμα αγοραζουμε οσοι δεν εχουμε αρκετα για μονοκατοικια. η γη κοστιζει οπως και η δομηση λιγων τετραγωνικων, μαλιστα λογω των υπερκερδων των συναδελφων του κριου και του ιδιου πιθανοτατα, κοστιζει πολυ παραπανω απο οσο θα επρεπε, βλεπεις βγαζουν χρημα με την κατακορυφη στοιβαξη, παρα πολυ απο αυτο καταμαυρο.
βεβαια αν αποδεχτεις και συμφιλιωθεις με την πραγματικη κατασταση της οικονομικης αδυναμιας, μια χαρα ειναι και το διαμερισμα και σιγουρα καλυτερο απο τσαντηρι και παγκακι. δεν ειναι η ζωη μονο εν οικω, βασικα δεν πρεπει να ειναι, υπαρχει και ο δημος. και κυριως υπαρχουν τα βουνα που πηγαινω να ηρεμησω.... χαχαχ -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
διαμερισμα αγοραζουμε οσοι δεν εχουμε αρκετα για μονοκατοικια.
Θα διαφωνήσω!! Υπάρχουν πάρα πολλές μονοκατοικίες που κοστίζουν πολύ λιγότερο (ακόμα και τα μισά!) από ένα διαμέρισμα. Αρκεί να δεχτείς ότι μπορεί να είναι λίγο μικρότερη ή σε λίγο "χειρότερη" περιοχή. Πάρα πολλές μονοκατοικίες με 300-500.000€, όσο δηλαδή ένα διαμέρισμα 120-130τμ σε μια μεσαία προς καλή περιοχή.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα διαφωνήσω!! Υπάρχουν πάρα πολλές μονοκατοικίες που κοστίζουν πολύ λιγότερο (ακόμα και τα μισά!) από ένα διαμέρισμα. Αρκεί να δεχτείς ότι μπορεί να είναι λίγο μικρότερη ή σε λίγο "χειρότερη" περιοχή. Πάρα πολλές μονοκατοικίες με 300-500.000€, όσο δηλαδή ένα διαμέρισμα 120-130τμ σε μια μεσαία προς καλή περιοχή.
προφανως αμα παρεις στο γερακα μαιζωνετα 120τμ εχει λιγοτερα απο το περιστερι διαμερισμα 100τμ.
το εκανε ενας απο τους εργαζομενους μου. και ας ειναι απειρα καλυτερα στον γερακα.
αλλα κοστιζει....
α.ο. 42 διευλευσεις το μηνα + βενζινες 50km τη μερακαι φυσικα μπορεις να παρεις με τα ιδια γιουρα στο περαμα 200τμ σπιταρωνα αλλα και στο νερακι 500τμ βιλαρα με πισινα. αλλα ολα κοστιζουν ή σε μετακινηση ή σε υποδομες ή σε εγκληματικοτητα
-
Ενίοτε διαμέρισμα αγοράζουν πολλοί εξ' ανάγκης γιατί π.χ. κάποιος δεν μπορεί να μένει στην Σέριφο και να εργάζεται στο Πιτσούνι Σίτυ, εκεί δίπλα στα βοθρολύμματα του Κηφισού.
-
Υπουργός είναι, με παπί να κυκλοφορεί!?!? Εδώ έχουν S Class οι ιεράρχες που είναι ταπεινοί άνθρωποι του Θεού και υπέρ των πτωχών.
Οχι βέβαια. Να πάρει ηλεκτρικό, τι, όχι;
Πάντως η παράδοση του "απολύτως" συνεχίζεται, δλδ ο αντιπρόεδρος να είναι πιο ενεργοβορος* από τον πρωθυπουργό.
*Έχουμε βέβαια και Πλακιωτακη που βολταρει με αθωρακιστη 7αρα σαν του χοντρού αλλά και ένα Passat φορτωμένο για συνοδεία.
-
Έτσι είναι, βέβαια τα καινούργια νεόδμητα διαμερίσματα που είδα, έχουν μόνωσεις μέχρι και ανάμεσα από τους ορόφους. Δηλαδή ακούς δυσκολότερα τον άλλο από πάνω και νιώθεις λίγο πιο μόνος.
Σε εμένα που νοικιάζω διαμέρισμα βλέπουμε μαζί τηλεόραση με τον από πάνω. Ακούω την τηλεόραση του.
Το κόστος των νεόδμητων ειναι τεράστιο.
Πάντως κατά την άποψη μου ακόμα και αν σου παραχωρηθεί σπίτι από τον μπαμπά ή από προίκα η δικαιολογία ότι τα συντηρείς άρα ίσως έρχεσαι στην ίδια δυσκολία με τους υπόλοιπους ενοικιαστές είναι και πάλι ανεδαφικό διότι στο ενοίκιο περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα συντήρησης, φόρων, τελών αλλά και ο βαθμός απόδοση της επένδυσης του ακινήτου. Σαφέστατα τα δύο γεγονότα δεν έχουν καμία επαφή ως προς την δυσκολία τους.
Ο ενοικιαστής έχει μια πολύ πιο δυσκολη διαβίωση -
Τσάμπα σπίτια. Θα πάρω δύο.
Κάτι τέτοια γράφετε, τα διαβάζει ο Άδωνις και βγαίνει μετά στα κανάλια και λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μειώσει το φόρο κατανάλωσης στην μπετζίνα.
Λεφτά υπάρχουν...
υ.γ. για να μην πω για τον LAP που μάλλον διαβάζει με γουρλωμένα μάτια.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε εμένα που νοικιάζω διαμέρισμα βλέπουμε μαζί τηλεόραση με τον από πάνω. Ακούω την τηλεόραση του.
Μια χαρά είσαι εσύ ρε! Εγώ είμαι στον 1ο, βάζω την δική μου τηλεόραση στο αθόρυβο, γιατί ακούω τις ειδήσεις από τον 4ο όροφο...
-
Καπως έτσι;
Χαχα.
Επειδή έκανα μια αποτυχημένη προσπάθεια να αγοράσω σπίτι, μικρό όχι κάτι το φοβερό (80+ τ.μ ) ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Είναι απίστευτα δύσκολο να μαζέψεις την προκαταβολή. Τα 300-500-600.000 είναι τόσο μεγάλο ποσό για τον μέσο μισθό της μεσαίας τάξης ( ας το πούμε έτσι) που δεν μαζεύεται με τίποτα.
-
Αυτά να τα διαβάζουν άλλοι. Εγώ ξεκίνησα να δουλεύω αρχές του 1990 και κατάφερα να μαζέψω μία προκαταβολή του κ@λου το 2016, για το χαβουζοδιαμέρισμα του 1986.
Κάνε αφαίρεση 2016-1990 = 26 χρόνια δουλειά ή μάλλον δουλεία.
-
Χθες γυρίζω βραδάκι ,κάνω μπανάκι, αράζω καναπέ και λέω κάτσε να πόσταρω στο forum. Και μόλις χαλαρώνω ξαφνικά τρίζει το πάτωμα.... Σεισμός...φώναξα και πετάγομαι από τον καναπε.
Τελικά κουνούσε τα έπιπλα ο από κάτω. Και ετριζε το πατωμα από πάνω!!!πως γινεται αυτό;
Χαχα -
Προφανώς ΔΕΝ έχει ο μέσος εργαζόμενος αυτά τα χρήματα. Εννοείται ότι μιλάμε για δάνειο στεγαστικό και οι τιμές που είπα είναι τυχαίες, για ένα σπίτι 120τμ, με 3-4.000 περίπου ανά τμ.
Και ναι μια χαρά ειναι στον Γέρακα, εξαιρετικά και τα έχεις όλα δίπλα και μια χαρά.
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οχι βέβαια. Να πάρει ηλεκτρικό, τι, όχι;
Εχει 208 ηλεχτρικό για προσωπικό του ως βουλευτής (με leasing βουλευτών). Άλλο όμως το "υπηρεσιακό".
-
Και σου λέει, "που να μπλέξω τώρα να με φάει το range anxiety και να με ξεχεσουν οι αρνητές..."
-
Χθες γυρίζω βραδάκι ,κάνω μπανάκι, αράζω καναπέ και λέω κάτσε να πόσταρω στο forum. Και μόλις χαλαρώνω ξαφνικά τρίζει το πάτωμα.... Σεισμός...φώναξα και πετάγομαι από τον καναπε.
Τελικά κουνούσε τα έπιπλα ο από κάτω. Και ετριζε το πατωμα από πάνω!!!πως γινεται αυτό;
ΧαχαΦίλε εγώ κάθε βράδι ντοπάρομαι για να κοιμηθώ. Αγόρασα ένα white sound generator το βάζω και παίζει ήχο βροχής, εστιάζω σε αυτό και μόνο έτσι κοιμάμαι. Διαφορετικά ύπνος δεν παίζει.
-
Χαχαχα και εγώ έψαχνα ένα.
Σε νιώθω..... από ότι είδα εχει πολλά.
Λένε το καλύτερο είναι το κλασικό που παράγει βαθύ ήχο και το στρίβεις δεξιά αριστερά και αλλάζει το βάθος του ήχου...Ποιο πήρες;
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
white sound generator
Μόλις το γκούγκλαρα να δω τι είναι...
Δεν το είχα ξανακούσει...
-
Σωτήριο...
Το βάζουν στα μωρά για να κοιμηθούν και κοιμούνται οι γονείς -
Χαχαχα και εγώ έψαχνα ένα.
Σε νιώθω..... από ότι είδα εχει πολλά.
Λένε το καλύτερο είναι το κλασικό που παράγει βαθύ ήχο και το στρίβεις δεξιά αριστερά και αλλάζει το βάθος του ήχου...Ποιο πήρες;
https://www.ebay.com/itm/203067859718?hash=item2f47c9a306:g:iIEAAOSwnSJdgjrF
Πολύ βολικό. Είναι με μπαταρίες και το volume είναι με ροδέλα και βοηθά μέσα στο σκοτάδι. Τα λεντάκια του είναι ιδανικά για μέσα στο σκοτάδι. Οι μπαταρίες κρατάνε για μεγάλο διάστημα.
Οι ήχοι του είναι φυσικοί. Πολύ καλό.
-
Πολύ ενδιαφέρον.... βολεύει που έχει και μπαταρία για να το μετακινεις.
@antoniokon την ίδια φιλοσοφία είχα πει για το suzuki αν βάλεις στο clima την τρίτη σκάλα ή την δεύτερη στο χειροκίνητο.
Ο ήχος καλύπτει πολλούς άλλους.Ο τίτλος λέει "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2". Εδώ και σελίδες είστε off topic... {Admin}
-
Ενσταση!!!
Η ακρίβεια της στέγασης είναι πολιτικό θέμα οπως και η ανατίμηση της ζωής.
Τι άλλο να συζητήσεις στα περι πολιτικής το τρέχον διαστημα;Όχι δα και σελίδες. 5-6 ποστ με διευκρινήσεις για την διαφορά των σπιτιών και των τιμών τους.
Υπάρχουν Θέματα για σπίτια και στέγαση, όπως και για την ζωή στο εξωτερικό. Απορρίπτεται λοιπόν. {Admin}
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2