-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι 16χρονοι και οι λοιποί νεολαίοι ψήφιζαν αριστερά , τότε που οι ανατολικές χώρες ήταν στην αχλύ του μύθου...
Μετά την πτώση του κομμουνισμού , όπως βλέπουμε και στις φοιτητικές εκλογές , η αριστερά και η νεολαία , ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους...
Δεν ψηφίζουν ΚΚΕ;
-
Μην το χαλάς, το ρολόι του αγαπητού criu έχει κολλήσει (το πολύ) στα Χριστούγεννα του '91.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μην το χαλάς, το ρολόι του αγαπητού criu έχει κολλήσει (το πολύ) στα Χριστούγεννα του '91.
Τα λεγε ο γάτος vitara_mono που χει αναλογική ρολογάρα μες' τη μούρη σου, εμείς πήραμε το γκέϊκο που τη γράφει σε μια γωνίτσα στην οθόνη
-
Δε θεωρω οποιον δε ψηφιζει ΝΔ κομμουνιστη. Δε θεωρω οποιον δε ψηφιζει ΚΚΕ δεξιο. Δε θεωρω σοβαρο οποιον ειδε σε τι βοθρολυματα κατεληξε η χωρα με ΣΥΡΙΖΑ και επιζητα την επανοδο του. Απλα πραγματα. Η λεξη σοβαροτητα ειναι η επειικεστατη απο οσες μπορω να χρησιμοποιησω για να τονισω τι λειπει απο καποιους.
-
Εγώ καταλαβαίνω πάλι ότι η ΔΕΗ που πουλάει 0.17 έχει μάλλον κόστος περί το 0.00000001 (λιγνίτης ναούμ, φτηνια ναούμ). Και η διαφορά είναι για να πάρουν οι κακοί ιδιώτες μέρισμα και τα Γκόλντεν μποιζ μπόνους. Και άμα πουλήσει η ΔΕΗ στο κόστος, θα σωθούμε... Και όλα αυτά λέγονται και γράφονται όταν όλη η πληροφορία περί του κόστους παραγωγής είναι ένα click away στο google.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ καταλαβαίνω πάλι ότι η ΔΕΗ που πουλάει 0.17 έχει μάλλον κόστος περί το 0.00000001 (λιγνίτης ναούμ, φτηνια ναούμ). Και η διαφορά είναι για να πάρουν οι κακοί ιδιώτες μέρισμα και τα Γκόλντεν μποιζ μπόνους. Και άμα πουλήσει η ΔΕΗ στο κόστος, θα σωθούμε... Και όλα αυτά λέγονται και γράφονται όταν όλη η πληροφορία περί του κόστους παραγωγής είναι ένα click away στο google.
Μα δεν απευθυνονται σε σενα.
-
Ομοίως, για οποιον δεν είχε αμεσοτατο συμφερον με την επιστροφή της ΝΔ μετά από τη χρεοκοπία στην οποία οδήγησε τη χώρα το '09 και στα σκατα που οδήγησε την κοινωνική πλειοψηφία με το δεύτερο μνημόνιο, το "χρησιμότερο" όλων.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι θελουμε τους παπαδες σε μια χωρα 95% ορθοδοξων χριστιανων...
Και 3 εκατομμύρια οπαδούς του Ολυμπιακού έχει αυτή η χώρα. Πρέπει να επιδοτούμε την παράνοια του καθενός οπαδού δηλαδή; Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός υπάρχει στα αλήθεια, σε αντίθεση με τους θεούς και δαίμονες... Άσε που αν μετρήσουμε τους πραγματικά θρησκευόμενους, είναι πολύ λιγότεροι. Κι εγώ στα χαρτιά Χ.Ο. είμαι (όταν υπήρχε το θρήσκευμα στις ταυτότητες, ευτυχώς καταργήθηκε), αλλά στην πραγματικότητα είμαι άθεος.
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ενήλικος στην Ελλάδα είσαι όταν κλείσεις τα 18.
Άρα το 2016 οι αριστεροί και οι νεοκομουνιστές αποφάσισαν ότι για την τύχη της χώρας πρέπει να ψηφίζουν και οι ανήλικοι 17χρονοι.
Και γιατί όχι να μην ψηφίζουν και οι 16χρονοι ανήλικοι ή οι 15χρονοι; Ανήλικοι είναι και αυτοί.
Σε πολλές χώρες ψηφίζουν και οδηγούν ανήλικοι. Στις ΗΠΑ δε, μπορείς να οδηγείς από τα 17, αλλά για να πιεις μια μπύρα πρέπει να γίνεις 21. Παράνοια;
Εγώ πάντως με Κούλη άνεργος είμαι... Δεν θεωρώ όμως ότι μου φταίει αυτός, όλο το σύστημα είναι σάπιο.
-
Αυτό ακριβώς. Άλλωστε τα αποτελέσματα των πολιτικών αποφασεων σκάνε στη μούρη μας ως πλειοψηφία περίπου σε βάθος 2-3ετιας. Κάντε τον υπολογισμό για οποιοδήποτε κόμμα/ΠΘ, βγαίνει σε μεγάλο ποσοστό.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ομοίως, για οποιον δεν είχε αμεσοτατο συμφερον με την επιστροφή της ΝΔ μετά από τη χρεοκοπία στην οποία οδήγησε τη χώρα το '09 και στα σκατα που οδήγησε την κοινωνική πλειοψηφία με το δεύτερο μνημόνιο, το "χρησιμότερο" όλων.
Στα σκατα μπηκαμε γιατι η χωρα ειχε κωλοχρεωθει αχρειαστα και με κατι μαγικα swaps ηρθε κι εκατσε στον αξονα. Θυμηθηκα το σι φορ άι και κατι αλλα μα δεν ειναι της ωρας. Η κυβερνηση του βουδα δε καταφερε να διαχειριστει τα σκατα που μπηκε η χωρα λογω του κλεφτοπασοκ και βουλιαξε μαζι της. Ο Τζεφρυ ηρθε κι εβαλε βαρια πλατια τη σφραγιδα του στην δεκαετη σε μηκος ....μπανανα που μας φορεσαν οι...θεσμοι. Οταν κατι Ισπανιες Ιταλιες Πορτογαλιες εβγαιναν απο αυτα, εμεις διαλεγαμε τον Αλεξη. Μακαρι να μην ηταν ετσι. Τωρα οι διαφορες μας θα ηταν για το μπασκετ, την Φ1 και το ποδοσφαιρο. Μα οχι, επρεπε να χορεψει ο πλανητης στους ρυθμους μας. Κι ετσι εγινε. Τωρα παλι θετε μερικοι να γυρισουμε στα ιδια. Ολοι οι αλλοι που δε θεμε ειμαστε φασιστες. Βρε τι πλακα εχετε... Τεσπα στην εποχη του 5g καποιοι επιμενετε να γυρισουμε στις σπηλιες. Ελπιζω, ευχομαι να μη σας περασει. Καλο υπολοιπο ΣΚ σε ολους.
-
Μου τη φέρατε πάλι μπαγάσηδες, με βάλατε με το στανιό να κάνω πρόταση για να μου αποδείξετε μετά πως There Is No Alternative to Koulis... πώς με ξαναπετσοκόψατε έτσι, στο γάμα μου το στείλατε το γκολάκι, που λέει κι ο Κρίου...
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που είμαι άνεργος και δεν διοικώ τη ΔΕΗ να μαι και γω γκόλντεν μπόι, ή έστω ένα περιφερειακό Νοσόκομειο, κάτι τελος πάντων...
-
Για τους παπάδες συμφωνώ. Όχι δεν θέλουμε 4000 παπάδες σιτιζομενους από το δημόσιο. Ούτε νέους αστυνομικούς θέλουμε, έξτρα των 50000 που έχουμε να μπαίνουν στα πανεπιστήμια, μια χαρά μπορούν και οι υπάρχοντες. Γενικώς δεν θέλουμε ρουσφέτια του κάθε Κούλη που πληρώνονται με τους φόρους μας. Η χώρα έχει ανάγκη από αλλα, νέους καθηγητές και δασκάλους, υγειονομικούς (ανεξαρτήτως covid κλπ). Ας μην αρχίσει ο και καλά νεοφιλελες Κούλης τέτοιες @@ριες γιατί δεν θα βρει ούτε την δική του ψήφο στην κάλπη μετά. Όσο κι αν τον λιβανιζει ως φιλελε ο λιμπεραλ. Θέλει και πράξεις, όχι μόνο λόγια, φιλελες και ιερωσύνη δεν πάνε μαζί...
-
Δε θεωρω οποιον δε ψηφιζει ΝΔ κομμουνιστη. Δε θεωρω οποιον δε ψηφιζει ΚΚΕ δεξιο. Δε θεωρω σοβαρο οποιον ειδε σε τι βοθρολυματα κατεληξε η χωρα με ΣΥΡΙΖΑ και επιζητα την επανοδο του. Απλα πραγματα. Η λεξη σοβαροτητα ειναι η επειικεστατη απο οσες μπορω να χρησιμοποιησω για να τονισω τι λειπει απο καποιους.
Εγώ πάντως δηλώνω υπεύθυνα και ευθέως πως δεν επιζητώ την επάνοδο του Σύριζα, οπότε δεν έχεις κανένα λόγο να αμφιβάλλεις για τη σοβαρότητά μου!
Εγώ μπορώ να κάνω το ίδιο, όταν μου λέτε πως ό,τι καλύτερο υπάρχει για την Ελλάδα είναι ο Κούλης και η Κούλειος Κυβέρνηση-Τσίρκο που χει στήσει;
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μου τη φέρατε πάλι μπαγάσηδες, με βάλατε με το στανιό να κάνω πρόταση για να μου αποδείξετε μετά πως There Is No Alternative to Koulis... πώς με ξαναπετσοκόψατε έτσι, στο γάμα μου το στείλατε το γκολάκι, που λέει κι ο Κρίου...
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που είμαι άνεργος και δεν διοικώ τη ΔΕΗ να μαι και γω γκόλντεν μπόι, ή έστω ένα περιφερειακό Νοσόκομειο, κάτι τελος πάντων...
Καλά, η απάντηση είναι εύκολη. Προτιμάς golden boys πορφυρογεννητα μπλε, η με λαϊκή καταγωγή ροζουλια; Διάλεξε και πάρε. Ούτε εμένα με είχε κάνει διοικητή της ΔΕΗ ο Σκουρλέτης πάντως.
-
Για τους παπάδες συμφωνώ. Όχι δεν θέλουμε 4000 παπάδες σιτιζομενους από το δημόσιο. Ούτε νέους αστυνομικούς θέλουμε, έξτρα των 50000 που έχουμε να μπαίνουν στα πανεπιστήμια, μια χαρά μπορούν και οι υπάρχοντες. Γενικώς δεν θέλουμε ρουσφέτια του κάθε Κούλη που πληρώνονται με τους φόρους μας. Η χώρα έχει ανάγκη από αλλα, νέους καθηγητές και δασκάλους, υγειονομικούς (ανεξαρτήτως covid κλπ). Ας μην αρχίσει ο και καλά νεοφιλελες Κούλης τέτοιες @@ριες γιατί δεν θα βρει ούτε την δική του ψήφο στην κάλπη μετά. Όσο κι αν τον λιβανιζει ως φιλελε ο λιμπεραλ. Θέλει και πράξεις, όχι μόνο λόγια, φιλελες και ιερωσύνη δεν πάνε μαζί...
Όοοολα αυτά που κάνει ο Κούλης, παρ'όλο που αντιτίθενται στη Νεοφιλελεύθερη Θεωρία, συμπίπτουν ακριβώς με τη Νεοφιλελέυθερη Πράξη και εφαρμογή και διεθνή εμπειρία που είναι το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!
Κι αν αλλού υπάρχουν και πιο εξευγενισμένες παραλλαγές, στην Ελλάδα Νεοφιλελευθερισμός = Πλιάτσικο.
Αν δεν υπάρχει κάπου δημόσιο χρήμα ή περιουσία να το λεηλατήσει, δεν δουλεύει ο Νεοφιλελευθερισμός.
Μα θα είναι εντός της χώρας τα διάφορα αποθεματικά, μα θα είναι τα λεγόμενα στο χωριό assets του δημοσίου, μα θα είναι το εργατικό δυναμικό που μετατρέπει από "αξιοπρεπώς εργαζόμενους" σε μισθωτούς δούλους που αγωνίζονται να επιβιώσουν, μα θα είναι κάτι από αυτά σε άλλη χώρα και τόπο που θα μπει στο χέρι μέσω χρηματοπιστωτικού πολέμου, #mono_pliatsiko !Μπορείτε εσείς να μου δώσετε μερικά παραδείγματα "επιτυχημένης" εφαρμογής Neofileleftherismou που να μην περιείχε ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ;
-
Όοοολα αυτά που κάνει ο Κούλης, παρ'όλο που αντιτίθενται στη Νεοφιλελεύθερη Θεωρία, συμπίπτουν ακριβώς με τη Νεοφιλελέυθερη Πράξη και εφαρμογή και διεθνή εμπειρία που είναι το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!
Κι αν αλλού υπάρχουν και πιο εξευγενισμένες παραλλαγές, στην Ελλάδα Νεοφιλελευθερισμός = Πλιάτσικο.
Αν δεν υπάρχει κάπου δημόσιο χρήμα ή περιουσία να το λεηλατήσει, δεν δουλεύει ο Νεοφιλελευθερισμός.
Μα θα είναι εντός της χώρας τα διάφορα αποθεματικά, μα θα είναι τα λεγόμενα στο χωριό assets του δημοσίου, μα θα είναι το εργατικό δυναμικό που μετατρέπει από "αξιοπρεπώς εργαζόμενους" σε μισθωτούς δούλους που αγωνίζονται να επιβιώσουν, μα θα είναι κάτι από αυτά σε άλλη χώρα και τόπο που θα μπει στο χέρι μέσω χρηματοπιστωτικού πολέμου, #mono_pliatsiko !Μπορείτε εσείς να μου δώσετε μερικά παραδείγματα "επιτυχημένης" εφαρμογής Neofileleftherismou που να μην περιείχε ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ
Χιλή. period. Η αγαπημένη της Naomi Clein, πιο πλούσια χώρα στην Λατινική Αμερική πλεον.
Να γράψω για τους διπλανούς Τούρκους; Για τους Ρουμάνους μήπως; -
είδες που έρχεσαι στα λόγια μου;
-
Προσωπικά δεν είμαι οπαδός του νεοφιλελευθερισμού. Κάθε άλλο. Αλλά δεν βλέπω και κανένα νεοφιλελευθερισμό στην τρέχουσα κυβέρνηση. 40 δις σε επιδόματα και επιστρεπταιες είδα, κρυφτουλι με τις εκκλησίες είδα... Μειώσεις φόρων μεγάλες δεν ειδα... Το πιο φιλελε που έχω δει από τον Κούλη μέχρι τώρα είναι ότι έχει gay υπουργούς.
-
Πάντως σχετικά με τη Νεοφιλελεύθερη επιτυχία στην οποία αναφέρθηκες, δες τί λέει και το Hoover Institue κι όχι τίποτα κομμουνισταί! Διάβασε για το The Neoliberalism Myth
-
Εγώ πάντως δηλώνω υπεύθυνα και ευθέως πως δεν επιζητώ την επάνοδο του Σύριζα, οπότε δεν έχεις κανένα λόγο να αμφιβάλλεις για τη σοβαρότητά μου!
Εγώ μπορώ να κάνω το ίδιο, όταν μου λέτε πως ό,τι καλύτερο υπάρχει για την Ελλάδα είναι ο Κούλης και η Κούλειος Κυβέρνηση-Τσίρκο που χει στήσει;
Φυσικα και μπορεις. Αρκει να εχεις προταση και επιχειρηματα. Εγω μιλησα για τυφλους και μονοφθαλμο. Αν εχεις κατι να προτεινεις εγω θα σ ακουσω.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2