-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Α ρε Φάνη! α! ρε! Φάνη!
Οργανώσου! Μην ψάχνεις τη λύση μόνος σου...
Φιρουλί-φιρουλό...
Axaxaxaxa!!!! Με είχαν προσεγγίσει πολλές φορές στις τράπεζες που δούλευα...είχαν φάει μεγάλο τρολάρισμα και φυσικά ΔΕΝ μπορούσαν να απαντήσουν σε ΤΙΠΟΤΑ από όσα τους είχα ρωτήσει. Στην Εμπορική που ήξερα και τα ενδότερα (π.χ. τις μίζες που είχαν πάρει, λαδώματα κλπ.) και τα ρώτησα ευθέως στον Πρόεδρο (που είχε bmw 335xi coupe), κατάπιε την γλώσσα του και δεν μου ξαναμίλησε!
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν στην Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία, αλλά σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Που στην Ιαπωνία επιτρέπεται, απλά είναι έθιμο να απεργούν με μαύρο περιβραχιονιο, καλοί μαλάκες κι αυτοί.
Σε ενδιαφέρεί ή όχι δεν έχει καμία σημασία! Εγώ απάντησα σε αυτό: "Και φυσικά επιτρέπονται σε όλες σχεδόν τις χώρες." ότι ΔΕΝ επιτρέπονται σε όλες τις χώρες. Στην Κίνα π.χ (που είναι και Κομμουνιστική) δεν επιτρέπονται...μιλάμε για τεράστιο πλυθησμό! Άρα το "σχεδόν σε όλες" δεν στέκει. Το σε όλες τις Δυτικές, να το δεχτώ. Αλλά με απεργίες δεν πάς μπροστά....εδώ κατέστρεψαν ολόκληρη βιομηχανία στο ΗΒ.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν στην Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία, αλλά σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Που στην Ιαπωνία επιτρέπεται, απλά είναι έθιμο να απεργούν με μαύρο περιβραχιονιο, καλοί μαλάκες κι αυτοί.
Σε ενδιαφέρεί ή όχι δεν έχει καμία σημασία! Εγώ απάντησα σε αυτό: "Και φυσικά επιτρέπονται σε όλες σχεδόν τις χώρες." ότι ΔΕΝ επιτρέπονται σε όλες τις χώρες. Στην Κίνα π.χ (που είναι και Κομμουνιστική) δεν επιτρέπονται...μιλάμε για τεράστιο πλυθησμό! Άρα το "σχεδόν σε όλες" δεν στέκει. Το σε όλες τις Δυτικές, να το δεχτώ. Αλλά με απεργίες δεν πάς μπροστά....εδώ κατέστρεψαν ολόκληρη βιομηχανία στο ΗΒ.
Και στην Κίνα υπάρχουν απεργίες, απλά είναι πολύπλοκη η διαδικασία: https://en.wikipedia.org/wiki/2010_Chinese_labour_unrest
Μπροστά σίγουρα δεν πας αν δέχεσαι να σε πατάει ο κάθε εργοδότης...
-
+1
-
Μιλάω ως χώρα...όχι ως άτομο. Απεργίες και συνδικάτα κατέστρεψαν την βιομηχανία του ΗΒ, το ίδιο και την ελάχιστη της Ελλάδας.
H Σοβ. Ένωση θριάμβεψε μεταξύ άλλων λόγων και γιατί απαγορεύονταν οι απεργείες.
-
Μιλάω ως χώρα...όχι ως άτομο. Απεργίες και συνδικάτα κατέστρεψαν την βιομηχανία του ΗΒ, το ίδιο και την ελάχιστη της Ελλάδας.
H Σοβ. Ένωση θριάμβεψε μεταξύ άλλων λόγων και γιατί απαγορεύονταν οι απεργείες.
H διοίκηση κατέστρεψε την βιομηχανία στο ΗΒ. Στην Ελλάδα ελάχιστη συσχέτιση είχαν με την βιομηχανία οι απεργίες. Οι 2-3 μεγάλες βιομηχανίες έφυγαν λόγω χαμηλότερου κόστους σε άλλες χώρες.
Στην δε ΕΣΣΔ οι επιτροπές εργατών, τα Σοβιέτ, συμμετείχαν στην διοίκηση των βιομηχανιών. Να απεργούσαν εναντίον του εαυτού τους; -
H διοίκηση κατέστρεψε την βιομηχανία στο ΗΒ.
Διαφωνώ (όπως και οι περισσότεροι αναλυτές), ξεκάθαρη καταστροφή λόγω των σωματείων και των απεργειών.
-
H διοίκηση κατέστρεψε την βιομηχανία στο ΗΒ.
Διαφωνώ (όπως και οι περισσότεροι αναλυτές), ξεκάθαρη καταστροφή λόγω των σωματείων και των απεργειών.
Είναι πραγματικά αστείο να λέγονται αυτά, από πραγματικά σοβαρούς ανθρώπους.
Ειδικά αν ταυτόχρονα πιστεύεις πως οι απεργίες δεν έχουν νόημα και δεν μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση.
Λογικό παράδοξο. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ειδικά αν ταυτόχρονα πιστεύεις πως οι απεργίες δεν έχουν νόημα και δεν μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση.
Δεν επηρρέαζουν την κατάσταση υπερ των εργαζομένων...όταν έκλεισαν τα εργστάσια, έμειναν άνεργοι. Η απεργία δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελαν, αντί αυτού απλά έκλεισαν οι επιχειρήσεις και έμειναν άνεργοι. Κανένα παράδοξο...
Τέσπα, πολύ κακό για το τίποτα...ο καθένας έχει την άποψή του. Για εμένα οι απεργίες δεν έχουν νόημα...και είμαι μισθωτός, όχι επιχειρηματίας. Μόνο ταλαιπωρία μου προκαλούν....
-
Η λέξη "απεργία" από μόνη της είναι ιδιαίτερα αόριστη έννοια. Στην Ελλάδα ποιο πολύ ερμηνεύεται ως ημέρα αργίας και αντιπολιτευτικής τακτικής παρά ως τρόπος διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων.
Για αυτό άλλωστε έχει ξεφτίσει όσο δεν πάει άλλο και ο συνδικαλισμός και η συμμετοχή των εργαζομένων σε τέτοια γεγονότα. Ειδικά ο ιδιωτικός τομέας έχει αφεθεί στην τύχη του. Το κράτος που θα έπρεπε λίγο να ασχοληθεί, τον έχει αφήσει στην τύχη του.
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.Όπου υπάρχει μονιμότητα (π.χ. δημόσιο, ΔΕΚΟ κλπ...) είναι πολύ ποιο εύκολο για τον εργαζόμενο να είναι περισσότερο δραστήριος στα εργασιακά θέματα. Ο μισθός τρέχει, απόλυση λόγω απεργίας δεν παίζει, οπότε όλα είναι ποιο εύκολα.
Αν καταργηθεί η μονιμότητα στο δημόσιο ή αν πουληθεί όλο σε σε ιδιώτες τότε "καλώς ήλθατε στην γαλέρα... Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα!!!!"
-
Το "απεργία" δεν είναι μαγική λέξη όπως το άμπρακατάμπρα, ούτε ανεξήγητο ιερό μυστήριο της θρησκείας που υπερβαίνει τοπικά τους φυσικούς νόμους.
Το πόσο άχρηστη και εις βάρος τους είναι μια απεργία, μπορείτε να το εξηγήσετε στους απεργούς ντελιβεράδες κι απεργούς της COSCO, ούτε βδομάδα δεν έχουν...
Οι δήθεν "απεργίες" της ΓΣΕΕ και λοιπών κομματοσκύλων που γίνονται για το κομματικό παιχνίδι, προφανώς δεν σημαίνουν τίποτε για τους εργαζόμενους.
Κι όταν μια Βιομηχανική μονάδα κλείνει, οι απεργίες απελπισίας των εργαζομένων που τους αφήνουν στα κρύα του λουτρού οι μανατζαραίοι τους, είναι το σύμπτωμα κι όχι η αιτία.
Απλή λογική που δεν χρειάζεται υπερφυσικές εξηγήσεις.
-
Εγώ ξέρω να πω ότι «Όποιος είναι όξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει».
Που σημαίνει ότι προσωπικά τον τσάμπα μάγκα δεν τον κάνω. Όποιος έχει δεμένο τον γάιδαρο του ας κάνει απεργίες και ότι άλλο θέλει.
Εγώ τέλος του μήνα πρέπει να πλερώ δάνειο κοινόβιου, τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, δύο πιστωτικές κάρτες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κοινόχρηστα 200euro, ασφάλεια αυτοκινήτου, σέρβις αυτοκινήτου.
Αν μου βρει κάποιος μόνιμο χορηγό που θα μου πλερώ τα παραπάνω τότε κάνω και εγώ απεργία...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν θυμάμαι ποιους χουντικούς υπουργοποίησε η δεξιά ?
Υπάρχει κάποιος Κατάλογος από τμήμα Φακέλων Αντιφρονούντων που διατηρεί η Αριστερά ?
Αυτούς που ήταν στην ΕΠΕΝ πριν πάνε στη ΝΔ και γίνουν υπουργοί, δε σε πήραν και τα χρόνια για να ξεχνάς, ούτε είναι κάνα μυστικό της ΕΥΠ βρε Κριου.
Αν εννοείς Βορίδη (γεν. 1964) , Αδωνι (γεν 1972) και Πλεύρη (γεν 1977), δεν το έγραψες καλά.
Γιατί χουντικούς εννοούμε αυτούς που έδρασαν επί Χούντας..
Εκτός αν μιλάμε για παιδικούς σταθμούς , νηπιαγωγεία άντε και πρώτη-δευτέρα δημοτικού , όπου μπορεί να είχαν δράση υπέρ της χούντας... -
Αυτό που σώζει τον κάθε εργαζόμενο , δεν είναι η απεργία.
Είναι να υπάρχει ανάπτυξη , δουλειές και πολλοί εργοδότες που ψάχνουν προσωπικό.Κάτι τέτοιο γίνεται τώρα στην οικοδομή, που υπάρχουν δουλειές και δεν υπάρχουν τεχνίτες , βοηθοί , ακόμα και εργάτες με εμπειρία στον κλάδο.
Ηδη τα μεροκάματα στους μαστόρους ξεκινάνε από 60 ευρώ και φτάνουν στους αυταπασχολούμενους στα 150.
Βοηθοί 35-60 και εργάτες 30-40.
-
Αυτό που σώζει τον κάθε εργαζόμενο , δεν είναι η απεργία.
Είναι να υπάρχει ανάπτυξη , δουλειές και πολλοί εργοδότες που ψάχνουν προσωπικό.Στις ΗΠΑ να δεις...έχουν έλλειψη από νοσηλευτικό προσωπικό και έχουν φτάσει να πληρώνουν $1.500-2.000 την ημέρα!!
-
Όπου υπάρχει μονιμότητα (π.χ. δημόσιο, ΔΕΚΟ κλπ...) είναι πολύ ποιο εύκολο για τον εργαζόμενο να είναι περισσότερο δραστήριος στα εργασιακά θέματα. Ο μισθός τρέχει
Και στο Δημόσιο χάνεις το ημερομίσθιο για όσες μέρες απεργείς.
Είναι να υπάρχει ανάπτυξη , δουλειές και πολλοί εργοδότες που ψάχνουν προσωπικό.
Ναι ναι, βλέπουμε πόσο καλά πάει αυτό γενικότερα...
-
Και μια που αναφέραμε την ανάπτυξη και το οικονομικό θαύμα της Κυβερνήσεως, πριν λίγο μιλούσα με κατώτερους αξ/κους που μου περιεγραφαν πως, σε εργοστάσιο του Στρατού, σε προϋπολογισμό που πήγε απ τα περσινά 70Κ στα φετινά 25Κ πλέον δεν υπογράφονται ούτε 80€ έξοδα για επείγοντα μικροπράγματα, πχ. γάντια πυρίμαχα για κάποια πόστα, που προσπαθούν να τα καλύψουν οργανώνοντας μπάρμπεκιου στο κψμ μεταξύ τους, γραφική ύλη και καθαριστικά αγοράζουν μόνο απ τη τσέπη τους και κάτι τέτοια αλλά πατριωτικά...
Θα μου πεις, με τέτοιες φρεγατάρες που παραγγείλαμε, τι τον θες τον Στρατό και τ' Άρματα, άστα να σκουριάζουν... -
Όπου υπάρχει μονιμότητα (π.χ. δημόσιο, ΔΕΚΟ κλπ...) είναι πολύ ποιο εύκολο για τον εργαζόμενο να είναι περισσότερο δραστήριος στα εργασιακά θέματα. Ο μισθός τρέχει
Ναι. Σωστά. Αλλά ο μισθός θα συνεχίσει να τρέχει αφού όποιος απεργεί δεν τίθεται άμεσα υποψήφιος για απόλυση.
-
Όχι πάντα. Μερικοί σύλλογοι εργαζομένων (όπως ξέρω σε Δημόσιες τράπεζες και κάποιες υπηρεσίες του Υπ. Οικ - σίγουρα θα είναι και αλλού) έχουν ειδικό ταμείο για τις απεργίες και αποζημιώνουν τα χαμένα ημερομίσθια των απεργών, εφόσον είναι μέλη του Συλλόγου.
-
Το σχόλιο θα μπορούσε να μπει και στα ιατρικά, αλλά επειδή είναι πολιτική κριτική είναι σωστότερο να μπεί εδώ.
Βλέπω τώρα στην τιβι την κυρά Θεανώ Φωτίου και τις προτάσεις του σύριζα για την πανδημία.
Πρώτη πρόταση ότι πρέπει να επιταχθούν οι μεθ του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων.
Δηλαδή να γεμίσουν όλες οι μεθ με ανεμβολίαστους και αν εσύ έχεις πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής σου σε ιδιωτική ασφάλεια και πάθεις έμφραγμα ή εγκεφαλικό , θα πρέπει να πεθάνεις γιατί τις μεθ της ιδιωτικής κλινικής τις έχει μαγαρίσει η αριστερή σκ....λα έτσι για να τα γράψω σαν τον Ιωάννη και γιατί οι βλακείες που ξεστομίζει τώρα η κυρά Θεανώ πρέπει να έχουν την ανάλογου επιπέδου πολιτική κριτική , αφού ακαθαρσίες εκστομίζει.
Μετά μίλησε μόνο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στρατού , αστυνομίας , αλλά για τους υγειονομικούς να μην γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός, ούτε να έχουν αναστολή , γιατί υπάρχουν 5-6 υγειονομικοί που λόγω συγκεκριμένου προβλήματος της δικής τους υγείας δεν μπορούν να εμβολιαστούν και δεν βγαίνουν σε αναστολή...
Βλέπουμε λοιπόν ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση , νοιάζονται μόνο μην στενοχωρήσουν κάποιους ανόητους και χάσουν τα ψηφαλάκια.
Ντροπή τους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2