-
ή ακόμα χειρότερα το 205/55/17 που έχει το C3 Aircross.
205/50/17 η έκδοση shine.
195/60/16 η έκδοση Live με τα 82ps.
Oι άλλες εκδόσεις feel/feel itouch με 205/60/16.
Συμβατή προτεινόμενη και η 215/50/17 για όλες τις εκδόσεις εκτός των εκδόσεων με τα 82ps.
-
Το μεσημέρι κατά τις 12:00, είδα στο φανάρι στην πλατεία της Ν.Φιλαδέλφειας, ένα 2008,διχρωμία πορτοκαλί με μαύρο (ωραίος συνδυασμός) GT-line. Όμορφο σχεδιαστικά,ξεχωρίζει και τελικά στο δρόμο τα 4.30μ. μήκος δεν φαίνονται τόσο ογκώδη (το αναφέρω ως θετικό).
-
Ειναι γεγονος οτι για λογους εντυπωσιασμου οι 18 κ 19' σε καποια τετοια αυτοκινητα ειναι τρελες υπερβολες. Ειδικα οι 19'.
Οι 16' της Active σιγουρα θα ειναι οι ποιο ανετες, κ νομιζω οτι οι 17' της Allure ειναι ο καλυτερος συμβιβασμός μεταξυ ανεσης, κρατηματος κ ομορφιάς.
Βασικά, σημασία δεν έχει τόσο η διάσταση της ζάντας (μάλιστα η μεγαλύτερη είναι πιο άνετη με το ίδιο ελαστικό), αλλά η διάσταση (το προφίλ βασικά) του ελαστικού. Δηλαδή μια 17αρα και μια 19αρα, αμφότερες με 225/45 ελαστικό έχουν το ίδιο αποτέλεσμα άνεσης. Το πρόβλημα είναι ότι στο ίδιο αυτοκίνητο όσο μεγαλώνει η διάσταση της ζάντας, μειώνεται το προφίλ ώστε να διατηρηθεί ίδια η διάμετρος.
205/50/17 η έκδοση shine.
Δίκιο έχεις, δικό μοθ λάθος, μπερδεύτηκα. Όντως είναι 205/50 και είναι πολύ χαμηλό το προφίλ για SUV και κυρίως για χρήση εκτός δρόμου. Λάθος της Σιτροέν για εμένα και ειδικά της εισαγωγικής που φέρνει το Shine με αυτή την διάσταση. Ανεβάζει την τιμή χωρίς λόγο και έχει μόνο μειονεκτήματα.
Για εμενα ΟΛΑ τα αυτοκίνητα σε όλες τις εκδόσεις θα έπρεπε να έρχονται με την βασική ελάχιστη διάσταση ελαστικών και όποιος θέλει κάτι μεγαλυτερο το παραγγέλνει ως έξτρα. Τώρα η ακριβή έκδοση φορτώνεται με άχρηστο εξοπλισμό που το μόνο που προσφέρει είναι να ανεβάζει την τιμή, τίποτε άλλο!
-
Συμφωνώ ότι η 205/50/17 έχει μικρό προφίλ και δεν είναι για SUV. Κοπάνημα, χάσιμο άνεσης, ταλαιπωρούνται και οι ζάντες με αυτά τα αμαξώματα. Και επιπλέον χαμηλώνει λίγο το αυτοκίνητο.
Το Feel με την 16άρα σε σύγκριση με την 17άρα του Shine έχει 2 εκατοστά παραπάνω περισσότερο προφίλ και 1,5 εκατοστό μεγαλύτερη διάμετρο, δηλαδή 0,75cm ποιο ψηλό από το έδαφος. Στα SUV αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο.
-
Έτσι είναι . Είχα την 205/50/17 στο scross μαμα και κοπανουσε αισθητά ο πίσω άξονας. Άκυρη τελείως επιλογή της Σουζούκι. Πήγα σε 205/55/17 το αμάξι και ψήλωσε κάνα δυο πόντους αλλά σταμάτησε σχεδόν τελείως το κοπανημα σαν να οδηγούσα άλλο αμάξι. Στο fl τον κάνανε και λίγο φαρδύτερο 215/55/17.
Για εμένα από τα καλύτερα λάστιχα για suv στην Ελλάδα με τις λακούβες και τα χαντάκια παντού είναι το 215/60(65)/17 και το 225/65/17 δεν καταλαβαίνεις τπτ.
Μεγάλο μέρος της αίσθησης χαλιου που έχει πχ το c5 aircross την οφείλει στο λάστιχο του το 215/65/17
-
Να ξερες τι ιδεες δινεις τωρα για το τελειο αυτοκινητο πολης, που εχει μονο ενα θεματακι.
Το θυμαμαι που το ελεγες, και καλα εκανες και το ξαναπες.
-
Τελικα μαλλον πηρα το τελευταιο diesel Allure απο επαρχία. Μπορει ΣΚ να το εχω.
-
Για το 1.5 100 μιλάμε?
Αντε με το καλό να το παραλάβεις. Περιμένουμε εντυπώσεις!!
-
Dublin και καλά έκανες! Καλοτάξιδο να είναι και να το ευχαριστηθείτε!
-
Ευχαριστω παιδες!
Πηγαιναμε για Active αλλα ειχε μεινει μονο 1 Allure κ βιαζόμασταν. 100 αλογα ναι. Εχει ερθει 130αρι Ελλάδα; ηδη ειναι πολυ ακριβο το Allure diesel. Αγγλια το 100 Active με Allure εχει 2000£ διαφορα και εδω 4000€.
Θα εχει φιμε πισω, full led κ κατι αλλο που δεν θυμάμαι. Το βρηκα απο αλλη επαρχιακη πολη λιγο φθηνοτερο (ειχαν δωρο τα εξοδα), κ απο Αθήνα με εξτρα 2 χρονια service αλλα τελικα το πηρα απο συγκεκριμενη επαρχιακη γιατι βολευε για οικογενειακους λογους.
-
Kαλή παραλαβή και καλοτάξιδο, Dublin!! Σε τι χρώμα;
-
Kαλή παραλαβή και καλοτάξιδο, Dublin!! Σε τι χρώμα;
Σκουρο γκρι, grey platinium. Το πρωτο που ειχα δει δηλαδη! Δεν ειχα επιλογες, αλλα αμα ηταν το απλο ασπρο, το μαυρο ή το ανοιχτό ασημι δεν θα το επαιρνα. Αυτο το χρωμα που το βλεπω (ειναι ολόιδιο) στο C5 Aircross μου αρεσει.
Αλλωστε εχουμε ασημι κ λευκο στην οικογένεια, ενα ποιο σκουρο δεν ειχαμε.
-
Καλοτάξιδο!
-
Καλοταξιδο φιλε! Ο δευτερος απο το φορουμ που το παιρνει!
-
Καλοτάξιδο και απο εμένα.
και εγω για το ιδιο πήγαινα και μου έλεγαν οτι είναι το τελευταιο(πόσα 'τελευταία' να υπάρχουν τελικα)δεν εχει φουλ led φωτα. Αν θυμάμαι καλά είναι με το launch pack με led προβολάκια ομίχλης, πίσω φιμέ τζάμια και αυτόματη εναλλαγή μεγάλης-μεσαίας σκάλας
-
Με γεία, καλοτάξιδο και να το χαρείτε με Υγεία!!
-
Καλοτάξιδο να το ευχαριστηθείτε οσο μπορείτε περισσότερο!
-
Καλοτάξιδο...
-
Μία ερώτηση από εμένα γιατί είμαι σε ψάξιμο.
τί θά προτιμούσατε το EAT8 η τα Led φώτα.
Σκέφτομαι η το Allure βενζίνη ΕΑΤ8 η Το GT line
βενζίνη.
-
Και τα δύο!! Αλλιώς το ΕΑΤ8 με τα απλά φώτα Led που έχει η Allure (εαν θυμάμαι σωστά, αλλά και να μην έχιε μπαίνουν με μικρό κόστος).
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)