-
Αγαπητέ @storm τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει πολύ, αλλά δεν είναι τόσο δραματική η κατάσταση που να δικαιολογεί τεράστια μείωση πωλήσεων.
Καταρχάς υπάρχει η διευκόλυνση της δανειοδότησης από τις τράπεζες. Για τα 3-4k αύξηση, σου λέει ο άλλος δε βαριέσαι, βάζω 1 χρόνο παραπάνω δόσεις.
Εξάλλου το αυτοκίνητο μπορεί να μην είναι είδος 1ης ανάγκης, αλλά είναι απαραίτητο καταναλωτικό αγαθό. Να πας στη δουλειά σου, να πας μια εκδρομή, να πας σούπερ μάρκετ, να πας τα παιδιά στο φροντιστήριο, στο σχολείο, στις δραστηριότητες, να μετακινείσαι γενικά.Υπάρχουν αυτοκίνητα που σε λογική τιμή, από 19-22k, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μιας οικογένειας. Τα B έχουν μεγαλώσει όλα, είναι σαν τα παλιά C. Και υπάρχουν και μάρκες όπως Hyundai, Skoda, Seat που παρέχουν ακόμα και C σε πολύ λογικές τιμές.
Παραθέτω ενδεικτικά για να μη μιλάω μόνο γενικά, i30, leon, scala. Και τα μικρά τους τα B είναι πολύ καλά αυτοκίνητα, i20, fabia, ibiza, εξαιρετικοί χώροι για 4 άτομα και μετακινείσαι άνετα και σε ταξίδια. Με 1-2k παραπάνω πας και στα αντίστοιχα B-SUV τους, αν θες παραπάνω χώρους ή να είσαι μοδάτος.
Μην κοιτάς τώρα που κάποιοι φορτώνουν ότι υπάρχει και δεν υπάρχει από εξοπλισμό σ' αυτά τα αυτοκίνητα και τους ανεβάζουν την τιμή. Οι περισσότεροι κοιτάνε τα βασικά, ένα αξιοπρεπές μοτέρ, χώρους άντε και αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω.
Αυτά που έχουν "χτυπηθεί" πολύ από την αύξηση είναι τα παραδοσιακά αυτοκίνητα που προτιμούσαν οι Έλληνες, vw, peugeot κλπ έχουν γίνει απλησίαστα και είναι και αμφίβολο αν υπερέχουν τόσο πολύ που να αξίζει να πληρώσεις τόσα λεφτά.
-
Α ρε baleno, που με 12800 ευρώ τα είχες όλα.
Και τεράστιοι χώροι, ανώτεροι από κάτι 2008, και ανώτερη ηχομονωση και άνεση από τα swift.
Χρυσή τομή στα πάντα ήταν. Αυτοκίνητο εργαλείο!
-
Τα είπες όλα. Baleno.
Άλλωστε δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που είχα ανοίξει κάποια θέματα με τίτλους "Μικρό μέχρι 15 χιλιάρικα" ή το άλλο "SUV μέχρι 17 χιλιάρικα".
Και πήρα το 2018 ένα Skoda Fabia TSi φουλ εξτρά, τελική 15 χιλιάρικα κλειδί στο χέρι.
Και πήρα το 2019 ένα C3 Aircross 16390e κλειδί στο χέρι.Ή το άλλο.
Αν ήθελα να πάρω σήμερα SEAT LEON την έκδοση Style θα έπρεπε να δώσω 8 χιλιάρικα παραπάνω. Εγκεφαλικό.Αυτά τα τελευταία 4 χρόνια και όχι πριν 10 ή 15 χρόνια.
Για την δική μου τσέπη, τα αυτοκίνητα έχουν ξεφύγει εντελώς.
Αλλά για να υπάρχει αύξηση πωλήσεων, αυτό κάτι δείχνει.
-
Ναι θυμάμαι, ωραίες εποχές.
Πάντως για τις τιμές πρέπει να μάθουμε πόσα είναι leasing πόσα είναι ιχ κτλ
Αλλά γενικά ναι, με 12 δόσεις παραπάνω τα αγοράσουν όπως είπε και ο Άντυα3.
Έτσι είναι οι Έλληνες, προσπαθούν να μιμηθούν τους κεντροευρωπαιους στα αυτοκίνητα. Ένα baleno τους φαίνεται τριτοκοσμικό, που δεν ήταν, και πάνε και αγοράζουν ακριβά ευρωπαϊκά βάζοντας πολλές δόσεις. Βέβαια τα σπίτια που μένουν ειναι τριτοκοσμικά από μέσα, οι μισθοί τους είναι αστείοι συγκριτικά με την Ευρώπη αλλά εντάξει το αυτοκίνητο μετράει οταν βγαίνεις βόλτα, το σπίτι το βλέπεις μονάχα εσύ.
Το πιο ωραίο είναι να βλέπεις νεοπτωχο Έλληνα, να μένει στο παιδικό του δωμάτιο στα 40+, να αγοράζει ακριβό αυτοκίνητο με λεφτά δικά του και της οικογένειας, σε δόσεις, και να ακούει και στην διαπασών Τραπ δοξάζοντας τα πλούτη, που δεν έχει.
-
Δεν νομίζω ότι γράφω δυσνόητα.
Οχι μόνο δεν αμφισβήτησα την αύξηση την αύξηση των πωλήσεων, αλλά εξήγησα ότι η αύξηση των τιμών, αφορά όλη την Ευρώπη, λόγω του πληθωρισμού και τον προβλημάτων με τον κόβιντ και τα κλεισίματα στα σπίτια.
Επίσης το αν υπάρχουν λεφτά, όντως πάντα θα υπάρχουν λεφτά και πάντα θα υπάρχουν και δάνεια, αλλά τα πρόσωπα δεν είναι τα ίδια.
Για κάθε ένα από εμάς που δεν θέλει/δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε δάνειο, εμφανίζονται νεότεροι που δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, αλλά έχουν την ανάγκη ενός νέου αυτοκινήτου.
Τώρα ως προς την σύγκριση Μπαλένο με 2008, έχω να πω ότι όλες οι γυναίκες έχουν αυτό που θέλουμε, αλλά τις όμορφες ψάχνουμε...
-
Μια χαρά κούκλα είναι η Κούλα
-
@criuser said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Δυσνόητα δεν γράφεις, αλλά εγώ δεν εστίασα στην αύξηση τιμών. Αλλά στην αύξηση πωλήσεων.
Η λογική (η δική μου) λέει ότι όταν κάτι ακριβαίνει πολύ (και δεν καλύπτει ανάγκη επιβίωσης) τότε πέφτει η ζήτηση, ειδικά σε κοινωνίες που θεωρητικά οικονομικά στενάζουν.
Εφόσον οι πωλήσεις αυξάνονται τελικά, καλά κάνουν οι γενικοί αντιπρόσωποι και ανεβάζουν διαρκώς τιμές. Αφού πουλάνε. Γιατί όχι;
-
If you build it they will come λένε οι ξένοι, η αγορά αυτοκινήτου είναι παγκόσμια και οι Έλληνες ιδιαίτερα (μικρή αγορά) δεν πρόκειται να διαμορφώσουν τιμή.
@storm καλά τα λες και συμφωνώ, αλλά περίμενέ το λίγο καιρό να δούμε κατά ποσό είναι βιώσιμο για τον έλληνα να καταναλώνει σαν βρετανός ή Γερμανός…
-
@criuser said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Οχι μόνο δεν αμφισβήτησα την αύξηση την αύξηση των πωλήσεων, αλλά εξήγησα ότι η αύξηση των τιμών, αφορά όλη την Ευρώπη, λόγω του πληθωρισμού και τον προβλημάτων με τον κόβιντ και τα κλεισίματα στα σπίτια.
Επίσης το αν υπάρχουν λεφτά, όντως πάντα θα υπάρχουν λεφτά και πάντα θα υπάρχουν και δάνεια, αλλά τα πρόσωπα δεν είναι τα ίδια.
Για κάθε ένα από εμάς που δεν θέλει/δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε δάνειο, εμφανίζονται νεότεροι που δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, αλλά έχουν την ανάγκη ενός νέου αυτοκινήτου.
Τώρα ως προς την σύγκριση Μπαλένο με 2008, έχω να πω ότι όλες οι γυναίκες έχουν αυτό που θέλουμε, αλλά τις όμορφες ψάχνουμε...
Οι όμορφες όμως είναι ζημιαρες και μας τρώνε τα λεφτά.
-
Τι έγινε βρε παιδιά αφαίρεσαν το acc από όλες τις εκδόσεις ή εγώ δεν το βλέπω;
-
e-2008 ένα χρόνο μέτα.
Συμπληρώνοντας ένα χρόνο με το e-2008 και 12.000 χλμ είπα να κάνω ένα απολογισμό ώστε να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία.
Καταρχήν σαν αυτοκίνητο είναι όμορφο , με ωραίο εσωτερικό, καλή εκμετάλλευση χώρων και καλή ποιότητα κύλισης. Το μέγεθος οτι πρέπει για πόλη και μόνο λίγο η γαλλική εργονομία προβληματίζει στην αρχή αλλά συνηθίζεται. Το τιμόνι είναι έρωτας όπως και όλα τα χειριστήρια. Τον κακό τους εαυτό οι Γάλλοι το έχουν βγάλει στο infotainment με κακογραμμένο λογισμικό το όποιο κολλάει σε ανύποπτες στιγμές, χάνοντας είτε το carplay είτε μαυρίζοντας την οθόνη. Γενικά δεν φιάχνει και με firmware Update όποτε το κακό λογισμικό είναι μάλλον feature του αυτοκινήτου.
Στην συμβίωση εως τώρα έχουν έρθει όλα ομάλα, μια ανάκληση για το Ac, ένα τρακάρισμα από δυο δικυκλιστές που θέλανε να γνωρίστουμε καλύτερα, καλή υποστήριξη εως τώρα από συγκεκριμένα συνεργεία , κάποια άλλα φάγανε χι γιατί μάλλον θέλανε να αποφύγουν την υποστήριξη του ηλεκτρικού.
Στην πολή αισθάνεσαι βασίλιας, κυκλοφορείς αθόρυβα με γαλλική άνεση και όλο το στήσιμο είναι χαλαρωτικό. Υπάρχουν τρια mode eco,normal, sport τα όποια τα επιλέγεις ανάλογα την διάθεση. Στο eco πραγματικά η κατανάλωση μπορεί να δει πολύ χαμηλά νούμερα 11-12Kwh αλλά παράλληλα το αυτοκίνητο είναι ξεψυχισμένο σαν το περίφημο σαξόφωνο στην εμφάνιση της Σοφίας Βόσσου στην Eurovision το 1991. Εντούτοις σε συνθήκες αθηναικού μποτιλιαρίσματος είναι μάλλον το καταλληλότερο mode. Στο normal έχεις ένα αξιοπρέπες αυτοκίνητο ένω το sport είναι πραγματικά πολύ ζωντανό και διασκεδαστικό.Περιαστικά στην ακτίνα δράσης του 250-300 είναι χαλαρωτικό και ζωντανό, δεν ταλαιπωρεί οδηγό και επιβάτες και γενικά κάνει την συμβίωση εύκολη.
Στα μεγάλα ταξίδια αλλάζει η εμπειρία. Εδώ αρχίζει ο σχεδιασμός, πόσο θα είσαι φορτισμένος, που θα σχεδιάσεις τις φορτίσεις σου, ενα ενδεχόμενο backup plan έαν κάτι δεν πάει καλά στο σχεδιασμό. Υπάρχει η περίφημη εφαρμογή ABRP όπου είναι αρκετά ρεαλιστική. Το αυτοκίνητο πηγαίνει άνετα και στις υψηλές ταχύτητες παρόλα αυτά η μικρή μπαταρία (45KWh ωφέλιμο) και η κατάσταση με τους φορτιστές στα ΣΕΑ (ένας πρακτικά φορτιστής 50KWh ανα ΣΕΑ) σε οδηγεί να επιλέξεις να τρέχει με 110-115 χλμ την ώρα ώστε να έχεις τέτοια κατανάλωση ώστε να χρειαστεί λιγότερες φορτίσεις. Η ενεργη αυτόνομια σε αυτές τις συνθήκες είναι στα 240-260χλμ αναλογα με την θερμοκρασία , την φόρτωση του αυτοκινήτου, το άνεμο και το πόδι του οδηγού. Σε γενικές γραμμές για τα λίγα ηλεκτρικά που κυκλοφορούν οι υποδομές είναι οριακές στις εθνικές, πράγμα που είναι περισσότερο κατανοητό στις αργίες όπου είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα να πρέπει να περιμένεις να φορτίσεις. Σε γενικές γραμμές εξαιρώντας τις περιπτώσεις όπου θα είναι ήδη άλλος να φορτίζει η ταλαιπωρία είναι μικρή και διαχειρίσιμη. Ομως εαν είναι να αυξηθεί το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων , οι υποδομές είναι απειροελάχιστες στους δρόμους. Θα πρέπει να μπουν μεγαλύτεροι και περισσότεροι φορτιστές. Οι φορτιστές στις εθνικές είναι το μεγαλύτερο στοιχείο διαφοροποίηση της Tesla καθώς τα tesla έχουν δυνατότητα να φορτίσουν στους 250Kwh φορτιστές που υπάρχουν σε στρατηγικά σημεία στο οδικό δίκτυο. Γενικά εδώ θέλει πολύ δουλειά. Όμως εαν δούμε την συνολική εικόνα, είναι στο συμφέρον των διαχειριστών την ιδιωτικών πλεον εθνικών οδών να έχουν υποδομές στα ΣΕΑ , καθώς ο χρόνος αναμονής θα είναι πηγή κέρδους για τα ΣΕΑ εαν υπάρχουν οι καταλληλες υπηρεσίες εστιάσης και λοιπά.
Μέσα στην πόλη η διαδικασία φόρτισης είναι πολύ ευκολότερη. Ο Δήμος Αθηναίων , πρωτοπόρος έχει αρκετά σημεία φόρτισης τα όποια εξακολουθούν και είναι δωρεαν, ενω σοβαρές επενδύσεις έχουν γίνει και από την ΔΕΗ σε αρκετές στρατηγικές πόλεις. Σε γενικες γραμμές η αστική φόρτιση είναι σε καλή κατάσταση και δεν θα προβληματίσει κανένα ακόμη και εαν έχουν δυσκολίες να φορτίσουν σπίτι τους. Υπάρχουν βέβαια συνοικίες στην Αθήνα που η φόρτιση θα είναι προβλητική καθώς ενδεχομένως είτε να μην υπάρχουν φορτιστές κοντά ειτε αυτοί που υπάρχουν να μην επαρκούν.
Στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το πρώτο που μαθαίνεις είναι οτι πρέπεις να έχεις αρκετά application για την εύρεση φορτιστή , για το σχεδιασμό ταξιδιού και για την ίδια την φόρτιση. Ένας γρήγορος κατάλογος είναι ο παρακάτω
Plugshare:Ανεξάρτητη εφαρμογή που υποστηρίζειται από την κοινότητα και σε βοηθάει να βρίσκεις φορτιστές.
ABRP:Εφαρμογή σχεδιασμού διαδρομής και σημείων φόρτισης
ΔΕΙ blue: H εφαρμογή της ΔΕΗ για φόρτιση στους φορτιστές της
Elpefuture: H εφαρμογή της ΕCO για φόρτιση στους φορτιστές της (must για ΣΕΑ)
Ιncharge : H εφαρμογή της AVIN για φόρτιση στους φορτιστές της (must για ΣΕΑ)
ChargeAPp: H εφαρμογή της Protergia για φόρτιση στους φορτιστές της (must για ΣΕΑ)
Fortizo : H εφαρμογή της fortizo για φόρτιση στους φορτιστές της (αυτούς θα τους μαλώσουμε)
Chargespot: H εφαρμογή της Watt and Volt για φόρτιση στους φορτιστές της
To κόστος κίνησης μέσα στην πολή και περιαστικά είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα παρά την αύξηση του κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Στην εθνική και εαν κινηθείς πέρα από την αυτονομία του αυτοκινητού και χρειαστείς τους ταχυφορτιστές , το κόστος είναι στα επίπεδα οικονομικού diesel χωρίς όμως να ρυπαίνεις αντίστοιχα.
Συμπερασματικά εγώ ακόμη και σήμερα που είναι μικρές και ελλειπείς οι υποδομές φόρτισης , θα πρότεινα ανεπιφύλακτα ηλεκτρικό σε όποιον οι μεταφορικές του ανάγκες έχουν να κάνουν με κίνηση στην πόλη και περιαστικά εντός μια ακτίνας 150 χιλιομέτρων από την μόνιμη κατοικία. Όσο βγαίνεις από την ακτίνα δράσης ξεκινούν οι συμβιβασμοί οι οποιοι για την ώρα δεν είναι πολλοί αλλά εαν γίνει πιο μαζική η ηλεκτροκίνηση θα δημιουργηθούν περισσότερα θέματα με την αναμονή. Στα παραπάνω εξαιρούμε την Tesla καθώς το συνολικό προιόν είναι πιο ολοκληρωμένο για την ώρα από τους άλλους κατασκευαστές και τουλάχιστον έαν έχεις βάση την Αθήνα, έχεις σε στρατηγικά σημεία περισσότερες επιλογές.Μερικά στατιστικά
12200 Km
2200 Km σε εθνικές σε ταξίδια ανω των 200Km (18 Kwh/100 κατανάλωση -cc 115Km)
10000Km εντος πόλης (13 kwh/100κμ κατανάλωση)
Tα κόστη εξαρτώνται με τι τρόπο φορτίζεις.
Με την παραδοχή οτι στην πόλη φορτίζεις σε level2 0,45E/Kwh, το κόστος είναι 6euro/100Κm
Ενω στις εθνικές με DC χρεώση 0,65ε/Kwh το κόστος είναι 11,70euros/100Km
Στην πραγματική ζωή τα κόστη είναι χαμηλότερα, στην πολη είναι εύκολο να έχεις οικιακή ή φόρτιση από τους δωρεαν ακόμη φορτιστές ενώ και στις εθνικές πάντα ξεκινας με μεγαλή αρχική φόρτιση χαμηλότερου κόστους από τα 11,70euro/100 των DC.
Ενδεικτικά τα 12200 εμένα δεν μου έχουν κοστίσει παραπάνω από 200-220 ευρώ βάζοντας και τις δοκιμές φόρτισεις στην πρίζα του σπιτιού.
Ακόμη όμως και εαν τα δεδομένα της οικονομίας δεν ήταν ευνοικά, η έλλειψη θορύβου και οι μηδενικές εκπομπές σε μια πολύ επιβαρυμένη περιοχή όπως είναι το λεκανοπέδιο είναι από μόνα τους ικανοί λόγοι για να αλλαξεις. Εαν δεν αλλάξουμε και ίσως δεν ξεβολευτούμε καμιά αλλαγή δεν είναι εφικτή. -
Πολύ ωραία εμπειρία, κάπως έτσι όπως τα λες. Επίσης καλό θα ήταν να αναφέρουμε αν έχουμε και οικογενειακά άλλα οχήματα και τρόπους μετακίνησης για να είναι πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική η κατάθεση.
Για την οθόνη το έχεις πει στο service; Δεν μου έχει μαυρίσει και δεν μου έχει κολλήσει ποτέ, οπότε δεν είναι feature.
Εγώ θα το έκανα θέμα και θα τους έλεγα να την αλλάξουν στην εγγύηση, τουλάχιστον να δεις αν θα ξαναγίνει και μετά. Φυσικά δεν γνωρίζω αν παίζει κάτι λόγω ηλεκτρικοτητας, αλλά νομίζω ίδιες οθόνες έχουν με τα θερμικά..
-
@dublin said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Πολύ ωραία εμπειρία, κάπως έτσι όπως τα λες. Επίσης καλό θα ήταν να αναφέρουμε αν έχουμε και οικογενειακά άλλα οχήματα και τρόπους μετακίνησης για να είναι πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική η κατάθεση.
Για την οθόνη το έχεις πει στο service; Δεν μου έχει μαυρίσει και δεν μου έχει κολλήσει ποτέ, οπότε δεν είναι feature.
Εγώ θα το έκανα θέμα και θα τους έλεγα να την αλλάξουν στην εγγύηση, τουλάχιστον να δεις αν θα ξαναγίνει και μετά. Φυσικά δεν γνωρίζω αν παίζει κάτι λόγω ηλεκτρικοτητας, αλλά νομίζω ίδιες οθόνες έχουν με τα θερμικά..
το πρόβλημα με την μαύρη οθόνη είναι λιγο μεταφυσική. Εμφανίζεται σε ανύποπτες στιγμες , κυρίως στην εκκίνηση και εξαφανίζεται με on/off. Δεν είναι εύκολο να το αναπαράγεις στο συνεργείο. Το πρόβλημα με το carplay επίσης είναι ανεξήγητο και είναι περισσότερο στην αλληλεπίδραση του κινητού με το infotainment .
-
Εχω και ενα diesel HondaCRV για την ποδηλασία και το Αθήνα/Ηγουμενίτσα ακόμη και με το 2008 βγαίνει το ταξίδι αλλά είναι πιο κουραστικό. Θα ήθελε τουλάχιστον 10Kwh μεγαλύτερη μπαταρία για να το έχεις πιο εύκολο.
-
@george1977 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
το πρόβλημα με την μαύρη οθόνη είναι λιγο μεταφυσική. Εμφανίζεται σε ανύποπτες στιγμες , κυρίως στην εκκίνηση και εξαφανίζεται με on/off. Δεν είναι εύκολο να το αναπαράγεις στο συνεργείο. Το πρόβλημα με το carplay επίσης είναι ανεξήγητο και είναι περισσότερο στην αλληλεπίδραση του κινητού με το infotainment .
Την επόμενη φορά που θα στο κάνει κατέγραψε το με το κινητό. Έτσι θα μπορείς να το δείξεις και να το στείλεις στο συνεργείο.
-
Ούτε με το CarPlay είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα (Samsung/RealMe κινητά). Αν είναι εκνευριστικο ζήτα αλλαγή στην εγγύηση, μην ανέχεσαι καταστάσεις γιατί τους κακομαθαινουμε! Γενικά πάντως είναι πρόθυμοι και θετικοί ώστε να βοηθήσουν..
Η καινούργια έκδοση έχει 20 άλογα παραπάνω και 100χλμ θεωρητικής αυτονομίας επιπλέον.
-
Ούτε με το CarPlay είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα (Samsung/RealMe κινητά). Αν είναι εκνευριστικο ζήτα αλλαγή στην εγγύηση, μην ανέχεσαι καταστάσεις γιατί τους κακομαθαινουμε! Γενικά πάντως είναι πρόθυμοι και θετικοί ώστε να βοηθήσουν..
Στην Peugeot στην Πειραιώς δεν έχω κανένα παράπονο. Εξυπηρετικοί και πολυ σωστοί. Το θέμα είναι οτι τα μικροθέματα αυτά εμφανίζονται σπάνια και φεύγουν εύκολα όποτε τα αγνοείς. Φαίνεται όμως οτι είναι κακογραμμένο το λογισμικό.
-
αυτο με το carplay αλλα σε εκδοση android το εχω και εγω.
#ahristoi_developers οι γαλλοι
αν εχω σωστη παρατηρηση, συμβαινει οταν χανει το σημα της κινητης το τηλεφωνο! ασχετο μεν αλλα με βλακα γαλλο ποτε δεν ξερεις τι βρωμικο εχει σκεφτει
ok, ειναι leasing, το φχαριστιεσαι και καλα κανεις.
προφανως ενα γαλλικο δεν το αγοραζουμε, το νοικιαζουμε να πληρωνει αλλος#gallochrepia
#six_months_at_the_dealershop_no_solution_YET
#gamiountai -
@gatoz said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
αν εχω σωστη παρατηρηση, συμβαινει οταν χανει το σημα της κινητης το τηλεφωνο! ασχετο μεν αλλα με βλακα γαλλο ποτε δεν ξερεις τι βρωμικο εχει σκεφτει
προφανως ενα γαλλικο δεν το αγοραζουμε, το νοικιαζουμε να πληρωνει αλλος#gallochrepia
#gamiountaiνύχτα τα γράφουνε και ρίχνουνε και συσκότιση οι Developers. αλλά θα τους φάει το ψωμι το OpenAI
-
@gatoz said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
#gamiountaiΑυτό που έχει συμβεί με το δικό σου αυτοκίνητο είναι σχεδόν απίστευτο.
Τι προσπαθούν τόσο καιρό;
Τι περιμένουν;
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)