-
Στο 208 άλλαξα τις πρώτες στα 44κ χλμ....είχαν κυριολεκτικά λιώσει. Μου έστειλαν λάθος τακάκια και όταν θέλησα να αλλάξω αυτά αναγκάστηκα να τις αλλάξω ξανά γιατί το δόντι εμπόδιζε τα σωστά τακάκια....στα 86κ αυτά....
-
Δε το λες. Καταλαβα φιλε μου.
-
ξέρουμε στους πόσους μήνες περνάει για αλλαγή στις δισκοπλακες δωρεάν?? έχω κάνει 6500χλμ και το έχω από τέλος Ιανουαρίου. Οι 2 μπροστά έχουν κάνει νύχι .
Εννοείται ότι θα πας άμεσα στην αντιπροσωπεία και θα ζητήσεις αλλαγή. Έχουν βγάλει βλάβη λίγα (;) 2008 και είναι γνωστή αστοχία υλικού.
Να πας με φωτογραφίες από FB (θα βρεις πολλές) και θα επιμένεις για αντικατάσταση εντός εγγύησης.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί είναι τόσο ελαστικοί σε τέτοια θέματα και συμβουλεύουν κιόλας να πληρώσεις από την τσέπη σου aftermarket ανταλλακτικά...
-
Στα Τζίπ της προπερασμένης δεκαετίας Τσερόκι και Γκράντ Τσερόκι , κάθε 15000 χλμ , μαζί με τακάκια άλλαζες και δίσκους .
Αντίθετα στην C5 άλλαξα προληπτικά δίσκους στα 150000 χλμ , ενώ είχαν ακόμα ψωμάκι...
-
Διακοπές ολιγοημερες 3 ενήλικες ένα δεκάχρονο και η τρίχρονη κορουλα μου Κεφαλονιά. Ωραίο κι ανετο ταξίδι απο τα Γιάννενα μέχρι το νυδρι είσοδος στο φερι, κατέβασμα στο Φισκάρδο και κατέβασμα μετά μέχρι την περιοχη κοντά στο αεροδρόμιο.η μικρή μου πρωτη φορα σε τέτοια καουμπολικια επαθε ναυτία στα δέκα χλμ μετά το Φισκάρδο και ξανά άλλη μια λίγο πριν φτάσουμε.η αλήθεια είναι πως δεν πιεζα καθολου το αυτοκίνητο στις στροφές οπότε δεν φταίνε οι κλίσεις του θεωρώ.πραγματικά σαν κότα όμως, ειδικά μετά την πρωτη ναυτια της μικρής
Αν και το κράτησα μόνο για 600Χλμ το 2008 , ήταν το πρώτο SUV που αγόρασα και είχα 2 ενδοιασμούς
-
Αν μου αρέσει οδηγικά (δεν μου άρεσε και για αυτό το πούλησα)
-
Αν ανακατεύονται τα παιδιά λόγω SUV και περισσότερων κλίσεων. Και η δική μου η μικρή ενώ δεν έχει θέμα με το αμάξι , με το 2008 έπαθε ναυτία σε διαδαρομή Αθήνα - Καμένα Βούρλα που δεν έχει και ιδαίτερες στροφρές και στο πήγαινε και στο έλα.
Το 2ο είναι σημαντικός παράγοντας να σκεφτεί κάποιος αν θέλει να προβεί σε αγορά και έχει παιδάκια
-
-
ξέρουμε στους πόσους μήνες περνάει για αλλαγή στις δισκοπλακες δωρεάν?? έχω κάνει 6500χλμ και το έχω από τέλος Ιανουαρίου. Οι 2 μπροστά έχουν κάνει νύχι .
Πάντως εμένα ο φίλος μου που το πήρε επειδή του το χα πει νωρίτερα, τους είχε ρωτήσει και του είπαν πως αν συμβεί κάτι τέτοιο εννοείται θα του τις αλλάξουν εντός εγγύησης και επειδή μένει Χανιά και το πήρε Αθήνα θα μιλήσουν αυτοί με την αντιπροσωπεία αν υπάρξει θέμα.
-
Να ρωτησω κατι , επειδη ενδιαφερομουν για την εκδοση GT αυτοματη , παρατηρησα οτι οι τιμες στην ελλαδα ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ειναι οι πιο ακριβες στην ευρωπη (και ισως σε ολο τον κοσμο) στις ακριβες εκδοσεις. ΠΙο ακριβες και απο γερμανια,γαλλια,αγγλια κτλ..και φτανουν και 5 με 6 χιλλιαδες ευρω σε σχεση με ισπανια πχ.Κοιτωντας το Configuration σε αρκετες χωρες για διαφορες μαρκες και μοντελα συνειδητοποιησα πως σε σχεση με γερμανια και γαλλια πχ ολα τα μοντελα στην ελλαδα ειναι πιο φτηνα εως πολυ πιο φτηνα εκτος απο PEUGEOT. Υπαρχει καποιος λογος που δεν γνωριζω? η απλα εχει πεσει η ληστεια του αιωνα!!! οτι πουλαει στην ελλαδα δεν λεει κατι, γιατι και εξω πουλαει (και μαλιστα περισσοτερο) αλλα δεν εχουν φτασει εκει τις τιμες..Μιλουσα με εναν γερμανο φιλο μου και οταν του ειπα στην ελλαδα το peugeot gt 130 EAT8 einai 4.000 eurw πιο ακριβο απο το Golf 1.5 eTSI dsg στην πλουσια εκδοση εβαλε τα γελια! Εκει λεει το γκολφ κανει 3.000 πιο ακριβα απο το 2008..εχω χασει κατι?δεν καταλαβαινω!
-
Απλά γιατί στην Γερμανία τα 3000 είναι φόρος γερμανικότητας και πάει μόνο στα γκόλφ....
Επί της ουσίας θα έπρεπε να ξέρεις ότι εδώ έχουμε το Τέλος Ταξινόμησης , το οποίο δεν έχουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι .
Ετσι οι εταιρείες μας δίνουν χαμηλή τιμή προ φόρων ώστε να μπορούν με τους φόρους να πωληθούν τα αμάξια .
Στις ακριβές όμως εκδόσεις που λίγοι αγοράζουν , τα εργοστάσια δεν κατεβάζουν τόσο τις τιμές , οπότε με τους φόρους , τα αμάξια είναι πιο ακριβά .
Επίσης κανένας που κοιτάει το 2008 , δεν κοιτάει το γκόλφ . Είναι απλά θέμα αισθητικής . Το 2008 είναι μοντέρνο , το γκόλφ είναι κυρία 55 ετών που έχει γίνει χορηγός σε όλους τους αισθητικούς της χώρας ....
-
Όποιος κοίτα το 2008 δύσκολα κοιτα Golf λόγω του ότι το 2008 είναι suv και δνε είναι το ίδιο είδος αυτοκινήτου, όχι επειδή έχει γερασμενο σχέδιο το Golf.
Σε καλές εκδόσεις είναι ωραίο το Golf. Απλές γραμμές, θα το έλεγες και σκανδιναβικο το design.
-
'Οπως είπε και ο Κρούζερ, ειναι καθαρά θέμα φόρων!
-
'Οπως είπε και ο Κρούζερ, ειναι καθαρά θέμα φόρων!
ρε παιδια τι φορους μου λετε..οι φοροι ειναι οι ιδιοι..δεν υπαρχει διαφορετικος φορος αναλογα την εταιρια και το αμαξι,,ειτε ειναι opel ειτε ειναι peugeot ειτε VW ο φορος ειναι ο ιδιος εαν τα αμαξια εχουν ιδιες τιμες προ φορων.το opel mokka ultimate σε ολη την ευρωπη ειναι 2.000 πιο ακριβο απο το αντιστοιχο peugeot gt line ιδιου κινητηρα.Και στο ελλαδα το peugeot 2008 einai 3.000 πιο ακριβο απο το opel(βαζοντας και τις προσφορες). επισης ανοιχτε λιγο τις τιμες ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ που υπαρχουν σε καθε εταιρια και θα δειτε οτι peugeot στις εκδοσεις gt line που κοιταζω βαζει χαρατσι 2000 με 3000 ευρω αυθαιρετα!!δεν γινεται η opel σε ενα αμαξι 19.000 προ φορων να το δινει 25.000 και η peugeot σε ενα αμαξι 19.000 προ φορων να το δινει 29.000 ευρω..Sorry αλλα εγω αυτο το λεω κλεψια!απλα!αρεσει ,πουλαει, ας βγαλω και εγω σαν αντιπρωσωπεια 5000 το κομματι (περισσοτερα και απο το κρατος και απο την ιδια τη peugeot).κατι παει στραβα εδω , πολυ στραβα..ελπιζω να ειναι ολη αυτη η αναμπουμπουλα λογο GOVID.αλλιως βλεπω οτι επειδη δεν υπαρχει και ανταγωνισμος (πολλοι διαφορετικοι αντιπροσωποι για καθε μαρκα) καποια μοντελα στην ελλδα τιμολογουνται εντελως αυθαιρετα!
Κριμα γιατι η gt line ειναι και η μονη εκδοση που προσωπικα για μενα ειναι ενδιαφερον!!
-
Δεν ισχύουν αυτά που λες.. είναι 19.000 το GT προ-φορων και το δίνουν 10.000 πάνω;!
Επίσης, τι εννοείς 'δεν υπάρχει ανταγωνισμός';! Η B suv κατηγορία έχει τα περισσότερα μοντέλα από κάθε άλλη κατηγορία, πολλές μάρκες έχουν 2 Β suv μοντέλα (Crossland/Mokka, Ecosport/Puma, Kona/Bayon), γίνεται κυριολεκτικά πόλεμος, και έχουν πάρει αρκετές πωλήσεις και από τα C και C suv (π.χ πολλοί που έπαιρναν QQ έχουν μετατοπιστεί προς το 2008 όπως βλέπουμε και στις πωλήσεις, δηλαδή ένα μεγάλο B suv το βρίσκουν αρκετό ώστε να μην πάνε σε μεγαλύτερη κατηγορία, και ότι συνεπάγεται αυτό σε λειτουργικά έξοδα και πρακτικότητα λόγω μεγέθους).
Άλλωστε ελάχιστα GT έχουν κυκλοφορήσει, τα περισσότερα είναι Active που τα παίρνεις και από 18.000(έχουμε παραδείγματα στο φόρουμ) ή τα Allure που πιστεύω είναι και η χρυσή τομή.
Το Mokka επίσης είναι μικρότερο (στο χώρο αποσκευών), αποκλείεται να προωθείται σαν ακριβότερο από το 2008. Μάλιστα επίτηδες πιστεύω του έκοψαν αποσκευές για να προωθείται σαν περισσότερο οικογενειακό το 2008 και περισσότερο lifestyle το Mokka (όπως π.χ ο φίλος μας που το πήρε η γυναίκα του) ή για μία μικρή οικογένεια.
Αν σε ενδιαφέρει το GT πήγαινε σε μία αντιπροσωπεία και ρώτα, δεν υπάρχει περίπτωση να σου πουν τιμή καταλόγου, και ενημέρωσε και εμάς την τιμή που σου έδωσαν.
-
πάνω από τα 30000 ευρω αυξάνεται ο φόρος σε όλα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα
ετσι σε πολλά μοντέλλα και οχι μονο στο peugeot αν συγκρίνεις τιμές ποιο πλούσιων εκδόσεων που ξεκινούν από τα 20κατι και περνούν τα 30 σου δημιουργείται η αίσθηση ότι τα πλούσια τα χρεώνουν ακριβά και τις φτηνες και μετριες εκδόσεις όχι.
Δεν είναι μόνο αυτό αλλά είναι ενας παράγοντας να υπάρχει και αυτό στα υπόψιν.
Επίσης η peugeot θεωρεί νομίζω πλέον ότι είναι premium μάρκα και τοποθετείται αναλόγως οικονομικά. Αφού πουλάει τόσο καλά δεν μπορείς να πεις ότι είναι λάθος στρατηγική αυτό.
-
Δεν είναι premium η Peugeot, στη Stellantis θεωρούν Fiat/Citroen mainstream, Peugeot/Opel upper mainstream, και DS/Lancia/Alfa premium. Την Jeep την βάζουν κάπως σαν μπαλαντέρ/ειδικού σκοπού (δεν έχω διαβάσει σχετικό σχόλιο). Τα υπόλοιπα που λέω είναι από δελτία τύπου και συνεντεύξεις.
Πάντως το παίζει τόσο καλά το παιχνίδι που οι ακριβές εκδόσεις των καινούργιων χτυπάνε στο όριο και κάποιες premium μάρκες.
-
Δεν είναι premium η Peugeot, στη Stellantis θεωρούν Fiat/Citroen mainstream, Peugeot/Opel upper mainstream, και DS/Lancia/Alfa premium. Την Jeep την βάζουν κάπως σαν μπαλαντέρ/ειδικού σκοπού (δεν έχω διαβάσει σχετικό σχόλιο). Τα υπόλοιπα που λέω είναι από δελτία τύπου και συνεντεύξεις.
Πάντως το παίζει τόσο καλά το παιχνίδι που οι ακριβές εκδόσεις των καινούργιων χτυπάνε στο όριο και κάποιες premium μάρκες.
οκ το δέχομαι , μπορεί να είναι έτσι, εγω πάντως τις τιμες premium τις βλέπω αν πάρεις μια καλή εκδοση και στο 2008 και το 208 και στο 3008. Στις ψιλογυμνες εκδόσεις είναι κανονικες οι τιμες.
-
Η Πεζώ τοποθετείται και τιμολογεί ως premium (οταν ένα 208 έχει €27.000 για να είναι αξιοπρεπές και ένα 2008 €35.000) αλλά φυσικά και δεν είναι.
-
@plev Πεζώ ψάξε στο Black friday, βγάζουν καλές προσφορές με μεγάλες εκπτώσεις... Επίσης έχουν ακριβύνει τα C Suv και ο κόσμος ψωνίζει ώς εκεί που αντέχει η τσέπη του.
-
Η Πεζώ τοποθετείται και τιμολογεί ως premium (οταν ένα 208 έχει €27.000 για να είναι αξιοπρεπές και ένα 2008 €35.000) αλλά φυσικά και δεν είναι.
Fake news
-
Οντως για αυτοματο 208 βενζινης με τον 3d πίνακα 27.000 κοστιζε και λίγα λέει ο Φάνης.
Αντε να δουμε το 308.....Εκει θέλω πολύ να δω τις τιμές.
-
With the establishment of Stellantis, the 14 brands that are now under its roof (including Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, and Peugeot) will be repositioned within a new brand hierarchy. Peugeot, Opel, and Vauxhall will become the ‘Upper Mainstream’ brands, just below the ‘Premium’ Alfa Romeo and DS Automobiles, and the ‘Luxury’ Maserati.
Ακριβώς όπως τα λέει, δηλαδή περιμένεις ένα αντίστοιχο Peugeot/Opel να είναι ακριβότερο από ένα Fiat/Citroen, και φθηνότερα από αντίστοιχο Alfa/DS. Τα έχουν απαντήσει οι άνθρωποι μόνοι τους, δεν χρειάζεται να μαντέψουμε τίποτα.
To αυτόματο Allure 208 κάνει 20.800 τιμή καταλόγου, που κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη και περισσότερο συμφέρουσα έκδοση για Peugeot. Έχει και φθηνότερο αυτόματο στα 19.000.
Αντίστοιχα υπάρχει και η καλή έκδοση Corolla με τα πολλά άλογα στα 30.000 κοντά, δεν είδα να κοροϊδεύει κανένας - κανέναν για τις φθηνές εκδόσεις που πήραν οι περισσότεροι. Ο Γκεμπελισμος έχει πολλά ποδαρια.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)