-
@kostis20 said in Kia XCeed - crossover:
Λογικό δεν είναι καθόλου! Απαράδεκτο θα το έλεγα.
Λογικότατο είναι και αναμενόμενο, καθώς η μεγιστοποίηση του κέρδους είναι (είτε μας αρέσει είτε όχι) το πρώτο ζητούμενο κάθε επιχείρησης. Ηθικό μπορεί να μην είναι...
-
Όχι δεν ισχύει αυτό χάρη. Τουλάχιστον όχι στο βαθμό που το εννοείς.
Αλλά βαριέμαι να το αναλύσω,
Το πρωτο ζητούμενο είναι η πραγμάτωση των στρατηγικών στόχων μιας επιχείρησης σε μια αγορά, δεν είναι το κέρδος.
Αν είναι ξεκάθαρα το κέρδος υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα και βιομηχανίες, πιο κινκυ, για να φέρουν πολλά έσοδα και κέρδη
-
@harisma23 said in Kia XCeed - crossover:
Λογικό δεν είναι καθόλου! Απαράδεκτο θα το έλεγα.
Λογικότατο είναι και αναμενόμενο, καθώς η μεγιστοποίηση του κέρδους είναι (είτε μας αρέσει είτε όχι) το πρώτο ζητούμενο κάθε επιχείρησης. Ηθικό μπορεί να μην είναι...
Αν θεωρείς λογικό να έχεις δώσει τα ωραία σου λεφτάκια για καινούριο προϊόν το οποίο έχει και πολυδιαφημισμένη εγγύηση, να μη μπορείς να το χρησιμοποιήσεις(!!!) και να σε αντιμετωπίζουν με το χείριστο τρόπο λυπάμαι αλλά δε μπορώ να το αντιληφθώ. Το λιγότερο που δείχνει είναι έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης.
Αναμενόμενο επίσης δεν είναι γιατί σε άλλες εταιρείες εγώ προσωπικά οπότε έχει χρειαστεί εγγύηση με εξυπηρέτησαν αμεσότατα και μάλιστα με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης μιας και είχα αγοράσει το αυτοκίνητο απο την εταιρεία τους. -
Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος, δεν βγάζουν τίποτα και μπλέκουν με claims και χαρτουρα όπως είπε και ο @harisma23 και ταλαιπωρούν τον πελάτη.
Θυμάμαι για κάτι απλό που άδειαζε την μπαταρία η πηγή του ηχοσυστήματος , ενώ εγώ από φόρουμ σχετικό ήξερα ποιο είναι το πρόβλημα δεν το αναγνώριζαν , μετρούσαν , ξαναμετρούσαν , φορτιζα και άλλαζα μπαταρίες για να μην μένω στο δρόμο και τα καθάρματα έλεγαν πως δεν ξέρουν από τι προέρχεται το πρόβλημα για να μην ζητήσουν αλλαγή καθώς τελείωνε σε λίγες μέρες η εγγύηση.Ξεκουμπωσα την πηγή και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
Το πήγα σε εξωτερικό ηλεκτρολόγο έστειλε κάπου την πηγή πείραξε κάτι στην πλακέτα και το θέμα λύθηκε αλλά με κόστος δικό μου 100€.
Καλά για πιο σοβαρά θέματα όπως με το DSG και τα θεματακια που ως ψείρας τα είχα πάρει πολύ νωρίς χαμπάρι πριν το τσουνάμι προβληματων μετά το 2010 , δεν το συζητώ.
Αστείες οι δικαιολογίες τους- γενικά μιλάω τώρα για όλες τις αντιπροσωπείες σε σοβαρά θέματα - γιατί δεν τους έχει ποτέ τρέξει κανείς σε δικαστήρια με ατομικές αλλά και ομαδικές αγωγές , να βρεθεί ένας καλός δικηγόρος να τους ξεβρακωσει. -
Υπάρχει σημαντικό έλλειμα τεχνογνωσίας στην Ελλάδα στην υποστήριξη των αυτοκινήτων. Το τεχνικό προσωπικό στις αντιπροσωπείες και τους εξουσιοδοτημένους δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει περιπτώσεις πέρα του βγάλε-βάλε ανταλλακτκό και αυτό σε ξεκάθαρες περιπτώσεις βλαβών, που βρίσκουν εύκολα τι φταίει.
Μετά έρχεται και η νοοτροπία της εισαγωγικής, που λέει σου πούλησα το αυτοκίνητο, τα λεφτά τα πήρα, κόψε το λαιμό σου. Σιγά μη χάνω το χρόνο μου μαζί σου.
Δεν φταίει η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία, τα προβλήματα σε ένα προιόν μαζικής παραγωγής είναι πιθανά, γι΄αυτό υπάρχουν και οι εγγυήσεις.
Σε κάθε περίπτωση θα συμβούλευα το συμφορίτη με το πρόβλημα να επικοινωνήσει με την κεντρική αντιπροσωπεία-εισαγωγέα στην Αθήνα και να απαιτήσει να του γνωστοποιηθεί η αλληλογραφία με το εργοστάσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματός του, αν υπάρχει και αν μπήκε στον κόπο το εξουσιοδοτημένο να κάνει κάτι τέτοιο. -
@lap said in Kia XCeed - crossover:
Το πρωτο ζητούμενο είναι η πραγμάτωση των στρατηγικών στόχων μιας επιχείρησης σε μια αγορά, δεν είναι το κέρδος.
Μάλιστα... Και δεν είναι ο πιο συνήθης βασικός στρατηγικός στόχος των περισσοτέρων επιχειρήσεων η μεγιστοποίηση των κερδών; Ειδικά αν μιλάμε για μακροπρόθεσμους και όχι βραχυπρόθεσμους στόχους.
-
Αν θεωρείς λογικό να έχεις δώσει τα ωραία σου λεφτάκια για καινούριο προϊόν το οποίο έχει και πολυδιαφημισμένη εγγύηση, να μη μπορείς να το χρησιμοποιήσεις(!!!) και να σε αντιμετωπίζουν με το χείριστο τρόπο λυπάμαι αλλά δε μπορώ να το αντιληφθώ. Το λιγότερο που δείχνει είναι έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης.
Ηρέμησε, γιατί θα πάθεις τίποτα... Νόμιζα ότι ήταν σαφές ότι όταν χαρακτήριζα λογικό αυτό που συνέβη, το έλεγα από την πλευρά του συνεργείου και όχι του πελάτη. Φαίνεται ότι δεν το κατάλαβες...
-
@lap said in Kia XCeed - crossover:
Μάλιστα... Και δεν είναι ο πιο συνήθης βασικός στρατηγικός στόχος των περισσοτέρων επιχειρήσεων η μεγιστοποίηση των κερδών; Ειδικά αν μιλάμε για μακροπρόθεσμους και όχι βραχυπρόθεσμους στόχους.
Όχι δεν είναι, είναι σύνηθες λάθος αυτό και μπερδεύει πολύ κόσμο.
Θέλει συζήτηση ή καλύτερα διάλεξη.
Το κέρδος είναι το καύσιμο για τον στρατηγικό στόχο. Ο στρατηγικός στόχος είναι ας πούμε για παράδειγμα η ισχυροποίηση στην αγορά στόχο και ανάπτυξη μιας δεξαμενής σταθερών πελατών. Για άλλους είναι η δημιουργία υψηλής τεχνολογίας με σκοπό την συγχώνευση η εξαγορά κτλΟποιος έκανε ως στρατηγικό στόχο το κέρδος ιδιαίτερα σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό έχει κλείσει. Ούτε ένας έστω για δείγμα δεν έχει επιβιώσει.
Οι σοβαρές εταιρίες βλέπουν τον εαυτό τους σαν μικρά κράτη. Δεν έχουν ορίζοντα τη σύνταξη του ιδιοκτήτη τους, θέτουν στόχους που ομοιάζουν με τα κράτη.
-
Εντάξει, δεν θα κάτσω τώρα να αντιπαρατεθώ, ειδικά με σένα (με λένε Ρίζο και όλα τα γυρίζω), αλλά κάτι ξέρουμε και εμείς από οικονομικούλια...
Εν συντομία μόνο θα σου πω ότι όλοι οι άλλοι στόχοι (εδραίωση στην αγορά, ανάπτυξη δεξαμενής πελατών, αναγνωρισιμότητας του προϊόντος, ικανοποίηση του πελάτη κτλ) είναι στην ουσία τα μέσα για την επίτευξη του ενός σημαντικού στόχου (έστω και μακροπρόθεσμα), δηλαδή της μεγιστοποίησης του κέρδους.
Όσο για τις σοβαρές και μεγάλες εταιρίες που αναφέρεσαι, εκεί κι αν δεσπόζει η μεγιστοποίηση του κέρδους, ως εισηγμένες στα χρηματιστήρια. Στο μαγαζάκι μου, μπορώ αν γουστάρω, να επιλέξω να μειώσω το κέρδος μου για να γίνω π.χ. πιο αγαπητός στη γειτονιά. Στην εισηγμένη όμως ο τσεο, αν μειωθούν τα κέρδη, θα πρέπει να λογοδοτήσει στους μετόχους.
-
Εμ δεν τα ξέρετε, αυτά είναι πρώτου εξαμήνου οικονομικουλια , διοικήσεων κτλ
Ε, ρε με τους μπάρμπες που έμπλεξα. Τι σκατα χάπια παίρνετε εδώ μέσα;
Ότι πείτε, κέρδος είναι ο στρατηγικός στόχος;......κέρδος λοιπόν.....
Μίλησαν οι πρεσβύτεροι.Πάω σε άλλο τοπικό μήπως δω χαϊρι
-
Εγώ πάντως με το που είδα harisma και Lap να γράφετε, έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου στα πόσα μνμ θα "αρπαχτήτε".
-
Κέρδισες τίποτα;
Ή κουβά; -
-
-
Εντάξει, δεν θα κάτσω τώρα να αντιπαρατεθώ, ειδικά με σένα (με λένε Ρίζο και όλα τα γυρίζω), αλλά κάτι ξέρουμε και εμείς από οικονομικούλια...
Εν συντομία μόνο θα σου πω ότι όλοι οι άλλοι στόχοι (εδραίωση στην αγορά, ανάπτυξη δεξαμενής πελατών, αναγνωρισιμότητας του προϊόντος, ικανοποίηση του πελάτη κτλ) είναι στην ουσία τα μέσα για την επίτευξη του ενός σημαντικού στόχου (έστω και μακροπρόθεσμα), δηλαδή της μεγιστοποίησης του κέρδους.
Όσο για τις σοβαρές και μεγάλες εταιρίες που αναφέρεσαι, εκεί κι αν δεσπόζει η μεγιστοποίηση του κέρδους, ως εισηγμένες στα χρηματιστήρια. Στο μαγαζάκι μου, μπορώ αν γουστάρω, να επιλέξω να μειώσω το κέρδος μου για να γίνω π.χ. πιο αγαπητός στη γειτονιά. Στην εισηγμένη όμως ο τσεο, αν μειωθούν τα κέρδη, θα πρέπει να λογοδοτήσει στους μετόχους.
Εμ, φαινεται πως δεν ξέρεις και δεν έχεις επενδύσει.
Εάν παρουσιάσει ο τσεο ως στρατηγικό στόχο το κέρδος οι μισοί επενδυτές θα φύγουν την ίδια στιγμή από το μιτινγκ, θα μείνουν οι λύκοι.
Όπως είπα τέτοιες εταιρίες δεν έμειναν πολύ στα πράγματα. Έσβησαν..
Ρε συ μη γράφεις μπρος πίσω, μπερδεύμαι.
Υ.γ Ψιτ, Ψιτ, φιλε τι είσαι είπαμε;;;; Πολυτεχνίτης;;;;
-
Ηρέμησε, γιατί θα πάθεις τίποτα... Νόμιζα ότι ήταν σαφές ότι όταν χαρακτήριζα λογικό αυτό που συνέβη, το έλεγα από την πλευρά του συνεργείου και όχι του πελάτη. Φαίνεται ότι δεν το κατάλαβες...
Δε καταλαβαίνω το ύφος σου. Μάλλον εσύ πρέπει να ηρεμήσεις...
Δε γίνετε να είναι λογικό από όποια μεριά και να το δεις. -
@peak said in Kia XCeed - crossover:
Καλησπέρα παιδία .Είμαι κάτοχος kia xceed 1.6 diesel 115hp 48v hybrid την 2 έκδοση .Ήθελα να σας πω την περιπέτεια που περνάω εδώ και 1 χρόνο για να μου δώσετε συμβουλές για το πως να κινηθώ. Μετά από 3000 χιλιόμετρα δεν έπαιρνε μπροστά . Μετά απο 15 λεπτά πήρε με check engine . Πήγα αντιπροσωπεία βάλαμε διαγνώστικό . Κωδικός βλάβης P060600 επεξεργαστής PCM/ECM εγκέφαλος κινητήρα . Ρώτησαν στην Αθήνα και τους είπαν πριν να το περάσουνε εγγύηση να βγάλουν όλους τους πόλους απο την μπαταρία και να πειράξουν και κάτι στην μπαταρία του υβριδικού . Σβήσανε την βλάβη απο το διαγνωστικό και μου δώσανε το αμάξι πίσω λέγοντας μου πως άμα το ξαναπάθει θα μπούνε στην διαδικασία να μου αλλάξουνε εγκέφαλο . Στα 5000 χιλιόμετρα πάλι, μετά από στάση έσβησε το αμάξι απο το start/stop .Πατώντας τον συμπλέκτη και φορώντας την ζώνη (γιατί αλλιώς δεν πέρνει μπροστά ) δεν ξεκίνησε το αμάξι .Έμεινε πάλι , ξανα πήρε με check engine μετά απο 15 λεπτά οπότε τελικά μου αλλάξανε εγκέφαλο . Στις 20000 χιλιόμετρα άρχισε να ακούγεται ένας έντονος μεταλλικός θόρυβος όποτε το αμάξι πάταγε σε τσιμεντόδρομο ή ανώμαλο δρόμο .Μετά από πολλές προσπάθειες και ατελείωτα ραντεβού επειδή "και καλά" δεν άκουγαν τίποτα , δεν έβγαλα άκρη μέχρι που ο θόρυβος άρχισε να ακούγεται πολύ πιο έντονα και τελικά τον άκουσαν . Πάλι μετά απο 10 ραντεβού αποφάσισαν να λύσουν το μπροστά σύστημα του αυτοκινήτου για να δούνε τι έχει ."Δεν βρίσκουμε τίποτα ", ήταν κάθε φορά η απάντηση ,"μάλλον κάνουν έτσι απο την μάνα τους" . Οπότε για να το τεστάρουμε και αυτό βάλανε εμένα να πάρω τηλέφωνο άλλον ιδιοκτήτη xceed να του ζητήσω το αμάξι να δούμε άμα κάνει τον ίδιο θόρυβο , εννοείται πως δεν έκανε .Έβαλα τον άνθρωπο να δοκιμάσει το αμάξι μου(να δώ άμα ήμουνα εγώ ο παράλογος ) . Άκουσε τον θόρυβο αμέσως . Οπότε με τα πολλά(μετά από πολλά ραντεβού και πολύ πίεση) ξανά βγάζουν ρόδες να δούνε πάλι τι φταίει . Ψεκάζουν με οτιδήποτε υλικό υπάρχει για αμορτισέρ - βάσεις - τακάκια (μέχρι και πάστα χαλκού βάλανε στα τακάκια ) αμορτισερ δεν έλυσαν φαίνεται δεν άξιζε τον κόπο , ούτε βάσεις . Το αμάξι συνέχισε τα ίδια οπότε αποφάσισαν να μου παραγγείλουνε βάσεις αμορτισέρ .(Τζόκερ ) .Πριν το δωρεάν service στα 30000 χιλιόμετρα και πριν έρθουν οι βάσεις το αμάξι βγάζει πάλι πρόβλημα στον εγκέφαλο με ακριβώς ίδιο τρόπο . (Σταμάτησα σε STOP έσβησε το αμάξι απο το start/stop και δεν ξανα ξεκίνησε ).20 λεπτά στην μέση του δρόμου μέχρι να ξανα ξεκινήσει με check engine. Πηγαίνω συνεργείο μου λένε έχει βγεί μια αμαβάθμιση εγκεφάλου , θα κάνουμε αυτό . Κάνουν την αναβάθμιση σβήνουν την βλαβη και μου ξανα δίνουν το αμάξι . 17/5 μετά από 17000 χιλιόμετρα (δλδ στα 37000) άλλαξαν τις βάσεις και στείλανε εμένα να το δοκιμάσω . Ο μηχανικός δεν ήρθε μαζί μου . "Πάρτο δες το άμα κάνει τίποτα " του λέω "συγνώμη δεν το δοκίμασες ?" . "Δοκίμασε το εσύ " μου λέει και φεύγει. Μια παράνοια . Το δοκιμάζω με τον γαμπρό μου που είναι μηχανικός στην opel και το αμάξι έκανε τα ίδια .Μιλάμε τον υπεύθυνο του συνεργείου μου λέει μην αγχώνεσαι θα μιλήσουμε για να περάσουμε και τα αμορτισέρ εγγύηση .Οπότε σήμερα 18/5 πάω το πρωί να μιλήσω για τα αμορτισέρ και με το που σταματάω έξω από την αντιπροσωπία το αμάξι σβήνει ενώ έχω απενεργοποιημένο το start/stop και ξαναμένει απο εγκέφαλο (P060600 ιδιο σφάλμα ) αλλά αυτή την φορά δεν ξαναπήρε μπροστά . Το αμάξι το άφησα εκεί θα πάρουμε να ζητήσουμε αντικατάσταση μου είπε η υπεύθυνη θα βρούμε λύση .Λόγια να με ηρεμήσει.Το συνεργείο κατέβασε το μούτρα και δεν είπανε κουβέντα. . Με τα πολλά σκέφτομαι να το κυνηγήσω νομικά (την αντικατάσταση του οχήματος ) γιατί με τους υπεύθυνους της KIA στην πόλη μου δεν βγάζω άκρη . Ούτε ένα τηλέφωνο δεν με πήραν να μου πούνε πως θα κινηθούν . Δοκίμασα να πάω και αλλού (σε άλλη αντιπροσωπία) αλλά αδιέξοδο .
Αγαπητέ Peak, επειδή ο Χάρης και ο Lap, αγαπητοί και εκείνοι αλλά πιάστηκαν με το δίλημμα marketing και οικονομικά και δεν σου απάντησαν στο πρόβλημά σου, θα ήθελα να πω 2 κουβέντες.
Δυστυχώς έπεσες σε αυτοκίνητο με προβλήματα. Το ίδιο μου έτυχε και εμένα το 2005 με Cmax. Όλο προβλήματα από την αρχή.
Έκανα ένα λάθος τότε. Δεν τους το γύρισα πίσω και να απαιτήσω να μου δώσουν άλλο.
Το να βρουν τα προβλήματα, η να κάνουν ότι τα λύνουν είναι εύκολο για αυτούς, να σε έχουν κάθε μέρα εκεί να τρέχεις.Θα σου προτείνω κάποιες κινήσεις.
Το 1ο που θα έκανα θα ήταν να μιλήσω με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Να τους ενημερώσω για το πρόβλημα. Να ξέρουν τυπικά ότι έχεις πρόβλημα και δεν λύνεται. Να τους γνωστοποιησεις ότι θα προβείς σε κινήσεις αν δεν λυθεί τώρα.Επίσης να ψάξεις για άλλη αντιπροσωπεία η άλλο συνεργείο. Μπορεί κάποιος άλλος να έχει αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα και να το λύσει.
Τέλος, να απαιτήσεις με το θράσος του ανθρώπου που έδωσε χρήματα και πήρε ελαττωματικό προϊόν, να το πάρουν και να σου δώσουν άλλο καινούργιο αυτοκίνητο.
Και πριν από όλα, πάρε τον δικηγόρο σου και θα στα πει καλύτερα εκείνος. Αν δεν ξέρει βρες άλλον. Αλλά βάλε τον δικηγόρο να μιλάει μετά από ένα σημείο όχι εσύ.
Φιλικά,
Γιώργος. -
Παιδιά αυτοκίνητο δεν αλλάζουν οι εταιρείες. Εδώ δε σου αλλάζουν το ψυγείο ή την κουζίνα.
Μόνο αν το κερδίσεις δικαστικά. Το γράφω για να μην δημιουργούνται άδικα προσδοκίες και οι παθόντες ταλαιπωρούνται άδικα και απογοητεύονται.
Αν έχει συμβεί σε κάποιον στο Forum να του αλλάξουν αυτοκίνητο για οποιοδήποτε λόγο, ή ξέρει τέτοια περίπτωση, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το αναφέρει. -
@andya3 said in Kia XCeed - crossover:
Παιδιά αυτοκίνητο δεν αλλάζουν οι εταιρείες. Εδώ δε σου αλλάζουν το ψυγείο ή την κουζίνα.
Μόνο αν το κερδίσεις δικαστικά. Το γράφω για να μην δημιουργούνται άδικα προσδοκίες και οι παθόντες ταλαιπωρούνται άδικα και απογοητεύονται.
Αν έχει συμβεί σε κάποιον στο Forum να του αλλάξουν αυτοκίνητο για οποιοδήποτε λόγο, ή ξέρει τέτοια περίπτωση, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το αναφέρει.φυσικα στον γατο...
το 2009.
ενα lancia delta 150 oro με 1.8 di turbo
στην ιδια τιμη.
ενω ειχε παραληφθει το 1.4 και ειχε κυκλοφορησει ενα τετραγωνο γυρω απο τον αντιπροσωπο οταν και καταλάβα οτι ελειπε επιπλεον εξοπλισμος που ηδη ειχε πληρωθει και αναφεροταν στην φορμα παραγγελιας κανονικα (rss).
φυσικα και προσπαθησαν να μην συμβει, αλλα η εισαγωγικη απο την πιεση εδωσε τελικα την εντολη για αμεσα παραδοτεο με ιδιο εξοπλισμο που ηταν μονο το πολυ μεγαλυτερης αξιας 1.8. ε, δεν εκανα και πολυ τον δυσκολο.... -
Κι εγώ έχω φίλο που η Rover του άλλαξε ένα rover 75, μιας και επί μήνες προσπαθούσαν να βρουν τι φταίει και το αυτοκίνητο ανεβοκατέβαζε στροφές σαν παλαβό από μόνο του και δεν μπορούσαν.
Kia XCeed - crossover