-
@sabas_thess Καλησπέρα!
Είχα κάνει test drive το 160hp και έχω στην κατοχή μου το 140hp.
Δεν εντόπισα διαφορές. Ίδια κιλά ροπής.
Βέβαια δε θυμόμουν 100% το πως δούλευε γενικά το 160hp.
Πάντως από την αντιπροσωπεία, μου είπαν και με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει καμιά διαφορά (πράγμα το οποίο κατάλαβα κι εγώ οδηγώντας τα) και μάλιστα ίσως είναι ελαφρώς καλύτερο το 140hp. Βέβαια υπάρχει και το marketing πίσω από το τελευταίο που μου είπαν. -
Καλά μλκιες λένε, ως συνήθως, οι αντιπροσωπείες γενικότερα. Άκου είναι καλύτερο ενώ έχασε 20ps! Τουλάχιστον αν διατήρησε την ροπή δεν έχασε πολύ από την ουσιαστική του δύναμη.
-
Κοίτα, δεν το έχω νιώσει στιγμή να κρεμάει. Και σκέψου ακόμα είμαι στα 3.000 χλμ. Θέλω να πω πως, είναι πολύ δυνατό το μοτέρ του και τραβάει για πλάκα, παρόλο το μεγάλο του βάρος.
Κάτι το οποίο δεν έχει έναντι του 160hp, είναι το sailing.
Αδιάφορο βέβαια για μένα αυτό. -
Στο νήμα του i30 έχω ανεβάσει εδώ και κάποιες μέρες δυναμομετρησεις του 140 (έβγαλε 145) και του 160 (έβγαλε 177). 279Nm το 140, 270 Νm το 160.
Κατάργησαν το sailing? -
@georgemit said in Kia XCeed - crossover:
Στο νήμα του i30 έχω ανεβάσει εδώ και κάποιες μέρες δυναμομετρησεις του 140 (έβγαλε 145) και του 160 (έβγαλε 177). 279Nm το 140, 270 Νm το 160.
Κατάργησαν το sailing?Έχει μεγαλύτερη ροπή το 140ps, σοβαρά τώρα; Πολύ καλό αν ισχύει
-
Σύμφωνα με τη hyundai έχουν και τα 2 την ίδια (253Nm) με το 160αρι να την διατηρεί σε μεγαλύτερο φάσμα στροφων.
-
@a-d-p said in Kia XCeed - crossover:
@sabas_thess said in Kia XCeed - crossover:
Σήμερα στα λεφτά του θα έπαιρνα Renault Arkana techno 140ps. Πρωτίστως για το πλεονέκτημα των χωρών και δευτερευόντως γιατί τα ψώνια καβάλησαν το καλάμι.
Εγώ θα έπαιρνα αυτό --10000€ κάτω από την τιμή του καινούργιου
https://www.car.gr/s/ng691lkc/Το χάσαμε το κορμί πατριώτη @polioan
-
Σήμερα στα λεφτά του θα έπαιρνα Renault Arkana techno 140ps. Πρωτίστως για το πλεονέκτημα των χωρών και δευτερευόντως γιατί τα ψώνια καβάλησαν το καλάμι.
Δεν πειράζει... Πάμε για άλλα!
-
@polioan said in Kia XCeed - crossover:
Δεν πειράζει... Πάμε για άλλα!
Είχε καλή τιμή, έφυγε κατευθείαν.
-
-
Καλημερα!
Οπως εχω γραψει και σε αλλο νημα, ειμαι σε ψαξιμο για νεο αμαξι. Τα κριτηρια λιγο πολυ τα γνωστα, με εμφαση στους χωρους, καθως εχουμε 2 μικρα παιδια(5 & 3). Επισης, 90% μεσα στην Θεσσαλονικη οι μετακινησεις, και οχι πολλα χλμ ( ~ 5-6κ το χρονο).
Το XCEED ειναι απο τα βασικα υποψηφια, αλλα εχω ενα προβληματισμο για τους χωρους... Πιστευετε οτι αδικως το πολυσκεφτομαι ή οντως θα εχω σοβαρο προβλημα? Συγκριση με το τωρα δν στεκει, καθως μιλαμε για ενα κουβαδακι swift (2008), με το οποιο εχουμε βγαλει τα τελευταια 5 χρονια. Απλως παιρνοντας καινουργιο αμαξι, δν θα ηθελα να ξενερωσω γρηγορα με τους χωρους....
Οποτε ηθελα τη γνωμη κατοχων, ειδικα αν εχουν παιδι(α) για το αν ειναι βολικο η οχι..
Ευχαριστω!
-
Για δεύτερο καλό είναι, όχι για πρώτο με δύο παιδιά.
Είμαι 1,83 (135κιλα) και πίσω μου κάθομαι οριακά. Άρα τα παιδιά στο καθισματάκι θα είναι επίσης οριακά, ως προς τα πόδια τους. Το αμάξωμα δεν είναι φαρδύ, κάτι το οποίο συμπαρασύρει το εσωτερικό πλάτος. Ο χώρος των αποσκευών είναι καθαρά γύρω στο 400αρι, ήτοι σαν ένα hatchback. Με καρότσι μόνο το γέμισες.
Τα χιλιόμετρα σου ανά έτος είναι πολύ λίγα, είσαι βενζίνη hev. Αντιπροτείνω Niro/Kona hev, αν το σηκώνει η τσέπη σου. Το πρώτο δε το είδα πρόσφατα σε αντιπροσωπεία όντας σε έρευνα αγοράς και έπαθα πλάκα. Πανέμορφο, πολύ ποιοτικό και άριστη εκμετάλλευση χώρων. Βέβαια είναι αρκετά ακριβό γι'αυτό βάζω και το Kona στην εξίσωση, το οποίο είναι πολύ κοντά σε όλα με το τρίτης να είναι λίγο πιο φθηνό.
Δεν μιλάω καν για το προφανές, το CHR, καθώς εκεί θεωρώ ότι με δύο παιδιά είναι κλειστοφοβικό πίσω και έχει αρκετά μικρότερο χώρο αποσκευών (380l). Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής και θα σου πω ότι άμεσος συνεργάτης μου το πήρε για βασικό όχημα με λίγο μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά από τα δικά σου. Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος ακόμα και σε ταξίδια. Πήγε σε αυτό απο Leon του 2005 οπότε ήταν πολύ κοντά σε χώρους (παίζει ρόλο τι είχες πρίν).
Ο καθένας εκτιμά τους διαθέσιμους χώρους διαφορετικά λοιπόν. Άρα η πρόταση μου είναι να δεις από κοντά, να οδηγήσεις και να λάβεις γνώση των οικονομικών στοιχείων για Niro/Kona. Όταν καταλήξεις σε ένα εκ των δύο να πας να δείς και το CHR ώστε να κάνεις την άμεση σύγκριση με τον "Βασιλιά" της κατηγορίας.
Εν κατακλείδι όχι το Xceed δεν κάνει για εσένα. Βέβαια όλα αυτά τα λέει ένας άνθρωπος με ένα μωρό 15μηνών χωρίς δυνατότητα για δεύτερο που πήγε σε c_suv για να βρει χώρους που τον ικανοποιούν, προερχόμενος από Octavia. Είναι θέμα οπτικής και ατομικών αναγκών., όπως όλα...
-
Το προβλημα προφανως ειναι το μπατζετ για το Νιρο.... Οντως πολυ καλο παντως! Το Kona επισης ξεφευγει σε hev, και το "απλο¨ χμ....
Εγω ειμαι 1.79, 80κιλα παρεπιμπντοντως ! Το ειδα τις προαλλες, η γυναικα μου (1.72) καθισε πισω μου αρκετα ανετα. Πιο πολυ με θορυβησε το υψος στο μπες/βγες, και κυριως μπροστα. Πισω μου φανηκε να εχει περισσοτερο αερα για το κεφαλι.
Επισης, καροτσι που ανεφερες, για λιγους μηνες ακομα θα το κουβαλαμε μαζι μας. Και στο μυαλο μου, σε χρηση σαν τη δικια μου, οι χωροι κ η ανεση στην καμπινα ειναι πιο σημαντικοι απο το πορτ μπαγκαζ. 1-2 φορες το χρονο που θα παμε διακοπες/εκδρομη, το λυνεις με μια μπαγκαζιερα.
Σκεφτηκα να κανω την υπερβαση των υπερβασεων και να παω σε Sportage, αλλα ειναι μεγαλο για την καθημερινοτητα μου και οσο καλο και να ειναι, στην ουσια του που ειναι η καθημερινη χρηση στην πολη θα με δυσκολεψει νμζ και σε συνδυασμο με τα χρηματα που τρυπανε για τα καλα το ταβανι μου, με εκαναν να το ξεχασω...
Οποτε στην πραξη, στα μαξ 30κ που μπορω να διαθεσω, οι εναλλακτικες μου ειναι το SCROSS ( επισης μεγαλο, αλλα -10κ απο το sportage), to MG ZS Hybrid+(εξαιρετικο γενικα, αλλα αγκαθι η αξιοπιστια κτλ, συν το προβλημα που διαβαζω για το Power drain) , κ μετα τα Aircross ( πολυ μπερδεμενος για αυτα).... Απο αυτα, το XCEED μοιαζει "πιο αμαξι" και αν ηταν "λιγο παραπανω" μαλλον θα το ειχα παρει ηδη.
-
@yonyan said in Kia XCeed - crossover:
Το προβλημα προφανως ειναι το μπατζετ για το Νιρο.... Οντως πολυ καλο παντως! Το Kona επισης ξεφευγει σε hev, και το "απλο¨ χμ....
Εγω ειμαι 1.79, 80κιλα παρεπιμπντοντως ! Το ειδα τις προαλλες, η γυναικα μου (1.72) καθισε πισω μου αρκετα ανετα. Πιο πολυ με θορυβησε το υψος στο μπες/βγες, και κυριως μπροστα. Πισω μου φανηκε να εχει περισσοτερο αερα για το κεφαλι.
Επισης, καροτσι που ανεφερες, για λιγους μηνες ακομα θα το κουβαλαμε μαζι μας. Και στο μυαλο μου, σε χρηση σαν τη δικια μου, οι χωροι κ η ανεση στην καμπινα ειναι πιο σημαντικοι απο το πορτ μπαγκαζ. 1-2 φορες το χρονο που θα παμε διακοπες/εκδρομη, το λυνεις με μια μπαγκαζιερα.
Σκεφτηκα να κανω την υπερβαση των υπερβασεων και να παω σε Sportage, αλλα ειναι μεγαλο για την καθημερινοτητα μου και οσο καλο και να ειναι, στην ουσια του που ειναι η καθημερινη χρηση στην πολη θα με δυσκολεψει νμζ και σε συνδυασμο με τα χρηματα που τρυπανε για τα καλα το ταβανι μου, με εκαναν να το ξεχασω...
Οποτε στην πραξη, στα μαξ 30κ που μπορω να διαθεσω, οι εναλλακτικες μου ειναι το SCROSS ( επισης μεγαλο, αλλα -10κ απο το sportage), to MG ZS Hybrid+(εξαιρετικο γενικα, αλλα αγκαθι η αξιοπιστια κτλ, συν το προβλημα που διαβαζω για το Power drain) , κ μετα τα Aircross ( πολυ μπερδεμενος για αυτα).... Απο αυτα, το XCEED μοιαζει "πιο αμαξι" και αν ηταν "λιγο παραπανω" μαλλον θα το ειχα παρει ηδη.
Το Scross πάντως είναι το πιο μικρό από όλα (4,3 μέτρα μήκος) που θα βολέψει στην καθημερινότητα. Το χειροκίνητο αξίζει όμως γιατί το αυτόματο έχει πάρα πολύ μικρό πορτ μπαγκαζ για την κατηγορία (290 λίτρα).
Ολα τα υπόλοιπα που αναφερεις είναι πιο μεγάλα από το Scross.
Το t-roc το έχεις κοιτάξει; Είναι μαζεμένο (4,23 μέτρα). Για τους πίσω επιβάτες είναι αρκετά καλό για το μέγεθος του κ σε χώρους για τα πόδια κ σε χώρους για το κεφάλι κ πορτ μπαγκαζ έχει 445 λίτρα (με ρεζέρβα μέσα).
Μετά το CHR αν σου αρέσει για την πόλη θα είναι το καλύτερο.
-
Εγω παντως μπαινοντας στο Κονα επαθα πλακα με το ποσο ευρυχωρο ειναι. Μου φαινοταν πιο ανετο απο το Sportage κιολας, ποσο μαλλον απο το Xceed το οποιο ειναι και πιο μακρυ μαλιστα.
Για μενα, εφοσον δεν κανεις πολλα χιλιομετρα το χρονο, δε θα κανεις αποσβεση τη διαφορα καταναλωσης με Full Hybrid. Βεβαια κερδιζεις σε ποιοτητα λειτουργιας, οποτε ειναι καθαρα προσωπικη προτιμηση. Εγω δεν ηθελα SUV βεβαια και κινηθηκα προς το i30, που ειναι ξαδερφακι του XCeed, οποτε αν εχεις αποριες για τον κινητηρα ρωτα περαιτερω.
-
ευχαριστω παιδια! Για να μην κανιβαλιζω αλλο το νημα, γραφω στο "δικο μου" !
-
ευχαριστω παιδια! Για να μην κανιβαλιζω αλλο το νημα, γραφω στο "δικο μου" !
Πάντως αν θες να κρατήσεις χαμηλά το budget απέφυγε τα suv. Αν δεν χρειάζεσαι το ύψος φυσικά. Το i30 fastback n-line πχ αν εξαιρέσεις ότι είναι ένα κλικ πίσω ποιοτικά είναι vfm όχημα. Και έχει καλύτερο χώρο αποσκευών.
-
Καλημερα!
Οπως εχω γραψει και σε αλλο νημα, ειμαι σε ψαξιμο για νεο αμαξι. Τα κριτηρια λιγο πολυ τα γνωστα, με εμφαση στους χωρους, καθως εχουμε 2 μικρα παιδια(5 & 3). Επισης, 90% μεσα στην Θεσσαλονικη οι μετακινησεις, και οχι πολλα χλμ ( ~ 5-6κ το χρονο).
Το XCEED ειναι απο τα βασικα υποψηφια, αλλα εχω ενα προβληματισμο για τους χωρους... Πιστευετε οτι αδικως το πολυσκεφτομαι ή οντως θα εχω σοβαρο προβλημα? Συγκριση με το τωρα δν στεκει, καθως μιλαμε για ενα κουβαδακι swift (2008), με το οποιο εχουμε βγαλει τα τελευταια 5 χρονια. Απλως παιρνοντας καινουργιο αμαξι, δν θα ηθελα να ξενερωσω γρηγορα με τους χωρους....
Οποτε ηθελα τη γνωμη κατοχων, ειδικα αν εχουν παιδι(α) για το αν ειναι βολικο η οχι..
Ευχαριστω!
Έχετε ξεμπερδέψει με καρότσια και τα σχετικά;
Αν ναι σου κάνει.
Αν όχι θα χρειαστείς μπαγκαζιέρα. Βασικά με καρότσια και τα λοιπά παρελκόμενα, χωρίς μπαγκαζιέρα, θα σε χωρέσουν μόνο αρκετά μεγαλύτερα αυτοκίνητα.Τα δικά μου είναι 8 και 10, μας χωράει άνετα το i30 και ενίοτε κουβαλάμε και τον κούνελο στο κλουβί του , απλά 2 - 3 φορές τον χρόνο στις μεγάλες διακοπές βγάζω εταζέρα.
-
Δν εχουμε ξεμπερδεψει με καροτσι για τη μικρη, αλλα θεωρω οτι μεσα στο χρονο θα τελειωουμε με αυτο. το ι30 το κανονικο κιολας? δν ειναι πιο μικρο απο xceed? Γενικα αυτο πιστευω και εγω, οτι 1-2 φορες που θα πας διακοπες, θα το λυσεις το προβλημα με μια μπαγκαζιερα πχ. Το θεμα ειναι να εισαι ανετα μεσα, και για τα "βασικα" αντικειμενα πισω.
Συνεχιζω τη συζητηση εδω
-
Είδα σήμερα ένα ασημί Xceed, ήταν το pro fl με τις ωραίες ζάντες (του νέου δεν μου αρέσουν) με μπαγκαζιερα επάνω και καθισμένο από το φόρτωμα (επέστρεφε από το χωριό;;; ) και με 4-5 άτομα μέσα μάλλον, είχε κάτσει από το βάρος και ήταν τόσο τέλειο έτσι χαμηλωμένο!!!
Μιλάμε άλλο αυτοκίνητο!
Του πήγαινε πολύ το χαμήλωμα!Γενικά πιστεύω πολλά SUV σε ωραίες εκδόσεις θα ήταν πολύ πιο όμορφα χαμηλωμένα, ένα Tiguan R line ή Troc R line θα ήταν τουμπανα χαμηλά.
Kia XCeed - crossover