-
@georgemit said in Kia XCeed - crossover:
Στα 5 χρονια δωρεάν σέρβις της ΚΙΑ, δωρεάν είναι μόνο η εργασία ή και τα ανταλλακτικά;
Επειδή το είδα τώρα, σου απαντώ. Δωρεάν είναι και τα 2 σε ότι προβλέπεται από το πρόγραμμα συντήρησης που αναγράφεται στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου
-
@the_dynamite said in Kia XCeed - crossover:
Διαφέρει μόνο ως προς τον εξοπλισμό και στυλιστικά μέσα έξω, μηχανικά είναι ολόιδιο σε όλες τις εκδόσεις.
Έχω Mild hybrid και όντως κάνει δουλίτσα. Δηλαδή σε επιτάχυνση από στάση σου δίνει boost o ηλεκτροκινητήρας και το νιώθεις αυτό σαν να έχεις νίτρο στο αμάξι χεχε (τηρουμένων των αναλογιών).
Στο πρόγραμμα sport ο ηλεκτροκινητήρας σε βοηθάει και στις ρεπρίζ.
Επίσης πολύ ωραίο είναι το sailing στο πρόγραμμα eco, όπου σβήνει σε κατηφόρες τελείως το θερμικό μοτέρ και πας με τη φόρα. Με το που τσιμπήσεις φρένο ή γκάζι ο ηλεκτροκινητήρας εκκινεί ακαριαία το βενζινοκινητήρα.
Το sailing νομίζω δεν λειτουργεί μόνο σε κατηφόρα.
Αν έχω καταλάβει σωστά έχει να κάνει με το ποσο είναι φορτισμένη η μπαταρία και λειτουργεί ανεξαρτητου κλίσης του δρόμου. -
@nik-2 said in Kia XCeed - crossover:
@the_dynamite said in Kia XCeed - crossover:
Διαφέρει μόνο ως προς τον εξοπλισμό και στυλιστικά μέσα έξω, μηχανικά είναι ολόιδιο σε όλες τις εκδόσεις.
Έχω Mild hybrid και όντως κάνει δουλίτσα. Δηλαδή σε επιτάχυνση από στάση σου δίνει boost o ηλεκτροκινητήρας και το νιώθεις αυτό σαν να έχεις νίτρο στο αμάξι χεχε (τηρουμένων των αναλογιών).
Στο πρόγραμμα sport ο ηλεκτροκινητήρας σε βοηθάει και στις ρεπρίζ.
Επίσης πολύ ωραίο είναι το sailing στο πρόγραμμα eco, όπου σβήνει σε κατηφόρες τελείως το θερμικό μοτέρ και πας με τη φόρα. Με το που τσιμπήσεις φρένο ή γκάζι ο ηλεκτροκινητήρας εκκινεί ακαριαία το βενζινοκινητήρα.
Το sailing νομίζω δεν λειτουργεί μόνο σε κατηφόρα.
Αν έχω καταλάβει σωστά έχει να κάνει με το ποσο είναι φορτισμένη η μπαταρία και λειτουργεί ανεξαρτητου κλίσης του δρόμου.Αν ρολαρεις σε μια κατηφόρα αλλά το αμάξι δεν νιώσει ότι ανεβάζει χλμ λόγω της κατηγορίας, θα ενεργοποιηθεί το sailing. Ανάλογα με πόσα χλμ είσαι, μπορεί να σου σβήσει τον κινητήρα και να ρολαρεις ή να μην τον σβήσει και απλά να αποσυμπλεκει.
-
@Nik-2 ναι δεν το έγραψα αναλυτικά, έδινα παραδείγματα για τον τρόπο λειτουργίας του mild hybrid. Μου έχει λειτουργήσει το sailing ακόμα και σε ανηφόρα για να καταλάβεις.
-
Περί mild hybrid...
Ξεκινάς... Κάνεις 2 - 3 καλά ρολαρισματα, φορτίζει η μπαταρία και το sailing μπορεί πλέον να ενεργοποιηθεί.
Μπαίνει κ σε ανηφόρα και σε κατηφόρα.
Σε μεγάλες κατηφόρες απενεργοποιειται και ξανά παίρνει μπρος το αυτοκίνητο για να σε φρενάρει ο κινητήρας.
Όταν έχεις ανοιχτό τον κλιματισμό δε σβήνει αλλά δουλεύει ρελαντί αν δεν έχει πιάσει την επιλεγμένη θερμοκρασία. -
Ωραίο αυτοκίνητο το XCeed. Έχει σχετικά καλούς χώρους, ποιότητα, στήσιμο και μεγάλη εγγύηση. Το αυτόματο κιβώτιο δεν ξέρω αν είναι καλό στη λειτουργία του. Οι ιδιοκτήτες τι λέτε; Επίσης, αυτό με τα 204 άλογα το έχει δοκιμάσει κανείς;
-
@lapin said in Kia XCeed - crossover:
Ωραίο αυτοκίνητο το XCeed. Έχει σχετικά καλούς χώρους, ποιότητα, στήσιμο και μεγάλη εγγύηση. Το αυτόματο κιβώτιο δεν ξέρω αν είναι καλό στη λειτουργία του. Οι ιδιοκτήτες τι λέτε; Επίσης, αυτό με τα 204 άλογα το έχει δοκιμάσει κανείς;
Ακριβως οποως τα λες ειναι.Για αυτοματο δεν γνωριζω εχω το imt
-
@lapin Τα παιδιά εδώ μέσα έχουν γράψει ότι δεν πολυαξίζει ο κινητήρας με τους 204hp, λόγω κατανάλωσης και περισσότερης φασαρίας. Απο κει και πέρα όλα είναι θέμα γούστου. Κι εγω ψάχνομαι για το XCeed και από όσα διαβάζω και εδώ και σε άλλα sites, καταλήγω στο GTline 160hp mild hybrid με χειροκίνητο κιβώτιο. Έχει πολλές και καλές επιλογές το μοντέλο.
....Άλεξ, εσύ πως και δεν πήρες το GTline; Βέβαια θα μου πεις, εσύ είσαι τυχερός που σε εξυπηρέτησαν γενικά -
@taxiarxis said in Kia XCeed - crossover:
@lapin Τα παιδιά εδώ μέσα έχουν γράψει ότι δεν πολυαξίζει ο κινητήρας με τους 204hp, λόγω κατανάλωσης και περισσότερης φασαρίας. Απο κει και πέρα όλα είναι θέμα γούστου. Κι εγω ψάχνομαι για το XCeed και από όσα διαβάζω και εδώ και σε άλλα sites, καταλήγω στο GTline 160hp mild hybrid με χειροκίνητο κιβώτιο. Έχει πολλές και καλές επιλογές το μοντέλο.
....Άλεξ, εσύ πως και δεν πήρες το GTline; Βέβαια θα μου πεις, εσύ είσαι τυχερός που σε εξυπηρέτησαν γενικάΘα σου έλεγα να σκεφτείς και το αυτόματο, έτσι και αλλιώς 7 χρόνια εγγύηση έχεις (Είναι το ίδιο με του Tucson άρα έχω άποψη). Δοκίμασε το δεν χάνεις τίποτα...
-
Θυμάμαι μου το έχεις ξαναγράψει. Θα το κοιτάξω καθώς το αυτόματο είναι το μέλλον. Αν και μου αρέσουν τα χειροκίνητα, μπορεί να με εκπλήξει τρομερά το αυτόματο.
-
Θυμάμαι μου το έχεις ξαναγράψει. Θα το κοιτάξω καθώς το αυτόματο είναι το μέλλον. Αν και μου αρέσουν τα χειροκίνητα, μπορεί να με εκπλήξει τρομερά το αυτόματο.
Και γω το επομενο μονο αυτοματο.
-
Είμαι του χειροκίνητου γενικώς, το Swift είναι το καθημερινό μου, αλλά έχω εντυπωσιαστεί με το πόσο καλό είναι το DCT ακόμα και σε χειροκίνητη λειτουργία.
-
@alex-mix το λες αυτό λόγω πρακτικότητας, ή γιατί δεν είναι καλό το χειροκίνητο του XCeed;
Φαντάζομαι σε καταναλώσεις δεν υφίσταται διαδορά. -
@alex-mix το λες αυτό λόγω πρακτικότητας, ή γιατί δεν είναι καλό το χειροκίνητο του XCeed;
Φαντάζομαι σε καταναλώσεις δεν υφίσταται διαδορά.Οχι μια χαρα ειναι πολυ καλο ακριβεστατο .Απλα επειδη το δικο μου ειναι diesel θελει πιο πολλες αλλαγες απο το βενζινης και πλεον βαριεμαι να αλλαζω ταχυτητες ..μεγαλωσα (43)
Καταναλωση χωρις να γνωριζω προσωπικα μονο απ οτι εχω διαβασει εδω,νομιζω ειναι καπου 0.5ltr το αυτοματο παραπανω -
Χαχα όχι και μεγάλωσες ρε συ.
Δεκαετία άλλαξες, έτσι θα λες. Ωραία ωραία, γιατί κι εγώ έχω οδηγήσει ΚΙΑ και το κιβώτιο το βρήκα εξαιρετικό. -
Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Παρήγγειλα και εγώ το xceed και έδωσα προκαταβολή 1000 ευρώ. Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι μου ζητάνε να εξοφλήσω όλο το υπόλοιπο ποσό καμιά 20αρια μέρες πριν παραλάβω το αυτοκίνητο. Μου λένε ότι έτσι το κάνει η KIA για να βγάλουν τις πινακίδες στο όνομα μου. Ανεξαρτήτως λόγου, δεν νιώθω άνετα να δώσω ένα τόσο μεγάλο ποσό χωρίς να έχω δει πρώτα το αυτοκίνητο. Η ερώτηση μου είναι αν και σε άλλους έγινε με αυτόν τον τρόπο η αγοραπωλησία και αν τυχόν υπήρξαν επιπλοκές ή προβλήματα με το αυτοκίνητο, πχ αν τυχόν το αυτοκίνητο είχε κάποιο εμφανές ελάττωμα όταν το παρέλαβαν και τι έγινε σχετικά με αυτό, ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Περιμένω τα σχόλιά σας.
-
Στη hyundai που φαντάζομαι έχει την ίδια τακτική, έδωσα 1.000€ με την παραγγελία και τα υπόλοιπα συμφωνημένα της προκαταβολής τη μέρα που ήρθε το αυτοκίνητο και αφού το έλεγξα.
Βασικά σιγά τον έλεγχο που έκανα, για ζαχάρωμα πήγα. Μόνο γύρω γύρω το κοίταξα μην έχει κανα κοπάνημα από πόρτα. -
Η λογική της αντιπροσωπείας λέει ότι δεν θα μπει στη διαδικασία να εκτελωνίσει ένα αυτοκίνητο, χωρίς να έχει πάρει όλα τα λεφτά από τον πελάτη.
Πρακτική που ήρθε τα τελευταία χρόνια που δεν τους ξέμεναν ετοιμοπαράδοτα χωρίς πελάτες στο τελωνείο.
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχεις πολλά πράγματα να διαπραγματευτείς αυτή τη στιγμή. Απλά πάρε διαβεβαιώσεις ότι το αμάξι είναι όντως εδώ και θα το πάρεις στις μέρες που σου λένε. -
Ναι γιατί αν δε το πάρει ο πελάτης δε θα βρει άλλη πορτοκαλιά, ειδικά αυτές τις μέρες.
Μόνο αν είναι ειδική παραγγελία ζητάνε (τουλάχιστον στη hyundai - kia) πολύ μεγαλύτερο ποσοστό προκαταβολής. -
Δεν διαφωνώ, αλλά αν στήσεις πόδι και πεις δεν πληρώνω αν δεν το δω, μπορεί να βρεθείς και προ εκπλήξεων.
Τέσπα, αυτά πρέπει να συμφωνούνται στην αρχική παραγγελία.
Kia XCeed - crossover