-
Δεν το έχω αγοράσει, αλλά εαν είχα σκοπό να ξοδέψω αυτά τα χρήματα για αυτοκίνητο θα ήταν η 1η μου επιλογή. Ειναι εξαιρετικό.
-
Καλημέρα στο φόρουμ,
Νέος κ εγώ εδώ... Το έχω παραγγείλει εδώ και ένα μήνα και μου είπαν θα το παραλάβω αυτή ή την άλλη εβδομάδα.
Titanium 125hp + το πακέτο με ψηφιακή οθόνη για τα όργανα + μεταλλικό χρώμα.
Για εμένα έκανε κλικ στα περισσότερα κουτάκια που είχα για τσεκάρισμα. Συνοπτικά θα αναφέρω τα μεγάλυτερα πλεονεκτήματα-συνδυασμό σε σχέση με τον ανταγωνισμό (κοίταζα επίσης juke - kamiq):
Το μόνο με Υβριδικό κινητήρα, 8 χρόνια εγγύηση, μεγάλο πορτ παγκαζ, καλή χρηματοδότηση με καλό πακέτο εξοπλισμού στα 21.000 και φυσικά όμορφο στα μάτια μου.
P.s 1. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει το τέλειο αυτοκίνητο για όλες τις περιστάσεις με 21.000.
2. Δεν με ενδιέφεραν καθόλου τα γαλλικά.
-
Καλησπέρα, μπορείς να μας πεις ποια αντιπροσωπεία σου έκανε αυτή την προσφορά; Μεταλλικό χρώμα στα 21000;
-
Για την ακρίβεια 21.120 βγήκε τελική τιμή + 280 για τα έξοδα δανείου, θα σου στείλω μήνυμα για την αντιπροσωπεία... Για ευνόητους λόγους.
-
Στα μάτια μου ανταγωνιστές του puma είναι το t roc και το 2008. Τα υπόλοιπα δεν μου κάνουν πολύ κέφι οπότε δεν τα βάζω στην εξίσωση. Κάτι που με κρατάει δυνατά επάνω στο puma είναι το υβριδικό σύστημα που έχει. Όχι από την άποψη ότι είναι το καλύτερο η ότι κάνει οικονομία ή ή ή..! Απλά σκέφτομαι ότι σιγά σιγά τα περισσότερα μοντέλα έρχονται με υβριδικούς (ήπια) κινητήρες, οπότε πες ότι σε χ χρόνια θέλω να το πουλήσω?! Ποιο εύκολα δεν θα φύγει?
Αν δεν υπήρχε το υβριδικό του πράγματος θα κοιτούσα λογικά προς ένα t roc 1.0 στην έκδοση advance με μερικά έξτρα όπως ζάντα, ψηφιακό πίνακα ή στο 2008 allure 1.2 100hp που πάνω κάτω είναι στην ίδια τιμή. Επιβαιβεώνω αυτό που αναφέρετε πολλοί , αν βάλεις σε εξτρα στα t roc/ 2008 τα 30.000 δεν φθάνουν ενώ το puma στα δίνει με 25.000!
Λόγω νέου μέλους στην οικογένεια (3μελής), έχει καιρό που έκανα td το Puma αλλά θυμάμαι ότι οι χώροι πίσω ήταν μμμ απλά οκ. Διαβάζοντας εδώ άρχισα να ανησυχώ μήπως δεν το είχα ελέγξει καλά και θέλω να ξαναπάω να το δω. (1,86 ύψος)
Υ.Γ. με τα 8 χρόνια εγγύση της ford, μήπως μας σκίσουν λίγο στα service?
Μένω Θεσσαλονίκη. Έχετε ιδέα για το πως πάει η εδώ αντιπροσωπεία σε αυτό το θέμα?
-
Εγω το Puma το ειχα στην κατηγορια των μικροτερων σπορ B suv, μαζι με Arona, Juke, Stonic.
Τα 2008, Captur, Kamiq στα μεγαλύτερα B suv
κ Crossland/C3 Aircross/Kona στα ανετα, με C3 ποιο off road.
-
Νέος κ εγώ εδώ... Το έχω παραγγείλει εδώ και ένα μήνα και μου είπαν θα το παραλάβω αυτή ή την άλλη εβδομάδα.
Καλώς ήρθες! Με το καλό να το παραλάβεις και να το χαρείς με Υγεία! Εξαιρετική επιλογή
Τι χρώμα το πήρες?
Μπα δε νομίζω, εγώ στο Kuga πλήρωνα πολύ λογικά χρήματα για service τα μισά περίπου σε σχέση με την BMW. Σκέψου μόνο, ότι πέρα από τα ανταλλακτικά, η εργατώρα στην Ford έχει €50 και στην BMW €104!
-
napgin wrote:
Καλώς ήρθες! Με το καλό να το παραλάβεις και να το χαρείς με Υγεία! Εξαιρετική επιλογή
Τι χρώμα το πήρες?
hountalas wrote:
Μπα δε νομίζω, εγώ στο Kuga πλήρωνα πολύ λογικά χρήματα για service τα μισά περίπου σε σχέση με την BMW. Σκέψου μόνο, ότι πέρα από τα ανταλλακτικά, η εργατώρα στην Ford έχει €50 και στην BMW €104!
Απλά στη Ford όπως και στις περισσότερες εταιρίες το σερβις είναι υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο ενώ στη BMW ανα 2 περίπου χρόνια (με ενδιάμεση αλλαγή υγρών φρένων στο έτος 3)
-
Παραδοσιακά η Ford έχει τόσο λογικές τιμές σέρβις στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία του δικτύου της, που πρακτικά δεν συμφέρει την τακτική συντήρηση να την κάνεις σε μη εξουσιοδοτημένο.
Αμορτισέρ, φρένα, λάστιχα κτλ βεβαίως δεν συμφέρει, όπως άλλωστε και σε όλους τους άλλους κατασκευαστές.
-
Fanis75 wrote:
Απλά στη Ford όπως και στις περισσότερες εταιρίες το σερβις είναι υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο ενώ στη BMW ανα 2 περίπου χρόνια (με ενδιάμεση αλλαγή υγρών φρένων στο έτος 3)
Κι εξίσου απλά στη BMW θα πληρώσεις το σέρβις της διετίας αρκετά παραπάνω από τη σούμα των δύο ετήσιων σέρβις της Ford (και των περισσοτέρων γενικών κατασκευαστών)...
Αν μάλιστα είσαι 'τυχερός' να έχεις π.χ. Countryman του 2014, θα πληρώνεις κάθε 18.000 Km (δηλαδή κάθε χρόνο για πολλούς) μια 500άρα Ευρώ για τακάκια μπρος πίσω (εργασία, τακάκια και αισθητήρες φθοράς).
-
Καλώς ήρθες! Με το καλό να το παραλάβεις και να το χαρείς με Υγεία! Εξαιρετική επιλογήμε
Τι χρώμα το πήρες?με
Να είσαι καλά φίλε μου, ευχαριστώ! Το πήρα solar silver...Για τα 8 χρόνια εγγύηση που αναφέρθηκε πάντως έχω να πω ότι το θεωρώ πολύ σημαντικό, ειδικά με όλα αυτά τα συστήματα που έχουν πλέον τα αυτοκίνητα. Αλλιώς θα πήγαινα σε μεταχειρισμένο με λιγότερα χρήματα.
Για τους χώρους μάλλον είμαι σε πλεονεκτική θέση αφού είμαι 1.70. Με το κάθισμα ρυθμισμένο στα μέτρα μου πίσω κάνεις πάρτυ!!! Για αυτό έδωσα περισσότερο βάρος στο πορτ παγκαζ. Σημειώνω ότι είμαστε 4μελης οικογένεια, με ένα τρίχρονο και ένα μωρό! Το ιδανικό θα είναι με τα δύο παιδικά καθισματάκια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να μπορεί να κάτσει η μαμά ανάμεσα!! Θεωρητικά γίνεται μένει να το διαπιστώσουμε στην πράξη όταν το παραλάβουμε!
Πάντως όσο αναφορά τον ανταγωνισμό δεν νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στους χώρους, μιλάμε για 5-10 εκατοστά Μαξ.
-
Fanis75 wrote:
Καλώς ήρθες! Με το καλό να το παραλάβεις και να το χαρείς με Υγεία! Εξαιρετική επιλογήμε
Τι χρώμα το πήρες?μΓια τους χώρους μάλλον είμαι σε πλεονεκτική θέση αφού είμαι 1.70. Με το κάθισμα ρυθμισμένο στα μέτρα μου πίσω κάνεις πάρτυ!!! Για αυτό έδωσα περισσότερο βάρος στο πορτ παγκαζ. Σημειώνω ότι είμαστε 4μελης οικογένεια, με ένα τρίχρονο και ένα μωρό! Το ιδανικό θα είναι με τα δύο παιδικά καθισματάκια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να μπορεί να κάτσει η μαμά ανάμεσα!! Θεωρητικά γίνεται μένει να το διαπιστώσουμε στην πράξη όταν το παραλάβουμε!
Πάντως όσο αναφορά τον ανταγωνισμό δεν νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στους χώρους, μιλάμε για 5-10 εκατοστά Μαξ.
Με γεια, καλοτάξιδο!
Εβαλες τα παιδικα καθισματα στην εκθεση; κοιτανε μπροστα ή πισω τα καθισματακια;
Ενημέρωσέ μας οταν εχεις νέα!
Πολυ ωραιο χρωμα!
-
Με γεια, καλοτάξιδο!
Εβαλες τα παιδικα καθισματα στην εκθεση; κοιτανε μπροστα ή πισω τα καθισματακια;
Ενημέρωσέ μας οταν εχεις νέα!
Πολυ ωραιο χρωμα!
Ευχαριστώ... Δεν τα έβαλα στην έκθεση όχι. όταν μου είπε ο πωλητής ότι το έκανε κάποιος άλλος δεν το προχώρησα γιατί θα ήταν μεγάλη φασαρία για εμένα να τα φέρω!! Προς το παρόν θα έχω το ένα να κοιτάει μπροστά και το άλλο πίσω αλλά σε 2-3 μήνες θα το γυρίσω και αυτό μπροστά.
Βεβαίως και Θα ενημερώσω... ελπίζω να το παραλάβω σύντομα, τώρα στο τέλος η αναμονή είναι χειρότερη!!
-
Καλή παραλαβή και καλοτάξιδο!! Ωραίο χρώμα,ένα εκ των τριών που θα διάλεγα κι εγώ για το Puma (τ'άλλα δύο είναι το grey matter και το κλασσικό ford, desert blue)
-
Καλοταξιδο!
Πανεμορφο αμάξι !Στα υποψη σίγουρα για αλλαγή του γιαρις.
180 ευρώ είχε επίσημη τιμή το σερβις διετίας (λάδια, φίλτρα, και φίλτρο καμπίνας μαζί με έλεγχο) στη Χ1 άλλη που το έδινε μέχρι 3/2019 δωρεάν. 120-150 πληρώνω στο γιαρις ετησίως για να ισχύει η εγγύηση.
Τα τακάκια είναι και θέμα οδηγησης παρότι η πλατφόρμα Χ1/countryman και αλλά BMW έχουν ευαισθησία και θέλουν αλλαγή γύρω στα 25000.
Αλλά φοράς συμβατα σε τρίτο με το μισό κόστος από αυτό που γραφεις. Και σε όλα τα Τογιότα που είχα ως τώρα 20 χρόνια πλην του υβριδικού που είναι άλλη κατασκευή τα τακάκια άλλαζαν πριν τα 30000.
Στη bmw πληρώνεις ακριβά ζημιές εκτός εγγύησης που ακόμα και σε goodwill να μπουν τα υψηλά εργατικά δεν τα γλυτωνεις.
Αφού τα ξέρεις ρε συ φίλε -
Τα τακάκια είναι και θέμα οδηγησης παρότι η πλατφόρμα Χ1/countryman και αλλά BMW έχουν ευαισθησία και θέλουν αλλαγή γύρω στα 25000.
Αλλά φοράς συμβατα σε τρίτο με το μισό κόστος από αυτό που γραφεις. Και σε όλα τα Τογιότα που είχα ως τώρα 20 χρόνια πλην του υβριδικού που είναι άλλη κατασκευή τα τακάκια άλλαζαν πριν τα 30000.
Στη bmw πληρώνεις ακριβά ζημιές εκτός εγγύησης που ακόμα και σε goodwill να μπουν τα υψηλά εργατικά δεν τα γλυτωνεις.Κι όμως δεν είναι θέμα οδήγησης, όταν ο ίδιος οδηγός, με τον ίδιο τρόπο οδήγησης και τις ίδιες διαδρομές σε Toyota RAV4 (μοντέλο περί το 2005) έβγαζε 60.000 Km με τα μπροστινά τακάκια και ακόμη περισσότερα με τα πίσω. Είναι γνωστή η ευαισθησία που έχουν αυτά τα μοντέλα και η ληστρική χρέωση της αλλαγής τακακίων στη BMW/Mini, πολύ δε περισσότερο όταν η αλλαγή είναι τόσο συχνή.
Όσο για τις βλάβες θα μνημονεύσω τη δήλωση φίλου που έχει περάσει ως μηχανικός και τεχνικός σύμβουλος από αρκετές εταιρίες του χώρου (της BMW συμπεριλαμβανομένης) ότι αν άνοιγε σήμερα δικό του εξειδικευμένο συνεργείο, θα επέλεγε από όλες τις μάρκες τη BMW/Mini. Γιατί; Μα προφανώς λόγω συχνών και δαπανηρών βλαβών και ακριβής συντήρησης.
-
Παραδοσιακά η Ford έχει τόσο λογικές τιμές σέρβις στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία του δικτύου της, που πρακτικά δεν συμφέρει την τακτική συντήρηση να την κάνεις σε μη εξουσιοδοτημένο.
Αμορτισέρ, φρένα, λάστιχα κτλ βεβαίως δεν συμφέρει, όπως άλλωστε και σε όλους τους άλλους κατασκευαστές.
Συμφωνώ και επαυξάνω. Έχοντας fiesta του 07 με όλα τα σέρβις αντιπροσωπεία (όχι πάντα η ίδια) οι τιμές είναι πολύ καλές και οι εντυπώσεις από τα σέρβις κλπ από πολύ καλές έως άριστες!
-
iceman7 wrote:
Στη bmw πληρώνεις ακριβά ζημιές εκτός εγγύησης που ακόμα και σε goodwill να μπουν τα υψηλά εργατικά δεν τα γλυτωνεις.Κι όμως δεν είναι θέμα οδήγησης, όταν ο ίδιος οδηγός, με τον ίδιο τρόπο οδήγησης και τις ίδιες διαδρομές σε Toyota RAV4 (μοντέλο περί το 2005) έβγαζε 60.000 Km με τα μπροστινά τακάκια και ακόμη περισσότερα με τα πίσω. Είναι γνωστή η ευαισθησία που έχουν αυτά τα μοντέλα και η ληστρική χρέωση της αλλαγής τακακίων στη BMW/Mini, πολύ δε περισσότερο όταν η αλλαγή είναι τόσο συχνή.
Όσο για τις βλάβες θα μνημονεύσω τη δήλωση φίλου που έχει περάσει ως μηχανικός και τεχνικός σύμβουλος από αρκετές εταιρίες του χώρου (της BMW συμπεριλαμβανομένης) ότι αν άνοιγε σήμερα δικό του εξειδικευμένο συνεργείο, θα επέλεγε από όλες τις μάρκες τη BMW/Mini. Γιατί; Μα προφανώς λόγω συχνών και δαπανηρών βλαβών και ακριβής συντήρησης.
Tα ποιο μοντερνα αυτοκινητα (μετα το 2010) χρησιμοποιουν τα φρενα για να περιορισουν το φαινομενο του torque steering, επισης σαν EDL (ηλεκτρονικο μπλοκε) και φυσικα για το ESP σε καθε περιπτωση φρεναρουν καθε τροχο ξεχωριστα. Στην πραξη ειναι πολυ παρεμβατικα και αν δεν βγαλεις τα συστηματα εκτος μπορει να τσιμπανε τα φρενα σε καθε ξεκινημα και καθε στροφη. Επισης αν βαζεις cruise control με λειτουργια φρεναρισματος και εκει τσιμπαει τα φρενα. Η επιπλεον φθορα σε σχεση με παλαιοτερα αμαξια χωρις αυτα τα συστηματα ερχεται απο αυτα που περιγραφω. Πχ στο παλιο μου VR6 που ηταν κατασκευη το 1999 ειχε μονο ASR (Antispin) δεν ειχε ESP ουτε τιποτα αλλο απο τα παραπανω οποτε τα μπρος τακακια εβγαλαν 125000 χμ και το πουλησα με αυτα πανω. Πισω αλλαξα στα 60000 χμ επηδη λογω μικρης διαμετρου ζεσταινονται αρκετα και εφαγαν τα τακακια.
Τα Μινι οντως εχουν κακη φημη αλλα τα BMW ελπιζω να εχουν βελτιωθει τα τελευταια χρονια.
-
Μόλις διάβασα δοκιμή του Puma ST-LineX 155hp στο τελευταίο L'Automobile. Γενικά άρεσε στους γάλλους.
Στα αρνητικά καταχώρησαν την άνεση της ελαφρώς χαμηλωμένης ανάρτησης μαζί με τα 18άρια ζαντολάστιχα (αλλά οι γάλλοι είναι πάντα υπερευαίσθητοι στο συγκεκριμένο τομέα) και το εσωτερικό του Fiesta.
Στα θετικά κατέγραψαν την οδική συμπεριφορά, τις επιδόσεις και τη χαμηλή κατανάλωση. Είχαν μάλιστα φωτογραφία από το ταμπλό με μέση κατανάλωση 5,7 lt/100Km σε διαδρομή 212 Km εντός 3:49, σε ανεβασμένους ρυθμούς δοκιμής, όπως έγραψαν. Εξαιρετική κατά την άποψη μου.
-
Στα αρνητικά καταχώρησαν την άνεση της **ελαφρώς χαμηλωμένης **ανάρτησης
Εδώ κάνουν λάθος οι φίλτατοι Γάλλοι, το Puma είναι το πρώτο μοντέλο της Ford το οποίο στην έκδοση ST Line δεν έχει χαμηλωμένη ανάρτηση, μόνο πιο σκληρή.
ΥΓ: Προς Mods/Admins: Δεν είναι καιρός να μετακινηθεί το θέμα από τα 'Μελλοντικά Μοντέλα' στους 'Κατασκευαστές'?
Ford Puma 2019