-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Λογικά έχει μια ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος -το κόβω για ~18 εκ.,αν υπολογίσουμε πως το focus active έχει ~16εκ. και το kuga ~19-20εκ.- κι όσο για το εξωτερικό μήκος το προσδιορίζω στα 4,25-4,30εκ.
Τελικά άκυρες οι διαστάσεις που έδωσα
Εδώ https://www.autoevolution.com/news/2020 ... 5469.html# λέει για 4,186μ. μήκος και -αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο- μόλις 14,3εκ. απόσταση από το έδαφος (πιο χαμηλό κι από fiesta active! ) -
Πανέμορφο φαίνεται
ένα θέμα είναι οι χώροι για τους πίσω επιβάτες, που απ'ότι αναφέρουν είναι παραπάνω απο του Φιέστα
και το βασικότερο να βγουν οι τιμοκατάλογοι
αναφέρουν ότι θα ξεκινάει από τα 16.000 ευρώ με τους φόρους μαζί
το ήπιο υβριδικό με τα 155 αλογα θα είναι ενδιαφέρον -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Kona, Ateca, Stonic, C-HR δεν τα θεωρώ καν crossover και φυσικά ούτε suv.
Για μένα η κατηγορία SUV/Crossover πρέπει να έχει συγκεκριμένο στυλ σχεδίασης όπως και οι υπόλοιπες κατηγορίες.
Σεβαστά όλα αυτά, αλλά (δεν το λέω προσωπικά σε εσένα, μην παρεξηγηθώ!) δεν έχει καμία σημασία τις θεωρείς εσύ ή εγώ ή κάποιος άλλος.** Σημασία έχει πως έχει οριστεί η κατηγορία από τους κατασκευαστές.** Και η αλήθεια είναι ότι τα SUV / Crossovers έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Όλα όμως είναι κάτω από την γενική ομπρέλα των SUV.
Άψογα διατυπωμένο!
Εξάλλου crossover σημαίνει όχημα που διασταυρώνει χαρακτηριστικά διαφορετικών κατηγοριών και όχι όχημα εκτός δρόμου, όπως πιθανότατα θα ήθελε ο Νίκος. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Λογικά έχει μια ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος -το κόβω για ~18 εκ.,αν υπολογίσουμε πως το focus active έχει ~16εκ. και το kuga ~19-20εκ.- κι όσο για το εξωτερικό μήκος το προσδιορίζω στα 4,25-4,30εκ.
Τελικά άκυρες οι διαστάσεις που έδωσα
Εδώ https://www.autoevolution.com/news/2020 ... 5469.html# λέει για 4,186μ. μήκος και -αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο- μόλις 14,3εκ. απόσταση από το έδαφος (πιο χαμηλό κι από fiesta active! )Δες εδω αποσταση γιατρε μου
Μαλλον ειναι wordγραφικο λαθος -
Πολυ ωραιο εξωτερικα , εσωτερικο δεν μπορω να πω οτι ειναι το κατι ιδιαιτερο και ενθουσιαζει , σαν το fiesta ακριβως , και θα πρεπει να πας στις ακριβες εκδοσεις απο οσο διαβασα για να προσθεσεις την digital οθονη οργανων για να δειξει καπως , πολυ καλο το τρικ με το πορτ παγκαζ που δινει εξτρα χωρο θα μπορουσαν να το ειχαν παει και καλυτερα με συρρομενο καθισμα κατα την γνωμη μου , γιατι η δικαιολογια που διαβασα για τον λογο που δεν το εκαναν ειναι αστεια , ελπιζω οι χωροι για τους πισω επιβατες να ειναι και αυτοι ικανοοποιητικοι (2,58 μεταξονιο) η οδηγικη του συμπεριφορα θα ειναι μια χαρα.Νομιζω οτι ειναι αξιος αντικαταστατης του ford ecosport (αυτην την πισω πορτα ποτε δεν την χωνεψα). Το 2020 παντως με τα νεα Captur , 2008 , puma και δεν ξερω τι αλλα facelift ετοιμαζονται για τις κατηγοριες Β και C προμηνυεται αν μη τι αλλο ενδιαφερον. Για να δουμε πλεον και το ΧCEED με τελη Ιουνη...και συνεχιζουμε....
-
Συμπαθητικο...Απο το πλαι μου θυμιζει λιγο chr.Aντε να δουμε και σε τι τιμες θα βγει....
-
Πάρα πάρα πολύ ωραίο , δυναμικό crossover απείρως πιο όμορφο από το fiesta στο οποίο βασίζεται.
Πανέξυπνη ιδέα αυτό με το πορτμπαγκάζ.
Βλέποντας το σκέφτομαι ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του fiesta. Καταργήστε το και απελευθερωστε πόρους για να γίνει πιο προσιτή η τιμολόγηση του puma.
Το ίδιο και με το Polo , αφού υπάρχει το t-cross. Το ίδιο και με το απίθανο νέο 2008 ( αν και τώρα που το γράφω θυμήθηκα πως το νέο 208 κάνει τα fiesta - polo να μοιάζουν κουτιά με ρόδες)
Δεν βλέπω πλέον κανένα λόγο ύπαρξης των χαμηλών supermini όταν υπάρχουν τόσο όμορφα και με 98/100 αντίστοιχη οδηγική συμπεριφορά αυτοκίνητα. Άντε να κρατήσουν κάποιες ειδικές εκδόσεις όπως ST , Gti κλπ.
Για πόλη που βολεύουν περισσότερο υπάρχουν τα μικρότερα mini.
Μην αρχίσω πλέον και για τα C hatchback , δεν λέω για περίπτερα τύπου Tiguan ,Kuga κλπ. αλλά για δείτε το focus active , και σε λίγο το xceed , άνετα θα μπορούσαν να τα αντικαταστήσουν μόνιμα με εξαίρεση επίσης κάποιες συγκεκριμένες εκδόσεις (focus st , golf Gti )Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Δεν βλέπω πλέον κανένα λόγο ύπαρξης των χαμηλών supermini όταν υπάρχουν τόσο όμορφα και με 98/100 αντίστοιχη οδηγική συμπεριφορά αυτοκίνητα. Άντε να κρατήσουν κάποιες ειδικές εκδόσεις όπως ST , Gti κλπ.
Για πόλη που βολεύουν περισσότερο υπάρχουν τα μικρότερα mini.Συμφωνώ 100%!!!
Ο μόνος λόγος ύπαρξης των μίνι είναι η χαμηλότερη τιμή, που όμως όπως έγραψες σωστά εαν καταργηθούν μπορεί να μειωθεί η τιμή των crossover.
-
Το εσωτερικό με χαλάει πολύ, σε όλα το Φορντ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βέβαια. Απλά δεν. Εξωτερικά όμως μου αρέσει πολύ
Sent from my JAT-L29 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Το εσωτερικό με χαλάει πολύ, σε όλα το Φορντ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βέβαια. Απλά δεν. Εξωτερικά όμως μου αρέσει πολύΘέμα συνήθειας είναι και φυσικά τι αρέσει στον καθένα. Εμένα π.χ. μου αρέσουν πολύ τα εσωτερικά των Ford, πάντα μου άρεσαν, πολύ πριν πάρω ford.
-
Ο μόνος λόγος ύπαρξης των μίνι είναι η χαμηλότερη τιμή, που όμως όπως έγραψες σωστά εαν καταργηθούν μπορεί να μειωθεί η τιμή των crossover.
Νομίζω ότι παραλογίζεστε και οι δύο!
Πρώτα απ' όλα για το ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των σουπερμίνι. Εγώ θα παραθέσω μερικούς: μικρότερο μήκος, οπότε πιο βολικό εντός πόλης, καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά, μικρότερο βάρος και καλύτερη αεροδυναμική, οπότε και καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση με αντίστοιχους κινητήρες, ωραιότερη γραμμή (υποκειμενικό αυτό, αλλά για αρκετούς ισχύει, εμού συμπεριλαμβανομένου) και πιο σπορτιφ, χαμηλότερη τιμή κ.α.
Επιπλέον τι σας κάνει να πιστεύετε ότι με την κατάργηση τους θα μειωθεί η τιμή των αντίστοιχων Β-SUV; Έχετε στα χέρια σας κάποια οικονομοτεχνική μελέτη που αποδεικνύει ότι το κόστος που θα εξοικονομηθεί από την εξέλιξη ενός καταργημένου σουπερμίνι θα υπερκεράσει τις απώλειες εσόδων από τις πωλήσεις του; Και ακόμη κι αν ισχύει αυτό, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η εξοικονόμηση στο κόστος παραγωγής θα μετακυλισθεί στον καταναλωτή, ειδικά σε μια κατηγορία που είναι in fashion;
Νομίζω ότι μπλέξατε ευσεβείς πόθους, προσωπικές προτιμήσεις και προκαταλήψεις, για να καταλήξετε σε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα...
-
Να δω που θα τα παρκαρετε μετα αν δεν υπαρχουν μικρα πολης α και b segment, Βρε σεις στα γκαραζ δεν χωραμε πλεον απο τα suv.
Παρτε ενα i10 σηκωστε τερμα το καθισμα και εχετε ιδια θέση οδηγησης με ενα suvακι.Ή καντε και λιγο γυμναστικη. Να δυναμώσει η μεση και να αποκτήσετε ευκινησια. Αντε αγυμναστα κορμια
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Νομίζω ότι παραλογίζεστε και οι δύο!
Πρώτα απ' όλα για το ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των σουπερμίνι. Εγώ θα παραθέσω μερικούς: μικρότερο μήκος, οπότε πιο βολικό εντός πόλης, καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά, μικρότερο βάρος και καλύτερη αεροδυναμική, οπότε και καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση με αντίστοιχους κινητήρες, ωραιότερη γραμμή (υποκειμενικό αυτό, αλλά για αρκετούς ισχύει, εμού συμπεριλαμβανομένου) και πιο σπορτιφ, χαμηλότερη τιμή κ.α.
Επιπλέον τι σας κάνει να πιστεύετε ότι με την κατάργηση τους θα μειωθεί η τιμή των αντίστοιχων Β-SUV; Έχετε στα χέρια σας κάποια οικονομοτεχνική μελέτη που αποδεικνύει ότι το κόστος που θα εξοικονομηθεί από την εξέλιξη ενός καταργημένου σουπερμίνι θα υπερκεράσει τις απώλειες εσόδων από τις πωλήσεις του; Και ακόμη κι αν ισχύει αυτό, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η εξοικονόμηση στο κόστος παραγωγής θα μετακυλισθεί στον καταναλωτή, ειδικά σε μια κατηγορία που είναι in fashion;
Νομίζω ότι μπλέξατε ευσεβείς πόθους, προσωπικές προτιμήσεις και προκαταλήψεις, για να καταλήξετε σε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα...
Νομίζω ο Χάρης έχει δίκιο και ετοιμαστείτε να υποστείτε το μενος των χεραδων από στιγμή σε στιγμή
-
Αυτό με τους 125 ίππους λογικά δεν είναι mild hybrid,σωστά?
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Αυτό με τους 125 ίππους λογικά δεν είναι mild hybrid,σωστά?Από ότι καταλαβαίνω θα είμαι και αυτός MHΤ. Αντιγράφω από το email που έλαβα:
'Ο βενζινοκινητήρας Ford EcoBoost 1 λίτρου είναι έξι φορές νικητής του βραβείου 'Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς'. Και αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Διαθέσιμος στο Puma με υβριδικές επιλογές μεταξύ 125 PS ή 155 PS'
https://www.ford.gr/cars/new-puma/featu ... aunch/mhev
-
Από ότι καταλαβαίνω θα είμαι και αυτός MHΤ. Αντιγράφω από το email που έλαβα:
'Ο βενζινοκινητήρας Ford EcoBoost 1 λίτρου είναι έξι φορές νικητής του βραβείου 'Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς'. Και αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Διαθέσιμος στο Puma με υβριδικές επιλογές μεταξύ 125 PS ή 155 PS'
Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως να υπήρχε υβριδική και συμβατική έκδοση για να γίνει σύγκριση
-
Ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Το πλαινό μου θυμίζει και εμένα το CHR. Ο χώρος αποσκευών πολύ καλός για το μέγεθος του, με το κόλπο του χώρου για την ρεζέρβα, αλλά δε πιστεύω να έχει αρκετό χώρο στα πίσω καθίσματα.
Εντυπωσιακό ότι το ύψος του είναι μόλις 4 εκατοστά μεγαλύτερο του Fiesta.Ο χιλιάρης με τα 155 θα έχει μάλλον το ίδιο ακριβώς σύστημα mild hybrid με τον μικρότερο.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Από ότι καταλαβαίνω θα είμαι και αυτός MHΤ. Αντιγράφω από το email που έλαβα:
Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως να υπήρχε υβριδική και συμβατική έκδοση για να γίνει σύγκριση
https://www.cars.com/articles/do-i-need ... 684865769/
Εδώ λένε πάντως ότι θα υπάρχει έκδοση 1.0 125 ίππων και συμβατική και ήπια υβριδική. -
Μέχρι χθες ένα άγνωστο Mondeo sw υβριδικό και σήμερα ένα μοντέλο αποκλειστικά υβριδικό? Λίγο δύσκολο το βλέπω...
Σίγουρα θα έχουν και κανονικές εκδόσεις. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μέχρι χθες ένα άγνωστο Mondeo sw υβριδικό και σήμερα ένα μοντέλο αποκλειστικά υβριδικό? Λίγο δύσκολο το βλέπω...
Σίγουρα θα έχουν και κανονικές εκδόσεις.Μέχρι στιγμής έχει γίνει αναφορά μόνο στα mild hybrids και το diesel. Λογικά μόνο έτσι μπορούν να τηρούν τα όρια co2. Στην Αμερική έχουν αρκετά μοντέλα hybrid οπότε σίγουρα το κατέχουν.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Ford Puma 2019