-
@antoniokon said in Ford Puma 2019:
Cirus,
Είδα στο βίντεο ότι μπορείς να αλλάζεις ταχύτητες, χωρίς να σηκώνεις το πόδι από το γκάζι!
Το ήξερες?
Το κάνεις καμιά φορά?Το είδα και γω και δεν το ήξερα, χαχαχαχαχαχα
τωρα που το ξέρω θα το κάνω
βεβαια αυτα είναι λεπτομέρειες για να κερδίσεις απειροελαχιστα msec.
Σε αυτό το αυτοκίνητο το μεγαλύτερο ατού του είναι ότι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ στην οδήγηση ταυτόχρονα.
Τα υπερεαυσθητα φρένα και το τιμόνι ξένιζουν μόνο στην αρχή. Εγω που το οδηγάω κάθε μέρα μου φαίνονται μια χαρά τωρα. Στην αρχή ειδικά τα φρένα (το τιμόνο όχι τόσο) με ξένιζαν. Αλλά τώρα που τα συνηθισα κομπλε. Πρόβλημα έχω όταν μπαίνω σε αλλο αυτοκίνητο και συγκρίνω χαχαχαχαχαχ. Μου φαίνεται λες και δεν έχουν φρένα και ότι τα άλλα τιμόνια δεν είναι καθόλου ακριβή.
Και το ότι είναι σκληρό μεσα στην πόλη είναι αλήθεια αλλά όχι κάτι το φοβερο. Τουλάχιστον για μενα. Και σε φιλο μου που το έδωσα για βόλτα μου είπε : Ελα ρε συ το περίμενα πιο σκληρο.
Ενα τεράστιο ΠΡΟΒΛΗΜΑ εχει το αυτοκίνητο και δεν το προτείνω σε κανέναν. Η ΤΙΜΗ
Εμενα FULL extra μου πήγε 39000. Ε με τόσα χρήματα υπάρχουν πιο γρήγορα αυτοκίνητα και καλύτερα από το PUMA και γιαυτό δεν θα πουλήσει. Αν είχε FULL EXTRA 4-5Κ κάτω θα πούλαγε παραπάνω. Η τιμη είναι τεραστια γιατι όλα αυτα τα έχεις και με το FIESTA με πολύ μικρότερους χώρους βέβαια και με χαμηλό αμάξωμα. Αλλά από την άλλη για να κάνεις ένα ψηλό αμάξωμα να συμπεριφέρεται όπως ένα με χαμηλό (fiesta st) είναι φυσικό να στραφείς σε πιο ακριβές λύσεις που θα επιβαρύνουν την τελική τιμή του αυτοκινήτου. Εξάλου νομίζω η FORD δεν περιμένει πωλήσεις από το συγκεκριμένο. Πιο πολύ είναι για να πουλήσεις περισσότερα απλά PUMA και να δείξει ότι μπορεί να φτιάξει και ενα sport SUV. Μην ξεχνάμε ότι το PUMA θα αντικαταστήσει και το FIESTA στο WRC οπότε μια σπορ έκδοση του έπρεπε να υπάρχει και ας μην πουλάειΑλλά στην δική μου περίπτωση που ήθελα ενα πολύ μικρο SUV με επιδόσεις, χώρους αποθηκευσης, όμορφο, πολύ διασκεδαστικό και με πολύ καλή κατανάλωση (για 200 άλογα) είναι πάρα πολύ καλό και δεν μετάνιωσα για την επιλογή. Μονο για την ταλαιπωρία που είχα με τα ηλεκτρικά του κόντευα να μετανιώσω αλλά ευτυχώς το βρήκαν και το έφτιαξαν και απο τότε πραγματικα το ευχαριστιέμαι.
-
-
@cirus said in Ford Puma 2019:
Είναι πανέμορφη μετά από πλύσιμο και έτοιμη για βόλτα
Κουκλί πραγματικό..
-
@cirus σωβρακοφανέλα και χαρτί υγείας στις πινακίδες? Οραίο φοίλε να το χέραισε
-
@mastoras78 said in Ford Puma 2019:
Καλησπέρα σημερα εκανα test drive το ford puma s line 122 hp. Το αυτοκινητο ειναι πολυ καλο, να ρωτησω εαν υπαρχει καποιο αξεσουαρ δηλ. Αεροτομη που να ελατωσει τον εωτερικο ηχο του αερα στις υψηλες ταχύτητες δηλ. 140 και ανω. Ευχαριστω.
-
@sakel said in Ford Puma 2019:
Καλησπέρα σημερα εκανα test drive το ford puma s line 122 hp. Το αυτοκινητο ειναι πολυ καλο, να ρωτησω εαν υπαρχει καποιο αξεσουαρ δηλ. Αεροτομη που να ελατωσει τον εωτερικο ηχο του αερα στις υψηλες ταχύτητες δηλ. 140 και ανω. Ευχαριστω.
Συγνωμη εξωτερικο ηχο ηθελα να γραψω. Ευχαριστώ.
-
κλαίω ρε μ@λάκ@ να σαι καλά αχαχαχαχαχαχ
-
αυτο που λες είναι αεροδυναμικός θόρυβος και είναι αυξημένος σε μεγάλες ταχύτητες σε όλα τα SUV και ψηλα οχήματα λόγω κακής αεροδυναμικής.
Βελτιωνεται με ηχομόνωση σε πόρτες και θόλους τροχών αλλά δεν εξαλείφεται. Μια αεροτομή δεν κάνει απόλυτως τίποτα σε αυτό το θέμα.
-
Καλά ρε κ@@λοχαρτο ήταν;
Και σκεφτόμουν πως έκανες εξαιρετικό μοντάζ.. -
@lap said in Ford Puma 2019:
Καλά ρε κ@@λοχαρτο ήταν;
Και σκεφτόμουν πως έκανες εξαιρετικό μοντάζ..οχι ρε σεις δεν είναι κωλόχαρτο. κάτι πανιά για ξεσκόνισμα είναι
αμαν ρε φουστηδες που πέφτει το μάτι σας. αχαχαχαχαχ
-
αυτο που λες είναι αεροδυναμικός θόρυβος και είναι αυξημένος σε μεγάλες ταχύτητες σε όλα τα SUV και ψηλα οχήματα λόγω κακής αεροδυναμικής.
Βελτιωνεται με ηχομόνωση σε πόρτες και θόλους τροχών αλλά δεν εξαλείφεται. Μια αεροτομή δεν κάνει απόλυτως τίποτα σε αυτό το θέμα.
Σε ευχαριστω πολυ για την ααπαντηση και προταση για βελτιωση.
-
Σε ευχαριστω πολυ για την ααπαντηση και προταση για βελτιωση.
Αλιμονο, να είσαι καλά. Δες σελίδα 163 για ηχομόνωση που έκανα αν θες:
https://forum.4troxoi.gr/topic/91562/μελλοντικά-μοντέλα-ford-puma-2019/3242?page=163&_=1633782212695 -
Δώστε τα φώτα σας για την εξής περίπτωση. Ο κουμπάρος αγόρασε Puma με 23000€, ενός έτους με 3500 χλμ.. απο έμπορο και μετά απο 70χλμ του έμεινε απο δίσκο στο Σύνταγμα. Το πήγε οδική βοήθεια σε εξουσιοδοτημένο και το κόστος είναι 550€ περίπου για αλλαγή δίσκου. Επειδή μένει Κρήτη είχε στείλει και μια εταιρία να του κάνει έλεγχος για να είναι σίγουρος μην του βγει κανένα "λουλούδι" και τρέχει, η απάντηση ήταν ότι το αυτοκίνητο είναι μια χαρά.
Από τον έμπορο ζητάει το κόστος αλλαγής του δίσκου αλλά αυτός δεν δέχεται, αν θέλει μπορεί να επιστρέψει το αυτοκίνητο να του δώσει τα χρήματα πίσω μειωμένα από το κόστος επισκευής.
Εχει νομική προστασία απο την Allianz και θα μιλήσει την Δευτέρα μαζί τους. Πως αλλιώς μπορεί να κινηθεί για να μην πληρώσει την επισκευή ακόμα και αν επιστρέψει το αμάξι; -
Ο δίσκος του συμπλέκτη είναι αναλώσιμο, οπότε δεν μπορεί εύκολα να αποδειχθεί πρότερη φθορά. Μόνο με καλή προαίρεση του πωλητή μπορεί να γίνει κάτι. Νομικά δεν γίνεται, εκτός αν έδωσε ο πωλητής γραπτή εγγύηση. Ένας από τους λόγους που προτιμούνται τα καινούρια αυτοκίνητα είναι κι αυτός.
-
Μα η απόσταση συνολικά που έκανε απο την στιγμή που το παρέλαβε ήταν 70 χλμ., δεν είναι δυνατόν και να θέλεις να καταστρέψεις το δίσκο να το κάνεις. Σε ολα τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ, είναι μια δύσκολη περίπτωση. Αλλά και ο πρώτος ιδιοκτήτης τι έκανε και έφαγε το δίσκο σε 3500 χλμ. Το θέμα είναι να μη έχει και άλλες φθορές από κακό στρώσιμο και χρήση.
-
@islander said in Ford Puma 2019:
Μα η απόσταση συνολικά που έκανε απο την στιγμή που το παρέλαβε ήταν 70 χλμ., δεν είναι δυνατόν και να θέλεις να καταστρέψεις το δίσκο να το κάνεις. Σε ολα τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ, είναι μια δύσκολη περίπτωση. Αλλά και ο πρώτος ιδιοκτήτης τι έκανε και έφαγε το δίσκο σε 3500 χλμ. Το θέμα είναι να μη έχει και άλλες φθορές από κακό στρώσιμο και χρήση.
Προφανώς δεν φταίει ο 1ος ιδιοκτήτης αλλά έπεσε σε προβληματικό εκ κατασκευής δίσκο. Εγγύηση δεν υπάρχει; Ξέρω πως δεν περνάει σε αναλώσιμα αλλά τουλάχιστον να πάρει μια καλή έκπτωση.
Το θέμα είναι ένα τέτοιο αμάξι που σου έκανε τέτοιο χουνέρι τόσο νωρίς το κρατάς ή το γυρίζεις παρόλα τα 550 χασούρα;; Είναι τελικά 3500 τα χιλιόμετρα;;
-
Προφανώς τα χλμ. είναι 3500 αφου υποτίθεται το κοιτάξανε απο την εταιρία που πλήρωσε για αυτή τη δουλειά. Στον προβληματισμό αν το κρατάς ή όχι, ο κουμπάρος σκέπτεται να το επιστρέψει αλλά να πάρει τα χρήματα της επισκευής. Είναι δύσκολη απόφαση, εγώ θα το επέστρεφα δεν θα το κρατούσα με τίποτα.
-
@islander said in Ford Puma 2019:
Προφανώς τα χλμ. είναι 3500 αφου υποτίθεται το κοιτάξανε απο την εταιρία που πλήρωσε για αυτή τη δουλειά. Στον προβληματισμό αν το κρατάς ή όχι, ο κουμπάρος σκέπτεται να το επιστρέψει αλλά να πάρει τα χρήματα της επισκευής. Είναι δύσκολη απόφαση, εγώ θα το επέστρεφα δεν θα το κρατούσα με τίποτα.
Με την ίδια λογική στον έλεγχο πριν την αγορά θα έπρεπε να είχαν διαπιστώσει κάποια υποψία δυσλειτουργιας του δίσκου. Η λέξη κλειδί είναι το υποτίθεται...
Ο κουμπάρος σου τα θέλει όλα. Λογικό το βρίσκω να το θέλει και εγώ το ίδιο θα ήθελα. Όμως δεν είναι φοβάμαι εφικτό σε καμία περίπτωση...
-
Μήπως ήταν κάνα τεστ ντραιβ;
Γιατί τότε τα 3.500 χλμ ισοδυναμούν με 75.000. -
Το επιστρέφει, χάνει στην ανάγκη τα 500€ για να βάλει μυαλό (ή όσα μπορεί να παζαρέψει) και αν εξακολουθεί να του αρέσει το αμάξι, πάει και παραγγέλνει ένα καινούριο. Με τα αστεία επιτόκια της Ford δεν έχει νόημα να αγοράσεις αγνώστου ιστορικού αμάξι για να κερδίσεις 1-2 χιλιάρικα μείον τις ζημιές.
Αν επίγεται για αμάξι, ας πάρει άλλο αυτοκίνητο.
Φιλικά και χιουμοριστικά να πω, "αυτά κάνετε" και χαλάτε την πιάτσα κι επιτρέπετε σε λαμόγια να πουλάνε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα όσο κοστίζουν τα καινούρια, αντί για 30-40% κάτω...
Ford Puma 2019