-
35k το βλεπω το Puma ST τιμη καταλογου. Πως το εφτασες στο 39; Η εξατμιση ειναι σπορ, ποσο θορυβο κανει; Ισως να το εχω ξαναρωτησει αλλα δεν θυμαμαι, εχει βαλβιδα;
-
tsofras wrote:
Με το καλό να το πάρεις διορθωμένο ρε μαν και να μην ξαναβγάλει πρόβλημα ποτέ.
Αν και δεν με ενδιαφέρει το Puma μπαίνω και διαβάζω τα σχόλια σου γιατί μου αρέσουν και μπράβο που ενημερώνεις και το κόσμο γιατί ξαφνικά μόνο τα golf έχουν θέμα και κανένα άλλο αμάξι.
Εγώ βλέπω ότι έχουμε πήξει στα ηλεκτρονικά και δυστυχώς δεν υπάρχει και τεχνογνωσία και μένει ο κόσμος χωρίς αμάξι ενώ ψάχνουν στις αντιπροσωπείες να καταλάβουν τι μπορεί να φταίει.
Άντε περιμένουμε και review του St Line
Ευχαριστώ να σαι καλά, μακαρι και ελπίζω να το διωρθώσουν
ΟΛΑ τα αυτοκίνητα μπορουν να βγάλουν πρόβλημα δεν συζητιέται αυτό. Τα Ιαπωνέζικα και οι κορεάτες (σχεδον δηλαδη όλοι οι σχιζομάτηδες εκτός κινεζων) βγάζουν ποιο σπάνια αλλά και εκει ακομα μπορει να σου τύχει.
Αλλά μιας και συζητάμε θα σου πω την γνώμη μου για VAG
Εμένα μου αρεσουν γενικά τα αυτοκίνητα της VAG με προτίμηση στη SKODA (πρώην κάτοχος octavia diesel). Tο golf δεν θα το διάλεγα ποτέ όχι γιατί είναι ασχημο αλλά είναι 100 χρόνια το ίδιο ρε φιλε και με τρελαίνει αυτο (μονο η porche με την 911 το καταφέρνει καλά αυτο). Αλλά αυτό είναι απλά μια προτίμηση και προσωπική γνώμη δεν σημαινει οτι δεν είναι καλο αυτοκίνητο απλα το κόβω λόγω ιδιας εμφανισης με μικροαλλαγες 100 χρονια. Σε άλλους αρεσει αυτο, το λένε μαλιστα διαχρονικότητα. Εγω διαφωνω και λέω ΠΙΤΕΣ(περιπου) αντε να δείτε καμιά alfa να δειτε τι σημαίνει σχεδίαση.
Το παραπονο μου το μεγάλο εκεί είναι με τις εγγυήσεις. πραγματικα ειδικα για VW πληρώνεις αρκετά για premium αυτοκίνητα (που μπαινοντας στο εσωτερικό το βλέπεις κιολας) και το βρίσκω απαράδεχτο να μην σου δίνει για αυτά τα χρήματα τουλάχιστον την διπλασια εγγήηση από τα 2 χρόνια που δίνει
2ο παράπονο εκεί αλλά ποιο μικρό είναι ότι εχει πάρα πολλά έξτρα που το ένα τριτο θα έπρεπε να είναι στανταρτ και βαράει στα αυτιά για να τα πάρεις.
3ο παραπονο ενώ έχουν τα ποιο καλά infortainment με διαφορά και τις καλύτερες οθονες μενου κτλ. τους έχει ποιάσει η μαλακια τους να εξαφανίσουν τους διακόπτες για τον κλιματισμό και τα βάζουν σε touch οθόνες με συρόμενες χαζομάρες. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ????????????. Δεν είναι λόγος να μην πάρεις αυτοκίνητο αλιμονο, αλλά είναι σπαστικό ρε φίλε........ Ειμαι παράξενος??? δεν ξέρω μπορει, εμενα με εκνευρίζει πάντως.
ΥΓ δεν θα κανω review του ST LINE 155 αλογα , θα κάνω συγκριτικό CIRUS style όμως για να μην είναι βαρετο, δεν θα μιλησουμε για χώρους και πράγματα που εχουν χιλιοειπωθει. Μα θα μου πεις μπορούν να συγκριθούν? και βεβαια μπορουν αναλόγως πως θα τα συγκρίνεις. Ενα κειμενο χαριτομενιας και μακρια από σοβαροτητα θα είναι. απλα να μου φτιάξει πρώτα λίγο η διάθεση γιατι δεν είναι στα καλύτερα της τελευταία. Τυχανε πολλά τελευταία και δεν μιλάω για το PUMA, με έχει πάει κωλοφεράνζα, εχασα ανθρώπους στην οικογένεια (θειες-θείους) που αγαπουσα κτλ. και κάποια άλλα προσωπικα και η διαθεση είναι προς τα κάτω, παλεύουμε να την ανεβάσουμε.
Συλλυπητήρια φιλε
-
Συλλυπητήρια φιλε
Νταξει σε όλους συμβαίνουν , ευχαριστω απλά τύχανε πολλά μαζι ασχημα τελευταία.
-
35k το βλεπω το Puma ST τιμη καταλογου. Πως το εφτασες στο 39; Η εξατμιση ειναι σπορ, ποσο θορυβο κανει; Ισως να το εχω ξαναρωτησει αλλα δεν θυμαμαι, εχει βαλβιδα;
35 είναι χωρις performance pack (διαφορικο περιορισμένης ολίσθησης). Ειναι απίστευτα ΑΚΥΡΟ να το πάρεις χωρίς αυτό ειλικρινά μεταμορφώνει το αυτοκίνητο σε στροφές, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. εχει και launch control στο performance pack (αχρηστο για μένα δεν το έχω βάλει ποτε.)
αν βάλεις και τα πάντα FULL EXTRA που εβαλα εγώ (χωρίς πανοραμική) εκεί πάει η τιμή
εχει διπλή απόληξη η εξάτμιση και ναι η μία απόληξη έχει βαλβίδα. Στα sport και Track κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο από ECO και NORMAL
-
Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι από εδώ και πέρα που όλα είναι ηλεκτρικά θα υπάρχουν τέτοια θέματα..και μακάρι να μην συμβαίνουν εν κινήσει..και είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια...
Citroen C4 δεν έχει κλείσει ένα μήνα και δεν λειτουργεί το μασάζ στη θέση του συνοδηγού. Έτσι για να μην νομίζετε ότι είναι θέμα μόνο Ford..
-
Καλά για το c4 ήδη έχουμε ακούσει πολλά...
Είναι γεγονός ότι τα αμάξια των τελευταίων 2-3 ετών έχουν πάμπολλους αισθητήρες και ραντάρ τα οποία συνδέονται και δίνουν πληροφορίες στο κεντρικό επεξεργαστή.
Φρόνιμο αν δεν θες τις συχνές επισκέψεις να αφήσεις να περάσει πρώτα μια διετία από την κυκλοφορία του ώστε να βγουν τα θέματα και να τα λύσουν στις επόμενες παρτίδες.
Φυσικά το ερώτημα είναι γιατί δεν δοκιμάζονται τα συστήματα σε μοντέλα προπαραγωγης επαρκώς ώστε να βγαίνουν τα προβληματα στα χέρια τους που γνωρίζουν το αντικείμενο πριν φτάσουν σε κάθε γωνιά στο κόσμο και πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα είτε ημιμαθείς τεχνικοί είτε απομακρυσμένα οι μηχανικοί παραγωγής.
Το άλλο θέμα που τίθεται είναι πόσα από τα συστήματα που χρυσοπληρωνεις θα λειτουργούν σωστά μετά από 4-5 χρόνια! Εδώ βλέπουμε δυσλειτουργίες μεσα στον πρώτο μήνα λειτουργίας!
Δεν συζητάμε για το πόσο λειτουργικα θα είναι τα συστήματα που θα αποκαταστήσει μια αντιπροσωπεία μετά από ένα τρακάρισμα σε προφυλακτήρα ή καθρέφτη.
-
Τι έχουμε ακούσει για τα C4;
Δεν είναι το ίδιο οι βλάβες που ακούμε στα Kamiq κ Golf που ουσιαστικά ακινητοποιείται το αυτοκίνητο λόγω ηλεκτρικών, και το μασάζ του συνοδηγού..
-
Σε όλα συμβαίνουν κατασκευαστικές ατέλειες... χθές διάβαζα για Ελληνικό 5 μηνών Kona electric των 40000 € που σταμάτησε να λειτουργεί... έσβησαν τα πάντα...
-
Σε όλα συμβαίνουν κατασκευαστικές ατέλειες... χθές διάβαζα για Ελληνικό 5 μηνών Kona electric των 40000 € που σταμάτησε να λειτουργεί... έσβησαν τα πάντα...
Αφού δεν πήρε φωτιά πάλι καλά..
-
Είναι σαν τα εμβόλια ένα πράμα.. Πρώτα τα βγάζουν και μετά τα δοκιμάζουν στην παραγωγή...σε πραγματικές συνθήκες.. .
-
Και δεν είναι μόνο τα ηλεκτρικά το πρόβλημα. Έχετε δει τα χρώματα πως συμπεριφερονται; κουνούπι να πέσει επάνω και να το αφήσεις για 1 μέρα έχει οξειδωθει. Έχουνε αλλάξει οι προδιαγραφές στα πλαίσια της οικολογίας και άμα φτύσεις ξεβαφει..
-
Τι έχουμε ακούσει για τα C4;
Δεν είναι το ίδιο οι βλάβες που ακούμε στα Kamiq κ Golf που ουσιαστικά ακινητοποιείται το αυτοκίνητο λόγω ηλεκτρικών, και το μασάζ του συνοδηγού..
Δεν έχεις διαβάσει για τον φίλο που έχει θόρυβο κατά την κύλιση των τροχών που το έχει δώσει στην αντιπροσωπεία και δεν μπορούν να βρουν τι έχει; Στο νήμα εδώ στο φόρουμ τα έχει γράψει.
Επίσης για ανάκληση για σπειρωματα μπουλωνιων , τώρα για το μασάζ και σε ξένα φόρουμ αν μπεις γράφουν και άλλοι για αυτόν τον θόρυβο στην κύλιση.
-
Φυσικά το ερώτημα είναι γιατί δεν δοκιμάζονται τα συστήματα σε μοντέλα προπαραγωγης επαρκώς ώστε να βγαίνουν τα προβληματα στα χέρια τους που γνωρίζουν το αντικείμενο πριν φτάσουν σε κάθε γωνιά στο κόσμο και πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα είτε ημιμαθείς τεχνικοί είτε απομακρυσμένα οι μηχανικοί παραγωγής.
Για ένα πάρα πολύ απλό λόγο: κοστίζει λιγότερο έτσι.
Από έρευνα που εχουν κάνει όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν καταλήξει ότι τους κοστίζει λιγότερα χρήματα η εκ των υστέρων επιδιόρθωση από τα χρήματα της τελειοποιήσης και κυρίως από τα χρήματα που θα χάσουν από πωλήσεις όταν καθυστερήσουν να βγάλουν ένα νέο αυτοκίνητο στην παραγωγή κατά 1-2 χρόνια ώστε να διορθώσουν όλα τα μικροπροβλήματα.
-
Υπάρχει τέτοια έρευνα;
-
Υπάρχει τέτοια έρευνα;
Ναι υπάρχει, αλλά δεν είναι διαθέσιμη σε εσένα και εμένα. Είναι εσωτερικές έρευνες των αυτοκινητοβιομηχανιών, εαν έχεις κάποιον γνωστό ίσως να μπορεί να στην βρεί (η κάθε εταιρεία κάνει δικιά της, εγώ ξέρω της BMW/Mini).
Tι νομίζεις, ότι τυχαία κάνουν ό,τι κάνουν οι εταιρείες? Όλα είναι υπολογισμένα για να έχουν το μέγιστο κέρδος.
-
Lap wrote:
Υπάρχει τέτοια έρευνα;
Ναι υπάρχει, αλλά δεν είναι διαθέσιμη σε εσένα και εμένα. Είναι εσωτερικές έρευνες των αυτοκινητοβιομηχανιών, εαν έχεις κάποιον γνωστό ίσως να μπορεί να στην βρεί (η κάθε εταιρεία κάνει δικιά της, εγώ ξέρω της BMW/Mini).
Tι νομίζεις, ότι τυχαία κάνουν ό,τι κάνουν οι εταιρείες? Όλα είναι υπολογισμένα για να έχουν το μέγιστο κέρδος.
Το να χάνει την αξιοπιστία της η εταιρεία το έχει βάλει σε αυτή την έρευνα?
Το υπολογίζει στα κόστη?
Γιατί κάποτε λέγαμε ότι KIA και Hyundai είχαν τόσο χαμηλές τιμές γιατί ουσιαστικά ο πελάτης έκανε τον 'ποιοτικό έλεγχο' και έβγαιναν τα πρόβληματα.
Με τις τιμές που έχουν τώρα όλες οι μάρκες δεν θα δεχομουν τόσα προβλήματα και ειδικά σε νέα αμάξια και χωρίς τεχνογνωσία και να τρέχει ο πελάτης να φτιάχνει το νέο του αυτοκίνητο και να του λένε άστο μία εβδομάδα να μιλήσουμε με τα κεντρικά γιατί δεν ξέρουμε τι έχει
-
Το να χάνει την αξιοπιστία της η εταιρεία το έχει βάλει σε αυτή την έρευνα?
Το υπολογίζει στα κόστη?
Ναι το υπολογίζει, για αυτό και τα τμήματα customer satisfaction εχουν τόση δουλειά.
Μην κοιτάμε τον μικρόκοσμο των φόρουμ. Το 95% (μην πω 99%) των αγοραστών/ιδιοκτητών δεν ασχολούνται και δεν γνωρίζουν ολα αυτά που συζητάμε. Απλά αγοράζουν ένα αυτοκίνητο λόγω μάρκας, γείτονα, παράδοσης κλπ. Πόσοι γνωρίζουν ότι πλέον τα Opel είναι PSA? Οι 9 στους 10 που θα πάρουν Όπελ θα σου πουν 'ήθελα Γερμανικό, εγώ δεν αγοράζω Γαλλικά αυτοκίνητα'.
Και η ζημιά από αυτές τις αστοχίες τελικά σε νούμερα πωλήσεων είναι ελάχιστη σε σχέση με το κόστος εξέλιξης και κυρίως την ζημιά από το να καθυστερήσει 2 χρόνια ένα αυτοκίνητο να βγεί στην αγορά. Θυμάμαι για το Mini F56 που είχε θέμα με τα τακάκια, είχαν υπολογίσει ότι θα κοστίσει πολύ περισσότερο (κάπου 60-70%) να καθυστερούσαν 6 μήνες τις πωλήσεις από το να αλλάξουν όλα τα τακάκια δωρεάν (που δεν το έκαναν) στις 15.000χλμ.
-
Μα το ίδιο γίνεται και στις ετιαρείες παροχής software. Ποότε δεν παραδίδεται software με 0 bugs. Είναι ανέφικτο, ιδιαίτερα βάση σκληρών deadlines και πολύ κοστοβόρο. Είναι πιο συμφέρον να έρθει ένα bug κάποια στιγμή στο support παρά να κάνεις ακόμα Χ test cycles ώστε να εξακριβώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Λέγεται και Risk Based approach. Πηγαίνουμε με το να μην σκάσουν τα σημαντικά θέματα. Τώρα αν κάποια στιγμή βγει ένα Bug, οκ βαλε ενα issue στο jira και θα το λυσει κάποιος. Έχει και SLAs βάση severity Κλπ.
-
Μα το ίδιο γίνεται και στις ετιαρείες παροχής software. Ποότε δεν παραδίδεται software με 0 bugs. Είναι ανέφικτο, ιδιαίτερα βάση σκληρών deadlines και πολύ κοστοβόρο. Είναι πιο συμφέρον να έρθει ένα bug κάποια στιγμή στο support παρά να κάνεις ακόμα Χ test cycles ώστε να εξακριβώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Λέγεται και Risk Based approach. Πηγαίνουμε με το να μην σκάσουν τα σημαντικά θέματα. Τώρα αν κάποια στιγμή βγει ένα Bug, οκ βαλε ενα issue στο jira και θα το λυσει κάποιος. Έχει και SLAs βάση severity Κλπ.
Babi ειλικρινά νόμιζα πως μπήκα κατά λάθος σε αγγλικό φόρουμ.
-
But why;
Ford Puma 2019