-
Παιδιά εγώ δεν εντόπισα τριγμούς στο test drive. Θόρυβο από αέρα είχα. Τεσπα ποιος μάστορας είναι αυτός που κάνει την μόνωση και με τι κόστος ;
Alpha Sound στην Αργυρουπολη!
Την βαρια μονωση με dynamat γυρω στα 300 αν θυμαμε καλα....
-
και οι καταναλώσεις θυμίζουν το πεντακύλινδρο focus St με τα 2,5 χιλιάδες κυβικά ...
Κι καίει κι δι του φωρτούνς σα του Χάιλουξ
-
panormus772 wrote:
Ωραίο review! Μου θύμισε εποχές που οδηγούσα ΑR και Focus ST (του 2007)...
και οι καταναλώσεις θυμίζουν το πεντακύλινδρο focus St με τα 2,5 χιλιάδες κυβικά ...
Μπα δεν τα λες καλά, σε τέτοια αυτοκίνητα κυμαίνεσαι γύρω στα 15 και πάνω πηγαίνοντας απλα σβέλτα οχι γρήγορα.
Σε αυτό έχω και την επιλογη να πάω και οικονομικά και να καίει γυω στα 8,5 που εκείνα δεν μπορούν. Αλλο που εμενα δεν με νοιαζει να πάω οικονομικα.
Το HYUNDAI i30N που ήταν η καψούρα μου πριν συμβιβαστώ με το PUMA το ίδιο γύρω στα 15 που και πάλι δεν με ένοιαζε πολύ.
Παιδιά μην το πάρετε, πάρτε κάτι οικονομικό, εμένα η δουλειά μου σαν Ιδιωτικός υπάλληλος με μεγάλη εξειδίκευση μου επιτρέπει να πληρώνω τόσες βενζίνες και να μην ιδρώνω, ούτε δάνειο δεν χρειάστηκα για να το πάρω ούτε δόσεις ούτε τίποτα μην ανησυχείτε για μένα ότι θα δίνω όλα τα χρήματα μου σε βενζίνες, ευχαριστώ που ανησυχείτε αλλά δεν χρειάζεται να σκάτε είμαι οκ. Ούτως ή άλλως σε 1-2 χρόνια θα πάρω μάλλον και ένα 2ο για μες την πόλη (ελπίζω ένα ηλεκτρικό θα δούμε πως θα το κανονίσω). Αφού δεν θα έχω πια μηχανή μετά το ατύχημα μου δεν θα μείνω μόνο με ένα όχημα απλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα, θα μου πάρει καιρό και θέλω να δω πως πάνε τα πράγματα με τα ηλεκτρικά.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτά (ανω των 2000cc) πληρώνουν φορο πολυτελείας που δεν ξέρεις και αν θα αυξηθεί (λένε θα καταργηθεί εδω και χρόνια αλλά εγω ελληνικές κυβερνήσεις δεν εμπιστεύομαι) και εχουν και μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας που είναι και ο λόγος μαζι με το parking που είναι δύσκολο εκεί που παρκάρω και χρειαζομουν κατι μικρό σε διαστάσεις με μεγαλο χώρο αποσκευών. Και mustang είχα δυνατότητα να πάρω (αλλο φανταστικό αμάξι) αλλά προτιμώ κάτι που να μην βγάζει μάτι, ήθελα χαμηλών τόνων αυτοκίνητο δεν είμαι δα και 20 χρονων για να βγάλω γκόμενα με αυτό.
Γενικά το PUMA ST δεν είναι συμφέρων αυτοκίνητο (πάρτε HYBRID ΤΟΥΟΤΑ που είναι οικονομικά) και βρίσκεις επίσης και πολύ ποιο γρήγορο στα ίδια χρήματα. Ακόμα και με λιγότερα παίρνεις ποιο γρήγορο αν δεν σε νοιαζουν οι χώροι (FIESTA ST)
Εγώ έχω άλλες προτεραιότητες και γούστα που έχω να καλύψω και μου κάνει. Δεν πειράζει καλύτερα, προτιμώ να είμαι στα 10-15 αυτοκίνητα που θα πουληθούν στην Ελλάδα.
Ελπίζω οι διευκρινήσεις να είναι αρκετες................ και να το κλείσαμε.
βέβαια όλο και κάποιος θα βρίσκεται πάντα να με ρωτάει:
Είναι καλά αυτά φιλαράκι? δεν βλέπω να κυκλοφορούν πολλά xaxaxaxaxxaxaxaxaxa
-
Με αφορμη την περιγραφη του cirus, θα ειχε αξια οι κατοχοι να ανεβασετε φωτος με το φορτωμα του πορτμπαγαζ οπως το περιεγραψε ο cirus ωστε να αντιληφθουμε ποσο αξιοποιησιμος ειναι... δηλαδή πραγματικα 'οικογενειακο' φορτωμα (πχ ομπρελες, μικρες ξαπλωστρες, κουβαδακια, σακιδια, μπρατσακια, ε και καμμια βαλιτσα φυσικα). Οχι οπως στα δημοσιογραφικα τεστ που γινονται με 2 ιδιες βαλιτσες και ενα σακο... λες και δε κουβαλαμε τίποτα αλλο στη ζωή μας, με 2 βαλιτσες κυκλοφορουμε μονο.
-
+φωνώ, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε κανά φόρτωμα.
-
Εχετε ένα δίκιο αλλά δεν έβγαλα φωτογραφίες από το φόρτωμα δυστηχώς, σορυ
πάντως πραγματικά είναι πολύ καλος ο χώρος αποσκευών. Δεν είναι skoda octavia σίγουρα αλλά είναι πολύ μεγαλος για το μεγεθος του αυτοκινήτου
Και μην ξεχνάτε ότι έβαλα ΚΑΙ ΡΕΖΕΡΒΑ , χωρίς ρεζέρβα μονο megabox είναι ακόμα μεγαλύτερος, τα παραπάνω που είπες χωράνε όλα
-
Ρε συ cirus να σαι καλά. Έχω γελάσει πολύ με τις περιγραφές σου.
Στους διαλόγους με την γυναίκα σου γελάει και η δική μου που της τα διαβάζω. Ίδια κατηγορία γυναίκας μιλάμε.
Σε άλλα νέα. Ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα σοβαρό για μένα που προέκυψε με την εφαρμογή ford pass πρίν μια εβδομάδα περίπου.
Άρχισε να σκάει το security alert στις 12 το βράδυ ότι έχει ανοίξει η πόρτα τού οδηγού, μετά του συνοδηγού κ.λ.π. Αυτό συνέβη πολλές φορές.
Από τον χάρτη το αμάξι μου έλεγε ότι είναι στην λ.συγγρου. (ενώ το είχα Ωρωπό σε γκαράζ)
Προχθές στάλθηκε μήνυμα απολογίας της εφαρμογής για όλο αυτό. Όπως ανέφεραν πρόβλημα στους σέρβερ.
Ευτυχώς ήμουν τυχερός που είχα άμεση πρόσβαση να δω ότι το αμάξι είναι ασφαλές.
Αν όμως βρισκόμουν μακρυά όπως καταλαβαίνετε θα έτρεχα.
Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθεί.
-
Εκανα test drive τον βενζίνη/125hp. Καταρχάς μεγάλη μαγκιά της Ford με τα μόνο 2 επίπεδα εξοπλισμού..... προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το St Line X.... στα 21500 παίρνεις το St Line και δεν σου λείπει τίποτα.
Ελαχιστες κλίσεις, σημαδεύεις και πας. Υπερηψωμενο focus είναι αυτό με πιο κοντό μεταξόνιο όχι b suv. Πληροφόρηση τιμονιού τοπ δεν ψαρεύει και έχει άμεση απόκριση. Θα ήθελα λίγο πιο φαρδύ να είναι το κάθισμα και λίγο μεγαλύτερο φάρδος στα πόδια ώστε να απλώνομαι καλύτερα. Συνηθίζεται όπως και να εχει. Πολύ καλή ορατότητα σε όλα τα μήκη κ πλάτη, compact διαστάσεις το παρκάρεις μόνο με τους πίσω αισθητήρες μην πετάξετε λεφτά σε κάμερα/μπροστινούς. Το κιβώτιο και αυτό κλασικό smooth Ford αίσθηση. Δυνατά φρένα με ωραία σκληρή αίσθηση. Δεν συμφωνώ με αρκετούς reviewer..... στις 17αρες ήταν μια χαρά άνετο και προοδευτικό/μαλακό όταν ανέβαινες σε πεζοδρόμια..... στην κακοτεχνία/λακκούβα θα το ακούσεις το αμορτισέρ αλλά δεν περνάει κραδασμούς στο πλαίσιο. Κινητήρας ωραίος ήχος, ζωηρός όσο όσο να έχεις την δύναμη να προσπεράσεις εκεί που θα το χρειαστείς απροβλημάτιστα. Όπως είπα εξαιρετική τιμή βάση εξοπλισμού. Πίσω θα κάτσει άνετα κάποιος μέχρι ύψος βαριά 1.80-185.... ήξερα για τους πίσω χώρους δεν είχα απαιτήσεις.
Ενα αρνητικό έχει για εμένα..... ενώ δείχνει ότι έχει καλή ηχομόνωση (χοντρές τσιμούχες στις πόρτες που κουμπώνουν και στιβαρά) είχα δυστυχώς έντονο ήχο από τον αέρα..... δεξιά και αριστερά απο τους καθρέπτες το εντόπισα. Ειναι δίκη μου παραξενιά η το έχουν αναφέρει κ άλλοι χρήστες;;;;
Επόμενο test drive το c4 c cross και κλείνω με Corolla/Yaris cross....
Σεβαστή η μεταφορά της εμπειρίας του τεστ ντραιβ αλλά....
Ούτε υπερυψωμένο φοκους είναι ,καμιά σχέση σε μεταξόνιο, μετατρόχιο ,στήσιμο ,τιμόνι ,αναρτήσεις ,φρένα....
Ούτε φυσικά το κιβώτιο του φοκους έχει ....
Και ούτε πίσω κάθεται άνετα ύψους 1.85! Εκτός αν ο μπροστινός του είναι αρκετά κοντύτερος ή είναι 1.85 με πόδια από 1.75...
Αν πίσω καθόταν άνετα ύψος 1.85 δεν θα υπήρχε καμία γκρίνια για τους χώρους πίσω και θα μιλούσαμε για ένα από τα πιο ευρύχωρα b crossover που φυσικά δεν ισχύει.
Όσο για τα φρένα γερά και δυνατά μεν ταμπούρα πίσω δε....για το κόστος του αμαξιου δεν συνάδει... ποδήλατο παίρνεις σήμετα με 300ευρω και έχει δισκόφρενα μπρος πίσω!
-
Το δικό σου πρέπει αν έχει το καλο κιβωτιο.
-
Το δικό σου πρέπει αν έχει το καλο κιβωτιο.
δεν μιλαω για το δικό μου για το απλό λέω. Το έχω οδηγήσει και έχω αποψη
Το δικο μου είναι ειδική εκδοση Cirus edition xaxaxaxaxaxa
-
Σεβαστή η μεταφορά της εμπειρίας του τεστ ντραιβ αλλά....
Ούτε υπερυψωμένο φοκους είναι ,καμιά σχέση σε μεταξόνιο, μετατρόχιο ,στήσιμο ,τιμόνι ,αναρτήσεις ,φρένα....
Ούτε φυσικά το κιβώτιο του φοκους έχει ....
Και ούτε πίσω κάθεται άνετα ύψους 1.85! Εκτός αν ο μπροστινός του είναι αρκετά κοντύτερος ή είναι 1.85 με πόδια από 1.75...
Αν πίσω καθόταν άνετα ύψος 1.85 δεν θα υπήρχε καμία γκρίνια για τους χώρους πίσω και θα μιλούσαμε για ένα από τα πιο ευρύχωρα b crossover που φυσικά δεν ισχύει.
Όσο για τα φρένα γερά και δυνατά μεν ταμπούρα πίσω δε....για το κόστος του αμαξιου δεν συνάδει... ποδήλατο παίρνεις σήμετα με 300ευρω και έχει δισκόφρενα μπρος πίσω!
Υπερυψωμένο Fiesta είναι κακώς το συγκρινεις με το focus ΔΕΝ είναι υπερυψωμένο focus. Είπαμε πολλές φορές πως βασίζεται στο Fiesta.
αναρτήσεις, φρένα, κιβώτιο , στησιμο είναι στα καλύτερα στο είδος του (B SUV κατηγορία) πάλι κακώς το συγκρίνεις με το focus που βεβαιως είναι καλύτερο αλλά είναι hatchback κατηγορια.
Όπως είπα και πριν το κιβώτιο είναι πάρα πολύ καλό αλλά είναι σίγουρα λίγο χειρότερο από focus.
μέχρι 1,80 μπρος πίσω κάθονται μια χαρά. εγώ που είμαι 1,79 πίσω μου έκατσε 1,85 και ήταν απλά οκ παραπάνω δεν.
Πίσω έχει από τους μικρότερους χώρους στην κατηγορία του αλλά έχει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.
Στα 125 άλογα δυστυχώς έβαλαν ταμπούρα που μεν είναι ψυχολογικό αλλά συμφωνώ θα έπρεπε να έχει δισκόφρενα. Πάντως ακόμα και με ταμπούρα έχει πάλι παρα πολύ καλά φρένα. Στα 155 αλογα βαζει μπρος πισω δισκοφρενα.
Στο μόνο που συγκρίνεται με focus είναι σε τιμή. Ειναι μικρότερο σε μήκος από το focus με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.
ΟΛΑ τα BSUV είναι σε τιμη ακριβότερα από τα αντιστοιχα μινι (Fiesta εδω) και είναι παραπλήσια σε τιμή με τα μεγαλύτερης κατηγορίας hatchback (Focus στην περιπτωσή μας). Οπότε αν θες τα βέλτιστα σε καλύτερη τιμή πας σε Hatchback ειτε λέγεται focus, golf, megane whatever απο όλες τις μαρκες το ίδιο. Αν θες μικρο crossover ή BSUV ή ψευτοsuv ή υπερυψωμένο μικρό ή όπως θες να το πεις πας στα αντιστοιχα (puma, 2008, kamiq κτλ κτλ)
Ωραιο πραγμα που είμαστε διαφορετικοί και υπαρχουν επιλογές για όλους. Θες μεγαλο χώρο πίσω πηγαινε σε kamiq. θες premium πάρε 2008, θες υβριδικο πάρε ΤΟΥΟΤΑ cross, θες VFM και δεν νοιαζει το μηκος πάρε focus. Πολλές επιλογες για ότι ζητα ο καθενας αλλά να είμαστε και λογικοι όλες οι μάρκες κάπου κερδίζουν κάπου χάνουν σε σχεση με τον ανταγωνισμό είτε είναι ποιοτητα κατασκευης, χωροι , εγγυηση, τιμη κτλ κτλ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΕΙΟ σε όλα κάπου θα χάνει.
-
Το diesel έχει κ αυτό ταμπουρά πίσω ;
-
Το diesel έχει κ αυτό ταμπουρά πίσω ;
εχει 120 άλογα οποτε ναι
μόνο στα 155 έκρινε η ford ότι χρειάζεται δισκόφρενα
-
Τα ταμπούρα πίσω εμένα δεν θα με απασχολούσαν αλλά θα με απασχολούσαν όλα τα υπόλοιπα που διαβάζω. Μπήκα σήμερα μετά από μέρες στο γκρουπ στο fb και ψιλοέφριξα. Διάβασα αρκετές αναφορές για κίτρινα,κόκκινα λαμπάκια,τουρμπίνες που βγήκαν off συν τα συνηθισμένα με τριγμούς κλπ. Σε κάποιον του έμεινε ένα κομμάτι από τον θόλο στο χέρι...και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα. Και για να μην παρεξηγηθώ, έχω οδηγήσει το 125άρι για αρκετή ώρα και μου άρεσε πάρα πολύ! Και σαν πρώην κάτοχος 3 Φορντ στη σειρά ευχαρίστως θα γυρνούσα πίσω...αλλά με αυτά που διαβάζω μπαίνω σε σκέψεις.
-
Τα ταμπούρα πίσω εμένα δεν θα με απασχολούσαν αλλά θα με απασχολούσαν όλα τα υπόλοιπα που διαβάζω. Μπήκα σήμερα μετά από μέρες στο γκρουπ στο fb και ψιλοέφριξα. Διάβασα αρκετές αναφορές για κίτρινα,κόκκινα λαμπάκια,τουρμπίνες που βγήκαν off συν τα συνηθισμένα με τριγμούς κλπ. Σε κάποιον του έμεινε ένα κομμάτι από τον θόλο στο χέρι...και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα. Και για να μην παρεξηγηθώ, έχω οδηγήσει το 125άρι για αρκετή ώρα και μου άρεσε πάρα πολύ! Και σαν πρώην κάτοχος 3 Φορντ στη σειρά ευχαρίστως θα γυρνούσα πίσω...αλλά με αυτά που διαβάζω μπαίνω σε σκέψεις.
Δικαιολογημένος είσαι που φρίζεις αλλά πρώτον έχουν βελτιωθεί πολυ τα πράγματα από τα αρχικά μοντελα.
Δευτερον είναι πολυ σπανια τα ποιο σημαντικα προβληματα
Τρίτον όλα μικρα και μεγαλα προβηματα καλύπτωνται πλήρως απο την Εγγυηση για 8 χρονια ή 100000χλμ που παίρνεις.
Θέμα με την συναρμογη υπάρχει προφανώς απλά έχει βελτιωθει σε σχεση με πριν.
Σκέψεις κάνουν όλοι οι νοημοντες άνθρωποι και για μενα αυτό ήταν μια τροχοπέδη δεν πάω να σε πείσω για το ford πάρε ότι νομιζεις αλλά δεν έχει σημαντικά προβληματα το αμαξι.
Τα πλαστικά δεν ειναι πολύ καλά αλλά ξέρεις είπες απο ford οπότε τι να σου πω. Και η ηχομώνωση κατα την γνώμη μου θέλει μια ενισχυση (κανα 300ρι) περαν τουτων δεν έχει θέματα.
Οτι και να πάρεις καλα θα κάνεις μπας και βοηθήσω γραφω δεν έχω ποσοστα στην FORD
-
Eνταξει παιδια με 20 λεπτα και μιση ώρα αντε μια ωρα οδηγησεις πρεπει να είναι τελειως κουδουνιστρα ενα αμαξι για να καταλαβεις τριγμους και τετοια...
για τα υπολοιπα ας πουμε οτι ειναι ...παιδικες ασθενειες ( ετσι δεν λεμε οταν θελουμε να βάλουμε κατω απο το χαλι οτι θεματα βγαζουν οι beta testers?) τα οποια θεματα λιαν συντομως θα επιλυθουν με μαγικο τρόπο... αλλωστε οι κατοχοι εχουν 8ετη εγγυηση!!!
χρονο να εχουν να επισκευονται στραβομουτσιασμενους μηχανικους που ξέρουν οτι θα απασχολήσουν το μαγαζι χωρις να δουν το χρημα τους....οτι χειρότερο δλδ για το μαγαζι...
-
Απ' την άλλη δεν έχει νόημα να λέμε ότι έχεις 8 χρόνια εγγύηση οπότε μη σε νοιάζει αν κάθε τρεις και λίγο είσαι συνεργείο. Εκτός αν δεν έχεις τι να κάνεις στη ζωή σου και έχεις χρόνο για χασιμο
-
Παιδια είναι κάποια μικροπροβληματα που φτιάχνονται με μιά επισκεψη και τέλος
Τωρα αν για αυτο το λόγο θέλετε να το πείτε κουδουνίστρα και οτι χρειάζεται να πατε συνεχως συνεργειο οκ ενταξει δικαιωμά σας να λέτε ότι γουσταρετε δεν χαλάμε χατήρια ούτε καρδιες
Εγω από τοτε που το πήρα δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε το έχω πάει μια φορα συνεργείο.
Μπουρδελακι το Puma πάρτε κάνα σοβαρό αμαξι
-
Απ' την άλλη δεν έχει νόημα να λέμε ότι έχεις 8 χρόνια εγγύηση οπότε μη σε νοιάζει αν κάθε τρεις και λίγο είσαι συνεργείο. Εκτός αν δεν έχεις τι να κάνεις στη ζωή σου και έχεις χρόνο για χασιμο
Ακριβώς!
Εσύ ας πούμε ως κάτοχος vw το γνωρίζεις το θέμα. Κάθε τρεις και λίγο λαμπάκι και τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία μου αναψε αυτό μου αναψε το άλλο.
Βέβαια η vw επειδή σας σκέφτεται και δεν θέλει να σας ταλαιπωρεί δίνει 2 χρόνια εγγύηση για να ξεμπερευετε γρήγορα μαζί τους!
Ενώ αν αρχίσουν να γίνονται χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα Φορντ με την 8ετη εγγύηση κλαφτα.....
α ρε σουζουκαρα +7 χρόνια ένα λαμπάκι για προθερμαντηρα έχει ανάψει όλο και όλο στο ταμπλό και αυτό το περίμενα αφού το είχα διαβάσει στο φόρουμ! Άναψε έναν Ιούλιο το έσβησα μετά από δύο μήνες στο σέρβις αφού ήταν καλοκαίρι και δεν υπήρχε λόγος βιασύνης!
-
εμ, μονο βιταρα. μονο.
Ford Puma 2019