-
@giggs said in Mazda CX-30:
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Εγώ σκέφτομαι μήπως είναι Πειρακια.
Για αυτό σας λέω δοκιμάστε να τα πιέσετε λίγο παραπάνω.Κ γω το σκέφτηκα για πειρακια...γιαυτό αναφέρθηκα στην 98αρα βενζίνη γιατί καπου αναφέρθηκε ότι την 100αρα καλό είναι να την αποφεύγουμε...
Εγώ ούτε 98 δε βάζω ποτέ .100αρα με τιποτα.Δε νομίζω να είναι τυχαίο που είναι κάθετοι από την αντιπροσωπεια.Και από τότε που άρχισα να στροφάρω μέχρι κόφτη ο ήχος εξαφανίστηκε.
-
Εγώ μόνο απλή βενζίνη βάζω.
Δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω ένα αρχείο ήχου.
Ηχογράφησα με το κινητό τον ήχο.
Ξέρει κανένας πως να το ανεβάσω;
-
Ο ήχος ακούγεται καλύτερα στο 0:34
-
Σε εμένα που το κοίταξα σήμερα, σε όλο το φάσμα των στροφών, δεν διέκρινα κανένα ήχο.
Γενικά το πάω στρωτά, σε χαμηλές στροφές, με κάποιες εξάρσεις.
Σήμερα που το κοίταξα το θέμα δεν άκουσα τίποτα.
Βενζίνη συνήθως βάζω 98αρα, μερικές φορές 95αρά, ποτέ 100. -
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Δεν ειναι πειρακια αυτο, ενας απλος συντονισμος ειναι,
-
Ο οποίος συντονισμός ακούγεται καλύτερα και πιο ξεκάθαρα μετά τα 0:30 που κλείνω το κινητό μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.
Που θα πάει θα το βρω. -
Δεν άκουσα κάτι που να μοιάζει με πειράκια.
-
Συντονισμός. Τα πειράκια δεν ακούγονται έτσι.
-
@ivank said in Mazda CX-30:
Εσύ φίλε έχεις συντονισμό σε αυτές τις στροφές;
-
Είχα ολόιδιο ήχο/τριγμό σε συγκεκριμένο εύρος στροφων σε BMW 316i F31 turbo 4κυλινδρο.
Δεν το έκανε πάντα, συνήθως μετά από ώρα σε ταξίδι που ζεσταίνονταν αρκετά ο κινητήρας και το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων.
Πιστεύω ότι εκεί πρέπει να ψάξετε (ζουάν/φλάντζα εξάτμισης, καμία θερμοασπιδα που δεν έχει στερεώθεί καλά και οταν ζεσταίνεται συντονίζει με το πλαίσιο κλπ.).
Παρεμπιπτόντως στο BMW μου δεν βρέθηκε ποτέ η πηγή του τριγμού... -
@bill_hsd said in Mazda CX-30:
Είχα ολόιδιο ήχο/τριγμό σε συγκεκριμένο εύρος στροφων σε BMW 316i F31 turbo 4κυλινδρο.
Δεν το έκανε πάντα, συνήθως μετά από ώρα σε ταξίδι που ζεσταίνονταν αρκετά ο κινητήρας και το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων.
Πιστεύω ότι εκεί πρέπει να ψάξετε (ζουάν/φλάντζα εξάτμισης, καμία θερμοασπιδα που δεν έχει στερεώθεί καλά και οταν ζεσταίνεται συντονίζει με το πλαίσιο κλπ.).
Παρεμπιπτόντως στο BMW μου δεν βρέθηκε ποτέ η πηγή του τριγμού...Σε εμένα έχω προσέξει ότι το κάνει για λίγο, στην ενδιάμεση κατάσταση του κινητήρα.Ούτε κρύο το κάνει , ούτε όταν ζεσταθεί καλά.
-
@ivank said in Mazda CX-30:
Εσύ φίλε έχεις συντονισμό σε αυτές τις στροφές;
Για την ώρα όχι.
-
Σε σχέση με 12/2020 που παράγγειλα πλέον είναι +5000 ευρώ
-
Εψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι.
O skyactiv x έχει καδένα ή ιμάντα?
-
Νομίζω καδένα. Τα turbo (που δεν έρχονται Ευρώπη) είναι με ιμάντα. Χωρίς να είμαι σίγουρος
-
Έχει καδένα.
-
-
Επιτέλους μετά από τρία απογεύματα έρευνας βρήκα από που προέρχεται ο συντονισμός.
Όταν λοιπόν είναι επιλεγμένος ο αέρας του κλιματιστικού, ακόμα και κλειστό να είναι, να βγαίνει από το παρμπρίζ, τότε στη θέση που κάθεται αυτό το άσπρο που γυρίζει, συντονιζει και ακούγεται ο τριγμος.
Μόλις αλλάξω θέση την εξαγωγή του αέρα σταματάει...Το δοκίμασα τρείς τέσσερις φορές και ισχύει.
Ελπίζω να μην έτυχε.
Περιμένω να το επιβεβαιώσεις κι εσύ @giggs -
Μεσα απο το ντουλαπακι ειχες προσβαση και τραβηξες το βιντεο ?
-
@alexandros-k said in Mazda CX-30:
Μεσα απο το ντουλαπακι ειχες προσβαση και τραβηξες το βιντεο ?
Έβγαλα το ντουλαπάκι και μπορούσα να τραβήξω.
Mazda CX-30