-
Αυτό το αμάξι είναι στα 4,4 μέτρα οπότε περίπου είναι στην κατηγορία tiguan, Q3, X1 (βάζω αυτές τις εταιρίες γιατί απο τις φωτό τουλάχιστον μου φαίνεται αυτής της 'κλάσης'). Νομίζω λοιπόν (δεν το έχω ψάξει και διόρθωσε με αν κάνω λάθος) ότι τιμολογιακά στέκεται πολύ καλά απέναντι τους.
Εμένα προσωπικά -όπως έχω ξαναπεί- μου αρέσει τρομερά πολύ! Αν είχα τα λεφτά, αν ήθελα να πάρω SUV της κατηγορίας και αν μου κάνει κλικ οδηγικά (τουλάχιστον όπως μου κάνει η X1) τότε η προτίμηση μου θα ήταν 1. CX-30 και 2. X1
-
Σωστά τα λές Σαργέ σε αυτή την κατηγορία είναι και δεν διαφωνώ σε αυτά που λές! Συμφωνώ 100% μαζί σου και στα €40Κ θα ήταν μέσα στις πρώτεες μου επιλογές, χωρίς αυτό φυσικά να αναιρει το γεγονός ότι είναι πολύ 'ειδικό' όχημα...βλ. και τις πωλήσει των Subaru που είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα.
Όμως ζούμε στην Ελλάδα και οι περισσότεροι γνωρίζουμε τις στρεβλώσεις τις Ελληνικής αγοράς (δες τις πωλήσεις της Χ1...5η σε πωλήσεις παρόλο που ερχόταν το facelift, με 923 αυτοκίνητα στο 9μηνο και 3η το 2018 πίσω από QQ & C-HR, δλδ πολύ πιο φτηνά αυτοκίνητα!). Άρα με αυτές τις τιμές και το 2λιτρο μοτέρ (εγώ δέχομαι ότι είναι καλύτερο από 2λιτρη Χ1 και με πολύ καλύτερο εξοπλισμό στα ίδια χρήματα), πόσοι πιστεύεις ότι θα το προτιμήσουν στην Ελλάδα έναντι Χ1 ή Q3? Γιατί στον Έλληνα (και όχι μόνο) μετράει πάρα πολύ και η μάρκα. Πόσοι προτίμησαν ένα Subaru (αντικειμενικά καλύτερο από τους περισσότερους ανταγωνιστές στα χρήματά του) αντί για μια BMW ή Audi ή ΜΒ?
-
Μπορεί να παραμένει απωθημένο για τους Έλληνες ένα σύγχρονο πανέμορφο και made in Japan αυτοκίνητο, αλλά αυτό που φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι πόσο 'εκτός πραγματικότητας' είναι το αμάξι, αλλά πόσο 'διεστραμένη' είναι η ελληνική φορολόγηση. Μπορεί το 1980 να αποτελούσε πολυτέλεια η κατοχή ενό; αυτοκινήτου και ειδικά ενός 2λιτρου, πλέον όμως είναι γελοιότητα να διατηρείται τέτοια νομοθεσία. Πεδίο δόξης λαμπρό για την παρούσα κυβέρνηση που ευαγγελίζεται την προοδευτική νεοφιλελεύθερη και κόντρα στις ...σοβιετίες.
Να το 'δεχτούμε' για πολύ μεγάλους κινητήρες, αλλά για δίλιτρα πιο οικονομικά πλέον απ'τα ατμοσφαιρικά 1400αρια δεκαετίας, τί νόημα έχει;
Κάτι μου λέει όμως πως οι εισαγωγείς έχουν επίσης βολευτεί υπερβολικά να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και πολύ θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε μεταβολή.
Δουλεύοντας αντίστοιχο skyactive κινητήρα Mazda 5ετίας, που ίσως δεν είναι τόσο βελτιστοποιημένος για κατανάλωση και εκπομπές, με το 6αρι αυτόματο κιβώτιο, η κατανάλωσή στο trip computer κυμαίνεται μεταξύ 7,9 και 8,1 λτ/100, με χρήση κλιματισμοού χειμώνα καλοκαίρι σε ακραίες θερμοκρασίες (προσεγγίζουν τους 50 βαθμούς στον αυτοκινητόδρομο), ταχύτητες πάνω από συνήθη όρια, και ενώ δεν περνάω εδώ τόσα πολλά φανάρια (που όμως έχουν 2λεπτες-3λεπτες στάσεις στο ρελαντί), έχει παντού άπειρα 'σαμαράκια' που εξαναγκάζουν σε διαρκή φρεναρίσματα-επιταχύνσεις. Πιστεύω πως το προφίλ κατανάλωσης σε ελληνικούς δρόμους είναι ακόμη χαμηλότερο και ίσως καλύτερο από τα χιλιάρια τούρμπο (σίγουρα καλύτερο από τα 1.4 τούρμπο) που έχουμε εξαναγκασθεί να αγοράζουμε.
Μονο εμπόδιο λοιπόν παραμένει η βλακώδης νομοθεσία...
-
-
Aπ'ότι δείχνει,πολύ καλά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς και στο Euro NCAP Test:
Edit 14/11/19: Tελικά,έχοντας χθες ποστάρει μόνο το παραπάνω βίντεο,χωρίς να αναφέρονται τα αποτελέσματα,με το μάτι είχα δίκιο που μου είχε φανεί πολύ καλό. 99% στην προστασία επιβατών,έσπασε το ρεκόρ των Giulia,Volvo και του 'αδερφού' 3 !! Υψηλότατοι βαθμοί ασφαλείας στα υπόλοιπα σκορ και στην πλαγιομετωπική: http://www.gazzetta.gr/in-motion/news/article/1414416/mazda-cx-30-einai-pio-asfales-ix-ston-kosmo-vid
Πραγματικά,η Mazda άξιζε και θα είχε καλύτερη τύχη στη χώρα,αν δεν υπήρχε το φορολογικό 'σαφάρι' στην Ελλάδα.
-
Εν έτει 2019 δίλιτρος κινητήρας με μόνο 122 άλογα;
Κρίμα... -
Κρίμα...Έχει και το 2λιτρο skyactive-x με 180hp
-
Με τη συνεχιζόμενη φορολογική λογική στον κυβισμό στη χώρα, άκλαυτα θα πάνε όλα αυτά τα μοντέλα χωρίς μικρούς κυβισμούς.
Πανέμορφα και φρέσκα, αλλά άκλαυτα.
-
Έχει και εντυπωσιακά πλούσιο εξοπλισμό το CX-30 ήδη από την βασική έκδοση! Αλλά χρειάζεται επειγόντως άλλους κινητήρες.
-
Προφανώς η Mazda δεν θα βγάλει άλλους κινητήρες για την Ελλάδα και άλλες 5-10 χώρες με τέτοια φορολογική πολιτική.
-
Προφανώς η Mazda δεν θα βγάλει άλλους κινητήρες για την Ελλάδα και άλλες 5-10 χώρες με τέτοια φορολογική πολιτική.
Ακριβώς αυτό. Πολλές φορές τείνουμε να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από τη γυάλα μας, αλλά η γυάλα είναι πολύ μικρή.
-
Εεε καλά ναι, προφανώς! Απλά λέω τι θα ήθελα!
-
Οι περισσότεροι κατασκευαστές (με εξαίρεση Land Rover και Jaguar αν θυμάμαι καλά), για την κατηγορία αυτή βγάζουν και μικρότερους κινητήρες.
Δεν είναι θέμα γυάλας.
Δεν το κάνουν όλοι αυτοί σκεφτόμενοι την Ελλάδα και 5-6 χώρες ακόμη.
Το γνωρίζω και πιθανόν για κάποιον που θα αποφασίσει να φορολογηθεί για την 'πολυτέλεια' του δίλιτρου κινητήρα, να είναι πιο συμφέρον να πληρώσει περίπου τα 3 χιλιάρικα παραπάνω και να πάρει αυτόν με τα 180 άλογα.
Πόσο θα γλυτώσει δηλαδή από κατανάλωση και τέλη αν πάρει αυτόν με τα 122 άλογα;
-
Οι περισσότεροι κατασκευαστές πιστεύουν στην υπερτροφοδότηση και για αυτό βγάζουν μικρότερα μοτέρ, όχι για την Ελληνική αγορά (και άλλες 5-10). Η Mazda πιστεύει στην ατμοσφαιρική αναπνοή, οπότε αναγκαστικά στους μεγαλύτερους κυβισμούς - αν και τα 2 λίτρα είναι νορμάλ κυβισμός στην Ευρώπη και μικρός κυβισμός σε άλλες χώρες.
-
panormus772 wrote:
Katafractos17 wrote:
Το γνωρίζω και πιθανόν για κάποιον που θα αποφασίσει να φορολογηθεί για την 'πολυτέλεια' του δίλιτρου κινητήρα, να είναι πιο συμφέρον να πληρώσει περίπου τα 3 χιλιάρικα παραπάνω και να πάρει αυτόν με τα 180 άλογα.
Πόσο θα γλυτώσει δηλαδή από κατανάλωση και τέλη αν πάρει αυτόν με τα 122 άλογα;
Δεν γλυτώνει τίποτα ούτε απο κατανάλωση (ο skyactive-x 180 λόγω λειτουργίας είναι πιο οικονομικός,με χαμηλότερους ρύπους όπως δείχνουν τα επίσημα τεχν.χαρακτηρηστικά) και άρα δε γλυτώνει κι από τέλη.
Πάντως το Mazda 2 και το 3 έρχονται και με τον 1.5 (ίσως λοιπόν στο μέλλον και το CX-30)
-
Μία καλή είδηση για το αμάξι , ότι είναι πολύ αξιόπιστη η μάρκα σύμφωνα με τους αμερικάνους και τα συστήνουν για αγορά και μία κακή είδηση στον τάρανδο , που δεν τα πήγε καλά .
Βέβαια υπάρχει το CX 3 που απέτυχε οικτρά κάνοντας να γελάσουν μέχρι και τα ναυπηγεία και τα bow thruster...
-
Αυτά τα τεστ του ταράνδου είναι για γέλια , τα έλεγα όταν κάποιοι κορόιδευαν τα RAV4 και τα HILUX τα λέω και τώρα ,πρέπει να είσαι άσχετος οδηγός για να κάνεις ελιγμό αποφυγής ΑΦΡΕΝΑΡΙΣΤΟΣ και πανάσχετος να εχεις Suv και να κάνεις άτσαλες τιμονιές αντί να περάσεις από πάνω το σκυλί τη γάτα και ότι άλλη παπαριά βγει στο δρόμο, άσε που μάλλον θα τη γλυτώσουν λόγω ύψους αμαξώματος , για άνθρωπο το συζητάμε αν και το αυτόματο φρενάρισμα θα κάνει τη δουλειά του πιστεύω καλλίτερα από τους ''δοκιμαστές'' .
Νομίζω άνετα πια το τεστ του ταράνδου παίρνει την πρώτη θέση ανοησίας και στέλνει στην δεύτερη θέση την κλασική ατάκα των 'ειδικών' ''...στα αρνητικά του αυτοκινήτου ανήκει το ESP που ΔΕΝ απενεργοποιείται ...''
-
Το θέμα όμως είναι ότι θα βρεθεί άσχετος οδηγός πίσω από το τιμόνι και θα κάνει την εν λόγω κίνηση. Από τη στιγμή που πλέον μια μεγάλη μερίδα αυτοκινήτων μπορεί και ανταποκρίνεται σωστά σε αυτό το τεστ οφείλουν όλα να μπορούν να το κάνουν. Αυτό δε μειώνει συνολικά το κάθε αυτοκίνητο αλλά προσωπικά θα προτιμούσα ο απέναντί μου να έχει ένα Qasqai παρά ένα CX30, RAV, X1 κλπ και κάνοντας αυτή τη μ....... να έρθει πάνω μου.
-
Για την mazda τώρα και την επιλογή της για δίλιτρο κινητήρα χαμηλής ιπποδύναμης αλλά και ακόμα χαμηλότερης κατανάλωσης (σε πραγματικές συνθήκες γιατί η ροπή μετράει όπως ξέρουμε όλοι πια) δεν είναι η μόνη που το κάνει , το απερχόμενο V40 της Volvo είχε μία έκδοση του δίλιτρου τουρμποντίζελ , με μόνο 120 άλογα D2 ήταν η έκδοση για μετα το 2016 μοντέλα
πχ https://www.car.gr/16837690-volvo-v40-d2-livstyl
,μόνο που χαμογέλαγες από ευχαρίστηση όταν μάθαινες ότι δεν πληρώνει καθόλου τέλη κυκλοφορίας (89g/km) , όταν έβλεπες την κατανάλωση και φυσικά όταν ανακάλυπτες ότι δεν ήταν καθόλου αργό (αν μετράει η ροπή ενός ατμοσφαιρικού δίλιτρου σκεφτείτε τι γίνεται με την ντιζελοροπή) δεν συζητάμε ότι με ένα απλό πρόγραμμα της BSR πήγαινε σχεδόν 190 άλογα και 39 ροπή !
https://en.bsr.se/tuning-kits/t/3147/volvo-v40-ii-d2-120-hp-2016-2018-d-4204-t20-d-4204-t8
-
Το θέμα όμως είναι ότι θα βρεθεί άσχετος οδηγός πίσω από το τιμόνι και θα κάνει την εν λόγω κίνηση. Από τη στιγμή που πλέον μια μεγάλη μερίδα αυτοκινήτων μπορεί και ανταποκρίνεται σωστά σε αυτό το τεστ οφείλουν όλα να μπορούν να το κάνουν. Αυτό δε μειώνει συνολικά το κάθε αυτοκίνητο αλλά προσωπικά θα προτιμούσα ο απέναντί μου να έχει ένα Qasqai παρά ένα CX30, RAV, X1 κλπ και κάνοντας αυτή τη μ....... να έρθει πάνω μου.
Συγνώμη Πάνο άλλα κάνεις λάθος ,μιλάμε για μοντέλα 2019-2020 που έχουν κάμερες αυτόματο φρενάρισμα και χίλια άλλα συστήματα υποβοήθησης το αυτοκίνητο ΘΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ θες δεν θες οπότε όλο το τεστ είναι εκτός πραγματικότητος γιατί άλλη η δυναμική ενός οχήματος με φορτισμένες τις αναρτήσεις , επειδή φυσικά οι 'ειδικοί' δεν έχουν τα δις που απαιτούνται για να αναπαράγουν με ακρίβεια τις συνθήκες για τα εκαντόνταδες μοντέλα της αγοράς κάνουν αυτή την εκτός πραγματικότητος παραδοχή του αφρενάριστου ελιγμού και μας τα πρήζουν .
Προβλέπω ότι σύντομα θα φάνε γερή αγωγή από κάποια αυτοκινητοβιομηχανία για συκοφαντική δυσφήμιση άλλα και απο κάποιον δημόσιο οργανισμό ,TUV πχ γιατί μάτωσαν για να περάσουν τα συστήματα υποβοήθησης ως υποχρεωτικά και έρχονται οι άσχετοι να τα ακυρώνουν!
Mazda CX-30