-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Θεωρείτε το AWD απαραίτητο για το αυτοκίνητο; (Το χειροκίνητο είναι αδιαπραγμάτευτο από την στιγμή που είναι τόσο καλό)
Χρήση: Σπάνια σε χιόνια (και αυτό μόνο σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, όχι απάτητα βουνά κλπ. Και μερικούς χωματόδρομους για παραλίες ωραίες κλπ. Με το Ε46 πήγαινα αλλά θα ήθελα μια απόσταση παραπάνω από το έδαφος γιατί ήταν χαμηλό. Τα 4x4 με περνούσαν από πάνω φυσικά.
Η διαφορά είναι 3Κ μεταξύ FWD-AWD, προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει.Επίσης, μια ακόμα ερώτηση, οι εκδόσεις Homura-Nagisa είναι "κλειστές"? Τις παίρνεις όπως είναι; Επειδή στον τιμοκατάλογο βλέπω τα πακέτα που μπορούν να προστεθύν στην Exclusive, αλλά στις προαναφερθείσες δεν λέει κάτι. Μόνο αν είναι αυτόματο/χειροκίνητο, μπροστοκίνητο/τετρακίνητο και κινητήρα.
2024 Mazda CX-30 5WGN 2.0L e-SKYACTIV X 186ps 6MT FWD Nagisa Zircon Sand ή Homura Soul Red Crystal.
Δυστυχώς τόσο το Homura όσο και το Nagisa, δεν έχουν LED Matrix φώτα. Μεταξύ των δύο, θα διάλεγα Nagisa. Αν θέλεις/μπορείς επέλεξε exclusive live desi. Τα φώτα είναι απλά εκπληκτικά. Σε ότι αφορά το awd, γενικά συμβάλει στην σταθερότητα του αυτοκινήτου τόσο σε αυτοκινητόδρομους καθώς το 5% το στέλνει στον πίσω άξονα, όσο και σε στροφές καθώς κατανέμει την ισχύ ανά τροχό σε συνεργασία με το G vectoring. Επίσης χρησιμοποιεί 20 αισθητήρες λαμβάνοντας υπόψη έως την εξωτερική θερμοκρασία και την λειτουργία υαλοκαθαριστήρων. Έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση σε δρόμο, βροχή, άμμο, λάσπη (λογική), χιόνι και πάγο με λάστιχα all season. Ελπίζω να βοήθησα
Ευχαριστώ για την πληροφορία, δεν την γνώριζα. Και δεν μπαίνουν ούτε έξτρα φαντάζομαι. Τα απλά LED φώτα δεν είναι ιδιαίτερα καλά, τόσο που τα Matrix είναι μονόδρομος; Ή απλά ανεβαίνεις στο ακόμα καλύτερο και τα απλά LED είναι επαρκέστατα; Με έχει προβληματίσει πολύ το θέμα του AWD, δεν είχα ποτέ.
-
Θεωρείτε το AWD απαραίτητο για το αυτοκίνητο; (Το χειροκίνητο είναι αδιαπραγμάτευτο από την στιγμή που είναι τόσο καλό)
Χρήση: Σπάνια σε χιόνια (και αυτό μόνο σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, όχι απάτητα βουνά κλπ. Και μερικούς χωματόδρομους για παραλίες ωραίες κλπ. Με το Ε46 πήγαινα αλλά θα ήθελα μια απόσταση παραπάνω από το έδαφος γιατί ήταν χαμηλό. Τα 4x4 με περνούσαν από πάνω φυσικά.
Η διαφορά είναι 3Κ μεταξύ FWD-AWD, προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει.Επίσης, μια ακόμα ερώτηση, οι εκδόσεις Homura-Nagisa είναι "κλειστές"? Τις παίρνεις όπως είναι; Επειδή στον τιμοκατάλογο βλέπω τα πακέτα που μπορούν να προστεθύν στην Exclusive, αλλά στις προαναφερθείσες δεν λέει κάτι. Μόνο αν είναι αυτόματο/χειροκίνητο, μπροστοκίνητο/τετρακίνητο και κινητήρα.
2024 Mazda CX-30 5WGN 2.0L e-SKYACTIV X 186ps 6MT FWD Nagisa Zircon Sand ή Homura Soul Red Crystal.
Δυστυχώς τόσο το Homura όσο και το Nagisa, δεν έχουν LED Matrix φώτα. Μεταξύ των δύο, θα διάλεγα Nagisa. Αν θέλεις/μπορείς επέλεξε exclusive live desi. Τα φώτα είναι απλά εκπληκτικά. Σε ότι αφορά το awd, γενικά συμβάλει στην σταθερότητα του αυτοκινήτου τόσο σε αυτοκινητόδρομους καθώς το 5% το στέλνει στον πίσω άξονα, όσο και σε στροφές καθώς κατανέμει την ισχύ ανά τροχό σε συνεργασία με το G vectoring. Επίσης χρησιμοποιεί 20 αισθητήρες λαμβάνοντας υπόψη έως την εξωτερική θερμοκρασία και την λειτουργία υαλοκαθαριστήρων. Έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση σε δρόμο, βροχή, άμμο, λάσπη (λογική), χιόνι και πάγο με λάστιχα all season. Ελπίζω να βοήθησα
Ευχαριστώ για την πληροφορία, δεν την γνώριζα. Και δεν μπαίνουν ούτε έξτρα φαντάζομαι. Τα απλά LED φώτα δεν είναι ιδιαίτερα καλά, τόσο που τα Matrix είναι μονόδρομος; Ή απλά ανεβαίνεις στο ακόμα καλύτερο και τα απλά LED είναι επαρκέστατα; Με έχει προβληματίσει πολύ το θέμα του AWD, δεν είχα ποτέ.
Τα φωτα ειναι αποκαλυψη. Τελος!!
Μονο οταν οδηγησεις βραδυ θα καταλαβεις τι ξεκουραση προσφερουν στον οδηγο.
Απλα το ''κακο'' ειναι πως πρεπει να πας exclusive line και να προσθεσεις το πακετο design. Δεν δινει δυνατοτητα στις αλλες εκδοσεις.
Πηγαινε να δεις απο κοντα ολες τις εκδοσεις και τι εχει η καθε μια.
Το AWD ειναι ενα εξτρα feature ενεργητικης ασφαλειας. Οχι οτι αν το παρεις FWD θα εχεις θεμα...ειναι απλα εξτρα. -
-
Prime Line σε ΑWD δεν υπαρχει.
Μονο σε FWD. -
Κατά την γνώμη μου η ιδανική έκδοση είναι Exclusive Line DESI DASO ώστε να περιλαμβάνει led matrix, το εκπληκτικό BOSE και τις κάμερες 360
-
Ετσι οπως αλλαξανε τα πακετα επιλογης για DESI/DASO ειναι +3900.
Αν ηθελε καποιος BOSE εδινε +500 και το εβαζε.
Ή 1200 (αν θυμαμαι καλα) και ανεβαινε σε GT Plus με τα φωτα και θερμαινομενο τιμονι/αποπαγωση κλπ κλπ. -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Ή 1200 (αν θυμαμαι καλα) και ανεβαινε σε GT Plus με τα φωτα και θερμαινομενο τιμονι/αποπαγωση κλπ κλπ.Έτσι εγώ έχω τη GT plus bose Awd.Φωτα τετρακίνηση και bose είναι must.34500 έκανε.
-
Ή 1200 (αν θυμαμαι καλα) και ανεβαινε σε GT Plus με τα φωτα και θερμαινομενο τιμονι/αποπαγωση κλπ κλπ.Δυστυχώς ναι. Το περιέργο είναι ότι φτάνοντας στην έκδοση Exclusive Live DESI DASO:
Φτάνεις στα μόλις 827€ επιπλόν για το αντίστοιχο CX-5
Επίσης σύμφωνα με γερμανικές πηγές οι κινητήρες eSkyactiv-G 122hp & 150hp αντικαθιστούνται με eSkyactiv-G 137hp
-
Ή 1200 (αν θυμαμαι καλα) και ανεβαινε σε GT Plus με τα φωτα και θερμαινομενο τιμονι/αποπαγωση κλπ κλπ.Δυστυχώς ναι. Το περιέργο είναι ότι φτάνοντας στην έκδοση Exclusive Live DESI DASO:
Ναι αλλα πας μετα σε αλλη καροτσα με οτι συνεπαγεται.
Οδηγικα δεν θα εχουν σχεση.
Προφανως αν υπαρχει ζητηση μεγαλυτερων χωρων πας σε CX-5. -
Ναι αλλα πας μετα σε αλλη καροτσα με οτι συνεπαγεται.
Οδηγικα δεν θα εχουν σχεση.
Προφανως αν υπαρχει ζητηση μεγαλυτερων χωρων πας σε CX-5.Σωστά
-
Απλά τα matrix είναι εκπληκτικά.
Ποιος ο λόγος να πάρεις ένα πιο ψηλό αυτοκίνητο με ότι αυτό συνεπάγεται χωρίς να είναι AWD? Για να βλέπεις τον κόσμο από ψηλά?!!!
Νομίζω θα το αδικήσεις στερώντας του τον διττό του χαρακτήρα. -
Πάρε μερικούς λόγους
Για να μπαίνεις/ βγαίνεις ευκολότερα
Για να κοιτάς από ψηλότερα
Για ευκολότερο φόρτωμα/φόρτωμα
Για να βρίσκεις πιο δύσκολα στις λακκούβες
Γιατί είναι της μόδας -
@dstou said in Mazda CX-30:
Πάρε μερικούς λόγους
Γιατί είναι της μόδαςΑν είναι αυτοί οι λόγοι τότε υπάρχουν καλύτερες επιλογές....βλέπε LEVC.
https://www.levc.com/new-models/tx-taxi-overview/ -
@dstou said in Mazda CX-30:
Πάρε μερικούς λόγους
Γιατί είναι της μόδαςΚαλά το cx-30 δεν είναι και Mazda 3.
Μην είμαστε και υπερβολικοί. -
Πάντως κ εγώ στην έκδοση που πήρα nagisa το μόνο που μου λείπει είναι τα φώτα ενώ έχει τα bose.. αλλά δυστυχώς ανέβαινε πολύ η exclusive line με φώτα κ bose κ επίσης το εσωτερικό της nagisa αν κ δεν το έχω δει από κοντά τα σπάει με το μαύρο σουετ σε ταμπλό κ καθίσματα κ το συνδυασμό με καφέ. Οπότε τη θεώρησα value for money. Τα matrix led τα είχα δει στην πόλη στο test drive κ όντως εντυπωσιάστηκα.
Πάντως κ για εμένα το awd είναι μονόδρομος αν ξεκινήσεις να το έχεις σε αμάξια δεν μπορείς χωρίς μετά. Βοηθάει παντού πρακτικά ακόμα κ σε σημεία που πριν δεν φανταζοσουν ποτέ. Εντάξει αν είσαι κ εκδρομικός τύπος ακόμα καλύτερα.
Αυτό π με ξενερώνει πιο πολύ στο αμάξια κ γενικότερα σε όλα τα νεότερα είναι ότι δεν έχουν ρεζέρβες κ δεν μπαίνει καν κανονική οπότε το χώμα το ψιλοφοβασαι κ ψυχολογικά κ μόνο.
-
Από το σκ θα ενημερώσω τι γίνεται με την μαμά ρεζέρβα και το Bose ηχοσύστημα. Αν χωράει κοινώς... ελπίζω ναι κουμπωσουν.
Μετά την ρεζέρβα που πήρα από Πολωνία την βγάζω στο σφυρί για όσους δεν έχουν subwoofer είναι ταμάμ. Κλείνει κανονικά ο κάτω πάτος. -
Επίσης σύμφωνα με γερμανικές πηγές οι κινητήρες eSkyactiv-G 122hp & 150hp αντικαθιστούνται με eSkyactiv-G 137hp
Ωπ, ποιο εργαλείο είναι αυτό που χρησιμοποιείς και βγάζει τις εκδόσεις έτσι κλπ?
Εγώ μόνο από τον configurator του mazda.gr έπαιζα αλλά όταν πήγα στη Mazda ο πωλητής έπαιζε με ένα άλλο εργαλείο σαν αυτό που έστειλες μάλλον που έχει και τις ονομασίες DESI DASO κλπ που δεν φαίνονται στον configurator.
Επίσης για το δικό μου (3 sedan) η παραγγελία έγραφε και μαύρες ζάντες ενώ στον configurator ήταν με ασημί.
Έχετε link να τσεκάρω κ αυτό το εργαλείο από περιέργεια? -
Από το σκ θα ενημερώσω τι γίνεται με την μαμά ρεζέρβα και το Bose ηχοσύστημα. Αν χωράει κοινώς... ελπίζω ναι κουμπωσουν.
Μετά την ρεζέρβα που πήρα από Πολωνία την βγάζω στο σφυρί για όσους δεν έχουν subwoofer είναι ταμάμ. Κλείνει κανονικά ο κάτω πάτος.Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά εγώ την μαμά πήρα και δεν κουμπώνει τέλεια.Ανεβαινει ελάχιστα ο πλαστικός πάτος.
-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Μετά την ρεζέρβα που πήρα από Πολωνία την βγάζω στο σφυρί για όσους δεν έχουν subwoofer είναι ταμάμ. Κλείνει κανονικά ο κάτω πάτος.Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά εγώ την μαμά πήρα και δεν κουμπώνει τέλεια.Ανεβαινει ελάχιστα ο πλαστικός πάτος.
Το θυμάμαι όταν το συζητούσαμε.
Το λίγο δεν με ενοχλεί.
Είχα δει και το δικό σου.
Απλά στην άλλη ρεζέρβα του Πολωνού κάθεται σωστά χωρίς το γουφερ.
Θα δούμε το σκ.Σε κουβέντα που είχα πάντως με αυτόν στα ανταλλακτικά μου είχε πει πως δεν δίνει κάτι άλλο η Mazda που να το αλλάζει (πχ άλλο πάτο, κατάργηση smart cargo κλπ κλπ) . Τον έβαλα να κοιτάξει όλα τα parts ένα ένα.
-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Το θυμάμαι όταν το συζητούσαμε.
Το λίγο δεν με ενοχλεί.
Είχα δει και το δικό σου.
Απλά στην άλλη ρεζέρβα του Πολωνού κάθεται σωστά χωρίς το γουφερ.
Θα δούμε το σκ.Σε κουβέντα που είχα πάντως με αυτόν στα ανταλλακτικά μου είχε πει πως δεν δίνει κάτι άλλο η Mazda που να το αλλάζει (πχ άλλο πάτο, κατάργηση smart cargo κλπ κλπ) . Τον έβαλα να κοιτάξει όλα τα parts ένα ένα.
Για τι κόστος λέμε παιδια κ έχει την ίδια διάμετρο με τα υπόλοιπα? Γιατί φαντάζομαι ότι αν όχι θα δημιουργεί κ θέμα με την τετρακίνηση π θα δουλεύει υπερωρίες μέχρι την επισκευή.
Mazda CX-30