-
Πήρα τηλέφωνο σήμερα κ από τέλη Γενάρη π έπεσε η παραγγελία 1 μισή μήνα μετά δεν έχει μπει το αμάξι ακόμα παραγωγή στη mazda... Καλά.παμε με βλέπω βαθύ καλοκαίρι για παράδοση ... Υπομονή.
Παιδιά να ρωτήσω από αυτούς π εχουν τα AWD επειδή έχω διαβάσει ότι είναι predictive το σύστημα, σε βρεγμένο στο δρόμο όταν πατήσεις γκάζι στη στροφή πετάει μούτρα κ μαζεύει μετά, το κραταει σχετικά ουδέτερο η δεν μαζεύει μούτρα ποτέ αν πεταξει? Πως το νιώθετε το σύστημα?
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Πήρα τηλέφωνο σήμερα κ από τέλη Γενάρη π έπεσε η παραγγελία 1 μισή μήνα μετά δεν έχει μπει το αμάξι ακόμα παραγωγή στη mazda... Καλά.παμε με βλέπω βαθύ καλοκαίρι για παράδοση ... Υπομονή.
Παιδιά να ρωτήσω από αυτούς π εχουν τα AWD επειδή έχω διαβάσει ότι είναι predictive το σύστημα, σε βρεγμένο στο δρόμο όταν πατήσεις γκάζι στη στροφή πετάει μούτρα κ μαζεύει μετά, το κραταει σχετικά ουδέτερο η δεν μαζεύει μούτρα ποτέ αν πεταξει? Πως το νιώθετε το σύστημα?
Καλα μην το πιστευεις αυτο οτι δεν εχει μπει παραγωγη.
Γενικα στο θεμα ενημερωση δεν ηταν και πολυ νορμαλ η φαση.
Εγω στους 4.5 μηνες που τους ξανακαλεσα να ρωτησω τι γινεται αν εχετε κανα νεο κλπ κλπ...με κλεινει και με καλει σε 15 λεπτα και μου λεει...εεε ξερεις το αυτοκινητο ειναι στο τελωνειο στον Πειραια!!
Ρε σεις μεχρι πριν μια βδομαδα δεν ξερατε αν ειχε μπει σε παραγωγη ή αν ειχε μπει σε πλοιο...οτι να ναι κοινως. Υπολογιζε 4 βαρια 5 μηνες. Εχει διορθωθει η κατασταση στα εργοστασια με την παραγωγη.Οσο για το AWD οσο και να το πιεσα σε βρεγμενο δεν κουνηθηκε καθολου.
Σταθεροτατο. Κατευθειαν γραπωνει και με τους 4 και δεν νιωθεις καθολου ανασφαλεια. Δεν φευγουν τα μουτρα ουτε το πισω μερος.
Επιτηδες εγω εκοβα αποτομα τιμονι και το πατουσα να δω τι θα κανει.
Στο στριψιμο του ειναι εντυπωσιακο...παρα το αυξημενο υψος σε σχεση με ενα hatchback. -
Ευχαριστώ για το γρήγορο update.
Κ εγώ κάπως έτσι το κατάλαβα αφού στην δικιά Μ περίπτωση δεν πρέπει να άνοιξε καν SAP να δει όταν ρώτησα κ Μ απάντησε αμέσως μετρώντας μήνες..
Οπότε με βλέπω με βάσει το όσα λέτε εκεί αρχές Ιούνη στο καλό σενάριο..Για το awd μακάρι να είναι έτσι γιατί θα είναι απολαυστικό στην οδήγηση. Έχω μεγάλη προσμονή για το συγκεκριμένο αμάξι κ προσδοκίες ελπίζω να μην με απογοητεύσει κυρίως στο οδηγικό κομμάτι.
-
Ευχαριστώ για το γρήγορο update.
Κ εγώ κάπως έτσι το κατάλαβα αφού στην δικιά Μ περίπτωση δεν πρέπει να άνοιξε καν SAP να δει όταν ρώτησα κ Μ απάντησε αμέσως μετρώντας μήνες..
Οπότε με βλέπω με βάσει το όσα λέτε εκεί αρχές Ιούνη στο καλό σενάριο..Για το awd μακάρι να είναι έτσι γιατί θα είναι απολαυστικό στην οδήγηση. Έχω μεγάλη προσμονή για το συγκεκριμένο αμάξι κ προσδοκίες ελπίζω να μην με απογοητεύσει κυρίως στο οδηγικό κομμάτι.
Οδηγικα ειναι πολυ καλο. Θα το διαπιστωσεις μονος σου.
Εχω περασει αρκετες στροφοδιαδρομες και το μονο που με κρατουσε να μην ξεφυγω ηταν τα παιδια.
Τωρα του ετοιμαζω πασχαλιατικο ταξιδι στην Ευρωπη για ενα 2βδομαδο και υπολογιζω να του κανω γυρω στις 5Κ χλμ. Θα επανερθω μετα το Πασχα με περισσοτερες εντυπωσεις και σιγουρα καταναλωσεις για τους βενζινολαγνους!! -
Τωρα του ετοιμαζω πασχαλιατικο ταξιδι στην Ευρωπη για ενα 2βδομαδο και υπολογιζω να του κανω γυρω στις 5Κ χλμ.
Η καλύτερη επιλογή! Ποιά διαδρομή σκέφτεσαι;
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Τωρα του ετοιμαζω πασχαλιατικο ταξιδι στην Ευρωπη για ενα 2βδομαδο και υπολογιζω να του κανω γυρω στις 5Κ χλμ.
Η καλύτερη επιλογή! Ποιά διαδρομή σκέφτεσαι;
Απο Μπαρι κατευθυνση προς Ζυριχη οπου θα μεινουμε σαν βαση για 10-11 μερες.
Μετα στο ενδιαμεσο εχει βολτες αρκετες σε πασα (οσα ειναι ανοιχτα λογω καιρου) και διαφορες περιοχες σε χωρες (Γαλλια, Γερμανια, Αυστρια). Δεν θα μπουμε πολυ μεσα αλλα σε συγκεκριμενα μερη.
Ο σκοπος ειναι να δουμε περισσοτερο Ελβετια. -
Πάρα πολύ όμορφα!
Κι εμείς στο καλοκαίρι κινηθήκαμε Σερβία, Ουγγαρία με μια βόλτα στο Hungaroring, Ρουμανία με πέρασμα από Transalpina, Βουλγαρία, Θεσσαλονίκη και πίσω -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Εγω στους 4.5 μηνες που τους ξανακαλεσα να ρωτησω τι γινεται αν εχετε κανα νεο κλπ κλπ...με κλεινει και με καλει σε 15 λεπτα και μου λεει...εεε ξερεις το αυτοκινητο ειναι στο τελωνειο στον Πειραια!!
Ρε σεις μεχρι πριν μια βδομαδα δεν ξερατε αν ειχε μπει σε παραγωγη ή αν ειχε μπει σε πλοιο...οτι να ναι κοινως. Υπολογιζε 4 βαρια 5 μηνες. Εχει διορθωθει η κατασταση στα εργοστασια με την παραγωγη.Οσο για το AWD οσο και να το πιεσα σε βρεγμενο δεν κουνηθηκε καθολου.
Σταθεροτατο. Κατευθειαν γραπωνει και με τους 4 και δεν νιωθεις καθολου ανασφαλεια. Δεν φευγουν τα μουτρα ουτε το πισω μερος.
Στο στριψιμο του ειναι εντυπωσιακο...παρα το αυξημενο υψος σε σχεση με ενα hatchback.Πολύ θετικό αυτό.
Εγώ έχω κάνει παραγγελία για ένα 3 Sedan τέλη Δεκεμβρίου 2023. Άρα λέτε και αυτό να έρθει στους 4-5 μήνες?Περίεργο πάντως που λίγο πριν την άφιξη σου έλεγαν πως δεν ήξεραν ακριβώς. Τι φάση ούτε αριθμό πλαισίου δεν είχαν?
Εμένα αρχικά μου έλεγαν 4-5 μήνες εκτός αν βρουν να δεσμεύσουν κάτι λιμάνι (μήπως έγινε αυτό στη δική σου περίπτωση?). Πριν λίγες μέρες μου έλεγαν οτι βλέπουν να προχωρησε μόνο 1 βήμα η παραγγελία και ότι στους 6 μήνες είναι το φυσιολογικό.
Επίσης επειδή ήθελα κ κάτι έξτρα (φάση φωτιζόμενους μαρσπιεδες κλπ) μου είπαν όταν πάρει status παραχθεν, να παραγγείλουν τότε κ τσ έξτρα να τα έχουν + οτι από το παραχθεν θέλει άλλους 2-2.5 μήνες να ρθει.
-
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Στο στριψιμο του ειναι εντυπωσιακο...παρα το αυξημενο υψος σε σχεση με ενα hatchback.Πολύ θετικό αυτό.
Εγώ έχω κάνει παραγγελία για ένα 3 Sedan τέλη Δεκεμβρίου 2023. Άρα λέτε και αυτό να έρθει στους 4-5 μήνες?Περίεργο πάντως που λίγο πριν την άφιξη σου έλεγαν πως δεν ήξεραν ακριβώς. Τι φάση ούτε αριθμό πλαισίου δεν είχαν?
Εμένα αρχικά μου έλεγαν 4-5 μήνες εκτός αν βρουν να δεσμεύσουν κάτι λιμάνι (μήπως έγινε αυτό στη δική σου περίπτωση?). Πριν λίγες μέρες μου έλεγαν οτι βλέπουν να προχωρησε μόνο 1 βήμα η παραγγελία και ότι στους 6 μήνες είναι το φυσιολογικό.
Επίσης επειδή ήθελα κ κάτι έξτρα (φάση φωτιζόμενους μαρσπιεδες κλπ) μου είπαν όταν πάρει status παραχθεν, να παραγγείλουν τότε κ τσ έξτρα να τα έχουν + οτι από το παραχθεν θέλει άλλους 2-2.5 μήνες να ρθει.
Λένε το μέγιστο για να είναι σίγουροι. Αλλιώς θα έρθει στον πελάτη να μάθει ότι ήρθε νωρίτερα. Γιατί το κάνουν δεν ξέρω...
Τελευταία όσοι διάβασα πάντως παραλαβανε νωρίτερα (~5μηνο).
Με το καλό να παραλάβεις!! -
Ταξιδακι Λάρισα για τριήμερο.
Έφτασα με λίγο πάνω από μισό ντεπόζιτο.
6.9λτ με το ACC στα 135-140.
Πέρασα τα 10Κ και προγραμματίζω λάδια μόλις επιστρέψω.
Service αλήθεια κλείσατε από την εφαρμογή?
Δούλεψε? -
Ως τώρα έβαφαν με γκράφιτι τους τοίχους και έχουν καταστρέψει το αστικό τοπίο των πόλεων, τώρα βάφουν και τις πινακίδες των αυτοκινήτων;
Αλητες!
-
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Λένε το μέγιστο για να είναι σίγουροι. Αλλιώς θα έρθει στον πελάτη να μάθει ότι ήρθε νωρίτερα. Γιατί το κάνουν δεν ξέρω...
Τελευταία όσοι διάβασα πάντως παραλαβανε νωρίτερα (~5μηνο).
Με το καλό να παραλάβεις!!Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Επίσης για συναγερμό έχετε καταλήξει σε κάποια λύση της προκοπής?
Έβλεπα κάτι συναγερμούς με SIM και GPS που σου βάζουν και kill switch κινητήρα. Απλά φοβάμαι μη γίνει πετσόκομμα και κινδυνέψει και η εγγύηση.
Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρες,
Χαζευα απόψε λίγο προβλήματα που έχει εμφανίσει το αυτοκίνητο στο παρελθόν και φαίνονται αρκετά θέματα με το πίσω διαφορικό στα AWD σε πολύ λίγα χιλιόμετρα μάλιστα για πολλούς ακόμα και στα 2-3 k.
Μάλιστα αν το ψάξετε υπάρχουν κ πολλά threads σχετικά με αντικατάσταση μέσα στα πλαίσια εγγύησης. Μου κάνει εντύπωση Ιάπωνας να έχει τόσο εκτεταμένο θέμα σε διαφορικό αλλά φαίνεται να έχει κάποιο faulty part που παίζει να αντικαταστάθηκε στα πιο καινούργια αμάξια μετά το 2022.
Ενδεικτικά link text
Έχει συζητηθεί ποτέ εδώ στο forum η έχει αντιμετωπίσει κανείς ποτέ αντίστοιχο πρόβλημα με θόρυβο από διαφορικό η προβλήματα?
-
Ταξιδακι Λάρισα για τριήμερο.
Έφτασα με λίγο πάνω από μισό ντεπόζιτο.
6.9λτ με το ACC στα 135-140.
Πέρασα τα 10Κ και προγραμματίζω λάδια μόλις επιστρέψω.
Service αλήθεια κλείσατε από την εφαρμογή?
Δούλεψε?Έπρεπε να πάρεις πολυδιαφημισμένο κ γρηγορο ηλεκτρικό αμάξι με τέτοιες ταχύτητες να έψαχνες φορτιστή μετά τη Λαμία..
-
Μπα, θα πήγαινε σερί (έστω μέχρι τα 130, όχι στα 140 που πήγε το Mazda) και θα είχε κάψει 8 ευρώ αντί για 45. Και δε θα είχε μάλιστα να σκέφτεται το σέρβις των 10Κ. Αλλά γιατί πρέπει να αναφερθεί το Model 3 σε κάθε θέμα; Υποβόσκει κάποιο κόμπλεξ;
-
@dimsabas said in Mazda CX-30:
Μπα, θα πήγαινε σερί (έστω μέχρι τα 130, όχι στα 140 που πήγε το Mazda) και θα είχε κάψει 8 ευρώ αντί για 45. Και δε θα είχε μάλιστα να σκέφτεται το σέρβις των 10Κ. Αλλά γιατί πρέπει να αναφερθεί το Model 3 σε κάθε θέμα; Υποβόσκει κάποιο κόμπλεξ;
Ποιος μιλησε συγκεκριμενα για Μοδελ 3 ?
-
@alexandros-k said in Mazda CX-30:
O από πάνω.
-
@alexandros-k said in Mazda CX-30:
O από πάνω.
Το πολυδιαφημισμένο κ γρηγορο ηλεκτρικό αμάξι ειναι το 3 ?
-
Γενικό ήταν το σχόλιο για τα Ηλεκτρικά όχι για κάποιο συγκεκριμένο, επειδή τυγχάνουν μεγάλης προώθησης γενικότερα κ επιδοτήσεων... Έτυχε κ διάβαζα πριν από λίγες μέρες ένα μεγαλο συγκριτικό του autotriti για τα ηλεκτρικά αναφορικά με αυτονομίες αποκλειστικά στα όρια ταχύτητας που είχε σαν benchmark την Λάρισα αλλά με μικρότερες ταχύτητες κ το είπα. Επίσης ο από πάνω κατάλαβα ότι παρήγγειλε mazda 3 sedan οπότε δεν καταλαβαίνω προς τι ο συσχετισμός με συγκεκριμένο ηλεκτρικό model 3.
Επίσης για να τοποθετήσουμε την αλήθεια επειδή αναφέρθηκαν 8 ευρώ π καίει το ηλεκτρικό μέχρι να φτάσει η τιμή κιλοβατώρας σε ταχυφορτιστη στο εθνικό είναι 0,67 οπότε με μια μέση μπαταρία 70KWh μιλάμε για κόστος 45 ευρώ για να γυρίσει πίσω+ 8 να παει , άρα 53 ευρώ. Εκτός αν όπου πάει ο καθένας έχει κ μια σουκο μαζί του κ άπλετο χρόνο για φόρτιση.
-
Γενικό ήταν το σχόλιο για τα Ηλεκτρικά όχι για κάποιο συγκεκριμένο, επειδή τυγχάνουν μεγάλης προώθησης γενικότερα κ επιδοτήσεων... Έτυχε κ διάβαζα πριν από λίγες μέρες ένα μεγαλο συγκριτικό του autotriti για τα ηλεκτρικά αναφορικά με αυτονομίες αποκλειστικά στα όρια ταχύτητας που είχε σαν benchmark την Λάρισα αλλά με μικρότερες ταχύτητες κ το είπα. Επίσης ο από πάνω κατάλαβα ότι παρήγγειλε mazda 3 sedan οπότε δεν καταλαβαίνω προς τι ο συσχετισμός με συγκεκριμένο ηλεκτρικό model 3.
Επίσης για να τοποθετήσουμε την αλήθεια επειδή αναφέρθηκαν 8 ευρώ π καίει το ηλεκτρικό μέχρι να φτάσει η τιμή κιλοβατώρας σε ταχυφορτιστη στο εθνικό είναι 0,67 οπότε με μια μέση μπαταρία 70KWh μιλάμε για κόστος 45 ευρώ για να γυρίσει πίσω+ 8 να παει , άρα 53 ευρώ. Εκτός αν όπου πάει ο καθένας έχει κ μια σουκο μαζί του κ άπλετο χρόνο για φόρτιση.
Θεώρησα ότι φωτογράφιζες το Model 3 με το σχόλιό σου. Η χρέωση στους ταχυφορτιστές της Tesla είναι 41 λεπτά. Το πόσα θα πληρώσει έχουν να κάνουν με το αν θα φορτίζει σπίτι του και το πόσο του λείπει σε χωρητικότητα για να γυρίσει. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ένα μοντέλο που είναι διαστημόπλοιο μπροστά στο συμπαθητικό Mazda.
Mazda CX-30