-
Για μένα προφανώς ισχύει ότι έγραψε πριν ο φίλος, το ψηφιακό υπολογίζει τον ρυθμό κατανάλωσης καυσίμου.
Λογικά μέσα στην πόλη που η καταναλωση ανεβαίνει, ή στα πολλά πολλά γκάζια, το ψηφιακό θα πέφτει πιο γρήγορα, σαν "προειδοποίηση".Στα δικά μας αυτοκίνητα βλέπουμε τα εκτιμώμενα χιλιόμετρα, κι ενώ στην αρχή πέφτει λίγο η βελόνα, αν πας και γεμίσεις παίρνουν αρκετά περισσότερα λίτρα από ότι θα περίμενε κάποιος.
-
@ba0646 said in Mazda CX-30:
Γυρίζοντας από ταξίδι την Κυριακή και στην Εθνική οδό παρατήρησα το παρακάτω. Διαφορά στην ένδειξη βενζίνης μεταξύ του ψηφιακού και του αναλογικού δείκτη. Έχω και την φωτογραφία. Το έχει αντιμετωπίσει κανένας άλλος; Εμπιστευόμαστε το αναλογικό ή το ψηφιακό (η διαφορά είναι λογικά κοντά στα 6lt); CX30 μοντέλο 2022. Ευχαριστώ!!
Ο αναλογικός δείκτης αφορά την στάθμη καυσίμου στο ρεζερβουάρ ενώ η ψηφιακή μπάρα την αυτονομία σύμφωνα με τον στυλ οδηγησης και τις συνθήκες
-
Ε ναι, με δεύτερη ματιά φαίνεται ότι γράφει "Km" και δουλεύει με τη λογική που περιγράψαμε. Περίεργη επιλογή να μοιάζει με την ένδειξη στάθμης...
-
@piliourits said in Mazda CX-30:
Ε ναι, με δεύτερη ματιά φαίνεται ότι γράφει "Km" και δουλεύει με τη λογική που περιγράψαμε. Περίεργη επιλογή να μοιάζει με την ένδειξη στάθμης...
έχει και άλλη επιλογή. Μπορείς να το έχεις να φαίνονται τα εναπομείνοντα χλμ μόνο σαν νούμερο.
-
@spiros75 said in Mazda CX-30:
@piliourits said in Mazda CX-30:
έχει και άλλη επιλογή. Μπορείς να το έχεις να φαίνονται τα εναπομείνοντα χλμ μόνο σαν νούμερο.
και το οποίο είναι και πιο σωστό και πιο ευανάγνωστο.
-
Και στις δυο περιπτώσεις, εμφανίζονται τα εναπομείναντα χλμ
Ερώτηση:
Τι καύσιμο προτιμάτε;
Στο δικό μου βάζω BP συνήθως 95ron αλλά καθώς στο panda έχω διαπιστώσει πολύ καλύτερη λειτουργεία με 98ron, πλέον την χρησιμοποιώ και στο MAZDA.
Δευτέρες είναι +0,045€ πλέον της 95ron.Στην autoone έχουν προτείνει 98ron max
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Και στις δυο περιπτώσεις, εμφανίζονται τα εναπομείναντα χλμ
Ερώτηση:
Τι καύσιμο προτιμάτε;
Στο δικό μου βάζω BP συνήθως 95ron αλλά καθώς στο panda έχω διαπιστώσει πολύ καλύτερη λειτουργεία με 98ron, πλέον την χρησιμοποιώ και στο MAZDA.
Δευτέρες είναι +0,045€ πλέον της 95ron.Στην autoone έχουν προτείνει 98ron max
Κι εγώ το ίδιο , και 95 και 98 , αναλόγως τα κέφια...
-
Εντο με ταξι γιατι να μην βαζετε 100αρα?
Θεωρητικα οι κινητηρες με υψηλη συμπιεση λειτουργουν καλυτερα με τα πολλα οκτανια.
Εχω διαβασει που σας προτεινανε 95-98 απλα ρωταω.
Εχει βαλει κανεις?Επισης εχετε δεικαμια δοαφορα στην καταναλωση με 95αρα κ 98αρα?
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Θεος
Εντο με ΚΤΕΛ μια χαρά ειναι η 95 αρα
-
@pit-1 said in Mazda CX-30:
@jkosmis said in Mazda CX-30:
Παρέλαβε κανείς τις τελευταίες 15 ημέρες αμάξι Mazda?
Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί περίμενα να παραλάβω το Cx-30 μετά από 6 μήνες, μου ζήτησαν λεφτά, και αφου τα πήραν μου είπαν ότι χάλασε το καράβι !!!!
Την έχω ψωνίσει και σκέφτομαι να ακυρώσω την παραγγελία……Καλημέρα. Στην Αθήνα έγινε η παραγγελία του αυτοκινήτου ή σε άλλον dealer;
Σε άλλο dealer.....
OK, ευχαριστώ. Αντιμετωπίζω παρόμοια περίπτωση. Δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί τους για τον λόγο της καθυστέρησης...Αν είναι κάτι σημαντικό θα επανελθω.
Καλησπέρα. Όλα καλά. Το αυτοκίνητο είναι Ελλάδα και αναμένουμε νεότερα.
Καλησπέρα, ευτυχώς και σε μένα με πήραν τηλέφωνπ Ήμουν στο παρα ένα να ακυρώσω την παραγγελία και να παραγγείλω δυστυχώς ή ευτυχώς την X1.
-
@lap said in Mazda CX-30:
Θεος
Σιγουρα ειναι καλη απλα ρωταω να δω αν εχει δοκιμασει κανεις.
Επειδη η 100αρα ειναι πιο ανθεκτικη στην αυταναφλεξη θα εμποδισει τον τροπο λειτουργιας του μοτερ που δουλευει με πολυ φτωχο μειγμα?@jkosmis said in Mazda CX-30:
Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί περίμενα να παραλάβω το Cx-30 μετά από 6 μήνες, μου ζήτησαν λεφτά, και αφου τα πήραν μου είπαν ότι χάλασε το καράβι !!!!
Την έχω ψωνίσει και σκέφτομαι να ακυρώσω την παραγγελία……Καλημέρα. Στην Αθήνα έγινε η παραγγελία του αυτοκινήτου ή σε άλλον dealer;
Σε άλλο dealer.....
OK, ευχαριστώ. Αντιμετωπίζω παρόμοια περίπτωση. Δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί τους για τον λόγο της καθυστέρησης...Αν είναι κάτι σημαντικό θα επανελθω.
Καλησπέρα, ευτυχώς και σε μένα με πήραν τηλέφωνπ Ήμουν στο παρα ένα να ακυρώσω την παραγγελία και να παραγγείλω δυστυχώς ή ευτυχώς την X1.
Ποσο καιρο εκανε? Οσο σου ειπανε?
Αντε με το καλο να παραλαβεις. -
Θεος
Σιγουρα ειναι καλη απλα ρωταω να δω αν εχει δοκιμασει κανεις.
Επειδη η 100αρα ειναι πιο ανθεκτικη στην αυταναφλεξη θα εμποδισει τον τροπο λειτουργιας του μοτερ που δουλευει με πολυ φτωχο μειγμα?@jkosmis said in Mazda CX-30:
Σε άλλο dealer.....
Ποσο καιρο εκανε? Οσο σου ειπανε?
Αντε με το καλο να παραλαβεις.επίσημα λένε 8 μήνες, γιατί φαντάζομαι το επιβάλλει η μαμά Mazda, αλλά συνήθως έρχονται στους 6 μήνες, εμένα έκανε 6,5 μήνες
-
Θεος
Χαχα...καλό...
-
Σχετικά με τα καύσιμα στον SkyactivX έχω βρεί το παρακάτω έγγραφο
-
Καμιά μετάφραση ?
-
Κ ηθελα να μαθω Γερμανικα αλλα δεν...τωρα θα βαλω τα παιδια μου να μαθουν.
Αλλα μεχρι τοτε τι λεει? Το 95 το διαβαζω σιγουρα... -
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Σχετικά με τα καύσιμα στον SkyactivX έχω βρεί το παρακάτω έγγραφο
The development of compression ignition for gasoline engines has long been a goal of
engineers. Our new SKYACTIV-X engine with SPCCI technology, spark-controlled compression
ignition, is the world's first mass-produced petrol engine that combines
the spark ignition of a petrol engine with the compression ignition of a diesel.
The benefits of the spark-ignition petrol engine (high-rev responsiveness and
cleaner emissions) have been combined with those of the compression-
ignition diesel engine (better starting response and better fuel economy) to create
a crossover engine that combines the best of both worlds.
For the best possible engine performance and to avoid serious engine damage, the use of
unleaded premium petrol* with an octane number of 95 RON (and higher) is mandatory.
Please note that in some countries it may be difficult to obtain fuel of
the required quality. Any damage caused by using an incorrect grade
of fuel is not covered by the Mazda vehicle warranty.- Includes E5 or E10 as also shown on the inside of the filler cap.
-
Αρα 95αρα κ μεγαλυτερη ειναι απαιτητο.
Δεν λεει καπου ομως οτι βαζοντας περισσοτερα οκτανια προκαλεις καποιο προβλημα.
Διαβαστε κ αυτη την παρουσιαση αν εχετε ορεξη...
Εγω σιγουρα να παιξω σε 98αρα κ θα δοκιμαστει κ η 100αρα. -
Διαφημίζει η Mazda το super moter της, δεν έχει κάτι να διαβάσετε, χα, χα.
Η πληροφορία που ενδιαφέρει είναι ότι η Mazda προτείνει αμόλυβδη από 95 άρα ΚΑΙ ΠΑΝΩ.
Στη θέση σας θα έβαζα τουλάχιστον 98 άρα. Παλιότερα που οι 2-λιτροι ατμοσφαιρικοί υψηλής συμπίεσης ήταν της μοδός, η audi δεν επέτρεπε 95-άρα, μόνο 98 ή 100. Κάτι θα ξέρανε κι αυτοί, κι ας μην έβγαλαν skyactiv μοτερ... -
@andya3 said in Mazda CX-30:
Διαφημίζει η Mazda το super moter της, δεν έχει κάτι να διαβάσετε, χα, χα.
Η πληροφορία που ενδιαφέρει είναι ότι η Mazda προτείνει αμόλυβδη από 95 άρα ΚΑΙ ΠΑΝΩ.
Στη θέση σας θα έβαζα τουλάχιστον 98 άρα. Παλιότερα που οι 2-λιτροι ατμοσφαιρικοί υψηλής συμπίεσης ήταν της μοδός, η audi δεν επέτρεπε 95-άρα, μόνο 98 ή 100. Κάτι θα ξέρανε κι αυτοί, κι ας μην έβγαλαν skyactiv μοτερ...Η VAG επέβαλε στους FSI κινητήρες 98ron
Mazda CX-30