-
@dstou said in Alfa Romeo Tonale:
Δεν γνωρίζω τι υπολογιστικά συστήματα έχουν αυτά τα καινούργια αμάξια, αλλά μου φαίνεται ότι στις πολύ μικρές διαδρομές δεν έχουν καλή ακρίβεια ή πετύχαμε διαδρομή-περίπτωση. Κατανάλωση κάτω από 5λίτρα για τέτοιο βάρος, λαστιχάρες και μετωπική επιφάνεια είναι εντυπωσιακά καλή , αλλά ταυτόχρονα και σε μεγάλη απόσταση από τον μέσο όρο του σπριτμόνιτορ που δίνει 7,4 λίτρα ανά 100 χλμ. Καλύτερα ας το ξαναδεί ο κάτοχος σε περισσότερα χλμ. και μετρημένο στην αντλία.
Αν είναι πραγματική, και επαναλαμβανόμενη και αλλού, τότε μιλάμε για επανάσταση για άλφα ρομέο, και απλά κορυφαίο συγκρότημα κινητήρα-μετάδοσης σε όλη την αγορά.Μικρή δεν θεωρώ ότι είναι η διαδρομή των 60km πήγαινε έλα. Ούτε περίπτωση είναι η κλασική διαδρομή του μαραθωνίου. Δεν έχω την speciale με τις 20αρες ζάντες αλλά την απλή έκδοση με 18αρες.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν θα οδηγείται έτσι το αυτοκίνητο απλώς ένα πείραμα έκανα και μου έκανε εντύπωση η δυνατότητα οικονομικής κίνησης που ήθελα να μοιραστώ. -
@sgl said in Alfa Romeo Tonale:
@dstou said in Alfa Romeo Tonale:
Δεν γνωρίζω τι υπολογιστικά συστήματα έχουν αυτά τα καινούργια αμάξια, αλλά μου φαίνεται ότι στις πολύ μικρές διαδρομές δεν έχουν καλή ακρίβεια ή πετύχαμε διαδρομή-περίπτωση. Κατανάλωση κάτω από 5λίτρα για τέτοιο βάρος, λαστιχάρες και μετωπική επιφάνεια είναι εντυπωσιακά καλή , αλλά ταυτόχρονα και σε μεγάλη απόσταση από τον μέσο όρο του σπριτμόνιτορ που δίνει 7,4 λίτρα ανά 100 χλμ. Καλύτερα ας το ξαναδεί ο κάτοχος σε περισσότερα χλμ. και μετρημένο στην αντλία.
Αν είναι πραγματική, και επαναλαμβανόμενη και αλλού, τότε μιλάμε για επανάσταση για άλφα ρομέο, και απλά κορυφαίο συγκρότημα κινητήρα-μετάδοσης σε όλη την αγορά.Μικρή δεν θεωρώ ότι είναι η διαδρομή των 60km πήγαινε έλα. Ούτε περίπτωση είναι η κλασική διαδρομή του μαραθωνίου. Δεν έχω την speciale με τις 20αρες ζάντες αλλά την απλή έκδοση με 18αρες.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν θα οδηγείται έτσι το αυτοκίνητο απλώς ένα πείραμα έκανα και μου έκανε εντύπωση η δυνατότητα οικονομικής κίνησης που ήθελα να μοιραστώ.Καλοταξιδο και ευχαριστούμε
Φαντάζομαι όπως και εσύ που το αγόρασες έτσι και εμείς που διαβάζουμε θα θέλαμε την γνώμη σου περί οδηγικής αίσθησης, ανάρτησης, αν έχει κλίσεις, φρένα κτλ. παρά της κατανάλωσης που έχει γίνει μόδα και ειδικά σε ένα αυτοκίνητο τέτοιας αξίας
-
Ευχαριστώ κι εγώ.
100κμ έχω κάνει σε 1 ημέρα και φυσικά είναι σε φάση στρωσίματος. Όταν θα έχω εικόνα μετά τα 1000-1500κμ που θα αρχίσω να το πιέζω εννοείται θα γράψω εντυπώσεις.
Ως τώρα οι περιορισμένης χρήσης εντυπώσεις που έχω αποκομίσει είναι:
Αρχικά εργονομικά1)εξαιρετική θέση οδήγησης όσον αφορά το κάθισμα τύπου μπακετ που για τον σωματότυπο μου το βρήκα ιδανικό (183-92κιλα) και την ορατότητα εμπρός/πλαγιά. Πίσω η έκδοση μου δεν έχει 3ο προσκέφαλο στη μέση γεγονός που διευκολύνει πάρα πολύ την ορατότητα.έχει μεγάλο πίσω τζαμί.
2)εξαιρετικά εύκολο infotainment και φυσικά κουμπιά για τον κλιματισμό
3)μεγάλα παράθυρα για πίσω επιβάτες (σχόλιο του μικρού που του άρεσε ότι βλέπει εύκολα έξω).
4)τεράστιο πορτμπαγκάζ με διπλό πάτωμα
5)καπώ με αμορτισέρ και όχι βέργα (ευχάριστη έκπληξη)
6)αρκετά καλός ήχος βασικού ηχοσυστήματος με 6 ηχεία, equalizer, sound mapping
7)διακόπτης φλας χωρίς αντίσταση (τύπου bmwx2 που είχα κάνει test drive και το θυμήθηκα)
δεν μου άρεσε η τεχνητή δερματίνη του τιμονιού της έκδοσης καθώς φαίνεται και αισθάνεσαι ότι δεν είναι δέρμα.
9)άψογος και παραμετροποιησιμος ο πίνακας οργάνων με πολύ όμορφα γραφικά. Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών όπως και κάποια πιο σπάνια πχ πυξίδα, θερμοκρασίας λαδιού, ροπής, τάσης V μπαταρίας σε αληθινό χρόνο στο infotainment.
10)ρεζερβουάρ 55 λιτρα- γεμάτο έβγαλε ένδειξη για 785χλμ(ιδωμεν).
11)φώτα led βασικής πολύ καλά και led και στην μεγάλη σκάλα.
Οδηγικά τώρα:
1)πάρα πάρα πάρα πολύ ελαφρύ τιμόνι που ξενίζει για τον όγκο του αυτοκινήτου. Μόνο στο d του dna βαραίνει αλλά όχι όσο θα ήθελα ή περίμενε κανείς. Θέλω χρόνο να το δοκιμάσω και να επανέλθω με πιο κατασταλαγμένη άποψη.
2)η καλύτερη ανάρτηση σε suv αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει. Ειλικρινά οι κλίσεις στο Διονυσο προχθές που το έφερα ήταν ανύπαρκτες- οκ δεν το πίεσα αλλά σε κλειστές εναλλάξ στροφές καταλαβαίνει κανείς ότι έχει πολύ καλή συμπεριφορά και το αυτοκίνητο είναι πολύ καλά στημένο. Σε λακούβες επίσης δεν καταλαβαίνεις τίποτα- 2 επίπεδα καλύτερη επιλογή η έκδοση με τις 18αρες από την Speciale που είχα κάνει test drive. Για χώμα δεν ξέρω ούτε πρόκειται ποτέ να το πάω. Μου φαίνεται σαν αίσθηση ότι έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από την speciale- δεν ξέρω αν ισχυει.
3)κινητήρας και απόκριση στο γκάζι αναιμικός στα a/n.πέραν του τεστ που έκανα χθες θα οδηγείται μόνιμα στο d γιατί είναι άλλο αυτοκίνητο. Στα a/n νιώθεις ότι οδηγείς φιμωμένα 100 άλογα ενώ στο d νιώθεις ότι έχεις 35-40% περισσότερη δύναμη κάτω από το pedal. Θα γράψω και κατανάλωση στο d για να έχετε πλήρη εικόνα.
4)κιβώτιο διπλού συμπλέκτη πολύ καλό, χωρίς κομπιασματα η χαζές καθυστερήσεις που δεν ξέρει τι θέλω να κάνω αλλά αδικείται από τον κινητήρα -το αυτοκίνητο είναι για παραπάνω άλογα σαφώς!!
ηχομόνωση πολύ καλή - μόνο λίγος θόρυβος από τα ελαστικά που είναι Goodyear f1 eagle και ισως είναι λίγο σκληρά (δεν τα ξέρω δεν είχα ξανά στο παρελθόν).
5)Φρένα χωρίς να τα έχω πιέσει φυσικά μου δίνουν αρκετή αυτοπεποίθηση και δεν έχουν καθόλου νεκρή διαδρομή -δαγκώνουν προοδευτικά αλλά έχεις αίσθηση όσο πατάς ποσο επιβραδύνει.
Θα τολμήσω να γράψω σαν πρώτη εντύπωση ότι μου θύμισε μια πολύ αναβαθμισμένη οδηγικά συνολική αίσθηση από το ford kuga st line του 17 που είχα για 4 χρόνια ( με εξαίρεση και επιφύλαξη για το τιμόνι στο d το οποίο θελω χρόνο). -
Τώρα μάλιστα. πολύ ωραίος!!
-
Βλέπω η Τονάλε πάει συμπαθητικά και σε πωλήσεις. 200 κομμάτια σε κάνα 6μηνο(?) που άρχισαν οι παραδόσεις. Ότι θα ήταν εξαιρετικό αυτοκίνητο ήταν δεδομένο. Δυστυχώς οι 130/160 ίπποι στα 45Κ+ την κάνουν κακή επιλογή για απευθείας αγορα. Σαν εταιρικό όμως και έχοντας παράλληλα και κάνα σοβαρό σε δύναμη δεύτερο, θα ήταν με κλειστά μάτια η επιλογή μου.
-
ωραιος, αυτα τα review θελουμε απο μία AR. άσε τις καταναλωσεις για αλλους...
-
Έχουν κάνει καλό μπασιμο στα εταιρικά και έχουν πολλές πωλήσεις εκεί.
-
@stefan147 said in Alfa Romeo Tonale:
Βλέπω η Τονάλε πάει συμπαθητικά και σε πωλήσεις. 200 κομμάτια σε κάνα 6μηνο(?) που άρχισαν οι παραδόσεις. Ότι θα ήταν εξαιρετικό αυτοκίνητο ήταν δεδομένο. Δυστυχώς οι 130/160 ίπποι στα 45Κ+ την κάνουν κακή επιλογή για απευθείας αγορα. Σαν εταιρικό όμως και έχοντας παράλληλα και κάνα σοβαρό σε δύναμη δεύτερο, θα ήταν με κλειστά μάτια η επιλογή μου.
Στα 45+ ούτε εγώ θα την έπαιρνα. Στα 38,3 που την πήρα όμως έτσι που έχουν φτάσει οι τιμές το θεωρώ οριακά αξιοπρεπές έστω με 130ps.
-
Στα 38.5Κ έχει σοβαρότατες ελλείψεις στον εξοπλισμό, για τα θέλω μου τουλάχιστον και πάντα σε σύγκριση με το τι δίνει ο ανταγωνισμός. Και δε μιλάω για κάτι αστεία βασικά Q3, GLA κτλ. Πρέπει να τη φτάσεις στα 45Κ μινιμουμ για να έχεις μια πραγματικά premium εμπειρία.
-
Στα 38.5Κ έχει σοβαρότατες ελλείψεις στον εξοπλισμό, για τα θέλω μου τουλάχιστον και πάντα σε σύγκριση με το τι δίνει ο ανταγωνισμός. Και δε μιλάω για κάτι αστεία βασικά Q3, GLA κτλ. Πρέπει να τη φτάσεις στα 45Κ μινιμουμ για να έχεις μια πραγματικά premium εμπειρία.
Γενικά πάντα παίρνω πάνω από την μεσαία έκδοση, άλλα την γενική εμπειρία ενός μοντέλου την παίρνεις και από την βασική. Συνήθως η έκδοση τα πάντα όλα είναι η πιο ασύμφορη οικονομικά και τα ουσιαστικότερα τα έχεις πάρει από την 2-3 έκδοση (ανάλογα το μοντέλο και τις εκδόσεις). Σε μεταχειρισμένο συνήθως θα πάρω με πολλά έξτρα, αφού τα έχει πληρώσει ο προηγούμενος συνήθως!
Δεν έχω κοιτάξει καθόλου τις εκδόσεις και δεν έχω εμπεριστατωμένη γνώμη, αλλά τι σου λείπει, εκτός από τους ίππους που τους αναφέρει και ο ιδιοκτήτης, από τον γενικό εξοπλισμό;
-
Μιλάμε για αυτοκίνητο που (αν μιλάμε για την έκδοση Super) δεν έχει καν αισθητήρες παρκαρίσματος ή κάμερα, δεν έχει αναδιπλούμενους καθρέφτες(!!!), δεν έχει τα "καλά" matrix φανάρια που αλλάζουν όλη τη μούρη κτλ κτλ.
Για adaptive CC, ambient φωτισμούς, keyless entry ούτε λόγος φυσικά. Ε αυτά είναι ελλείψεις στα 38Κ.
-
Μιλάμε για αυτοκίνητο που (αν μιλάμε για την έκδοση Super) δεν έχει καν αισθητήρες παρκαρίσματος ή κάμερα, δεν έχει αναδιπλούμενους καθρέφτες(!!!), δεν έχει τα "καλά" matrix φανάρια που αλλάζουν όλη τη μούρη κτλ κτλ.
Για adaptive CC, ambient φωτισμούς, keyless entry ούτε λόγος φυσικά. Ε αυτά είναι ελλείψεις στα 38Κ.
Το κοίταξα ελαφρά, οι πίσω αισθητήρες μπαίνουν με 230€ στην 1η έκδοση, η 2η έκδοση έχει μόνο 3.500€ πάνω, μάλλον η πιο συμφέρουσα..
Τα Matrix μόνο η Opel τα δίνει φθηνά, κάνεις από εισαγωγική.
Κατά τα άλλα παίρνεις Alfa, που κανείς άλλος δεν προσφέρει! Και ένα καταπληκτικά στημένο και αρκετά μεγάλο C suv και ευρύχωρο για μεγάλα οικογενειακά ταξίδια με πανέμορφο εσωτερικό. Έχει και προστιθέμενη αξία που είναι πέρα από specs (αμορτισέρ; Ποιότητα κύλισης; Οδηγική συμπεριφορά;) θα έλεγα..
Νομίζω καλά είναι τιμολογημενο. Όπως προ-ειπα, αν θες φθηνότερο ξεκινάς με C4, έχει και DS4, και 3008 και CX5 και DS7.. και 200 άλλα μοντέλα με 5-6 επιλογές τεχνολογίας κίνησης..
Αλλά Alfa είναι αυτή και μόνο!
-
Η συγκεκριμένη super έχει extra εργοστασιακούς αισθητήρες πίσω με ένδειξη στην οθόνη και έχω προγραμματίσει να μπει και η εργοστασιακή camera η οποία έχει γίνει παραγγελία.
Tα φώτα είναι τα Bi-led της Giulia/Stelvio αν δεν κάνω λάθος τα οποία είναι πολύ καλά λειτουργικά, προσωπικά όμορφα στο μάτι αλλά φυσικά δεν φτάνουν τις δυνατότητες/ομορφιά των matrix led.
Ambient φωτισμό έχει στα πόδια και στην κονσόλα αλλά όχι στο ταμπλό που αλλάζει χρώματα και είναι εξαιρετικός (έχω ρωτήσει αν υπάρχει προ εγκατάσταση μήπως μπορέσω να το βάλω αργότερα και περιμένω απάντηση.)
Την Sprint δεν θα την κοιτούσα γιατί με 3.500-4000 προσθέτει μόνο διαφορετικά καθίσματα, acc,ηλεκτρικούς καθρέπτες, keyless entry και εμπρός αισθητήρες.
Προσωπικά είναι οριακά αποδεκτή εξοπλιστικά για αυτό και προχώρησα -συν ότι υπήρχε ετοιμοπαράδοτο καθώς δεν είχα την πολυτέλεια να περιμένω ούτε 1-2 μήνες. -
Έχω μία υποψία ότι το δίδυμο stelvio - guilia , έχουν Bi - Xenon , τα οποία λένε ότι είναι και αυτά πολύ καλά και ότι τότε επιλέχθηκαν για λόγους σχεδιασμού ( δε νομίζω, αλλά ο.κ. λεπτομέρειες μικρής σημασίας ) . Τώρα στο φλ θα πάρουν τα matrix της tonale.
Όπως και να έχει καλοτάξιδη .....
-
Επομένως έχεις κάνει συνειδητή επιλογή και μπράβο.
Μία παρατήρηση μόνο, οι Giulia/Stelvio έχουν εντελώς άλλα φώτα. Στην ουσία τα απλά led της Tonale δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα συμβατικό φανάρι με καθρέφτες και απλά αντί η λάμπα να είναι αλογόνου, είναι led.
-
Έχετε δίκιο και οι δυο - Giulia & Stelvio έχουν bi-xenon
-
Στην πρόσφατη ανανέωση απέκτησαν LED Adaptive Matrix οι Giulia-Stelvio: https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/nees-alfa-romeo-giulia-kai-stelvio-apokalypsi-tora/
-
Βόλτα στο mall χθες (τρομερή εντύπωση πόσο λίγο κόσμο είχε σε σχέση με το παρελθόν) μέσω Μαραθώνος και Αττικής οδού.
Το αυτοκίνητο ψοφάει για ταξίδι. Δυο ανοίγματα στα 140-150 και οι εντυπώσεις είναι εξαιρετικές. Πλήρης ησυχία, καμία μα καμία ενόχληση από πλευρικούς ανέμους (και χθες είχε αρκετό αέρα), το αυτοκίνητο ήταν πολύ στιβαρό. Ούτε θόρυβος από τους καθρέπτες ( που δεν είναι μικροί). Η μπαταρία όντας φορτισμένη εμπλέκεται ακόμα και σε ταχύτητες πάνω από τα 100km/h επιτρέποντας coasting για 1’-2’ πλήρως ηλεκτρικά. Είμαι εντυπωσιασμένος από το σύστημα που έχουν φτιάξει. -
Ένα μικρό update μετά από 10 μέρες κατοχής.
Θα του πάρω ένα ματάκι γιατί νιώθω συνεχώς ότι το κοιτάζουν όπου βρεθώ σε φανάρι η σε μποτιλιάρισμα…επειδή ωστόσο δεν έχω κάποιο κόμπλεξ ή ανάγκη στήριξης της επιλογής μου θα πω κάποια αρνητικά και κάποια θετικά από την συμβίωση μαζί του.
Το τιμόνι όσο εύκολο και βολικό είναι στην πόλη στο normal κρύβοντας ουσιαστικά τον όγκο του, άλλο τόσο δεν παλεύεται σε στροφιλίκια ή Αττική/εθνική οδό. Μόνο dynamique εκεί για να νιώσεις ότι οδηγείς και γενικά σου εμπνέει ασφάλεια και ότι δεν μπορείς να ξεφυγεις από τα όρια του.Επίσης παρά τον μικρό αριθμό στροφών του τιμονιού από άκρη σε άκρη ο κύκλος στροφής του αυτοκινήτου είναι μέτριος - έχω ένα σημείο που κάνω επιτρεπόμενη αναστροφή και η Tonale χρειάζεται αρκετή διόρθωση με όπισθεν για να μην βρω απέναντι.
Η καλύτερη ανάρτηση που έχω οδηγήσει σε SUV. Τελεία.
Κιβώτιο καλό εφόσον ομως έχεις φύγει πάνω από τα 35-40κμ/ω. Μέχρι τα 30-35 ώρες ώρες νιώθεις ότι δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά ή αν θα εμπλέξει το κινητήρα με αποτέλεσμα κάποια χαζεματα ή/και ελαφρύ κλώτσημα όταν παίρνει μπρος η μηχανή.
Χειροκίνητη λειτουργία μόνο από το λεβιέ έχει νόημα μόνο στο d του dna. Σε κατηφόρα ή ανηφόρα είναι απόλαυση.
Ορατότητα πίσω καλή σε κίνηση -δύσκολη σε παρκάρισμα λόγω έλλειψης camera- έχω ρωτήσει για την camera η οποία μπαίνει εργοστασιακή με γύρω στα 650€, μάλλον θα την βάλω τελικά.
Κατανάλωση στα πρώτα 570κμ ένα στρογγυλό 6.0 πάρα πολύ καλό για τον όγκο του. Διάβασα και την δοκιμή της Φαμπιατου που δεν την είχα δει πριν το κλείσω αλλά θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα μαζί της. Είδα ότι και αυτή σε περίπου 750κμ είχε 5.9 κατανάλωση οπότε ένα 6-6.5 είναι μια αναμενόμενη και καλή τελική κατανάλωση για mh.
Τέλος παρατήρησα κάτι παράξενο. Σε μεγάλη κατηφόρα όταν φορτίσει γρήγορα η μπαταρία παύει να κινείται ηλεκτρικα και εμπλέκεται ο κινητήρας. Όλα καλά μέχρι εδώ καθώς μάλλον γίνεται για προστασίας της μπαταρίας αφού στην σχετική ένδειξη είναι 100%. Θα περίμενε κανείς όμως η κατανάλωση όπως σε κάθε αυτοκίνητο που κινείται σε κατηφόρα χωρίς γκάζι με ταχύτητα D (όχι N) να έχει στιγμιαία κατανάλωση 0. Εδώ είδα πάντα να έχει στιγμιαία κατανάλωση 2.0 το οποίο δεν το καταλαβαίνω γιατί γίνεται αφού ούτε η μηχανή φορτίζει την μπαταρία ούτε κινεί το αυτοκίνητο παράγοντας έργο αφού μόνο φρενάρει λόγω κατηφόρας. Αυτό όμως το σενάριο σε όλα τα αυτοκίνητα δεν δίνει στιγμιαία κατανάλωση 0 με ταχύτητα στο κιβώτιο; -
Σε άλλες φάσεις, δείχνει 0?
Alfa Romeo Tonale