-
Άντε ας υποθέσουμε ότι το Hill Assist είναι για τους 'Γερμανούς' σούπερ ντούπερ εξοπλισμός και δεν προβλέπεται στο χειροκίνητο κιβώτιο. Αυτά είναι πολυτέλειες.
Οι πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος προαιρετικός εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις;;;;;;;;
Δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση η Κοσμοκάρ υποχρεώνει τον πελάτη να δεχτεί τους κινέζικους αισθητήρες των 50euro που βάζουν εδώ στην Ελλάδα;
Αυτά δεν καταλαβαίνω.
-
Εδώ χρέωναν τα πατάκια 10.000δρχ,στους αισθητήρες θα κολλήσουν?
-
Από την μύγα ξύγκι οι αθεόφοβοι.
Πάντως αυτές οι 'περικοπές' του εξοπλισμού δεν είναι τυχαίες. Ξέρουν τι κάνουν. Είναι μελετημένα.
Σου λέει αν ζητήσει ο πελάτης αισθητήρες θα τους δώσουμε δώρο...
Αν ζητήσει ο πελάτης χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι θα τον πάμε στην δεύτερη έκδοση διαφορετικά δεν θα πάρει είδηση ότι στην φτηνή έκδοση έχει οθόνη αφής, αλλά χωρίς χειριστήρια στο τιμόνι.
Αν ζητήσει ο πελάτης 4 ηχεία θα του τα δώσουμε στην φτηνή έκδοση, αλλά θα είναι τελικά δύο ηχεία μπροστά και δύο τουιτεράκια.
Αν ζητήσει ο πελάτης navigation θα του κάνουμε δώρο ένα smartphone με gps...και μία ομπρέλα... και θα του πούμε ότι είναι στάνταρ το e-call για ατύχημα και υπηρεσίες πρόληψης τα οποία στην Ελλάδα μπορεί και να μην υποστηρίζονται.
Κλπ...κλπ...
Τώρα θα μπορούσε κάποιος να με ρωτήσει γιατί τα γράφω όλα αυτά. Μάλλον επειδή οι περισσότεροι που γράφουν εδώ και αναζητούν αυτοκίνητο, φαίνεται να τους ενδιαφέρει ο εξοπλισμός, ειδικά ο τεχνολογικός.
-
Μήπως αυτό με τους αισθητήρες είναι εξυπνάδα της εδώ αντιπροσωπίας και όχι του εργοστασίου;
-
Νομίζω ότι το configuration κάθε έκδοσης ενός μοντέλου, είναι στη διακριτική ευχέρεια της αντιπροσωπείας κάθε χώρας.
-
Φαντάζομαι ο φίλος το εννοεί ανάποδα. Γιατί όχι hill assist και στα χειροκίνητα κιβώτια;
Αυτό απάντησα και εγώ, αλλά με λίγη δόση ειρωνίας. Δεν βαζουν γενικά Hill Assit λόγω κόστους, αλλά αναγκάζονται να βάλουν στο DSG. Δεν βαζουν τιποτα απο εξοπλισμό εαν δεν το πληρώσεις, εκτος εαν ειναι αναγακαίο.
-
Το Hill Assist δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Ένας κώδικας είναι στο λογισμικό του ABS. Κόστος 0!
-
Μπορεί Αλέξανδρε δεν το γνωρίζω. Στο Ford π.χ. εαν δεν έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο δεν έχει Hill Assist (στο Κούγκα τουλάχιστον), οπότε δεν ξέρω τι αλλάζει. Δεν ξέω εαν είναι μόνο θέμα λογισμικού, γιατί χρειάζεται με κάποιο τρόπο να ενεργοποιούνται ηλεκτρικά οι δαγκάνες των φρένων...το ABS από μόνο του δεν αρκεί από όσο ξέρω.
-
Το ABS έχει πλήρη έλεγχο πάνω στα φρένα, πότε θα πιάσουν και πότε θα απελευθερώσουν. Απλά οι εταιρείες στο πουλάνε ως έξτρα, κάτι που κοστίζει 0 Ευρώ...
-
Στο Fiesta 1.0 του 2015,με μηχανικό χειρόφρενο, μια χαρά έχει Hill assist. Εδώ είχε το Punto του 2011..
Oπως λέει ο Δίας.Δεν πρέπει να είναι τίποτα ιδιαίτερο για τις εταιρίες.
-
Εκτός των άλλων χρειάζεται και ένας αισθητήρας κλίσης αλλά νομίζω ούτως η άλλως υπάρχει για τους αερόσακους. Ηλεκτρικά χειρόφρενα, αυτόματα κιβώτια δεν παίζουν ρόλο.
-
Στο Ford π.χ. εαν δεν έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο δεν έχει Hill Assist (στο Κούγκα τουλάχιστον), οπότε δεν ξέρω τι αλλάζει.
Περίεργο μου φαίνεται αυτό, γιατί στο Focus mk3.5, ουσιαστικά ίδιο αυτοκίνητο μηχανικά με το Kuga σου, υπάρχει το Hill hold assist χωρίς ηλεκτρικό χειρόφρενο.
-
Το Hill Assist δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Ένας κώδικας είναι στο λογισμικό του ABS. Κόστος 0!
Δεν είχα ποτέ σε κανένα αυτοκίνητο. Πρώτη φορά τώρα με το Aircross. Εγώ έχω ενθουσιαστεί με την χρησιμότητά του. Μέσα στην Αθήνα που κινούμαι ως επί το πλείστον, με τα μποτιλιαρίσματα κάθε τρεις και λίγο είμαι σε ανηφορικό δρόμο ακινητοποιημένος και φυσικά πάντα από πίσω κάποιος κολλημένος. Το Hill Assist είναι εντελώς αγχολυτικό.
-
από τα πλέον περιττά features για εμένα, σε όσα αυτοκίνητα είχα που το είχαν το καταργούσα.
-
Έχω μερικούς φίλους που επίσης αρνούνται τις νεότερες «ευκολίες» στα αυτοκίνητα, όπως τα hill assist, start/stop, αυτόματα φώτα, κλπ. Σε συζητήσεις που έκανα, καταλάβαινα ότι αυτή η άρνηση πήγαζε περισσότερο στη δύναμη της συνήθειας, επειδή ένιωθαν ότι ο αυτοματισμός τούς έκλεβε μια δυνατότητα επιλογής που είχαν πριν. Ήταν περισσότερο, δηλαδή, ψυχολογικής βάσης η άρνηση.
Όσους από αυτούς ξέρω, που τόλμησαν και είπαν να δοκιμάσουν λίγο καιρό τις ευκολίες, παρά την αρχική άρνηση ... τελικά τις αποδέχτηκαν.
Είτε μάς αρέσει είτε όχι, η τεχνολογία προχωράει και κάποια πρώιμα χαρακτηριστικά για λίγους, γίνονται δεδομένα για όλους ή για πολλούς.
Το start/stop για παράδειγμα, να δεχτούμε ότι δεν είναι για όλες τις περιστάσεις και συνθήκες κίνησης.
Το hill assist έχει θετική επίδραση και στην ευκολία οδήγησης και στη μείωση της μηχανολογικής φθοράς.
Προσωπικά, μού φαίνεται απαράδεκτο σε τέτοια μοντέλα σαν το Kamiq, να μην έρχεται ντε φάκτο «φορεμένο» σε όλες τις εκδόσεις.
-
από τα πλέον περιττά features για εμένα, σε όσα αυτοκίνητα είχα που το είχαν το καταργούσα.
Ε ναι αν δεν τραβάς χειρόφρενο σε κάθε σταμάτημα στην παραμικρή κλίση δεν έχει νόημα!
Αν δεν παριναρεις λίγο τον δίσκο κάθε λίγο που πάμε; Αν δεν μυρίσει λίγο καμμένο;
Αν δεν σπάσουμε λίγο πλάκα με τον πισινό μας που του ερχόμαστε κατά πάνω πιο το νόημα της βόλτας?!
-
...
Το hill assist έχει θετική επίδραση και στην ευκολία οδήγησης και στη μείωση της μηχανολογικής φθοράς.
...
Και στην κατανάλωση. Χωρίς hill assist παίζεις με το γκάζι ή το πατάς παραπάνω για να μην φύγει πίσω το αυτοκίνητο.
-
REALZEUS wrote:
Δεν είχα ποτέ σε κανένα αυτοκίνητο. Πρώτη φορά τώρα με το Aircross. Εγώ έχω ενθουσιαστεί με την χρησιμότητά του. Μέσα στην Αθήνα που κινούμαι ως επί το πλείστον, με τα μποτιλιαρίσματα κάθε τρεις και λίγο είμαι σε ανηφορικό δρόμο ακινητοποιημένος και φυσικά πάντα από πίσω κάποιος κολλημένος. Το Hill Assist είναι εντελώς αγχολυτικό.
Δεν αμφιβάλω για την χρησιμότητα του (το είχα στην μακαρίτισα την BMW και όντως ήταν αγχολυτικό). Απλά λέω ότι δεν έχει κόστος για τους κατασκευαστές, δεν είναι κάτι δύσκολο ως υλοποίηση δηλαδή.
-
Έχω μερικούς φίλους που επίσης αρνούνται τις νεότερες «ευκολίες» στα αυτοκίνητα, όπως τα hill assist, start/stop, αυτόματα φώτα, κλπ. Σε συζητήσεις που έκανα, καταλάβαινα ότι αυτή η άρνηση πήγαζε περισσότερο στη δύναμη της συνήθειας, επειδή ένιωθαν ότι ο αυτοματισμός τούς έκλεβε μια δυνατότητα επιλογής που είχαν πριν. Ήταν περισσότερο, δηλαδή, ψυχολογικής βάσης η άρνηση.
Όσους από αυτούς ξέρω, που τόλμησαν και είπαν να δοκιμάσουν λίγο καιρό τις ευκολίες, παρά την αρχική άρνηση ... τελικά τις αποδέχτηκαν.
Είτε μάς αρέσει είτε όχι, η τεχνολογία προχωράει και κάποια πρώιμα χαρακτηριστικά για λίγους, γίνονται δεδομένα για όλους ή για πολλούς.
Το start/stop για παράδειγμα, να δεχτούμε ότι δεν είναι για όλες τις περιστάσεις και συνθήκες κίνησης.
Προσωπικά, μού φαίνεται απαράδεκτο σε τέτοια μοντέλα σαν το Kamiq, να μην έρχεται ντε φάκτο «φορεμένο» σε όλες τις εκδόσεις.
Υπάρχουν και αυτοματισμοί που δεν δουλεύουν καλά όμως και που σου σπάνε τα νεύρα. Για μένα ο Νο 1 τέτοιος αυτοματισμός είναι οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες. Ποτέ δεν έκαναν αυτό που ήθελα και για αυτό ήταν μόνιμα απενεργοποιημένοι. Τα αυτόματα φώτα είναι πιο προβλέψιμα αλλά και πάλι δεν τα χρησιμοποιούσα.
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί μπορούν να ενοχλούν οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες και τα αυτόματα φώτα, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν τέλεια. Στις ελάχιστες φορές που δεν θα λειτουργήσουν σωστά, ο οδηγός θα κάνει με το χέρι του τη χειροκίνητη εμπλοκή τους, όπως θα έκανε ΚΑΘΕ φορά, αν δεν υπήρχε ο αυτοματισμός.
Νομίζω ότι αυτή η ενόχληση 'ακουμπάει' ακριβώς στην άρνηση του καινούριου που περιγράφει ο futurist.
Skoda Kamiq