-
Σε μια 'καλή' ανηφόρα τί mode πρέπει να χρησιμοποιήσουμε΄Drive, Sport, ManDrive 'ή ManSport; αν ξέρει κάποιος ας αναφέρει εμπειρία.
Εγώ το έβαλα Sport για να έχω ροπή και στροφές αλλά οι αλλαγές από 1η σε 2α και πάλι 1η πηγαίναν σύννεφο.βέβαια το Kamiq βγήκε νικητής αλλά με προβλημάτισαν οι αυτόματες αλλάγές ταχύτητας.
Θεωρώ ότι στο Sport και γύρισμα σε Man (ManSport) θα ήταν η καλύτερη περίπτωση για μια καλή και μακρυά ανηφόρα.
Μιλάμε για το 1500/150/DSG -STYLE
Παρεμπιπτόντως, το hill Assist στο D κρατάει το όχημα καλύτερα από ότι στο S
-
Πόσο το πήρες το kamiq?
Γνωρίζεις αν το dsg είναι υγρού τύπου;
Οδήγησα προχτές πάλι karoq 1.5 manual και έπαθα πλάκα με το μοτέρ. Πρέπει να είναι πολύ καλό σε συνδυασμό με dsg.
Επίσης το είδα πολύ οικονομικό. Στα 5.000χλμ είχε 6.1 στα 100.
-
μανιουαλ, πρωτη και σταθερα σγα-σγα μεχρι να βγει η ανηφορα. τα διπλοσυμπεχτα σε τετοιες καταστασεις τα παιρνεις στο χερι επιτοπου ή τα φθειρεις πολυ. δοκιμασμενο σε βουνα και λαγκαδια. και πληρωμενο. ευτυχως απο αλλους.
-
[quote=Georgemit]
Πόσο το πήρες το kamiq?
Γνωρίζεις αν το dsg είναι υγρού τύπου;
Οδήγησα προχτές πάλι karoq 1.5 manual και έπαθα πλάκα με το μοτέρ. Πρέπει να είναι πολύ καλό σε συνδυασμό με dsg.
Επίσης το είδα πολύ οικονομικό. Στα 5.000χλμ είχε 6.1 στα 100.
Στα 22500 η έκδοση Style από δυτική Θεσσαλονίκη (με την προσφορά της διαφήμισης)
Δεν γνωρίζω για το dsg ακόμη αν είναι υγρού τύπου.
Όντως είναι πολύ οικονομικό. αν λάβεις υπ όψη σου και το απαγορευτικό για αλλαγή νομού λόγω covid δεν μας επιτρέπει ταξίδια, είμαι πολύ ευχαριστημένος. όταν βάλεις και τον πιλότο εκεί είναι που κάνει την φοφερή οικονομία.
6.3l το μέτρησα στα 130Km/h σεταρισμένο.
-
Πολύ καλή τιμή να το χαίρεσαι.
-
Τα σκάλα,καμικ , οκταβια νέα είναι αρκετά ελαφρια σκάφη και αυτό φαίνεται στις καταναλώσεις τους οι οποίες είναι οι χαμηλότερες του ανταγωνισμού.
-
Αφού τη βλέπεις την ανηφόρα τη κόβεις και με το μάτι αν θα τη βγάλει μόνο με 1η ή αν θα αλλάξει και σε 2α. Γενικά δεν υπάρχει ανηφόρα με άσφαλτο και στρωτό δρόμο που δε θα μπορέσει να τη βγάλει τουλάχιστον με 2α. Αν μιλάμε για χώμα ή άσφαλτο με λακούβες κλπ που θες να πας αργά βάζεις μανιουαλ. Αν έχεις ενδοιασμούς για το πώς θα βγει η ανηφόρα βάζεις μανιουαλ. Εγώ κάθε φορά που βγάζω το αμάξι από τη ραμπα του γκαράζ παρότι δεν ειναι απότομη βάζω μανιουαλ. Γιατί λόγω ροπής αλλάζει πολύ γρήγορα σε 2α πάνω που θα χρειαστεί να σταματήσω. Οπότε μανιουαλ.
Το S επί της ουσίας δε κάνει τίποτα. Απλά κάνει αλλαγές (πάνω ή κάτω) πιο ψηλά και είναι λίγο πιο ευαίσθητο στο γκαζι.
-
@nikond said in Skoda Kamiq:
Δυστυχώς, η επαναφορά εργοστασιακών δεν έδωσε καμία λύση.
Χθες επιβεβαιώθηκε η ελαττωματική λειτουργία του infotainment καθώς έκανε άλλη μια επανεκκίνηση με το που έβαλα μπροστά τον κινητήρα και μετά από λίγο που πήγα να παρκάρω δεν άνοιγε με τίποτα η κάμερα οπισθοπορείας. Χρειάστηκε να κάνω soft reset με πάτημα του κουμπιού για 10 δευτερόλεπτα για να ξεκολλήσει και να ανοίξει η κάμερα.
Άρα καταλήγουμε στο ότι όντως χρειάζεται η αλλαγή του εγκεφάλου και τώρα αρχίζει το άγχος αν θα γίνει η δουλειά όπως πρέπει στο συνεργείο. Από αυτά που έχετε γράψει, με έχετε φοβίσει πολύ είναι η αλήθεια όσον αφορά τον Μακρή, αλλά δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς εφόσον το ανταλλακτικό έχει παραγγελθεί από αυτόν.
Επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό για να σας πω οτι παρόλο που έγινε αλλαγή του infotainment, δυστυχώς κανένα από τα προβλήματα δε λύθηκε.
Συνεχίζει να εμφανίζει σε εντελώς τυχαίες στιγμές τα ίδια προβλήματα με πριν, δηλαδή:
-
Δεν ανοίγει η κάμερα οπισθοπορείας
-
Κάνει επανεκκινήσεις το infotainment
-
Απενεργοποιείται μόνο του το Lane Assist
-
Δε λειτουργεί σχεδόν ποτέ το start/stop, δηλαδή δε σβήνει ο κινητήρας όταν σταματάω σε φανάρια
-
Μια φορά μόνο δεν λειτουργούσαν για λίγη ώρα τα κουμπιά στο τιμόνι που αλλάζουν τους σταθμούς ραδιοφώνου.
Πλέον το θέμα έχει πάει στην Kosmocar, απ' την οποία περιμένει απάντηση ο Μακρής για το τι πρέπει να κάνει από δω και πέρα.
Ειλικρινά, έχω απελπιστεί με όλη αυτή την κατάσταση, γιατί βλέπω οτι δεν μπορούν να βρουν τι φταίει στο αμάξι και εμφανίζει τόσα προβλήματα στα ηλεκτρονικά του.
Η σκέψη μου πάει ίσως σε δυσλειτουργία της μπαταρίας, αλλά μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να προκαλεί όλα αυτά τα προβλήματα.
Τι λέτε;
Μετά από αρκετούς μήνες που βρίσκομαι σε αναμονή και γω, τα πράγματα έχουν ως εξής:
Μου είχαν πει πριν το καλοκαίρι από την Κοσμοκαρ οτι αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο μια μεγάλη αναβάθμιση που θα λύσει όλα τα προβλήματα που έχω. Είπαν οτι το πρόβλημα δημιουργείται από τη μονάδα ραδιοφώνου κι ότι προκαλεί δυσλειτουργία και στα υπόλοιπα.
Έφτασε λοιπόν ο Σεπτέμβριος, μου είπαν να πάω να βάλω την αναβάθμιση που βγήκε και η απίθανη εξέλιξη ήταν οτι το αμάξι δεν παίρνει αυτή την αναβάθμιση γιατί έχει την τελευταία όπως μου είπαν.
Και κάπου εκεί φτάνουμε πάλι σε αδιέξοδο και πραγματικά δεν έχω άλλη υπομονή να περιμένω γιατί σε 2 μήνες το αμάξι κλείνει χρόνο από την αγορά.
Ο Μακρής πρότεινε να αλλάξουμε την κάμερα μπας και διορθωθεί τίποτα αλλά αρνήθηκα να μπούμε σε νέες δοκιμές στο αμάξι χωρίς να είμαστε σίγουροι τι φταίει.
Αύριο θα επικοινωνήσω με κοσμοκαρ να τους ρίξω ένα κράξιμο για αρχή και στη συνέχεια θα απαιτήσω πλεόν γραπτώς μια απάντηση για το πότε θα φτιαχτεί το αμάξι. Αν δε ξέρουν πώς να το φτιάξουν να το αντικαταστήσουν.
Αναλόγως την απάντησή τους θα αποφασίσω αν θα πάω και σε δικηγόρο.
Θέλω να ψάξω και άλλους που τυχόν έχουν τα ίδια προβλήματα με μένα αλλά δε ξέρω το πώς.
Ποια η γνώμη σας;
-
-
Δυστυχώς, η επαναφορά εργοστασιακών δεν έδωσε καμία λύση.
Χθες επιβεβαιώθηκε η ελαττωματική λειτουργία του infotainment...
...Επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό για να σας πω οτι παρόλο που έγινε αλλαγή του infotainment, δυστυχώς κανένα από τα προβλήματα δε λύθηκε.
...
...
...Πλέον το θέμα έχει πάει στην Kosmocar, απ' την οποία περιμένει απάντηση ο Μακρής για το τι πρέπει να κάνει από δω και πέρα.
...
...Μετά από αρκετούς μήνες που βρίσκομαι σε αναμονή και γω, τα πράγματα έχουν ως εξής:
...
...Παρόμοιο θέμα έχει αναφερθεί και για Golf:
Προβληματικό αυτοκίνητο από την 1η εβδομάδα -- τι μπορεί να γίνει;Αναρωτιέμαι. Αν επικοινωνήσει κάποιος απ' ευθείας με την μαμά εταιρεία, βγάζει άκρη ή τον παραπέμπουν στον αντιπρόσωπο της χώρας του και πάει κύκλος το πράγμα;
-
Να απαντήσει η μαμά vw σε επιστολή ή μέιλ πελάτη της?
Μπα σε καλό σου κυριακάτικα….. -
Αν επικοινωνήσεις με τη VW στη Γερμανία θα σε παραπέμψουν ευγενικά στον τοπικό αντιπρόσωπο. Φίλε nikond είναι δύσκολη η θέση σου. Ότι και να κάνεις είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Γενικά η Karenta ποτέ δεν ήταν δυνατή με τα ηλεκτρολογικά, φαντάσου τώρα με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά, θα έχουν χάσει τη μπάλα. Και θέλουν να πουλήσουν και να υποστηρίξουν και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τρομάρα τους. Αναρωτιέμαι τι τους απαντούν οι Γερμανοί από τα κεντρικά και τι κάνουν αυτοί.
Προς το παρόν θα σε συμβούλευα να το ψάξεις και μόνος σου με εξωτερικά συνεργεία, έστω κι αν πληρώσεις κάτι. Να μη στο πειράξουν το αυτοκίνητο γιατί είναι στην εγγύηση και θα μπλέξεις χειρότερα, μόνο ελέγχους, μετρήσεις και ιδέες για το τι μπορεί να φταίει. Μετά να πιέζεις την Karenta ή το Μακρή να σου αλλάζουν τα εξαρτήματα, για να τους τσούζει και στην τσέπη και μήπως βελτιωθεί και κάτι. Και βλέποντας και κάνοντας. Και για κάθε ενδεχόμενο προσπάθησε όλες οι επικοινωνίες σας να γίνονται εγγράφως.
Η νομική λύση είναι τελευταία (αν αποφασίσεις να το φτάσεις μέχρι εκεί). Δεν πρόκειται να σου αλλάξουν αυτοκίνητο από μόνοι τους, πρέπει να το κερδίσεις δικαστικά. Καλύτερα αν το τερματίσεις το θέμα και δεν βγάζεις άκρη, ένας συμβιβασμός μαζί τους για ανταλλαγή του αυτοκινήτου με τη μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση (αν το κάνουν κι αυτό). -
This post is deleted! -
Λοιπόν, μετά από τρομερή πίεση στην Κοσμοκαρ και την αποστολή ενός e-mail με αναλυτικές πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες για κάθε πρόβλημα, επικοινώνησαν με το εργοστάσιο στη Τσεχία και τους απάντησαν οτι αναμένεται νέα αναβάθμιση για τη δική μου παρτίδα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.
Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάμματα πιστεύω. Το αμάξι κλείνει σε λίγο 1,5 χρόνο από την παραγωγή του και ακόμα να βρουν μια αναβάθμιση να δουλεύει σωστά. Ζήτησα να μου απαντήσουν γραπτώς γι' αυτή την εξέλιξη και το έκαναν με e-mail.
Οπότε περιμένω πάλι και είναι η τελευταία ευκαιρία που τους δίνω να φτιάξουν το αμάξι!
-
Λοιπόν, μετά από τρομερή πίεση στην Κοσμοκαρ και την αποστολή ενός e-mail με αναλυτικές πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες για κάθε πρόβλημα, επικοινώνησαν με το εργοστάσιο στη Τσεχία και τους απάντησαν οτι αναμένεται νέα αναβάθμιση για τη δική μου παρτίδα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.
Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάμματα πιστεύω. Το αμάξι κλείνει σε λίγο 1,5 χρόνο από την παραγωγή του και ακόμα να βρουν μια αναβάθμιση να δουλεύει σωστά. Ζήτησα να μου απαντήσουν γραπτώς γι' αυτή την εξέλιξη και το έκαναν με e-mail.
Οπότε περιμένω πάλι και είναι η τελευταία ευκαιρία που τους δίνω να φτιάξουν το αμάξι!
Τι θα κάνεις δλδ αν δεν κάτσει η αναβάθμιση; Θα κινηθείς νομικά;
-
Κρίμα .Και όσο το λέπω τόσο το συμπαθω αυτο το αμάξι.Ειδικά στο γκρι χρώμα.
-
Αυτά συμβαίνουν. Το θέμα είναι η αντιμετώπιση από την αντιπροσωπεία και την εισαγωγική που η εξυπηρέτηση πελατών είναι το τελευταίο μέλημα της. Άπαξ και πάρεις το αμάξι και έρθεις για πρόβλημα που δεν φταις εσύ γίνεσαι αυτόματα εχθρός τους...
-
Μάλλον πρέπει να κάνεις υπομονή και να συνεχίσεις να πιέζεις για την επίλυση του θέματος. Καλό είναι ότι έχει γνώση του προβλήματος το εργοστάσιο. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες επίλυσης. Αισιοδοξία και συνεχίζεις την προσπάθεια.
-
@tkin73 said in Skoda Kamiq:
Τι θα κάνεις δλδ αν δεν κάτσει η αναβάθμιση; Θα κινηθείς νομικά;
Τι άλλο μου έμεινε να κάνω αν δε δουλέψει και αυτή η αναβάθμιση;
Πάντως ειλικρινά, αν δεν ήμουν τόσο επίμονος δε θα μου έδιναν ποτέ σημασία. Προσπαθούσαν συνέχεια να με αποφύγουν, λέγοντάς μου αόριστα πράγματα κι ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Αμφιβάλλω αν είχαν ρωτήσει μέχρι σήμερα το εργοστάσιο για τη δική μου περίπτωση.
-
Τί έγινε τελικά με την αναβάθμιση και το πρόβλημα στο info?
Έγινε ή όχι ακόμη? -
Πάντως τα Golf τα παίρνουν πίσω, τα υπόλοιπα του ομίλου με παρόμοια θέματα;
Skoda Kamiq