-
Στραβωμάρα μου, να σαι καλά!
-
Σήμερα βλέπω πως έχει ανανεωθεί το site της skoda και λειτουργεί πλέον ο διαμορφωτής για όλα τα μοντέλα. Εκεί φαίνεται καθαρά όλος ο εξοπλισμός και οι τιμές. Η αλήθεια είναι πως μου φαίνεται πολύ πιο ωραίος και πρακτικός από τον προηγούμενο. Ένα + στη skoda που μπήκε στη διαδικασία να φτιάξει έναν από τους πιο πρακτικούς και μοντέρνους ηλεκτρονικούς διαμορφωτές (κατά τη γνώμη μου).
Όσον αφορά το kamiq, προσθέτοντας παραπάνω από όσα χρειάζομαι στην έκδοση ambition 1.0 115ps 6-ΜΤ, έφτασα μετα βίας τα 21.000 τελική τιμή. Τα κουκιά μου βγαίνουν. μένει να το δω από κοντά.
-
Πραγματικά εύχρηστος ο διαμορφωτής. Εμένα πάλι το 1.6 ντίζελ αυτόματο έφτασε σχετικά εύκολα τα 32500!....
Και 30400 ξεκινώντας από την αμπισιον
-
Όντως,ο καλύτερος διαμορφωτής ελλ. αντιπροσωπίας, υπολογίζει αυτόματα στην τελική τιμή το επιπλέον ποσό των extra αν περάσεις ένα σκαλοπάτι ΛΤΠΦ. Κάποιος ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα στη Skoda, συγχαρητήρια!
-
Το Kamiq σε σχεση με C3 Aircross, Stonic κλπ ποση αποσταση εχει απο το εδαφος ; Ειναι πιο χαμηλο απ αυτα ή ειναι ιδεα μου ;
-
17 cm νομίζω έχει το καμικ και το c3 18 το στομικ
-
Επειδή είδα και το Κάμικ , μπορώ να πω ότι έχει καλούς χώρους και γενικά είναι ωραίο αμάξι , πέραν του ότι έχει μία συντηρητική εμφάνιση . Το αρνητικό για μένα είναι ότι οι εκδόσεις ντίζελ , είναι αποκλειστικά με το dsg γεγονός που για πολλούς είναι απόλυτα αρνητικό , δεδομένων των προβλημάτων , της μικρής εγγύησης και του υψηλότατου κόστους επισκευής που έχει .
Εκανα και ένα παραλληλισμό της μεσαίας έκδοσης του Κάμικ με τα 115 άλογα χειροκίνητο και με το 3 Αιρκρος με τα 110 βενζίνης στην feel και i-touch και στις ονομαστικές τιμές βγαίνει κοντά 2500 ακριβότερο το Κάμικ . Και δεν υπολογίζω τα 1600 έκπτωση που κάνει αυτές τις μέρες η Σιτροέν , αλλά ακόμα και τα 800-1000 που έχει πάγια η διαφορά μεγαλώνει πολύ .
Είπε και η Φόλκς ότι θα κάνει την Σκόντα αντίπαλο της Ντάτσια , οπότε αυτές οι τιμές μάλλον δεν δικαιολογούνται , αφού είναι πολύ κοντά σε αυτές του Τ-κρος .
-
Όσον αφορά το kamiq, προσθέτοντας παραπάνω από όσα χρειάζομαι στην έκδοση ambition 1.0 115ps 6-ΜΤ, έφτασα μετα βίας τα 21.000 τελική τιμή. Τα κουκιά μου βγαίνουν. μένει να το δω από κοντά.
Δεν ξέρω αν το έχεις σκεφτεί ή σε βολεύει, θα κοιτούσα και την έκδοση με το φυσικό αέριο.
-
Συμφωνώ και παρά την αρχική αισιοδοξία ότι το kamiq είναι vfm εγώ βλέπω τώρα που βγήκε ο υπολογιστής κόστους των εκδόσεων το αμάξι εύκολα και χωρίς πολλά πολλά φτάνει τα +25 χιλιάρικα (μιλάω για ντίζελ τα χιλιάρια αμάξια των +20 και των 10 λτ κατανάλωση δεν τα κοιτάζω καθόλου). Δλδ μια από τα ίδια. Και αν φτάσω τα +25 γιατί να μην πάρω το καροκ να είμαι πιο άνετος να κάνω και μετακόμιση;!
Πχ στην μεσαία έκδοση αμπισιον , η οποία είναι καλά εξοπλισμένη γενικά παρά τις ελλείψεις , στο 1.6 ντιζελ βγαίνει 22400 . Ότι και να βάλεις σε αυτό πάει κατευθείαν 24+ δλδ μπαίνει στα χωράφια του καροκ όντας αισθητά μικροτερο.
-
Συμφωνώ και παρά την αρχική αισιοδοξία ότι το kamiq είναι vfm εγώ βλέπω τώρα που βγήκε ο υπολογιστής κόστους των εκδόσεων το αμάξι εύκολα και χωρίς πολλά πολλά φτάνει τα +25 χιλιάρικα (μιλάω για ντίζελ τα χιλιάρια αμάξια των +20 και των 10 λτ κατανάλωση δεν τα κοιτάζω καθόλου). Δλδ μια από τα ίδια. Και αν φτάσω τα +25 γιατί να μην πάρω το καροκ να είμαι πιο άνετος να κάνω και μετακόμιση;!
Πχ στην μεσαία έκδοση αμπισιον , η οποία είναι καλά εξοπλισμένη γενικά παρά τις ελλείψεις , στο 1.6 ντιζελ βγαίνει 22400 . Ότι και να βάλεις σε αυτό πάει κατευθείαν 24+ δλδ μπαίνει στα χωράφια του καροκ όντας αισθητά μικροτερο.
Θα σου απαντούσε εύκολα κανείς, πως είναι ίσως το φθηνότερο αυτόματο ντήζελ crossover με τους μεγαλύτερους χώρους και τον 'καλύτερο' στάνταρ εξοπλισμό στην κατηγορία του, και βγήκε τώρα στην αγορά, δεν είναι 3 μήνες πριν το face lift ή την αντικατάσταση μοντέλου.
Όταν μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ, δεν γίνεται κάποιος που ψάχνει πραγματικά να αγοράσει γιατί χρειάζεται αυτοκίνητο, να παίζει με τους configurator εξατλώντας τις επιλογές. Κι εγώ το κάνω εγκυκλοπαιδικά, αλλά για να αγοράσω θα πάω να πάρω πραγματικές τελικές τιμές στα όρια των διαθέσιμων χρημάτων και θα συγκρίνω. Είναι γνωστό πως η γκάμα μια μάρκας έχει σκαλιά των 1,5-2 χιλιάδων ευρώ και με αυτά τα σκαλιά μπορείς να ξεκινήσεις από μίνι πόλης και να φτάσεις στο SUV ναυαρχίδα της εταιρείας. Αν απλά θέλεις να αγοράσεις πάντα το 'περισσότερο αυτοκίνητο για τα λεφτά του', πας κατευθείαν στην φθηνότερη '¨ξεβράκωτη' έκδοση του μεγαλύτερου διαθέσιμου μοντέλου της γκάμας, αλλά αυτό στην πράξη δεν το κάνει σχεδόν κανένας.
-
Σωστά μιλάς αλλά για αυτό είναι οι διαμορφωτές για να μην παίρνεις ζβαρνα τις αντιπροσωπείες για το παραμικρό.
Εγώ εκείνο που βλέπω με τα περισσότερα νέα αμάξια είναι ότι πέφτει μεγάλο άρμεγμα. Όλα συμφέρει να τα παίρνεις μόνο στην βασική τους έκδοση ,φθηνά και ακριβά μοντέλα. Ότι βάζεις πάνω θα έχει χρόνο παράδοσης 6 μήνες και θα κοστίζει το 1/3 της αρχικής αξίας.
Θέλω να δω σε κάνα δυο χρόνια τι τιμές θα έχουν που υποχρεωτικά από το νόμο θα έχουν όλα τα συστήματα ασφαλείας που τώρα τα χρυσοπουλανε. Αν δεν αλλάξουν τακτική και δεν απορροφήσουν κόστη και δεν ωριμάσουν οι τεχνολογίες , τα αμάξια των 12000 θα έχουν 16000 και αυτά των 20000 27000!
-
Μια από τα ίδια. Και εγώ αρχικά μόλις είδα τον τιμοκατάλογο πίστευα ότι θα πάρω πλήρες αμάξι με τιμή 22-23Κ και μπαίνοντας στον διαμορφωτή με 3-4 έξτρα που πρόσθεσα η τιμή εκτοξεύτηκε στα 27Κ. Δεν πιστεύω ότι αξίζει να πάρεις τέτοιο αμάξι στα 27Κ μιας και υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές
-
Ποια είναι τα φθηνότερα και καλύτερα αντίστοιχα αυτοκίνητα;
Ρωτάω γιατί πραγματικά ενδιαφέρομαι, αν τελικά ψωνίσω σε αυτές τις κατηγορίες τιμής.
-
Παίρνεις αρκετά καλά εξοπλισμένο Καμίκ με €25.000, με αυτόματο και ντήζελ ή βενζίνη 150 άλογα που είναι πολύ γρήγορο. Το αντίστοιχο Καρόκ είναι γυμνό. Οπότε όλα είναι θέμα αναγκών και επιθυμιών.
Εκανα και ένα παραλληλισμό της μεσαίας έκδοσης του Κάμικ με τα 115 άλογα χειροκίνητο και με το 3 Αιρκρος με τα 110 βενζίνης στην feel και i-touch και στις ονομαστικές τιμές βγαίνει κοντά 2500 ακριβότερο το Κάμικ .
Ναι μόνο που το C3 υστερεί σε εξοπλισμό.
-
Χωρίς να τα θαυμάζω, τα εκτιμώ τα καινούρια μοντέλα της Skoda, ωραία αυτοκίνητα είναι, και τιμόνι καλό έχουν, και αίσθηση στο κιβώτιο, χαμηλού προφίλ μοντέρνα σχεδίαση, χώρους κι εργονομία κλπ. Φθηνά δεν είναι, αλλά είναι τίμια. Θα το δω σε κάνα δυο βδομάδες το καμικ, το καροκ 'φθηνό', ντίζελ χειροκίνητο 22,500€, είναι τελείως γυμνό, σαν τα λίζινγκ προς ενοικίαση.
Με αυτά τα χρήματα πιστεύω πως το καμικ είναι πλήρες αυτοκίνητο με λίγο καλύτερο εξοπλισμό απ' τα περισσότερα ανταγωνιστικά.
-
Έχοντας το Karoq 1.0 βενζίνη για οικογενειακό με χώρους, βλέποντας το configurator, και έχοντας ζήσει την πρακτικότητα χώρων αποθήκευσης, έπαιρνα άνετα το Kamiq 1.0 βενζίνη 95 άλογα, για 2ο πόλης. Εξαιρετική τιμή για πόλης SUV.
-
Έχεις δλδ πρώτο των 20000 και θα πάρεις δεύτερο των 19000? Ή πολύ φτηνό το πρώτο ή πολύ ακριβό το δεύτερο...
-
Δεν κατανοώ τη σύγκριση πρώτου και δεύτερου που θέτεις. Αυτά είναι στερεότυπα.
Είμαι άνθρωπος που χωράω μόνο σε SUV βάσει ύψους και πλάτης, και μη έχοντας μέχρι σήμερα, λόγω οικογενειακών αναγκών πήγα στο Karoq (το πρώτο SUV που έχω αγοράσει) που ήταν ό,τι καλύτερο πληρούσε τα κριτήρια χώρων που ήθελα στην τιμή αυτή.
Για πόλης, θα ήθελα πάλι να πάω σε SUV κάποια στιγμή, για τους ίδιους λόγους. Αναγκαστικά το να πάρει κανείς SUV για πόλη, ανεβάζει την τιμή σε σχέση με ένα σουπερμίνι.
To Kamiq είναι εξαιρετικό με αυτά τα κριτήρια χώρων, σε σχέση με άλλα αντίστοιχα μικρά SUV, για πόλη.
Αν θέλει κάποιος κατεβαίνει και οριακά κάτω από τα 17000, αν δεν πάρει την Ambition.
-
To 6αρι κιβώτιο στο Fabia TSi ήταν μαύρο χάλι. Απαράδεκτο και επικίνδυνο κιβώτιο.
Νίκο, πως μπορεί ένα σύγχρονο 6άρι κιβώτιο να είναι επικίνδυνο;
-
Το ίδιο είχα πάθει με ένα Yaris του 2011...δεν ήξερα αν έχω 1η,3η ή 5η. Τέτοιο τριμπούρδελο κιβώτιο δεν έχω ξαναπιάσει....
Skoda Kamiq