-
Και χωρις leasing η λυση ειναι απλη: επεκταση εγγύησης και πωληση του αυτοκινήτου πριν λήξει. Τα προβλήματα του dsg είναι γνωστά.
Τόσο αναξιόπιστο το dsg; Και αυτό πάλι δεν είναι λύση. Υποτίθεται αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο για να το κρατήσεις 6-7 χρόνια.
PS: To ηλεκτρονικό χειρόφρενο είναι διαθέσιμο ως έξτρα;
-
Τόσο αναξιόπιστο το dsg; Και αυτό πάλι δεν είναι λύση. Υποτίθεται αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο για να το κρατήσεις 6-7 χρόνια.
PS: To ηλεκτρονικό χειρόφρενο είναι διαθέσιμο ως έξτρα;
Πλέον ειναι για μια 5ετια μαξ ή οσο διαρκεί η εγγύηση. Μετά αρχίζουν τα ακριβά προβλήματα.
Όχι, ηλεκτρικό χειρόφρενο δεν υπάρχει ουτε σαν εξτρα εξοπλισμός.
-
Νομίζω έχει χυθεί πολύ δάκρυ drama queen τύπου για το DSG.
Όλοι ξέρουν τα προβλήματα πλέον, μερικοί το επιλέγουν και μετά ξεχύνονται στα τεχνικά φόρουμς να κλαυτούν. Μάς έχει κουράσει αυτή η ιστορία, πραγματικά.
Το DSG είναι από τα γνωστά και προβλεπόμενα σενάρια τού τί θα συμβεί αν το επιλέξει κάποιος. Υπάρχουν άλλα τόσα απρόβλεπτα που μπορούμε να συζητάμε για ώρες στα τεχνικά φόρουμς.
Όσο για το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, εντελώς απαράδεκτο να μην είναι αυτόματα φορεμένα εξαρχής σε όλα. Πόσο μάλλον, να μην υπάρχει και σαν έξτρα.
-
Νομιζω οτι ειναι θεμα πλατφορμας ,η skoda ψωνισε το μικρο πατωμα της VW (και το τραβηξε στα ορια του στο μηκος) για τα scala & kamiq και σε αυτο το πατωμα δεν κουμπωνει ηλεκτρικο χειροφρενο.
-
Άρα είναι τεχνικός ο λόγος μη διάθεσης ηλεκτρονικού χειρόφρενου, αν ισχύει αυτό με την πλατφόρμα.
-
Εγώ πάλι δεν μπορω να καταλάβω τι σχέση εχει η πλατφόρμα με το ηλεκτρικό χειρόφρενο;!;! Και το Κούγκα δεν ειχε ηλεκτρικό χειρόφρενο κ μετά εβαλαν, στην υφιστάμενη πλατφόρμα. Και σημερα βγαινει Κουγκα με κανονικό χειρόφρενο και με ηλεκτρικό, ανάλογα με τη εξοπλιστική εκδοση. Για εμένα ειναι καθαρά θέμα κόστους και τίποτε άλλο.
-
Δεν προκύπτει από πουθενά επαγωγικά ότι επειδή κάποια άλλη πλατφόρμα άλλου κατασκευαστή, φόρεσε τελικά ηλεκτρονικό χειρόφρενο, ότι θα φορέσει και κάποια άλλη.
Αυτά είναι σχεδιαστικά θέματα και γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι μηχανικοί τους περιορισμούς της εκάστοτε πλατφόρμας.
Δεν λέω ότι γνωρίζω για την πλατφόρμα του Kamiq, απλά επειδή είμαι εξειδικευμένος μηχανικός, θα πω ότι τεχνικής φύσεως θέματα, δεν μπορούν να απαντηθούν με τη λογική του κόσμου που δεν γνωρίζει το αντικείμενο.
Μια καλή ένδειξη για να αποφανθούμε επιφανειακά, είναι αν αυτοκίνητα της ίδιας πλατφόρμας έχουν πάρει ηλεκτρονικό χειρόφρενο.
-
Μηχανικός δεν ειμαι. Αλλα τι σχέση εχει η πλατφόρμα με το ηλεκτρικό χειρόφρενο; Αυτό δεν καταλαβαίνω...ειναι 2 τελειως ανεξαρτητα πράγματα. Από τη στιγμή που υπάρχει hill-holder υπάρχει ηδη η υποδομη για τον ηλεκτρικό ελεγχο των φρένων.
-
Αυτό περιγράφω παραπάνω. Ότι τα τεχνικά θέματα περιορισμών είναι αντιληπτά μόνο από τους μηχανικούς που γνωρίζουν το αντικείμενο και όχι από τους υπόλοιπους.
Συγγνώμη, αλλά αυτό ισχύει για όλα τα εξειδικευμένα αντικείμενα σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
-
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λές. Ομως καποια πράγματα δεν ειναι πυρηνική φυσική αλλά κοινή λογική. Γνωρίζοντας πως λειτουργεί ενα ηλεκτρικό χειρόφρενο και οντας μια σχετικής νοημοσύνης, δεν μπορω να δω τον συσχετισμό πλατφόρμας και ηλεκτρικού χειροφρένου, οταν η λειτουργία υφίσταται.
-
Θα σού απαντήσω, επειδή όπως λές δεν είσαι μηχανικός, απλά για να κατανοήσεις στοιχειωδώς τη μεθοδολογία στα τεχνικά θέματα.
Κάθε φορά αναζητάς προδιαγραφές συμπεριφοράς ενός εξαρτήματος μηχανολογικού ή ηλεκτρονικού.
Ας κάνουμε μια υπόθεση. Βάσει της στατικής διάταξης μιας πλατφόρμας, χωράει να μπει το εξάρτημα σαν μέγεθος. Έλα όμως που η συμπεριφορά π.χ. τριβών ή συντονισμών ή ό,τι άλλο, σε μια άλλη συνθήκη κίνησης, μπορεί να προξενεί ανεπιθύμητες συμπεριφορές που επηρεάζουν την ασφάλεια ή τη συμπεριφορά ενός άλλους εξαρτήματος.
Έφερα ένα τυχαίο λόγο, για να πω απλά, ότι υπάρχουν εξειδικευμένοι μηχανικοί που έχουν σπουδάσει χρόνια και έχουν λιώσει τα εγκεφαλικά τους κύτταρα για να μελετούν ακόμα και τη συμπεριφορά ενός μικροσκοπικού πράγματος, για πολλά χρόνια εργασίας.
Δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να είναι αντιληπτό στους υπόλοιπους που δεν ασχολούνται με το θέμα.
Να μου επιτραπεί, τέλος, να προσθέσω ότι σήμερα η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που η πλειοψηφία των επιτευγμάτων δεν είναι καν κατανοητή ακόμα και από σπουδασμένους ανθρώπος που δεν κατέχουν τη συγκεκριμένη εξειδίκευση.
-
Εγώ να ρωτήσω γιατί είναι τόσο επιθυμητό το αυτόματο χειρόφρενο;
-
Βασικά όλα τα ηλεκτρονικά είναι γούστα του καθενός.
Το ότι δεν μπορεί καν να μπει ως έξτρα, είναι κακό για μια επιλογή ενός καταναλωτή που το θέλει.
-
@futurist: ευχαριστώ για την ανάλυση!
Οι μηχανικοί εχουν τον θαυμασμό μου, αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες διοικούνται απο στελέχη μαρκετινγκ και οχι μηχανικούς (οπως παλιά!) για αυτο ειμαι σκεπτικος, ειδικα με το γκρουπ.
Εγώ να ρωτήσω γιατί είναι τόσο επιθυμητό το αυτόματο χειρόφρενο;
Πέρα από γκατζετία, εχει κ πρακτική εφαρμογή γιατι απελευθερώνει χώρο και επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στον σχεδιασμό. Το Κούγκα που το ειδα με κανονικό χειρόφρενο, εκτος του οτι με ξένισε ειχε και χειρότερη εργονομία και λιγότερο χώρο στην κεντρική κονσόλα.
-
Ε σιγα τον χώρο που κερδίζεις... Και τι να τον κάνεις σε εκείνο το σημείο; Χάνεις επίσης την δυνατότητα της 'χειροφρενιάς'.
-
Ε σιγα τον χώρο που κερδίζεις... Και τι να τον κάνεις σε εκείνο το σημείο; Χάνεις επίσης την δυνατότητα της 'χειροφρενιάς'.
Μην το λες κέρδιζεις χώρο και είναι και χρήσιμος στο κούγκα πχ εχει Ποτηροθήκες, χωράει κινητό χαρτομάντηλα και διάφορα άλλα τέτοια μικροπράγματα και επίσης εχει και σουρωμένο κάλυμμα για να κλείνει.
Οσο για χειροφρενιες, στο Panda παιζω καμια φορα...στο Κούγκα ουτε που θα το σκεφτομουνα!! -
Κι εγώ που πήρα το Karoq, και δεν με απασχολούσε καν το ότι έχει ηλεκτρονικό χειρόφρενο, πάνω στη χρήση αυτούς τους μήνες έχω δει ότι είναι απίστευτα πρακτικό και στην ίδια του τη λειτουργία, αλλά και σε αυτό που ειπώθηκε ότι απελευθερώνει εξαιρετικά σημαντικό χώρο κάτω από το υποβραχιόνιο και αρκετά μπροστά του.
-
Το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, αν και του γκρουπ είναι ύποπτο για δυσλειτουργίες (συχνό πρόβλημα), νομίζω πως κύριο πλεονέκτημα έχει το auto-hold και στα φανάρια ή τις διασταυρώσεις, όπου όταν ακινητοποιηθεί το όχημα, μπορείς να πάρεις το πόδι σου απ' το φρένο και παραμένει στατικό. Μόλις πατήσεις γκάζι απελευθερώνει το φρένο αυτόματα. Μερικές ευκολίες δεν τις συνειδητοποιούμε μέχρι να τις δοκιμάσουμε.
-
Υπάρχει κάποιο link που να δείχνει τον ακριβή εξοπλισμό των εκδόσεων που διατίθεται το kamiq?
Υπόψιν, δεν μιλώ για τιμοκατάλογο που υπάρχει στο site.
-
Το φυλλάδιο στο site (brochure) δείχνει αναλυτικά τον εξοπλισμό κάθε έκδοσης στο τέλος.
Skoda Kamiq