-
Μια χαρά αμάξια μα δε μπορεις να απαιτεις από ενα ψηλότερο αμαξι να έχει τα πλεονεκτήματα του χαμηλου ομοσταβλου. Και το αντίστροφο φυσικά. Στους δρομους της Αθηνας το νταστερ σιδερωνει και ο ασσος υποφερει. Στον ανοικτο δρόμο ο ασσος αλλά και gla μου ομως παιρνουν το αιμα τους πισω. Η τελευταία αν και crossover λογω ρυθμισης της αναρτησης ειναι καλυτερη σε καλους ανοικτους δρομους. Με τους 164 παει ομορφα και σιγουρα. Στις ιδιες διαδρομες με αυτη ο ασσος μόνο μειονεκτημα που έχει είναι η μικροτερη ιπποδύναμη. Ειναι κατα πολυ ομως απολαυστικοτερος. Ως γνωστό οι δρομοι δεν ειναι στην πλειονότητά τους ευθειες μονο. Εχουν και στροφες.
-
@realzeus said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@iceman7 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Στις στροφές της Υλικής μπορείς με ένα δυνατό ηλεκτρικό να γουστάρεις σφόδρα
Στο μοναδικό μίνι ταξίδι που έχω πάει με το τεσλα ειδικά στην επιστροφή (κατηφόρα) πήγαινα από 140 και πάνω!!
Γούστα !!Η ανηφόρα είναι ωραία εκεί, αν έχεις άλογα. Η κατηφόρα είναι αν δεν έχεις. Εγώ εκτιμώ όσους δίνουν πόνο στην κατηφόρα, αλλά εκεί θες φρένα...
Απλά άφηνες απαλά το γκάζι και το regen έκανε τα υπόλοιπα. Τσίμπημα στα φρένα ελάχιστα.
-
@wantone said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@spi_duster said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Απο φρένα η bmw εξαιρετικη. Τα δισκοφρενα μπρος πίσω κάνουν εξαιρετική δουλειά.
Ίσως είμαι «φρενόβος», αλλά γενικά δεν θυμάμαι να έχω «μείνει» πολλές φορές από φρένα, ίσως 1-2 φορές. Ακόμα και σε πίστες δεν τρώω φρένο. Βγήκα μετά από 10 γύρους στις Σέρρες και τα φρένα μου δεν κάπνιζαν.
Εγω εμεινα απο φρενα στην Βουλιαγμενης επιστρεφοντας απο την παραλια. Υποψιν εχω τα μεγαλα φρενα με 360 δισκους και 4πιστονα. Αναψαν τα υγρα για καποιον λογο. Και αυτο οδηγωντας κανονικα.
το πιθανοτερο καποιο τακακι να ακουμπαγε οριακα στη δισκοπλακα απο πατουρα αυτης ή καποιο εμβολο να μην ειχε σωστη επιστροφη.
-
@ilias-a said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Απο φρένα η bmw εξαιρετικη. Τα δισκοφρενα μπρος πίσω κάνουν εξαιρετική δουλειά.
Ίσως είμαι «φρενόβος», αλλά γενικά δεν θυμάμαι να έχω «μείνει» πολλές φορές από φρένα, ίσως 1-2 φορές. Ακόμα και σε πίστες δεν τρώω φρένο. Βγήκα μετά από 10 γύρους στις Σέρρες και τα φρένα μου δεν κάπνιζαν.
Εγω εμεινα απο φρενα στην Βουλιαγμενης επιστρεφοντας απο την παραλια. Υποψιν εχω τα μεγαλα φρενα με 360 δισκους και 4πιστονα. Αναψαν τα υγρα για καποιον λογο. Και αυτο οδηγωντας κανονικα.
το πιθανοτερο καποιο τακακι να ακουμπαγε οριακα στη δισκοπλακα απο πατουρα αυτης ή καποιο εμβολο να μην ειχε σωστη επιστροφη.
δεν εχει καποιο θεμα με τα φρενα του το αυτοκινητο απλα ετυχε μερικα φρεναρισματα στην παραλιακη να ανεβασουν θερμοκρασια τα υγρα. αυτα που βαζουν στα απλα αυτοκινητα δεν ειναι καλης ποιοτητας (δηλ δεν ειναι για πιστες κλπ) για BMW μιλαω. εχει παρατηρηθει πολλες φορες οσοι εχουν παει σε πιστα με στοκ φρενα πχ στο πρωτο Μ235/240/Μ2 που ειναι ιδια με τα δικα μου.
-
Τεσπά στα 18500 χλμ τα φρένα της είναι ποίημα. Επιβραδύνουν ή ακινητοποιούν με απίστευτη ακρίβεια. Τώρα που το σκέφτομαι φρενάρουν με απίστευτα ισορροπημένο και καλό ζυγισμένο τρόπο.
-
Τεσπά στα 18500 χλμ τα φρένα της είναι ποίημα. Επιβραδύνουν ή ακινητοποιούν με απίστευτη ακρίβεια. Τώρα που το σκέφτομαι φρενάρουν με απίστευτα ισορροπημένο και καλό ζυγισμένο τρόπο.
στην ρυθμιση του αμαξιου η εταιρεια ειναι καλη, ειναι απο τα καλυτερα ρυθμισμενα αμαξια της αγορας.
-
Για αυτό με κέρδισε. Το έχω γράψει και παλαιότερα. Τα πάντα σε αυτό το αυτοκίνητο έχουν ρυθμιστεί να καλύψουν τον οδηγο. Ειτε μιλάμε για τον αυτοματισμό στους υαλοκαθαριστήρες ή τις προειδοποιήσεις που εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή ή την ανάρτηση που είναι τόσο σφιχτή μα και τόσο ενδοτική όταν πρέπει . Τι να πω πχ για τα καθίσματα? Μπορεί να βολεύει η ρύθμιση τους εξίσου καλά έναν θεοκοντο ή ένα πανύψηλο. Μέσα σε λίγο χρόνο ο καθένας βρίσκει την κατάλληλη ρύθμιση. Εργονομία? Κανονικά πρέπει όλοι να μπουν σε μια bmw για να δουν τι σημαίνει να είναι όλα εκεί που πρέπει. Τέλος. Δεν περιγράφω άλλο.
-
Για αυτό με κέρδισε. Το έχω γράψει και παλαιότερα. Τα πάντα σε αυτό το αυτοκίνητο έχουν ρυθμιστεί να καλύψουν τον οδηγο. Ειτε μιλάμε για τον αυτοματισμό στους υαλοκαθαριστήρες ή τις προειδοποιήσεις που εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή ή την ανάρτηση που είναι τόσο σφιχτή μα και τόσο ενδοτική όταν πρέπει . Τι να πω πχ για τα καθίσματα? Μπορεί να βολεύει η ρύθμιση τους εξίσου καλά έναν θεοκοντο ή ένα πανύψηλο. Μέσα σε λίγο χρόνο ο καθένας βρίσκει την κατάλληλη ρύθμιση. Εργονομία? Κανονικά πρέπει όλοι να μπουν σε μια bmw για να δουν τι σημαίνει να είναι όλα εκεί που πρέπει. Τέλος. Δεν περιγράφω άλλο.
ετσι ειναι ολα τα BMW. και στο δικο μου ολα ειναι εργονομικα εκει που πρεπει ολα δουλευουν σωστα και το αυτοκινητο ειναι καλα ρυθμισμενο και στον δρομο περα απο αυτα που λεει ο Διας που εχει αλλα κριτηρια.
-
Οπως ο καθένας μας αλλωστε. Προσωπικά ψάχνω τα καλά σε κάθε αμαξι που δοκιμαζω αλλά αν αυτά θελουν λιγο χρόνο να φανούν, τα αρνητικά θέλουν περισσότερο. Σε ενα ψηλό είναι προφανή τα ωφελη. Πας μαλιστα πολύ εύκολα από ενα κακοστημενο χαμηλό σε ενα ψηλο. Από ενα καλοστημενο χαμηλό φεύγεις οταν υπάρχει λογος για να πας σε ψηλο (αυτό συνεβη σε εμενα). Μολις ομως η κατασταση ευνοησε η επιστροφη μου στο χαμηλό ήταν δεδομενη. Να πω την μαυρη αλήθεια, το νταστερ συνεχίζει να με υπηρετεί αριστα στις χαμαλοδουλειες. Ο ασσος ειναι αχωριστος φιλος στις βολτες . Στο ντουστ αλλαξα φετος αμορτισερ, ελαστικα , δισκους, εκανα μεγαλο σερβις και επιπλεον ολες οι λαμπες αντικατασταθηκαν με λεντ. Ασσος ομως δεν θα γινει.
-
ειναι καλα ρυθμισμενο και στον δρομο περα απο αυτα που λεει ο Διας που εχει αλλα κριτηρια.
Κοίτα, είμαι αυστηρός με τα αυτοκίνητα στον δρόμο και όσοι με ξέρουν από κοντά (πολλοί σε αυτό το φόρουμ), ξέρουν πως οδηγώ όταν έχω κέφια... Ειδικά όμως είμαι πιο αυστηρός με μάρκες όπως η Alfa, η Mazda και η BMW, που θεωρώ ότι πρέπει να είναι ένα κλικ πάνω από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στην γρήγορη οδήγηση. Από ένα Skoda δεν περιμένω να στρίβει σαν διαβήτης, αλλά από μια BMW το απαιτώ. Για αυτό με είχε χαλάσει η τελευταία πισωκίνητη 116, καθώς ήταν πολύ πλαδαρή για τα γούστα μου. Δεν αγόρασα ποτέ μου αυτοκίνητο για το σήμα, ή το κλειδί (που λέει και ο @criuser). Όσα αυτοκίνητα πήραμε ήταν επειδή κάτι είχαν να πουν στον δρόμο, ή εκτός δρόμου. Το ότι κάποια από αυτά ήταν ακριβά, ήταν απλά επειδή είχαν πάνω τους ακριβή μηχανολογία (τι να πω για το εξακύλινδρο διαμάντι της 330i, ή την καταπληκτική τετρακίνηση του Discovery?). Ε αυτά πληρώνονται, αλλά ας είχαν και σήμα Dacia, το ίδιο θα μου έκανε. Ποτέ μου δεν έχω αγοράσει κάτι ακριβό επειδή και μόνον έχει διάσημο σηματάκι, και δεν μιλάω μόνον για αυτοκίνητα.
-
Λοιπον αυτο που εγαψα το εχει πει ο φιλος Cargouras που εχει οδηγησει πολλα ανταγωνιστικα και μη αμαξια στον Καναδα και μαλιστα σε high spec. Και δεν ειναι οτι ειναι BMWδακιας αλλα ειναι και αντικειμενικος. Τα ιδια λεει και ο Chris Harris.
Το προβλημα της 116 δεν ειναι οτι ειναι νωθρο αλλα οτι ειναι αδυναμο για το σασσι του αυτοκινητου.
Νέα BMW 1 Series 2019