-
Εγώ είμαι κάτοχος της F20 και απογοητευθηκα από την καινούργια. Ο λόγος είναι προφανής και δεν θα ασχοληθώ με την πίσω κίνηση , ανάρτηση ,κλπ,κλπ....θεωρώ ότι αυτές είναι εγγενείς αδυναμίες ήδη γνωστές για το καινούργιο αμάξι.
Αντίθετα θα ασχοληθώ με το ποσό προβληματική είναι η εμπρόσθια κίνηση σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της BMW και το γεγονός ότι η εταιρία έχει σπάσει ουσιαστικά σε δυο κομμάτια τα προσθιοκινητα και τα πισωκίνητα. Το αποτέλεσμα είναι ότι η εταιρία εφαρμόζει τον ίδιο σχεδιασμό με διαμήκη κινητήρα η με εγκάρσιο κινητήρα.......
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι το αμάξι είναι απογοήτευση όπως άλλωστε και η σειρά 2 (όχι η κουπέ προφανώς ).
Τα SUVs σώνονται από το ύψος τους αλλιώς θα ήταν μια από τα ίδια.
Σε όσους δεν αρέσει η F20 συμφωνώ , δεν έχει Αρμίνια αλλά είχε πισωκίνητο αλητεία ....το καινούργιο αμάξι δεν έχει τίποτα. -
Με τη νέα σχεδίαση μάλλον ολοκληρώνει τον τίτλο του οικογενειακου μικρομεσαίου για μεγαλύτερο εύρος πελατών, χωρίς τους συμβιβασμούς σε χώρους και συμπεριφορά των προηγούμενων γενιών.
Φαινεται να δίνει 4κινηση και πολλα αλογα για πιο σπορτιβ συμπεριφορά και δίνει και την πιο εύκολα διαχειρισιμη 2κινηση μπροστά με πιο προσιτους κινητήρες που σίγουρα ενδιαφέρει περισσότερους.
Αυτα τα παράπονα θα έχουν νόημα αν ακολουθήσουν την μπροσθιοκινηση τα επόμενα 2αρια κουπέ και κάμπριο (νομίζω θα υπάρξει και 5θυρη 2 Gran Coupe) αλλά όχι στη μαζική μικρομεσαία 1. -
Εμενα μου κανει οτι παει να μοιασει στα σουβοειδη της.
Επισης περιμενα περισσοτερο επιπλεον χωρο στο πορτ μπαγκαζ με την απουσια της πισω κινησης. -
Αρκετά όμορφη.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εμενα μου κανει οτι παει να μοιασει στα σουβοειδη της.
Επισης περιμενα περισσοτερο επιπλεον χωρο στο πορτ μπαγκαζ με την απουσια της πισω κινησης.+1
Σε σχέση με την Χ2 που έχει καλύτερο χώρο αποσκευών -ίσως και επιβατών- και με σχεδόν ίδιες εξωτ.διαστάσεις και παρόμοιο εσωτερικό σχεδιασμό,δε βλέπω πλέον γιατί θα την προτιμήσει κάποιος (αφού δεν έχει πλέον και την πίσω κίνηση της προηγούμενης).
Μόνο η οικονομική διαφορά -αν είναι σημαντική-,μπορεί να σε οδηγήσει στην σειρά 1. -
Οι τιμές της κυρίας στη χώρα μας.
118i (1,5 turbo-140 άλογα): 26.125€
116d (1,5 diesel-116 άλογα):** 26.460€**
118d (2,0 diesel-150 άλογα): 33.540€
120d xDrive (2,0 diesel-190 άλογα): 43.550€
Μ 135i xDrive (2,0 turbo-306 άλογα): 60.450€Οι παραγγελίες ξεκινούν άμεσα και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου.
-
Δηλαδη με ενα 33 αρι την παιρνεις με πολλα εξτρα ή οχι;
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Σε όσους δεν αρέσει η F20 συμφωνώ , δεν έχει Αρμίνια αλλά είχε πισωκίνητο αλητεία ....το καινούργιο αμάξι δεν έχει τίποτα.Αυτό (προσωπικά βέβαια δε με χάλαγε η προηγούμενη).
Και μόνο που αυτή είναι προσθιοκίνητη δεν... Φυσικά δε σημαίνει ότι αν ήταν πισωκίνητη θα την έβαζες σε μια πίστα για πλαγιολισθήσεις (την M μπορεί) αλλά ήταν ένα απ' τα βασικά στοιχεία διαφοροποίησης της BMW. Το ότι ήταν γνωστό και όλοι το κάνουν έτσι και κερδίζεις σε χώρους κτλ. κτλ. δε μου λέει κάτι γιατί πλέον υπάρχουν ένα σωρό προτάσεις στην κατηγορία για να συγκριθεί. Εμφανισιακά δεν είναι άσχημη αν και ειδικά από μπροστά φέρνει αρκετά σε σειρά 2 που δεν το λες και πολύ θελκτικό.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Δηλαδη με ενα 33 αρι την παιρνεις με πολλα εξτρα ή οχι;Εξαρτάται τι πακέτα θα βγάλουν
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Θέλω επίσης να τονίσω πόσο καλά στέκεται σχεδιαστικά το audi A3 σε σχέση με τα καινούργια bmw & Merc αν και είναι προς αντικατάσταση!Συμφωνώ απόλυτα, αλλά μη το λες παραέξω γιατί τα Αουντι είναι 'βαρετά' και 'όλα-μοιαζουν-μεταξύ-τους'.
-
Η τιμη της Μ135 ειναι πραγματικα αστεια, 48,900 στη Γερμανια. Απο εμπειρια, οτι και να παρεις σιγουρα θα θελει και ενα δεκαρικακι ακομα για εκδοση και 1 πακετο
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Δηλαδη με ενα 33 αρι την παιρνεις με πολλα εξτρα ή οχι;Με πολλά όχι, με κάποια ναι. Αλλά πρέπει να δούμε βασικό εξοπλισμό και πακέτα που θα έχει. Η εμπειρία μου λέει ότι για να βγεί ένα 'σωστό' αυτοκίνητο τα €26.000 θα γίνουν (και λόγω φόρων) γύρω στα €40.000. Εαν τώρα βγάλουν πακέτα που κρατάνε την τιμή στα €24.999 θα την παίρνεις με καλό εξοπλισμό στα €35-36.000.
Η τιμη της Μ135 ειναι πραγματικα αστεια, 48,900 στη Γερμανια. Απο εμπειρια, οτι και να παρεις σιγουρα θα θελει και ενα δεκαρικακι ακομα για εκδοση και 1 πακετο
Αφού πληρώνεις 32% επιπλέον τέλος ταξινόμησης (και μεγαλύτερο ΦΠΑ). Εαν αφαιρέσεις τον φόρο, πιο φτηνά την πουλάνε στην Ελλάδα!
-
Καλα ναι, οι φοροι κανουνε τη διαφορα. Παρολαυτα με 60κ μπορεις να πας σε 330ι (258hp) με αρκετα καλο εξοπλισμο (ξεκιναει απο 49), οποτε μου φαινεται λιγο περιεργη η τοσο μεγαλη διαφορα τιμης της Μ35 με τα υπολοιπα μοντελα της σειρας. Υπαρχει σχεδον 20κ διαφορα με τον επομενο 2 λιτρο κινητηρα (120d)
-
Ο χρήστης vasilis.p έγραψε:
Καλα ναι, οι φοροι κανουνε τη διαφορα. Παρολαυτα με 60κ μπορεις να πας σε 330ι (258hp) με αρκετα καλο εξοπλισμο (ξεκιναει απο 49), οποτε μου φαινεται λιγο περιεργη η τοσο μεγαλη διαφορα τιμης της Μ35 με τα υπολοιπα μοντελα της σειρας. Υπαρχει σχεδον 20κ διαφορα με τον επομενο 2 λιτρο κινητηρα (120d)Έχει το 'μαγικό' γράμμα Μ, εξ ού και η τόσο μεγάλη διαφορά.
-
Καλα ναι, οι φοροι κανουνε τη διαφορα. Παρολαυτα με 60κ μπορεις να πας σε 330ι (258hp) με αρκετα καλο εξοπλισμο (ξεκιναει απο 49), οποτε μου φαινεται λιγο περιεργη η τοσο μεγαλη διαφορα τιμης της Μ35 με τα υπολοιπα μοντελα της σειρας. Υπαρχει σχεδον 20κ διαφορα με τον επομενο 2 λιτρο κινητηρα (120d)Είναι με το Μ πακετο το 135, θα εχει πολύ καλυτερο στανταρ εξοπλισμο. Βεβαια 60κ είναι πολλα.
-
Δεν είναι τόσο το M Pack που είναι καθαρά εξοπλιστικό πακέτο, όσο ότι το αυτοκίνητο είναι //M (η 'φτηνή' σειρά της Μ βέβαια), που σημαίνει και μηχανικές διαφορές και περιποίηση κινητήρα, ανάρτησης κλπ. από το M Division.
-
Ναι, και επισης φανταζομαι αρκετη μικροτερη απαξιωση σε σχεση με αλλες μη-Μ bmw
-
Επισης αξιοσημειωτο οτι δεν προσφερεται τιποτα σε 120ι, 125ι, 130ι ακομα. Φαινεται οτι ισως δεν υπαρχει τοση ζητηση για πιο ηπιους 2 λιτρους κινητηρες βενζινης, ακομα ακομα και τωρα με την υποχωρηση του ντιεζελ, τουλαχιστον στη σειρα 1
-
Επισης αξιοσημειωτο οτι δεν προσφερεται τιποτα σε 120ι, 125ι, 130ι ακομα. Φαινεται οτι ισως δεν υπαρχει τοση ζητηση για πιο ηπιους 2 λιτρους κινητηρες βενζινης, ακομα ακομα και τωρα με την υποχωρηση του ντιεζελ, τουλαχιστον στη σειρα 1Δεν είναι ετοιμα ακομα αυτά. Σε μερικους μηνες θα είναι διαθέσιμα. Θα εχει 120 και 125 λογικα, όχι 130.
-
Εύκολα προτιμώ αυτό από Μ135i.
https://www.car.gr/22326023-mercedes-benz-a-35-amg-4matic-306hp
Νέα BMW 1 Series 2019