-
Οπως και για τα μπ...λα που παρουσιάζονται ως σπορ και πείθουν τους χεράδες να τα αγοράζουν , νομίζοντας ότι θα έχουν δικούς τους νόμους φυσικής .
-
giorgos15 wrote:
Τι κακό έχει το να ξεπερνώ τα 200 στις 4 το πρωί στον έρημο περιφερειακό; Τι κακό έχει. Το να μπω ανάποδα σε μονόδρομο με το παπί αφού δεν περνάει ποτέ κανεις από αυτό το στενό; Τι κακό έχει το να οδηγώ με 80 έξω από σχολείο όταν τα παιδιά είναι μεσσ στις τάξεις; Τι κακό έχει το να μην περιμένω να ανάψει πράσινο για να φύγω όταν δεν υπάρχει άλλος στο δρόμο; Τι κακό έχει το να οδηγώ στη ΛΕΑ όταν δεν έχει συμβεί κάτι έκτακτο; Εγώ είμαι ο έξυπνος, εγώ ξέρω πότε ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται και πότε όχι, εγώ αποφασίζω πότε θα τον τηρήσω. Μέχρι να έρθει η κακιά η στιγμή που θα πάρω στο λαιμό μου και έναν χαζό που τηρούσε το νόμο. Θυμηθείτε τι συνέβη με τον υιό Βακάκη. Αλλά αυτός μάλλον το άξιζε να το πάθει, δεν ήξερε να οδηγεί, δεν ήταν 'χεράς', τι του την έδωσε ο μπαμπάς την πόρσε;
REALZEUS wrote:
kkostask wrote:
Σαν αυτούς που πάνε με 200 στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ας πούμε?
Λογικό είναι να φοβάται κάποιος αυτήν την ταχύτητα αν δεν γνωρίζει να οδηγεί γρήγορα. Δεν εξετάζω αν είναι νόμιμο ή όχι, την ταχύτητα και μόνο εξετάζω. Στην μεγάλη ευθεία πριν την έξοδο για Πανόραμα, προς δυτικά (το σωστό είναι βόρεια, όχι δυτικά) για παράδειγμα, τι κακό έχουν τα 200 στις 4 το πρωί χωρίς κανένα αυτοκίνητο τριγύρω;
Είμαι Ορθοπαιδικός Χειρουργός, και πριν ασχοληθώ με την αθλητιατρικη ασχολήθηκα επί δεκαετίας με την τραυματιολογια. Έχω συμμετάσχει και έχω διενεργήσει δεκάδες ακρωτηριασμούς 'χεραδων' που 'ήξεραν να οδηγούν', και έχω δει δεκάδες φορες(για να μην πω εκατοντάδες) μανάδες χεράδων να κλαίνε το ανάπηρο ή ακόμα χειρότερα το νεκρό παιδί τους. Κακά τα ψέματα, η ταχύτητα σκοτώνει. Και τα 2λιτρα ροοάτα αυτοκίνητα ανατροφοδοτουν τον εθισμό στο Γκάζι και την επιθετική οδήγηση. Ίσως γι αυτό δεν μου αρέσει η λογική αυτών των αυτοκινήτων. Γιατί το γκάζι τους είναι... γλυκό, μεθυστικό και σε παρασέρνει σε εγκληματική-παραβατικη οδήγηση. Εκτός και αν μένεις σε κάνα βουνό και χρειάζεσαι γκάζια και τετρακίνηση για να ξεπερνάς τις οδικές προκλήσεις της ελληνικής υπαίθρου. Αλλά στην τσιμεντούπολη...... no Thanks!!!!
Ισχυουν αυτα που γραφεις αλλα και εγω θεωρω υπερβολικο να συγκινεις 1.5 με 2λιτρο καθοτι εχει μεγαλη διαφορα στην αποδοση ειδικα αν εισαι φορτωμενος σε ταξιδι και πεσεις σε μια ανηφορικη. Τωρα στην πολη ισως να ειναι μικροτερη διαφορα αλλα απο την αλλη για χρηση πολης καλυτερα να αγοραζες κατι μικροτερο σε μεγεθος. Να σημειωσω οτι αγορασα μοντερνο 1.5 τουρμπο βενζινη για την φορολογια αλλα σαν αποδοση κινητηρα δεν θα το ξαναγοραζα. Και εχω καταληξει οτι για την πολη το υβριδικο ειναι καλυτερο απο μικρο τουρμπατο. Ενω στην επαρχια μαλλον 2λιτρο θα τεριαζε καλυτερα.
Αλλα εκανες μια συνηδητη επιλογη να παρεις ενα καλο αμαξωμα με πλουσιο εξοπλισμο και πιστευω οτι θα το χαρεις.
-
ΔρΝικ wrote:
το μήκος 4,6 και το πλάτος 1,9 όμως, καθώς και το μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ ακόμα και από τα Dsuv το τοποθετούν κάπου εκεί ομως, στα Dsuv.
Οι κατηγορίες δεν ορίζονται με βάση τις εξωτερικές διαστάσεις αλλά το μεταξόνιο πρωτίστως και δευτερευόντως το τι δηλώνει η εταιρεία. Η DS7 λοιπόν από πλευράς μεταξονίου είναι C SUV (2.70 έχουν τα περισσότερα, 2.74 η DS), ενώ τα D SUV είναι στα 2.85μ μεταξονίουν. Επίσης η ίδια η εταιρεία το κατατάσσει στα C SUV, όπως και το C5 Aircross.
Απλά η DS7 έχει πολύ καλή εκμετάλευση χώρων και έτσι μπορεί να συγκριθεί με αρκετά S SUV σε χώρους επιβατών και αποσκευών. Όμως η σωστή σύγκριση (σε τιμές, επιδόσεις, ποιότητα κύλισης κλπ.) είναι με τα C SUV και σε αυτά (για εμένα) δεν έχει ανταγωνισμό...είναι με διαφορά καλύτερη! Ειδικά σε σχέση με το XC40 (ανάμεσα σε αυτά τα 2 ήταν ο κολλητός μου), κερδίζει ξεκάθαρα η DS7. Ευτυχώς το κατάλαβε και ο φίλος μου και πήρε την 'σωστή' απόφαση.
πάντως το xc60 έχει μεταξόνιο 2,77, κάτω από το 2.8 που έχουν τα d suv. Άρα και αυτό, όπως το ds7 και το 3008 είναι csuv σύμφωνα με αυτά που λες. Άρα μόνο η x3, το Q5 ΚΑΙ η glc είναι dsuv. Άρα αντίπαλος του ds7 είναι το xc 60 με το οποίο έχει ίδιο μεταξονιομεταξόνιο (2.77-2.74) και όχι το χ1 και το Χc40 ή το 3008 με μεταξόνιο 2,7-2.67,-2.67)Σωστά??
-
πάντως το xc60 έχει μεταξόνιο 2,77, κάτω από το 2.8 που έχουν τα d suv. Άρα και αυτό, όπως το ds7 και το 3008 είναι csuv σύμφωνα με αυτά που λες. Άρα μόνο η x3, το Q5 ΚΑΙ η glc είναι dsuv. Άρα αντίπαλος του ds7 είναι το xc 60 με το οποίο έχει ίδιο μεταξονιο (2.77-2.74) και όχι το χ1 και το Χc40 ή το 3008 με μεταξόνιο 2,7-2.67,-2.67)Σωστά??
To ΧC60 έχει μεταξόνιο 2.87 (όχι 2.77), οπότε μια χαρά είναι στην κατηγορία D SUV. To XC40 έχει 2.7 και είναι στην κατηγορία των C SUV.
-
ΔρΝικ wrote:
πάντως το xc60 έχει μεταξόνιο 2,77, κάτω από το 2.8 που έχουν τα d suv. Άρα και αυτό, όπως το ds7 και το 3008 είναι csuv σύμφωνα με αυτά που λες. Άρα μόνο η x3, το Q5 ΚΑΙ η glc είναι dsuv. Άρα αντίπαλος του ds7 είναι το xc 60 με το οποίο έχει ίδιο μεταξονιο (2.77-2.74) και όχι το χ1 και το Χc40 ή το 3008 με μεταξόνιο 2,7-2.67,-2.67)Σωστά??
To ΧC60 έχει μεταξόνιο 2.87 (όχι 2.77), οπότε μια χαρά είναι στην κατηγορία D SUV. To XC40 έχει 2.7 και είναι στην κατηγορία των C SUV.
δεν ξέρω, μπορεί να έχεις δίκιο... Εγώ είδα αυτό το σχέδιο και γι αυτό στο ανέφερα... https://www.google.gr/search?q=xc60+dimensions&prmd=ivn&sxsrf=ACYBGNTaWn-fyoGlhHM4t2lrnGYZDTRvBA:1574085714487&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj6qO6e9vPlAhVKaJoKHc5_CQ8Q_AUoAXoECBEQAQ&biw=393&bih=619&dpr=2.75#imgrc=ef1y8GkHhYnmgM&imgdii=hTg7bV_BhgxmmM
-
δεν ξέρω, μπορεί να έχεις δίκιο... Εγώ είδα αυτό το σχέδιο και γι αυτό στο ανέφερα... https://www.google.gr/search?q=xc60+dimensions&prmd=ivn&sxsrf=ACYBGNTaWn-fyoGlhHM4t2lrnGYZDTRvBA:1574085714487&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj6qO6e9vPlAhVKaJoKHc5_CQ8Q_AUoAXoECBEQAQ&biw=393&bih=619&dpr=2.75#imgrc=ef1y8GkHhYnmgM&imgdii=hTg7bV_BhgxmmM
Μάλλον είδες την προηγούμενη γενιά. Δες εδώ:
https://www.volvocars.com/gr/cars/new-models/xc60/specifications/dimensions
https://www.motor-talk.de/bilder/fahrersitz-kopffreiheit-g76818097/xc60-2018-masse-i208869666.html
-
Σόρρυ για το offtopic....για να δούμε τώρα τους χεράδες....
-
ΔρΝικ wrote:
Μάλλον είδες την προηγούμενη γενιά. Δες εδώ:
https://www.volvocars.com/gr/cars/new-models/xc60/specifications/dimensions
https://www.motor-talk.de/bilder/fahrersitz-kopffreiheit-g76818097/xc60-2018-masse-i208869666.html
ε εις δίκιο. Είχα δει του 2012 το μοντέλο.
-
Πάντως έχοντας στα χέρια μου το Corporate Business φυλλάδιο και το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουν για τους πελάτες λιανικής, παντού παρουσιάζεται το DS7 ως ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ C & D SUV και αυτό προσπαθούν να περάσουν σαν μήνυμα στους Corporate/Leasing αγοραστές. Το εν λόγω φυλλάδιο έχει μάλιστα ειδική σελίδα με γράφημα των μεγεθών όπου τοποθετείται το DS7 πάνω από όλα τα C-SUV (ονομαστικά εχει GLA, XC40, X1) και πίσω από όλα τα D-SUV (X3, GLC, XC60).
Eχουν δε αναλυτικά τον εξοπλισμό της έκδοσης business σε βενζίνη και πετρέλαιο καθώς και τις τελικές τιμές (με μεταλλικό χρώμα δωρεάν παρακαλώ στις εκδόσεις business). Eντύπωση μου έκανε η business 1.5 Diesel EAT8 Be Chic που έχει μόνο 200€ διαφορά απ΄το χειροκίνητο (γύρω στα 35600€) καθώς και η Business 1.2 που έχει σχεδόν ότι η So Chic σε εξοπλισμό (εκτός από Camera/Blind Spot/εμπρός αισθητήρες νομίζω) αλλά την τιμή της Chic 27.999€ (με δωρεάν μεταλλικό χρώμα) η οποία είναι εξαιρετική για αυτό το συνδυασμό αυτοκινήτου/εξοπλισμού.
-
Πάντως έχοντας στα χέρια μου το Corporate Business φυλλάδιο και το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουν για τους πελάτες λιανικής, παντού παρουσιάζεται το DS7 ως ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ C & D SUV και αυτό προσπαθούν να περάσουν σαν μήνυμα στους Corporate/Leasing αγοραστές. Το εν λόγω φυλλάδιο έχει μάλιστα ειδική σελίδα με γράφημα των μεγεθών όπου τοποθετείται το DS7 πάνω από όλα τα C-SUV (ονομαστικά εχει GLA, XC40, X1) και πίσω από όλα τα D-SUV (X3, GLC, XC60).
![](a href=)' />
Eχουν δε αναλυτικά τον εξοπλισμό της έκδοσης business σε βενζίνη και πετρέλαιο καθώς και τις τελικές τιμές (με μεταλλικό χρώμα δωρεάν παρακαλώ στις εκδόσεις business). Eντύπωση μου έκανε η business 1.5 Diesel EAT8 Be Chic που έχει μόνο 200€ διαφορά απ΄το χειροκίνητο (γύρω στα 35600€) καθώς και η Business 1.2 που έχει σχεδόν ότι η So Chic σε εξοπλισμό (εκτός από Camera/Blind Spot/εμπρός αισθητήρες νομίζω) αλλά την τιμή της Chic 27.999€ (με δωρεάν μεταλλικό χρώμα) η οποία είναι εξαιρετική για αυτό το συνδυασμό αυτοκινήτου/εξοπλισμού.
Έχουν δίκιο παντως. Το ds7 είναι μεγαλύτερη κατηγορία από τα Q3, gla 3008,xc40,x1 και κακώς τα συγκρίνουν με αυτά. Είναι σαν να συγκρίνεις το citroen c3 aircross με το Q3. Πιστεύω ότι πρακτικά είναι ένα πιο φθηνό dsuv σε χώρους και πολυτελειαπολυτέλεια, και ας μην έχει το αντίστοιχο μεταξόνιο. Δίπλα στο Q3 του γαμπρού μου και δίπλα στο Peugeot 3008 το δικό μου (τα είχαμε βάλει στη σειρά και τα χαζεύαμε) το ds7 φαινόταν πολύ πιο μεγάλο, με αισθητή διαφορά στον όγκο. Δίπλα στο Q5 που έτυχε και τα είδα, δεν βλέπεις καμία διαφορά στο μέγεθος, και αυτή είναι η επιτυχία των σχεδιαστών της ds, ότι δηλαδή σχεδίασαν ένα αυτοκίνητο που προσφέρει περισσότερα από τα cSUV, εξίσου πολλά ή και περισσότερα από ένα dsuv, σε μια τιμή που αγγίζει αυτή των csuvcSUV. Το ίδιο θα κάνει και η Mercedes με το λανσάρισμα από φέτος της glb, που θα είναι ενδιάμεσο μοντέλο μεταξύ της gla και της glc.
-
Ειδα στο διαμορφωτη οτι το be chic πετρελαιο με τα 180 αλογα 2.000 κυβικα και αυτοματο κανει 37600.Βεβαια το εχουν λαθος ως βενζινη.Παιζει αυτο η ειναι λαθος?
-
ο διαμορφωτής τους έχει λάθη. το με ημ. 31/10/2018
φυλλάδιο εξοπλισμών τιμών που μου έστειλαν το δίλιτρο γράφει 44250 και μόνο so chic. όπως επίσης και 1,6 με 225 άλογα μόνο σε so chic το βλέπω και θα με ενδιέφερε να μάθω αν βγαίνει σε πιο φτηνή έκδοση.
-
Ευχαριστούμε για την διευκρίνιση και το φυλλάδιο!
καθώς και η Business 1.2 που έχει σχεδόν ότι η So Chic σε εξοπλισμό (εκτός από Camera/Blind Spot/εμπρός αισθητήρες νομίζω) αλλά την τιμή της Chic 27.999€ (με δωρεάν μεταλλικό χρώμα) η οποία είναι εξαιρετική για αυτό το συνδυασμό αυτοκινήτου/εξοπλισμού.
Όντως στα €28.000 η συγκεκριμένη έκδοση είναι ως και ευκαιρία (έχει πολύ καλό εξοπλισμό με Νάβι και την μεγάλη οθόνη), παίρνεις εξαιρετικό αυτοκίνητο σε πολύ χαμηλή τιμή. Δυστυχώς όμως τέλος αυτό η έκδοση (τουλάχιστον για ιδιώτες...δεν ξέρω στο leasing τι γίνεται), ο κολλητός μου πήρε το 1 από τα 3 τελευταία που είναι στο τελωνείο.
-
α τέλος τα business? κρίμα. τι να πω κάποια στιγμή θα βγάλουν καμία καλή προωθητική, δεν μπορει. όσο και πριμιουμ να είναι, θα θέλουν να πουλήσουν
στην Citroen που ρώτησα στα Γιάννενα που είμαι, ο τύπος μου ότι έχουν πουληθεί 7 ds7. λογικό από την μια αλλά από την άλλη μιλάμε για πόλη με πολύ μα πολύ αμάξι.
-
α τέλος τα business? κρίμα. τι να πω κάποια στιγμή θα βγάλουν καμία καλή προωθητική, δεν μπορει. όσο και πριμιουμ να είναι, θα θέλουν να πουλήσουν
στην Citroen που ρώτησα στα Γιάννενα που είμαι, ο τύπος μου ότι έχουν πουληθεί 7 ds7. λογικό από την μια αλλά από την άλλη μιλάμε για πόλη με πολύ μα πολύ αμάξι.
Στην bussines πια έχουν αφαιρεθεί το grip control k έχουν μπει 19' αρες.Επισης δεν μπαίνει ηλιοροφή.Απο κινητήρες δεν ξέρω τι ισχύει.Αυτα σύμφωνα με όσα μου είπαν μέχρι κ πριν μια εβδομάδα.Επισης καταργήθηκε το πακέτο performance υπάρχει μόνο σε μια έκδοση be chic performance line
-
bolt wrote:
από Βέλγιο το xc40
XC60 δεν ξέρω που φτιαχνεται
κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου. Η geeli εχει εξαγοράσει την volvo και πλέον ΟΛΑ τα volvo φτιάχνονται στην Κίνα, από το 2019 και μετά. Μάλιστα ενώ μέχρι και φέτος είχαν την γραμμή παραγωγής για το xc40, xc60 και xc90 στον ίδιο χώρο, από φέτος φτιάξανε ξεχωριστό χώρο για την παραγωγή του xc90(ξεχωριστή μονάδα παραγωγής).
XC40 - Βελγιο, το παλαιοτερο εργοστασιο της Βολβο εξω απο τη Σουηδια (πρωτο μοντελο εκει η αμαζονα με δυνατοτητα παραγωγης 200-300Κ αυτοκινητα το χρονο)
XC60/V60/V60XC/XC90/V90/V90XC - Torslanda Σουηδια..(το 2014 αυξηθηκε η δυνατοτητα παραγωγης απο 200Κ σε 300Κ το χρονο)
S60 - Στο νεο εργοστασιο στην Αμερικη. (Charleston, 150K το χρονο)
S90 - Κινα.. (Daqing με 80Κ το χρονο)
Επισης Κινα συναρμολογουνται για την εκει αγορα και τα XC60, και για ενα διαστημα και για την Αμερικανικη (Chengdu με 120Κ δυνατοτητα το χρονο). Το που ειναι κατασκευασμενο το καθε μοντελο ειναι ευκολο αλλωστε απο το VIN του...11o στοιχειο 1 για Τορσλαντα, 2 για Γανδη...
Λιστα με ολα τα εργοστασια παραγωγης και συναρμογης (παιζει και Μαλαισια για Αυστραλια κτλ) εδω.. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volvo_Car_production_plants
-
Και - συγχωρήστε μου το οφ τόπικ - τα γούστα είναι σεβαστά κλπ κλπ, αλλά πετάμε και τις μπηχτές μας για τις επιλογές των άλλων: Πρίμιουμ που φτιάχνονται στην Κίνα, 'ψώνια' που θέλουν να έχουν το σήμα πάνω στο κλειδί, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι εμείς κάναμε μια συνετή και αντικειμενική επιλογή ανεπηρέαστοι από παράγοντες άνευ ουσίας που προβάλει το μάρκετινγκ.
Edit- Ξέχασα, το Q5 προηγήθηκε του DS7. Αυτό που βγαίνει τώρα είναι η δεύτερη γενιά.
-
Επειδή αυτά που έγραψα για την πλατφόρμα τα διάβασα σε γνωστό σάιτ...
https://www.autotriti.gr/premium/data/news/Geely-Volvo-Mia-paspartoy-baria-platforma_162188.asp
Τα κινούμενα σπίτια έτρεχαν Ακρόπολις και αναβάσεις έτσι όπως φτιάχνονταν , οπότε το χιουμοράκι ήταν απ΄ εύθείας από την Σιβηρία τον Γενάρη...
Προφανώς δεν συγκρίνονται με αμάξια 50-60 χρόνια μετά ...
Υπηρξε μια περιοδος οπου η Volvo Car Hellas ειχε διευθυντη τον κ Πετουλη, που για εμπορικους λογους ο κυριος Τριανταφυλλιδης του ΑυτοΠρωταπριλια, εκραζε σε καθε ευκαιρια την Βολβο. Αναξιο αναφορας το αρθρο, οπως και ολα τα αλλα αντιστοιχα απο το συγκεκριμενο περιοδικο...
Οπως ηδη αναφερθηκε η Volvo εχει δυο πλατφορμες την SPA και την CMA...Βασικη διαφορα ο τυπος της μπροστινης αναρτησης με διπλα ψαλιδια αντι για μακφερσον, φουλ αλουμινιο και πισω composite leaf spring με πολλαπλους αντι για τυπικη με ελικοειδη ελατηρια...Τα δε διπλα ψαλιδια ειναι βασικο χαρακτηριστικο των premium D-Seg και ειναι κατι που γινετε αντιληπτο στην πρωτη λακουβα/στροφη σε σχεση με μακφερσον. Με λιγα λογια δεν ειναι τυχαια η χρηματικη διαφορα...ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Αλλωστε και η DS7 σε σχεση με το 3008 εχει πισω πολλαπλων αντι για ημιακαμπτο, και αλουμινενια ψαλιδια μπροστα...κι ιδιοι καταλαβαινουν τις διαφορες, κι αν εβαζαν τετρακινηση, εκτεταμενη χρηση αλουμινιου, δυνατοτερα μοτερ, καλυτερη αναρτηση, οσο κανουν τα υπολοιπα με το 'καλο' σημα στο κλειδι θα εκανε..
Και για να λυσουμε και το θεμα με τα βαρη, στο euroncap που ζυγιζονται επιστημονικα τα αυτοκινητα κι οχι χυμα σε πλαστιγγες, το DS7 1.5 diesel, δικινητο χειροκινητο Be Chic ζυγιστηκε 1420 και το XC40 D4 (2.0 diesel) AWD, auto momentum 1680...μια χαρα λογικο το βρισκω...το νεο Q3, που παραδοσικα μας ζαλιζουν ποσο ελαφρυα οχηματα βγαζει η Audi, 2.0 tdi, τετρακινητο αλλα χειροκινητο το ζυγισαν 1646kg!
-
ΔρΝικ wrote:
bolt wrote:
από Βέλγιο το xc40
XC60 δεν ξέρω που φτιαχνεται
κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου. Η geeli εχει εξαγοράσει την volvo και πλέον ΟΛΑ τα volvo φτιάχνονται στην Κίνα, από το 2019 και μετά. Μάλιστα ενώ μέχρι και φέτος είχαν την γραμμή παραγωγής για το xc40, xc60 και xc90 στον ίδιο χώρο, από φέτος φτιάξανε ξεχωριστό χώρο για την παραγωγή του xc90(ξεχωριστή μονάδα παραγωγής).
XC40 - Βελγιο, το παλαιοτερο εργοστασιο της Βολβο εξω απο τη Σουηδια (πρωτο μοντελο εκει η αμαζονα με δυνατοτητα παραγωγης 200-300Κ αυτοκινητα το χρονο)
XC60/V60/V60XC/XC90/V90/V90XC - Torslanda Σουηδια..(το 2014 αυξηθηκε η δυνατοτητα παραγωγης απο 200Κ σε 300Κ το χρονο)
S60 - Στο νεο εργοστασιο στην Αμερικη. (Charleston, 150K το χρονο)
S90 - Κινα.. (Daqing με 80Κ το χρονο)
Επισης Κινα συναρμολογουνται για την εκει αγορα και τα XC60, και για ενα διαστημα και για την Αμερικανικη (Chengdu με 120Κ δυνατοτητα το χρονο). Το που ειναι κατασκευασμενο το καθε μοντελο ειναι ευκολο αλλωστε απο το VIN του...11o στοιχειο 1 για Τορσλαντα, 2 για Γανδη...
Λιστα με ολα τα εργοστασια παραγωγης και συναρμογης (παιζει και Μαλαισια για Αυστραλια κτλ) εδω.. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volvo_Car_production_plants
Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες...Ειδικοτερα το din δε το ξερα.
Ηξερα προφανως οτι το δικο μου xc40 εχει φτιαχτει στο βελγιο και οχι στη ΚΙΝΑ οπως εχει ειπωθει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ εδω μεσα για 1000στη φορα...Τωρα το ειδα κ απο το din..
Υγ:βεβαια και στη κινα να φτιαχνοταν καθολου δε θα με πειραζε,με τη προυποθεση οτι θα τηρουσε τα ευρωπαικα στανταρ...Κατι π θεωρω αυτονοητο..Ολα τα αλλα ειναι για λαικη καταναλωση καφενειου.
Επισης οπως προειπα καλο ειναι να ελεγχουμε τις πηγες μας ....
-
Εξαιρετικά αυτοκίνητα, εύχομαι οι κάτοχοι να τα χαρείτε. Τα κριτήρια επιλογής είναι όντως πολύ υποκειμενικά, αλλά -επιτρέψτε μου - δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι μεταξύ αυτών θα είναι και το τι κάνει το αυτοκίνητο αν αφήσεις το τιμόνι πάνω σε στροφή. Γιατί στον κόσμο να κάνει κανείς κάτι τέτοιο;
DS7 CROSSBACK