-
Το αμάξι του θέματος είναι ένα ειδικό αμάξι . Προέρχεται από μία νέα εταιρεία και θα κάνει καιρό να γίνει αποδεκτό . Και όχι μόνο εδώ . Μέχρι τώρα μόνο η Λέξους έχει πετύχει να είναι στο επίπεδο των κλασσικών γερμανικών προτάσεων , αλλά και αυτό κυρίως χάρις στην υβριδικότητα και όχι σαν αμάξι , ενώ μάθαμε τώρα ότι η αντίστοιχη προσπάθεια της νισσάν με την ινφίνιτι μας τελείωσε αφού απέτυχε .
Ετσι δεν ξέρουμε αν θα πετύχει η Ντι Ες .
Εδώ όμως έχουμε κάποια υπέρ που ίσως στο μέλλον να βοηθήσουν το αμάξι . Αρχικά το μέγεθος που το βγάζει λίγο μεγάλο ώστε να έχει αντίπαλο στο μέγεθος τα κατηγορίας Χ3 , αλλά η τιμή του να είναι κοντά στην Χ1 . Μετά η πολυτέλεια η εξατομίκευση και τα κλασσικά που έκανε και η Λέξους με το σέρβις και το αυτοκίνητο αντικατάστασης . Σίγουρα δεν περιμένει να πουλήσει πολλά , αλλά τώρα με την συγχώνευση με την Φίατ , η δυνατότητα να παντρέψουν την Ντι Ες με την Λάντσια , αλλά και με την Αλφα και με την Τζίπ , θα την βοηθήσει πολύ ώστε να έχει αρκετά αμάξια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ο όμιλος που δεν θα μοιάζουν μεταξύ τους , όπως και τώρα που το 7 , το 3008 , το Γκράντλαντ και το 5 αιρκρος δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους , σε αντίθεση με τον όμιλο της βάγκ που το Τιγκουάν μοιάζει με το Καροκ , το Κόντιακ και το Τεράκο .
Από την άλλη έχοντας μεγαλώσει ως πιτσιρικάς με ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ βόλβο , που είχαν ο πατέρας μου και ο θείος μου , τα 444 , 122 S Β16 και Β18 και 142 και έχοντας βιώσει την πτώση της Βόλβο και της Σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας , προφανώς δεν θεωρώ ότι τα σημερινά βόλβο έχουν κάποια σχέση με τα παλιά . Αυτό δεν σημαίνει ότι ως κινέζικα δεν είναι καλά αυτοκίνητα , αλλά προφανώς σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πρίμιουμ , όπως πάνε να τα παρουσιάσουν εδώ .
Μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι έχουν μόνο την πλατφόρμα του 90 που πάνω σε αυτή έβαλαν και το 40 και για αυτό είναι τόσο βαρύ , αλλά και η αισθητική του ειδικά στο πίσω μέρος μοιάζει με το μικρό τετρακίνητο σουζούκι , δεν έχει καμία σχέση με την αισθητική του 7 .
Ετσι μπορεί να είναι ακριβές οι μέρκ , προπέλες και κύκλοι , αλλά είναι καταξιωμένοι διεθνώς και όποιος τα παίρνει , πληρώνει ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ το σήμα . Μετά τα υπόλοιπα .
Τέλος να πω ότι οι τιμές που έδωσαν στο παλιό 3008 , δεν ήταν τόσο χαμηλές επειδή δεν ήταν πρίμιουμ . Και στα δικά τους αμάξια για ανταλλαγή πολύ χαμηλές τιμές έδιναν πάντα και δίνουν ακόμα . Ετσι γιατί η υψηλή μεταπώληση είναι για τους εμπόρους και όχι για τους ιδιώτες .
-
konstantinosnov wrote:
Πολύ καλή επιλογή!Να το χαρείς όσο γίνεται!& Καλοριζικο.Προστατευτικα προφυλακτηρα κ πίσω διάχυτης είναι έξτρα;Έχω την αίσθηση ότι έτσι είναι από εργοστάσιο μαμά...Με έβαλες σε σκέψεις κ Δευτέρα θα το ρωτήσω.
Άσχετο αλλά το χρώμα του υβριδικού e tense (crystal clear εάν δεν κάνω λάθος) πως σας φαίνεται;
ναι, είναι έξτρα, αλλά αν βάλεις rivoli η Opera διάκοσμο εσωτερικό συμπεριλαμβάνονται.
Ευχαριστώ!θα κοιτάξω μήπως μπορώ να το βάλω...
-
kostis20 wrote:
Nai ok ,προτεραιότητες είναι αυτές αλλά 1,5 diesel με τόσο βάρος ,ασε όταν το φορτώσεις ,προσωπικά με προβληματίζει.Ειδικά όταν μιλάμε για τόσα χρήματα.
Επίσης η σύγκριση και ο μηδενισμός που κάνεις για GLC & XC60 είναι λίγο άκυρος.
Μιλάμε ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στις επιδόσεις.Αν βάλεις δε και τη τετρακίνηση που έχουν...Δε νομίζω οτι υπάρχει σύγκριση...
Όσο για το οικονομικό... εκεί είναι εντελώς προσωπικό το θέμα.
Το Evoque πρέπει να φτάνει χαλαρά πάνω απο τα 80-90Κ...
Eπίσης το Led Vision που δε το συναντάς σε άλλο αμάξι τι είναι?
Δεν είναι το ιερό δισκοπότηρο η τετράκινηση και ο διλιτρος κινητήρας πάντως
Δε καταλαβαίνω τι εννοείς?Είπε κανείς οτι είναι?
-
Πάντως επειδή διαβάζω συνέχεια για το μέγεθος για να το ξεκαθαρίσουμε, η κατηγορία του DS7 είναι C suv (δλδ Χ1, ΧC40, 3008 κλπ) και οχι D suv (δηλαδή X3, Q5, XC60 κλπ. ). Αυτο τοσο συμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας οσο και με το μέγεθος του μεταξονίου.
-
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν μηδενιζω τα γερμανικά και made in china σουηδικά αυτοκίνητα. Απλά δεν πληρούν τα κριτήρια επιλογής μου. Εγώ θέλω ένα αυτοκίνητο που να είναι μαλακό στις αναρτήσεις, ξεκούραστο στις ανωμαλίες των ελληνικών δρομων, οικονομικό στην κατανάλωση, όσο πιο φιλικό στο περιβάλλον γίνεται, με χώρους, απροβληματιστη συντήρηση, χωρίς έγνοιες και νταλαβερια με φόρους στο κράτος, α με πηγαινοψερνει από Θεσσαλονίκη με 80ευρω, να προσπερνά όταν χρειάζεται και όχι επειδή μπορει(μεγάλη παγιδαπαγίδα το τελευταίο), τούμπανο στην τεχνολογία, και να μην το βλέπω στους δρόμους όσο συχνά βλέπω το c3 ή το xc60 εσχατως(εδώ στα Β. Π γίνεται χαμός από xc60...). Το είχα 3 μέρες για τεστdrive. Του έβαλα εύκολα αλλά και πολύ δυσκολαδυσκολα(4 άτομα με full πορτ μπαγκαζ) και το αμάξι αγόγγυστα στάθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα για τα δικά μου γούστα. Με 140 στην εθνική προσπέρασα άνετα προπορευομενο όχημα χωρίς να ιδρωσωιδρωσω, φορτωμένος πλήρως. Άσε που στις στροφές τις εθνικής αν αφήσεις το τιμόνι αυτό δεν εκτροχιαζεται αλλά διορθώνει μόνο του την πορεία και σε κράτα μέσα στη λωρίδα σου για όσο εσύ δεν κρατάς το τιμόνι... Δεν ξέρω τι να πω άλλο... Θεωρώ ότι για έναν άνθρωπο που κάνει 25-30000km το χρόνο και περνά 2ωρες τη μέρα οδηγώντας η άνεση και η οικονομία προέχουν. Α... και να μην ξεχάσω. Μένω Άγιο Στέφανο και έχω ανηφόρες κατηφόρες με πάγο κάθε πρωί 2 μήνες το χρόνο. Το grip Control που έχει το Peugeot μου, το έχει και η ds7 και πραγματικά δεν χρειάζομαι τετρακίνηση.....
-
Πάντως επειδή διαβάζω συνέχεια για το μέγεθος για να το ξεκαθαρίσουμε, η κατηγορία του DS7 είναι C suv (δλδ Χ1, ΧC40, 3008 κλπ) και οχι D suv (δηλαδή X3, Q5, XC60 κλπ. ). Αυτο τοσο συμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας οσο και με το μέγεθος του μεταξονίου.
το μήκος 4,6 και το πλάτος 1,9 όμως, καθώς και το μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ ακόμα και από τα Dsuv το τοποθετούν κάπου εκεί ομως, στα Dsuv. Άσχετα αν η ds θέλει να χτυπήσει τα 1 και xc40 στα λόγια. Στην πραγματικότητα σε επίπεδο χωρών και διαστάσεων είναι αρκετά πάνω από αυτά και αγγίζει(ξεπερνώντας σε αρκετούς τομείς) τα Dsuv. Άλλωστε εκεί ποντάρει η ds. Στην δημιουργία ενός ενδιαμέσου μοντελου
-
το μήκος 4,6 και το πλάτος 1,9 όμως, καθώς και το μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ ακόμα και από τα Dsuv το τοποθετούν κάπου εκεί ομως, στα Dsuv.
Οι κατηγορίες δεν ορίζονται με βάση τις εξωτερικές διαστάσεις αλλά το μεταξόνιο πρωτίστως και δευτερευόντως το τι δηλώνει η εταιρεία. Η DS7 λοιπόν από πλευράς μεταξονίου είναι C SUV (2.70 έχουν τα περισσότερα, 2.74 η DS), ενώ τα D SUV είναι στα 2.85μ μεταξονίουν. Επίσης η ίδια η εταιρεία το κατατάσσει στα C SUV, όπως και το C5 Aircross.
Απλά η DS7 έχει πολύ καλή εκμετάλευση χώρων και έτσι μπορεί να συγκριθεί με αρκετά S SUV σε χώρους επιβατών και αποσκευών. Όμως η σωστή σύγκριση (σε τιμές, επιδόσεις, ποιότητα κύλισης κλπ.) είναι με τα C SUV και σε αυτά (για εμένα) δεν έχει ανταγωνισμό...είναι με διαφορά καλύτερη! Ειδικά σε σχέση με το XC40 (ανάμεσα σε αυτά τα 2 ήταν ο κολλητός μου), κερδίζει ξεκάθαρα η DS7. Ευτυχώς το κατάλαβε και ο φίλος μου και πήρε την 'σωστή' απόφαση.
-
Προφανώς ο καθένας έχει τις ανάγκες του και τις προτιμήσεις του. Και ευτυχώς υπάρχουν αυτοκίνητα για κάθε προτίμηση και κάθε βαλάντιο. Και κακά τα ψέματα, στις μερες μας τα περισσότερα είναι εξαιρετικά. Υπάρχουν άνθρωποι που πάνε κάθε ΣΚ το χειμώνα για σκι. Υπάρχουν κι άλλοι που μπορεί να ζουν στην Αττική αλλά ζουν στο βουνό και 15+ μερες το χρόνο οι ανηφοροκατηφορες έξω από το σπίτι τους έχουν πάγο. Υπάρχουν και αυτοί που τη βρίσκουν με ενα γρήγορο νευρικό βουμβουμ αυτοκίνητο, υπάρχουν και άλλοι που ενοχλούνται από το ίδιο αυτοκίνητο γιατί το βρίσκουν θορυβώδες και ρυπογόνο. Υπάρχουν αυτοί που σέβονται τα όρια ταχυτητας, υπάρχουν και αυτοί που παρανομούν. Υπάρχουν αυτοί που αγοράζουν το αυτοκίνητο για το πώς τους κάνει να νιώθουν, υπάρχουν και οι άλλοι που το αγοράζουν για το πώς τους κάνει να δείχνουν. Όλες οι επιθυμίες σεβαστές λοιπόν και ο καθένας να μπορεί να κάνει το κέφι του - εκτός ίσως από την υπέρβαση ορίων ταχύτητας, την μόλυνση του περιβάλλοντος και την χρήση/κατάληψη δημόσιου χώρου, που μας αφορούν όλους.
Έγραψα λοιπόν την εμπειρία μου για ενα αυτοκίνητο που δεν κυκλοφορεί πολύ ώστε οι επίδοξοι αγοραστές να μπορούν να βοηθηθούν στην επιλογή τους. Προφανώς ακόμα μεγαλύτερη αξία θα έχουν οι κριτικές που θα διαβάσουμε οταν περάσουν περισσότερα χλμ και χρόνια και αφού το αυτοκίνητο έχει επισκεφθεί και το συνεργείο και μακαρι οι άλλοι φίλοι που έχουν αγοράσει το αυτοκίνητο να μας δίνουν τις εντυπώσεις τους ώστε να διαμορφωθεί μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι τελικά σημαίνει DS.ΥΓ. Οδήγησα το (δίλιτρο) cx5 στην Ελβετία για 2000 χιλιόμετρα σε κάθε είδους δρόμου. Πουθενά δεν ένιωσα ότι η όποια επιπλέον ισχύς του κινητήρα μου έκανε πραγματική διαφορά από το να οδηγούσα το 1.2 DS7.
ΥΓ2. Τα 9000 χλμ έχουν γίνει 2/3 πόλη 1/3 επαρχιακοί δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι. Στην πόλη πρόηλθαν από μάλλον φυσιολογικό συνδυασμό κεντρικών δρόμων και δρόμων γειτονιών.
Τα όρια ταχύτητας είναι καθαρά τεχνητά και δεν έχουν κάποια επιστημονική βάση, όταν μιλάμε για ανοικτούς δρόμους (προφανώς κοντά σε σχολεία και σε κατοικημένες περιοχές έχουν απόλυτο νόημα και πρέπει να είναι αυστηρά). Στην Γερμανία για παράδειγμα, το μεγαλύτερο τμήμα της Autobahn δεν έχει όριο. Στο Τέξας αύξησαν το όριο σε έναν συγκεκριμένο Interstate από τα 70 στα 80 mph και τα ατυχήματα μειώθηκαν.
ΥΓ: Στην Ελβετία δεν είδες διαφορά γιατί οδηγούσες στην πιο βαρετή οδηγικά χώρα του κόσμου, που όλοι πάνε σαν κηδείες.
-
bolt wrote:
από Βέλγιο το xc40
XC60 δεν ξέρω που φτιαχνεται
κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου. Η geeli εχει εξαγοράσει την volvo και πλέον ΟΛΑ τα volvo φτιάχνονται στην Κίνα, από το 2019 και μετά. Μάλιστα ενώ μέχρι και φέτος είχαν την γραμμή παραγωγής για το xc40, xc60 και xc90 στον ίδιο χώρο, από φέτος φτιάξανε ξεχωριστό χώρο για την παραγωγή του xc90(ξεχωριστή μονάδα παραγωγής).
Μόνο κάποια συγκεκριμένα μοντέλα φτιάχνονται στην Κίνα. Αλλά ακόμα και έτσι αν ήταν για όλα, δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Ο Γάλλος εργάτης τι καλύτερο έχει από τον Κινέζο;
-
Έχω οδηγήσει σε πολλες χώρες της Ευρώπης, αν εξαιρέσεις τους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας, δεν μπορώ να σκεφτώ πολλα αλλα μέρη που διαφέρουν από την Ελβετία σε θέματα οδήγησης. Εκτός αν κάποιος δεν νοιάζεται για τα πρόστιμα ή την αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.
Αν το ζήτημα κάποιου είναι να φτάνει στον αυτοκινητόδρομο γρήγορα το όριο ταχυτητας χωρίς να νιώθει το αυτοκίνητο να ζορίζεται, να προσπερνάει άνετα όποιον πάει με πέντε χιλιόμετρα λιγότερο, να προσπερνάει με ασφάλεια τις νταλίκες και τους πολύ αργούς οδηγούς στους επαρχιακούς δρόμους και να κινείται απροβλημάτιστα και με ασφάλεια στο 99.9% των δρόμων πόλης και προαστίων, τότε ο 1.2 κινητηρας θα τον ικανοποιήσει απόλυτα, θα του προσφέρει οικονομίες σε πολλούς τομείς και θα ρυπάνει λιγότερο τον αέρα που αναπνέει. Οδηγώ 30 χρόνια, έχω αλλάξει 12 αυτοκίνητα, κυριως γερμανικά, κυρίως premium μαρκες, αλλά ποτέ εξεζητημένα η υπερβολικά μεγάλα σε θέμα κυβικών ή/και τιμής. Έχω οδηγήσει μέσω ενοικιάσεων τουλάχιστον αλλά 30. Την χαρά που μου έδωσε το ds τους πρώτους μηνες που το έχω, δεν την έχω πάρει από άλλο αυτοκίνητο. Αλλά όπως είπαμε, 'περί ορέξεως...'kostis20 wrote:
giorgos15 wrote:
ΥΓ. Οδήγησα το (δίλιτρο) cx5 στην Ελβετία για 2000 χιλιόμετρα σε κάθε είδους δρόμου. Πουθενά δεν ένιωσα ότι η όποια επιπλέον ισχύς του κινητήρα μου έκανε πραγματική διαφορά από το να οδηγούσα το 1.2 DS7.
To ατμοσφαιρικό mazda με τα 213Nm ροπής δεν είναι και πολύ αντιπροσωπευτικό παράδειγμα.Ειδικά με οδήγηση Ελβετίας...
Στην Autostrada πάντως σε περνάνε από πάνω αν τολμήσεις να είσαι με 130 στην αριστερή...
Στην Αγγλία είναι πιο υπομονετικοί, αλλά δεν είναι ανήκουστο να πηγαίνουμε όλοι με 90 μίλια στον Μ1.Σχετικά με το αν αρκεί ένα μοτέρ, ρόλο παίζουν οι γνώσεις-εμπειρία του οδηγού, όπως και οι οδηγικές συνθήκες. Όταν θες να προσπεράσεις πάντως σε επαρχιακό, η δύναμη είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
-
Το αμάξι του θέματος είναι ένα ειδικό αμάξι . Προέρχεται από μία νέα εταιρεία και θα κάνει καιρό να γίνει αποδεκτό . Και όχι μόνο εδώ . Μέχρι τώρα μόνο η Λέξους έχει πετύχει να είναι στο επίπεδο των κλασσικών γερμανικών προτάσεων , αλλά και αυτό κυρίως χάρις στην υβριδικότητα και όχι σαν αμάξι , ενώ μάθαμε τώρα ότι η αντίστοιχη προσπάθεια της νισσάν με την ινφίνιτι μας τελείωσε αφού απέτυχε .
Ετσι δεν ξέρουμε αν θα πετύχει η Ντι Ες .
Εδώ όμως έχουμε κάποια υπέρ που ίσως στο μέλλον να βοηθήσουν το αμάξι . Αρχικά το μέγεθος που το βγάζει λίγο μεγάλο ώστε να έχει αντίπαλο στο μέγεθος τα κατηγορίας Χ3 , αλλά η τιμή του να είναι κοντά στην Χ1 . Μετά η πολυτέλεια η εξατομίκευση και τα κλασσικά που έκανε και η Λέξους με το σέρβις και το αυτοκίνητο αντικατάστασης . Σίγουρα δεν περιμένει να πουλήσει πολλά , αλλά τώρα με την συγχώνευση με την Φίατ , η δυνατότητα να παντρέψουν την Ντι Ες με την Λάντσια , αλλά και με την Αλφα και με την Τζίπ , θα την βοηθήσει πολύ ώστε να έχει αρκετά αμάξια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ο όμιλος που δεν θα μοιάζουν μεταξύ τους , όπως και τώρα που το 7 , το 3008 , το Γκράντλαντ και το 5 αιρκρος δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους , σε αντίθεση με τον όμιλο της βάγκ που το Τιγκουάν μοιάζει με το Καροκ , το Κόντιακ και το Τεράκο .
Από την άλλη έχοντας μεγαλώσει ως πιτσιρικάς με ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ βόλβο , που είχαν ο πατέρας μου και ο θείος μου , τα 444 , 122 S Β16 και Β18 και 142 και έχοντας βιώσει την πτώση της Βόλβο και της Σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας , προφανώς δεν θεωρώ ότι τα σημερινά βόλβο έχουν κάποια σχέση με τα παλιά . Αυτό δεν σημαίνει ότι ως κινέζικα δεν είναι καλά αυτοκίνητα , αλλά προφανώς σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πρίμιουμ , όπως πάνε να τα παρουσιάσουν εδώ .
Μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι έχουν μόνο την πλατφόρμα του 90 που πάνω σε αυτή έβαλαν και το 40 και για αυτό είναι τόσο βαρύ , αλλά και η αισθητική του ειδικά στο πίσω μέρος μοιάζει με το μικρό τετρακίνητο σουζούκι , δεν έχει καμία σχέση με την αισθητική του 7 .
Ετσι μπορεί να είναι ακριβές οι μέρκ , προπέλες και κύκλοι , αλλά είναι καταξιωμένοι διεθνώς και όποιος τα παίρνει , πληρώνει ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ το σήμα . Μετά τα υπόλοιπα .
Τέλος να πω ότι οι τιμές που έδωσαν στο παλιό 3008 , δεν ήταν τόσο χαμηλές επειδή δεν ήταν πρίμιουμ . Και στα δικά τους αμάξια για ανταλλαγή πολύ χαμηλές τιμές έδιναν πάντα και δίνουν ακόμα . Ετσι γιατί η υψηλή μεταπώληση είναι για τους εμπόρους και όχι για τους ιδιώτες
Η Infinity εξακολουθεί να υπάρχει παντού, πλην Ευρώπης.
Το Volvo δεν τα συμπαθώ, αλλά αυτά που λες δεν ισχύουν. Η πλατφόρμα των 90 και 60 είναι διαφορετική από αυτήν των 40. Σίγουρα πάντως είναι πολύ καλύτερα αυτοκίνητα από εκείνα τα κινούμενα σπίτια που ανέφερες...
-
Προφανώς δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι να κρίνουμε τα όρια ταχύτητας σε κάθε δρόμο. Ούτε τα χαρακτηριστικά του κάθε δρόμου γνωρίζουμε, πώς χτίστηκε, τι κλίσεις έχει, την ποιότητα και την παλαιότητα του οδοστρώματος. Ούτε φυσικά γνωρίζουμε τη συμπεριφορά όλων των αυτοκινήτων. Έτσι, στις δημοκρατίες έχουμε δώσει την εντολή στο κράτος την αρμοδιότητα να μας κατευθύνει. Όταν παραβαίνουμε τα όρια στην πραγματικότητα απλά ντροπιάζουμε την εντολή που δώσαμε. Στις πολιτισμένες χώρες - μεταξύ των οποίων και η Ελβετία - οι πολίτες στη μεγάλη πλειοψηφία τους σέβονται την εντολή τους. Οι νόμοι υπάρχουν για κάποιο λόγο και η τήρησή τους δεν τίθεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε πολίτη. Εδώ κάνει ο καθένας του κεφαλιού του και έχουμε τα γνωστά επακόλουθα. Και παρα το αίμα που χύνεται δεν βάζουμε μυαλό. Θα πιάνεις αριστερή στην εθνική να προσπεράσεις με 120 αυτόν που πάει στη μεσαία με 115 και θα έχεις το ούγκανο από πίσω σου να σε 'σπρώχνει' με προβολείς και κόρνα γιατί θεωρεί ότι πρέπει να παρανομήσεις και εσύ μαζί του... Αλλά κάποτε θα αλλάξει κι αυτό, θα γίνουμε Ευρώπη, που θα πάει...
ΥΓ. Πριν τρεις μηνες έκαναν λίγες χιλιαδες χλμ στη Γαλλία. Δεν παραβίαζε κάνεις τα όρια, ούτε σε γειτονιές, ούτε σε επαρχιακούς, ούτε σε αυτοκινητόδρομους. Εγώ ως καλός Ελληναρας εβαζα συχνά το cruise control στα 2-3 χλμ πανω από το όριο. Δεν μπορεί, θα έχουν κάποιο περιθώριο πριν σε γράψουν, σκεφτόμουν. Έλα που δεν είχαν και τσίμπησα το πρόστιμο γιατί πήγα με 132 χλμ σε δρόμο με όριο τα 130
-
To xc40 εχει καινουργια πλατφορμα cma στην οποια θα παταει και το νεo v40..
Ta 60 και 90 παταν στη παλαιοτερη spa...
Καλο θα ειναι να μελεταμε αν δεν ειμαστε σιγουροι γιαυτο που θα πουμε..
Η οδηγηση στην ελβετια με μαξ 120 απλα δε παλευεται...Ευτυχως ειναι ομορφη χωρα και εχεις κατι να χαζευεις ...
δυσκολα περναν τα χλμ...και προσπαθεις να μη ξεπερασεις το οριο για να μην ερθει κανα βαρβατο προστιμο...
Πάιζει να βριζω σε ολη τη διαδρομη οποτε τη περναω...και ειναι αστειο να βλεπεις κατι 911 και τετοια αυτοκινητα να πηγαινουν σημειωτον...
-
ΔρΝικ wrote:
bolt wrote:
από Βέλγιο το xc40
XC60 δεν ξέρω που φτιαχνεται
κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου. Η geeli εχει εξαγοράσει την volvo και πλέον ΟΛΑ τα volvo φτιάχνονται στην Κίνα, από το 2019 και μετά. Μάλιστα ενώ μέχρι και φέτος είχαν την γραμμή παραγωγής για το xc40, xc60 και xc90 στον ίδιο χώρο, από φέτος φτιάξανε ξεχωριστό χώρο για την παραγωγή του xc90(ξεχωριστή μονάδα παραγωγής).
Μόνο κάποια συγκεκριμένα μοντέλα φτιάχνονται στην Κίνα. Αλλά ακόμα και έτσι αν ήταν για όλα, δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Ο Γάλλος εργάτης τι καλύτερο έχει από τον Κινέζο;
τα μάτια του είναι πιο ανοιχτά
-
επισης δεν τρωει σκυλια
-
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν μηδενιζω τα γερμανικά και made in china σουηδικά αυτοκίνητα. Απλά δεν πληρούν τα κριτήρια επιλογής μου. Εγώ θέλω ένα αυτοκίνητο που να είναι μαλακό στις αναρτήσεις, ξεκούραστο στις ανωμαλίες των ελληνικών δρομων, οικονομικό στην κατανάλωση, όσο πιο φιλικό στο περιβάλλον γίνεται, με χώρους, απροβληματιστη συντήρηση, χωρίς έγνοιες και νταλαβερια με φόρους στο κράτος, α με πηγαινοψερνει από Θεσσαλονίκη με 80ευρω, να προσπερνά όταν χρειάζεται και όχι επειδή μπορει(μεγάλη παγιδαπαγίδα το τελευταίο), τούμπανο στην τεχνολογία, και να μην το βλέπω στους δρόμους όσο συχνά βλέπω το c3 ή το xc60 εσχατως(εδώ στα Β. Π γίνεται χαμός από xc60...). Το είχα 3 μέρες για τεστdrive. Του έβαλα εύκολα αλλά και πολύ δυσκολαδυσκολα(4 άτομα με full πορτ μπαγκαζ) και το αμάξι αγόγγυστα στάθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα για τα δικά μου γούστα. Με 140 στην εθνική προσπέρασα άνετα προπορευομενο όχημα χωρίς να ιδρωσωιδρωσω, φορτωμένος πλήρως. Άσε που στις στροφές τις εθνικής αν αφήσεις το τιμόνι αυτό δεν εκτροχιαζεται αλλά διορθώνει μόνο του την πορεία και σε κράτα μέσα στη λωρίδα σου για όσο εσύ δεν κρατάς το τιμόνι... Δεν ξέρω τι να πω άλλο... Θεωρώ ότι για έναν άνθρωπο που κάνει 25-30000km το χρόνο και περνά 2ωρες τη μέρα οδηγώντας η άνεση και η οικονομία προέχουν. Α... και να μην ξεχάσω. Μένω Άγιο Στέφανο και έχω ανηφόρες κατηφόρες με πάγο κάθε πρωί 2 μήνες το χρόνο. Το grip Control που έχει το Peugeot μου, το έχει και η ds7 και πραγματικά δεν χρειάζομαι τετρακίνηση.....
Ντόκτορα, χαλαρώστε λίγο. Σας αρέσει το αυτοκίνητο και μπράβο για την αγορά, αλλά το σχόλιο περί εξίσωσης της τετρακίνησης με το πρόγραμμα του ESP δείχνει άγνοια...
-
Επειδή αυτά που έγραψα για την πλατφόρμα τα διάβασα σε γνωστό σάιτ...
https://www.autotriti.gr/premium/data/news/Geely-Volvo-Mia-paspartoy-baria-platforma_162188.asp
Τα κινούμενα σπίτια έτρεχαν Ακρόπολις και αναβάσεις έτσι όπως φτιάχνονταν , οπότε το χιουμοράκι ήταν απ΄ εύθείας από την Σιβηρία τον Γενάρη...
Προφανώς δεν συγκρίνονται με αμάξια 50-60 χρόνια μετά ...
-
ΔρΝικ wrote:
Ντόκτορα, χαλαρώστε λίγο. Σας αρέσει το αυτοκίνητο και μπράβο για την αγορά, αλλά το σχόλιο περί εξίσωσης της τετρακίνησης με το πρόγραμμα του ESP δείχνει άγνοια...
Όχι δεν συγκρίνεται ούτε το esp ,ούτε το grip.Αν Μικέ για τετρακίνηση όμως τότε όλοι έπονται της Subaru
-
ΔρΝικ wrote:
δεν τα εξισωνω. Απλά λέω ότι εγώ δεν το χρειάζομαι το 4χ4 και ότι με grip Control και λάστιχα 4εποχων κάνω μια χαρά τη δουλειά μου. Είπαμε, μου αρέσει το ds7, όχι ότι δεν καταλαβαίνω τη διαφορά με τα 2λτ 4κινητα.Ωστοσο εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο μέσος Έλληνας οδηγός, στους ελληνικούς δρόμους δεν χρειάζεται πραγματικά 4κινηση και 2λτ κινητήρες. Είναι ένα τυράκι που μας το πλασάρουν και εμείς είτε το τρώμε (εσείς για παράδειγμα) είτε δεν το τρώμε και ρίχνουμε τα χρήματά μας σε άλλες ανέσεις όπως δέρματα, μασάζ, θερμαινόμενα κτλ, κτλ (όπως εγώ για παράδειγμα που έχω άλλα... βίτσια...) Σημασία έχει τι θεωρεί ο καθένας σημαντικό για τον εαυτό του και πώς το υποστηρίζει εφόσον μπορεί.
Όσον αφορά στο τι κακό έχουν οι Κινέζοι.... Τίποτα το ιδιαίτερο. Κακό είναι που η επίσημη αντιπροσωπεία της volvo ντρέπεται να το παραδεχτεί και λέει ότι όλα τα volvo φτιάχνονται Σουηδία... Αυτοί γιατί ντρέπονται να το πουν?
-
Πραγματικα κλασσικο παραδειγμα ελληνικης κατευθυνομενης 'δημοσιογραφιας'...και με λαθος η ψευδεις πληροφοριες....
Κωλοσαιτ...
Βεβαια κρινει κανεις απο το υφος του αρθρου ποσο κατευθυνομενο ειναι και δε χριεαζετςι η αναπαραγωγη του..Τσαμπα τους χαρισα το κλικ μου...
DS7 CROSSBACK