-
-
Το αυτοκινητο για Μύκονο και Σαντορίνη.
και παγκρατι και κυψελη
-
9,6μ κύκλο στροφής το swift, 9,4μ αυτό.
Ε, όχι.
Αηδία κατάντησαν.
-
Άσε που κάνει μόνο του slalom. Ο φίλος από τη Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς δουλειά.
-
-
Ε, όχι.
Αηδία κατάντησαν.
και εμεις χαιρομαστε για το rear wheel steering που εχουν οι λιμουζινες και το cybertruck. Απορω ποσο "ζημια" θα κανει στα λαστιχα τετοιου ειδους χρηση ομως.
συμφωνω , ενταξει εντυπωσιακο μεν αλλα εχω την ίδια απορροία
λογικα θα κάνει ζημια στα λάστιχα κατι τέτοιο
-
-
Στον μπροστινό τροχό όσο αν στρίβεις το τιμόνι σε στάση. Πίσω αφοσον γυρίζουν ανάποδα η κάθε μια ρόδα ξεχωριστά ( η εσωτερική ας πουμε γυρίζει μπροστά και η εξωτερική με όπισθεν) και με ίδια ταχύτητα θεωρώ πως θα ισοσκελίζει και θα μηδενίζει τις δυνάμεις καταπόνησης. Τα φρένα είναι το θέμα πιο πολύ.
-
Στον μπροστινό τροχό όσο αν στρίβεις το τιμόνι σε στάση. Πίσω αφοσον γυρίζουν ανάποδα η κάθε μια ρόδα ξεχωριστά ( η εσωτερική ας πουμε γυρίζει μπροστά και η εξωτερική με όπισθεν) και με ίδια ταχύτητα θεωρώ πως θα ισοσκελίζει και θα μηδενίζει τις δυνάμεις καταπόνησης. Τα φρένα είναι το θέμα πιο πολύ.
εμενα μου φαίνεται οτι το γυρισμα των τροχων τοσο πολύ θα αφήνει γόμα κατω στο έδαφος και θα τρώγεται το λάστιχο. Σιγουρος δεν είμαι αλλα ετσι μου φαίνεται
-
Γιατί μωρέ αφού γυρίζουν σε σταθερη ταχύτητα. Αυτό θα συνέβαινε αν ήταν κλειδωμενοι όπως με χειρόφρενο
Πιο πολύ οι καταπονήσεις να είναι σε συνδέσμους ανάρτησης και φρένα. Υποτίθεται θα το έχουν υπολογίσει
Εφόσον ομως είναι με τόσο χαμηλή ταχύτητα υποπτεύομαι καμία ζημιά και καταπόνηση.
Εάν ήταν Κάγκουρας και έκανε χειρόφρενα με υψηλή ταχύτητα ναι εκεί υπάρχει καταπόνηση όλων .
-
Άσχετο πλέον λένε τα BYD θα έχουν διπλα ψαλίδια μπροστά. Ενώ αυτού η στρεπτική ακαμψία είναι 1/3 υψηλότερη από τα αντίστοιχα bmw κλτ.
Τι εχουν κάνει;;; Ποσα κεφαλαια έχουν;;;;
-
-
Λοιπόν.... BYD ως σήμερα 105 δις market cap.
BMW 42 διςMercedes 58 δις
Vag 42δις
Toyota 224 δις
-
Οποτε από αυτό και μόνο εκτός απροόπτου, φαίνονται οι δυνατότητες των κατασκευαστών.
-
-
-
Γιατί μωρέ αφού γυρίζουν σε σταθερη ταχύτητα. Αυτό θα συνέβαινε αν ήταν κλειδωμενοι όπως με χειρόφρενο
Πιο πολύ οι καταπονήσεις να είναι σε συνδέσμους ανάρτησης και φρένα. Υποτίθεται θα το έχουν υπολογίσει
Εφόσον ομως είναι με τόσο χαμηλή ταχύτητα υποπτεύομαι καμία ζημιά και καταπόνηση.
Εάν ήταν Κάγκουρας και έκανε χειρόφρενα με υψηλή ταχύτητα ναι εκεί υπάρχει καταπόνηση όλων .
δεν ξερω κατα ποσο συμμετεχουν φρενα στην "επιτοπια στροφη". Το οχημα ειναι ηλεκτρικο οποτε ειναι αρκετα πιθανο οτι υπολογιζει ακριβως ποση ισχυ να δωσει σε καθε τροχο ωστε να επιτευχθει το αποτελεσμα που βλεπουμε.
-
Δες πως τρεμοπαίζουν σε χιλιοστά οι πίσω τροχοί για την σταθερότητα σε βρεγμένο.
-
Ε, όχι.
Αηδία κατάντησαν.
και εμεις χαιρομαστε για το rear wheel steering που εχουν οι λιμουζινες και το cybertruck. Απορω ποσο "ζημια" θα κανει στα λαστιχα τετοιου ειδους χρηση ομως.
Γιατι να κανει ζημια? Απο τη στιγμη που πρακτικα γυρνανε οι πισω τροχοι, αρα σημαινει οτι ζοριζονται λιγοτερο τα ελαστικα.
-
@katafractos17 said in BYD forum:
Θέλεις να τις απαριθμήσεις τις "χαοτικές" διαφορές;
- Τεχνολογία μπαταρία (το βασικότερο σε ένα EV)
- Ψύξη μπαταρίας (επίσης το βασικότερο σε ένα EV)
- Αντλία θερμότητας
- Τεχνολογία ηελκτροκινητήρα
- Ιπποδύναμη και κατανάλωση
- Εξοπλισμός (επίσης χάος η διαφορά)
- Πίσω ανάρτηση
Αυτό επίσης πάλι με τις χαοτικές διαφορές στα 50Κ δεν το κατάλαβα. Γιατί πριν συμφώνησες για την τιμή του 01 που έπεσε στα 35Κ και ότι στα 50Κ δεν το έπαιρνε κανείς.
Μα δεν λέω για το Λυνκ, για το Μπυντ συζητάμε. Δες το Seal σε σχέση με το 3008.
Βρε Φάνη, ποια είναι η διαφορά για παράδειγμα στην τεχνολογία του ηλεκτροκινητήρα ξέρεις να μου πεις με αποδείξεις και ντοκουμέντα και να δικαιολογήσεις γιατί είναι και χαοτικά καλύτερη;
Η μπαταρία και στα δύο είναι LFP με τη διαφορά στον τρόπο ψύξης. Αυτή του C3 μάλιστα είναι (400V type), για το Dophin δεν ξέρω. Επίσης βλέπω ότι το C3 φορτίζει γρηγορότερα από το δελφίνι. Αν αυτό για εσένα είναι χάος τότε πάω πάσο.
Αυτονομία ίδια έχουν και κατανάλωση έχει διαφορά περίπου 1kW/100km υπέρ του Dolphin. Αυτό είναι χαοτική διαφορά;
Επίσης στα 20Κ παίρνεις το Dolphin με τα 200 άλογα ή αυτό με τα 95? Το ρωτάω γιατί δεν το γνωρίζω και ανέφερες και την ιπποδύναμη. Μιλάμε βέβαια για αυτοκίνητα πόλης που πόσο πολύ να ενδιαφέρει η ιπποδύναμη αλλά οκ.Στην Αντλία Θερμότητας συμφωνώ ότι υπάρχει διαφορά.
Άντε και στον εξοπλισμό, χωρίς να το έχω κοιτάξει, αλλά σας πιστεύω που λέτε ότι έχει πολύ εξοπλισμό.Τώρα στην πίσω ανάρτηση δεν χρόνο αυτή τη στιγμή να δω τι παίζει για να δω το "χάος" γιατί πρέπει να μπλοκάρω και κάτι Κινέζικες IP που βράνε τη Γερμανία. Να κάνουμε και καμιά δουλειά να βγάλουμε το ψωμί μας.
Το ενα εχει αντλια θερμότητας, το αλλο δεν εχει, ξερεις ποσο μεγάλη διαφορα έχει αυτο στην καταναλωση τον χειμώνα?
το ενα εχει υδροψυξη στην μπαταρία , το αλλο αεροψυξη, ξερεις ποσο σημαντικό είναι αυτό στο μελλον για μικρότερο degradation αλλα και ποσο βοηθαει στην γρηγορη φορτιση οπου το ενα θα συνεχίσει να φορτιζει σε γρήγορο ρυθμό ενώ το αλλο για να προστατεψει την μπαταρια και τον inverter θα ρίξει την ισχύ της φορτισης?
στα 20 παιρνεις το dolfin με τα 200 το c3 εχει 95. και ναι οταν το ενα φεύγει σφαίρα και το αλλο απλά καλά και μπορεις να έχεις το σφαιρα γιατι να παρεις το αργο? Αν και τα 95 είναι επαρκη
επίσης εχεις δει τις διαφορες στον εξοπλισμό? το c3 full extra βγαινει ακριβότερο και εχει λιγότερα, τι να συζητήσουμε , ειναι αστειο να τα συγκρίνουμε , είναι πολύ καλύτερο το dolfin και φτηνότερο
Μα γράφω για την αντλία θερμότητας ότι συμφωνώ και μου απαντάς πάνω σε αυτό σαν να έχω φέρει αντίρρηση.
Το ίδιο και για τον εξοπλισμό. Έγραψα ότι σας πιστεύω.
Μια χαρά τα περισσότερα άλογα, απλά δεν ξέρω πόσο μεγαλό πλεονέκτημα είναι για ένα αυτοκίνητο πόλης αλλά οκ. Παρεμπιπτόντως το C3 νομίζω έχει 113 άλογα και όχι 95.
Έχεις συγκριτικούς χρόνους φόρτισης μεταξύ των δύο, για να δούμε τη χαοτική διαφορά λόγω ψύξης πάνω σε αυτό;
Γιατί εγώ βλέπω γρηγορότερους χρόνους για το C3.
BYD forum