-
@red_monster said in BYD forum:
Αν δεν είχε το λεκτικό μπορεί να το πέρναγα. Αλλιώς είναι σαν να θες να γράψεις 1 ή να το γράψεις 1 x 10^(-2) x 10^(2)
ε ναι. Και τα δυο σωστα ειναι. Απλα στις επιστημες γενικα προτιμαται ο πιο περιεκτικος τροπος εκφρασης.
-
Αν δεν είχε το λεκτικό μπορεί να το πέρναγα. Αλλιώς είναι σαν να θες να γράψεις 1 ή να το γράψεις 1 x 10^(-2) x 10^(2).
Πρέπει να έχεις κατανοήσει τις εννοείς της ισχύος και της ενέργειας σε βάθος. Και δεν έχει σχέση με μηχανολογία, φυσική είναι.
Ασε που μηχανολογία μαθαίνουν στο ΤΕΙ, μηχανολόγοι μηχανικοί βγαίνουν από το ΕΜΠ με δέσμες !
Φυσικός είμαι, τις ξέρω τις έννοιες!
Το έγραψα έτσι για να κατανοήσει ο οποίος συνομιλητής ότι με ενδιαφέρει η φόρτιση σε μια ώρα. Μπορεί να μην είναι εξοικειωμένος με την ισχύ! -
Φορτίζει με ισχύς 3,7 kW ανά ώρα
Το «φορτίζει» είναι ένδειξη ισχύος, η ισχύς μετράται σε kW.Το να γραψεις "Φορτίζει με ισχύς 3,7 kWh ανά ώρα" ειναι πλεονασμος, καθως η κιλοβατωρα εχει ηδη την ωρα στο ονομα της.
Αν την ενεργεια αντι για kwh την μετραγαμε σε αλλη μοναδα, πχ joule, τοτε θα ειχε λογικη να πεις 3.7 joule ανα ωρα. -
10 σχόλια περί όνου σκιάς...
-
Φορτίζει με ισχύς 3,7 kW ανά ώρα
Το «φορτίζει» είναι ένδειξη ισχύος, η ισχύς μετράται σε kW.Το να γραψεις "Φορτίζει με ισχύς 3,7 kWh ανά ώρα" ειναι πλεονασμος, καθως η κιλοβατωρα εχει ηδη την ωρα στο ονομα της.
Αν την ενεργεια αντι για kwh την μετραγαμε σε αλλη μοναδα, πχ joule, τοτε θα ειχε λογικη να πεις 3.7 joule ανα ωρα.Το φορτίζει υποδηλώσει ισχύς !
Η ισχύς μετρούμενη σε kw ή σε j/s.
Είναι γενεσιουργός η διαφορά -
Αν δεν είχε το λεκτικό μπορεί να το πέρναγα. Αλλιώς είναι σαν να θες να γράψεις 1 ή να το γράψεις 1 x 10^(-2) x 10^(2).
Πρέπει να έχεις κατανοήσει τις εννοείς της ισχύος και της ενέργειας σε βάθος. Και δεν έχει σχέση με μηχανολογία, φυσική είναι.
Ασε που μηχανολογία μαθαίνουν στο ΤΕΙ, μηχανολόγοι μηχανικοί βγαίνουν από το ΕΜΠ με δέσμες !
Φυσικός είμαι, τις ξέρω τις έννοιες!
Το έγραψα έτσι για να κατανοήσει ο οποίος συνομιλητής ότι με ενδιαφέρει η φόρτιση σε μια ώρα. Μπορεί να μην είναι εξοικειωμένος με την ισχύ!Οπότε αν ξεπεράσουμε τις έννοιες πρέπει να δεις τι σε ενδιαφέρει σε πρακτικό επίπεδο, οι επιλογές είναι αυτές που έγραψες αλλά έχουν διαφέρουν αρκετά σε κόστος πχ, wallbox 3φ με εγκατάσταση περίπου 2000, φορτιστής 1φ 32Α, μικρότερο κόστος κάνα 500αρικο ίσως αλλά θα σου γονατίζει τη μία φάση, φορητός φορτιστής 16Α κάνα 200αρι. Οι τιμές είναι ενδεικτικές που είχα πάρει εγώ για την δική μου περίπτωση και τις παραθέτω να έχεις μια τάξη μεγέθους. Τελικά κατέληξα στην τρίτη λύση καθώς ούτως ή άλλως θα έπαιρνα για να φορτίζω και στο χωριό μου. Στην πράξη και με τα χλμ που κάνω είδα ότι με καλύπτει.
-
Οπως τα λεει ο tsour_ee.
Να προσθεσω αυτο που εχω κανει εγω, για φορτιση στα 7kw με φορητο φορτιστη:
Απο τον πινακα του σπιτιου εβγαλα γραμμη με 10αρι καλωδιο στο γκαραζ (ειχε γινει προβλεψη στην κατασκευη, αν δεν υπαρχει μπορει να παει γραμμη απο το μετρητη ισως). Θεωρητικα, θα μπορουσε να γινει και με 6αρι καλωδιο. Το κοστος ειναι περιπου 10€/μετρο με την εγκατασταση.
Στη γραμμη αυτη εβαλα βιομηχανικη πριζα ip67 για 32Α, κοστος 20€. Στην πριζα αυτη μπαινει ο φορητος φορτιστης 32A της feyree και δινει τη δυνατοτητα φορτισης απο 8 εως 32Α, wifi, timer, counter κλπ. Εχει και ανταπτορα για πριζα σουκο. Κοστος 200 €.
Το πλεονεκτημα του φορητου φορτιστη αντι του wallbox ειναι οτι αν χρειαστει το βγαζεις και το παιρνεις μαζι σου, πχ στο εξοχικο, στο airbnb κλπ.Κατι τελευταιο για οσους φορτιζουν σπιτι: οι ρυθμιζομενες χρεωσεις εχουν αλλη χρεωση μετα τις 400kwh/μηνα, σημαντικα μεγαλυτερη. ΟΜΩΣ αν υπαρχει "νυχτερινο" τιμολογιο, οι kwh της "μερας" προσμετρουνται διαφορετικα απο τις kwh της "νυχτας" και ετσι τιμολογουνται σχεδον παντα με την μικρη κλιμακα. Δυστυχως το μειωμενο τωρα θα γινει 6ωρο αντι για 8 ωρες.
-
Οπως τα λεει ο tsour_ee.
Να προσθεσω αυτο που εχω κανει εγω, για φορτιση στα 7kw με φορητο φορτιστη:
Απο τον πινακα του σπιτιου εβγαλα γραμμη με 10αρι καλωδιο στο γκαραζ (ειχε γινει προβλεψη στην κατασκευη, αν δεν υπαρχει μπορει να παει γραμμη απο το μετρητη ισως). Θεωρητικα, θα μπορουσε να γινει και με 6αρι καλωδιο. Το κοστος ειναι περιπου 10€/μετρο με την εγκατασταση.
Στη γραμμη αυτη εβαλα βιομηχανικη πριζα ip67 για 32Α, κοστος 20€. Στην πριζα αυτη μπαινει ο φορητος φορτιστης 32A της feyree και δινει τη δυνατοτητα φορτισης απο 8 εως 32Α, wifi, timer, counter κλπ. Εχει και ανταπτορα για πριζα σουκο. Κοστος 200 €.
Το πλεονεκτημα του φορητου φορτιστη αντι του wallbox ειναι οτι αν χρειαστει το βγαζεις και το παιρνεις μαζι σου, πχ στο εξοχικο, στο airbnb κλπ.Κατι τελευταιο για οσους φορτιζουν σπιτι: οι ρυθμιζομενες χρεωσεις εχουν αλλη χρεωση μετα τις 400kwh/μηνα, σημαντικα μεγαλυτερη. ΟΜΩΣ αν υπαρχει "νυχτερινο" τιμολογιο, οι kwh της "μερας" προσμετρουνται διαφορετικα απο τις kwh της "νυχτας" και ετσι τιμολογουνται σχεδον παντα με την μικρη κλιμακα. Δυστυχως το μειωμενο τωρα θα γινει 6ωρο αντι για 8 ωρες.
απλα να ξερετε οτι ενα wallbox είναι ΠΑΝΤΑ προτιμώτερο από ενα φορητο φορτιστη. Ειναι πολύ πιο efficient εκτος από πιο γρηγορος και εχει μικροτερες απωλειες απο τον φορητο.
Εγω θα προτεινα ενα Wallbox 7ρι για μονοφασικο (Μπορεις να το ρυθμισεις να μην δινει το μεγιστο αλλα λίγο πιο κάτω για να μη σου γονατιζει το σπιτι οταν θες να χρησιμοποιεις και αλλες συσκευες σπιτι αν δεν το βαζεις βραδυ να φορτισει που ετσι και αλλιως δεν χρησιμοποιεις κατι αλλο)
ή αντιστοιχα 11ρι για τριφασικο φυσικά.
οι φορητοι είναι μια χαρά λύση για το εξοχικό αλλα στο σπίτι αν μπορειτε βαλτε wallbox είναι σιγουρα καλύτερο
BYD forum