-
-
Web and Mobile App για Ελλάδα και Εξωτερικό ...
Επιλογές φίλτρων για Home chargers, Public, Restict, etc
-
Καλα ειχες EVO 9 και λες δεν ξαναθελω κατι αλλο εκτος απο ηλεκτρικο? Ιεροσυλία
Για να το κανεις ελληνικες πινακιδες ποσο πληρωσες? Ξερω δεν εχει ΤΤ.
-
Καλα ειχες EVO 9 και λες δεν ξαναθελω κατι αλλο εκτος απο ηλεκτρικο? Ιεροσυλία
Για να το κανεις ελληνικες πινακιδες ποσο πληρωσες? Ξερω δεν εχει ΤΤ.
Είχα 9άρι και είχε φάει πείραγμα που δεν άντεχες καθόλου σε ταξίδι.. αλλα ήταν απόλαυση. Τώρα μεγαλώσαμε και πάμε ησυχα και αθόρυβα και με την ίδια ροπή απο τις 300 στροφές.
Δεν υπάρχει κανένα κόστος για Ελληνικές πινακίδες παρα μόνο τα έξοδα του εκτελωνιστή και κάτι παράβολα περίπου 250 με 300€
Απο Μόναχο το έφερε φίλος οδικώς και με 0 κόστη φόρτισης διότι υπάρχουν φορτιστές δωρεάν σε όλη τη διαδρομή (Μόναχο, Αυστρία, Ιταλία, ακόμα και στην Πάτρα). Σύνολο γρήγορων φορτίσεων 3 + 1 Πάτρα.
-
Σε ζηλευω....... για το 9αρι . Τα ηλεκτρικα δεν ειναι το παθος μου
Δεν το αντεχες στο ταξιδι λογω εξατμισης να φανταστω ή και σκληρης αναρτησης. Εξατμιση φτιαχνεις μια 'αθορυβη' και κατι γινεται. Το κοστος καυσιμου , δεν το γλιτώνεις
-
Σε ζηλευω....... για το 9αρι . Τα ηλεκτρικα δεν ειναι το παθος μου
Δεν το αντεχες στο ταξιδι λογω εξατμισης να φανταστω ή και σκληρης αναρτησης. Εξατμιση φτιαχνεις μια 'αθορυβη' και κατι γινεται. Το κοστος καυσιμου , δεν το γλιτώνεις
Εξάτμιση, για external ουτε λόγος.... Αθήνα - Λαμία ένα τεπόζιτο... χαχαχ
-
Παρακάμπτω τα άκρως ενδιαφέροντα μηνύματα του φίλου με το Kona, για να συνεισφέρω τη γνώμη μου σχετικά με το αφόρητο των ηλεκτρικών στο ταξίδι. Τα ηλεκτρικά ταιριάζουν άριστα με το 95% των ιδιοκτητών ΙΧ που έχουν πυλωτή/πάρκινγκ/φόρτιση στη δουλειά που κάνουν ήπια χρήση σε καθημερινή βάση. Δηλαδή πάνε στη δουλειά, επιστρέφουν, το απόγευμα πάνε βόλτα/δραστηριότητες των παιδιών, γυμναστήριο, σούπερ μάρκετ, το βράδυ σινεμά/φαγητό/τσίπουρο στον συμπέθερο. Κάθε βράδυ, το αυτοκίνητο θα κουμπώνει στον φορτιστή, θα γεμίζει μέχρι το 80% (μη ζορίζουμε την μπαταρία) με ήπιο ρυθμό και με νυχτερινή χρέωση. Με αυτή τη διαδικασία, θα βλέπουμε σοκαριστικά κόστη (όπως αυτό που είχα βάλει πριν κάνα δίμηνο) της τάξεως των 1,6 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα για Tesla Model 3 (αυτοκίνητο των 5' για το 0-100).
Όταν πάνε ταξίδι, τότε τα πράγματα θα είναι πιο ακριβά κι όντως το κόστος κίνησης μπορεί να φτάσει σε επίπεδα πετρελαίου. Ενίοτε και παραπάνω. Θα απαιτείται προγραμματισμός, ενδέχεται να προκύψουν καθυστερήσεις σε ταχυφορτιστές, εκνευρισμοί όταν κάποιος θα είναι χαλασμένος. Αν λοιπόν ανήκετε στο τελευταίο 5%, που το επάγγελμά τους απαιτεί πολλά χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο σε τακτική βάση, τα ηλεκτρικά δεν είναι για εσάς. Ακόμα. Είναι τόσο απλό.
-
Το προφίλ χρήσης του φίλου με το Κονα είναι πολύ ακραίο για Ελλάδα, σπανίζει και στα εξωτερικά. Συνοπτικά: χώρος εργασίας με εξασφαλισμένο χώρο στάθμευσης και δωρεάν χρήση μίνι ταχυφορτιστή, ούτε 1 στους 1.000 δεν έχουν.
Έτσι ναι, και εγώ ηλεκτρικό θα έπαιρνα.
-
Γιατί, αν φόρτιζες το βράδυ στο σπίτι σου με νυχτερινή χρέωση, δε θα αγόραζες;
-
Ποσο κανει το Πεζω 208 ηλεκτρικο;
-
Γιατί, αν φόρτιζες το βράδυ στο σπίτι σου με νυχτερινή χρέωση, δε θα αγόραζες;
Εσύ πως και δεν αγοράζεις;
-
Με αυτή τη διαδικασία, θα βλέπουμε σοκαριστικά κόστη (όπως αυτό που είχα βάλει πριν κάνα δίμηνο) της τάξεως των 1,6 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα για Tesla Model 3 (αυτοκίνητο των 5' για το 0-100).
Όντως σοκαριστικά κόστη μετακίνησης, αλλά πόσο έχουν προπληρωθεί αυτά όταν απαιτούν τουλάχιστον 50% μεγαλύτερο κεφάλαιο αγοράς. Όπως λένε 'οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά χρήματα για να κάνουν οικονομία'...
Ποσο κανει το Πεζω 208 ηλεκτρικο;
Από €33.000
-
Απο 29,900€ λενε οι τιμες εδω στους 4Τ
-
Το Κονα μαλλον το πηρε μεταχειρο στα 33κ με 10κ χμ πανω. Πρεπει πραγματι να κανεις πολλα χμ για να βγαλεις την διαφορα με πχ το θερμικο 118 που εχω ή ενα αντιστοιχα Κονα θερμικο. Για μενα θα επερνε πολλα χρονια...ισως και 8-10 χρονια και τοτε θα υπηρχε θεμα με τις μπαταριες.
-
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: το ηλεκτρικό Kona ΔΕΝ είναι το ίδιο αυτοκίνητο με το θερμικό (όποιο θερμικό) Kona, όπως το ηλεκτρικό Up ΔΕΝ είναι το ίδιο αυτοκίνητο με το θερμικό Up: είναι ΠΟΛΥ ανώτερο. Σε χαρακτηριστικά λειτουργίας, σε ξεκούραστη οδήγηση, σε δύναμη κι ακαριαίο προσπέρασμα.
Από εκεί και πέρα, χρειάζονται αρκετά χιλιόμετρα ώστε να γίνει απόσβεση. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, δε θα γίνει ποτέ. Ας πούμε αν συγκρίνουμε ένα ηλεκτρικό Up με το αντίστοιχο φυσικό αέριο.
Αγοράζεις όμως ένα πολύ ανώτερο προϊόν. Είναι σα να λέει κάποιος ότι δεν αξίζει μια εξακύλινδρη αυτόματη 3άρα αφού υπάρχει η ταπεινή και πιο αργή τετρακύλινδρη χειροκίνητη, η οποία κοστίζει 20 χιλιάρικα κάτω. Μα ΔΕΝ είναι το ίδιο αυτοκίνητο.
Με αυτό το σκεπτικό, η σύγκριση δε γίνεται μεταξύ θερμικού κι ηλεκτρικού Kona, αλλά σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό στα 33 χιλιάρικα. Έχω να δώσω 33 χιλιάρικα για αυτοκίνητο, πού θα πέσει πάνω το Kona; Σε Q3; Σε 3008; Αυτοί είναι οι αντίπαλοί του.
Όσο για το γιατί δεν έχω αγοράσει ηλεκτρικό, η απάντηση είναι ότι η αγοραστική μου δύναμη φτάνει σε μεταχειρισμένο 12ετίας με 205 χιλιάδες χιλιόμετρα των 5.000 ευρώ. Αυτό πούλησε ο άλλος πριν 2,5 χρόνια με τη νοοτροπία ότι έφαγε πλέον τα ψωμιά του. Το πήρα, του έκανα κάτι μαζεματάκια, του έβαλα κι υγραέριο κι είμαι πλέον στις 245 χιλιάδες χιλιόμετρα. Αν όμως γινόταν κάτι και βρισκόμουν με χρήματα στα χέρια, εφόσον ήθελα να τα διαθέσω σε αυτοκίνητο, τα ηλεκτρικά μοντέλα θα ήταν στην πρώτη γραμμή.
-
Eκεί που τα ηλεκτρικά είναι ήδη πολύ φθηνά, είναι στην επιτάχυνση. Με 65.000 ευρώ στην Αγγλία, παίρνεις ένα Τέζλα 3 που θέλει 5'' για τα 0-100, επιτάχυνση που είναι επιπέδου entry level υπεράμαξου.Το οποίο όμως υπεράμαξο κοστίζει 200.000 ευρώ και θα σε ξεσκίσει κι αποπάνω σε απαξίωση, ασφάλιστρα, σέρβις και βενζίνες.
-
-
OK, είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου, κάτι σαν C63 AMG κ.ο.κ. που ταιριάζει πιο πολύ σαν μέγεθος. Τεσπα.
Κάτι άλλο, τι θα γίνει στην ηλεκτρική εποχή με τη βιομηχανία των μετατροπών? Νταξ' ζαντολάστιχα και αεροτομές δεν θα επηρεαστούν, μπορεί και τα κιτ ελατηρίων ή αμορτισέρ. Τα υπόλοιπα? Πως θα προσαρμοστούν? Αν προσαρμοστούν...
Εικόνα από το 2030 (συζητούν δύο φίλοι για τα τροποποιημένα ηλεκτρικά τους) :
Α: Λοιπόν, μετά τα βασικά, ζαντολάστιχα και ένα βόιδι κιτ, του πέταξα και δύο αεραγωγούς κάτω από το αμάξωμα που φέρνουν περισσότερο φρέσκο αέρα στη μπαταρία για να την κρατάει πιο κρύα. Αλλά μου κάνει θόρυβο.
Β: Γι' αυτό και εγώ δεν το έβαλα. Αντίθετα προτίμησα να αλλάξω τις ψύκτρες με άλλες από ντουραλουμίνιο.
Α: Σοβαρά? Είδες διαφορά?
Β: Ναι, στο σκίσιμο. Αλλά είναι ακριβές. Μπορείς να βάλεις και πιο μεγάλα καλώδια τροφοδοσίας στο ινβέρτερ για μικρότερες απώλειες θερμότητας, έχει 2,5άρι καρέ και του πέταξα 4άρια χοντρά σαν αυτά που έχω στα ηχεία στο σπίτι, ίδια μάρκα είναι. Αλλά τα δικά μου είναι και ελεύθερα αλογόνων, μην πάρουν καμιά φωτιά και πεθάνουμε...
Α: Για πες και τίποτα άλλο...
Β: Ε, μετά πάει αλυσίδα το πράμα, του άλλαξα και τα varistor, ενώ έκανα επαναπρογραμματισμό και κατέβασα το κατώφλι της μπαταρίας. Πριν δούλευε από 20-100% , ενώ τώρα από το 10% και πάνω. Αλλά θα γονατίσει νωρίτερα λόγω των βαθιών εκφορτίσεων. Σου δίνει όμως έως και 10% περισσότερη αυτονομία, φαίνεται αυτό στην πράξη.
Α. εγώ λέω να του βάλω και μεγαλύτερους ανεμιστήρες στο ινβέρτερ, για καλύτερη ψύξη και εκεί. Και θα ρωτήσω για έναν στον Πειραιά που λέει βγάζει το μοτέρ και του κάνει νέα περιέλιξη από καθαρό χαλκό, μεγαλύτερης διατομής από το στάνταρντ, και του αλλάζει και μαγνητάκια με μεγαλύτερα. Αλλά θέλει λεφτά, όχι αστεία, και μένεις και χωρίς αμάξι μια βδομάδα. Ανοίγει μοτέρ κανονικά, του αλλάζει και ρουλμάν και καρβουνάκια, με άλλα, παχύτερα, κερδίζεις συνολικά έως 50 άλογα απ' ότι λέει.
Β. Πάντως η καλύτερη μετατροπή για την ψύξη, είναι να του πετάξεις υδρόψυξη, όπως κάναμε στους υπολογιστές παλιά. Και αθόρυβη και αποτελεσματική.
Χαχαχαχα...πάνε τα καρμπυρατέρια, τα ζιγκλέρ, τα διάκενα, τα μπουζιά, τα μεγαλύτερα τούρμπα, τα χταπόδια, τα λάδια 0w-10, τα φιλτροκούτια και τα ρέστα.
-
Ωραία όλα αυτά, αλλά εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι για την τσέπη του μέσου Έλληνα. Τα κόστη αγοράς είναι ακόμα μεγάλα και η πτώση απόδοσης της μπαταρίας τους καθώς και το κόστος αντικατάστασης (όπως και η συνεχής εξέλιξη και η έλλειψη προσφοράς) εμποδίζουν την γρήγορη ανάπτυξη τους.
Τώρα αυτό το 'σε 10 χρόνια θα υπάρχουν μόνο ηλεκτρικά' μου θυμίζει το 'σε 20 χρόνια τα αυτοκίνητα θα πετάνε'. Παραμένω σκεπτικός απέναντι τους, μακάρι να διαψευστώ.
-
Εξαιρετικο κείμενο του dstou αν και σε 10-15 έτη μέλλον οι μπαταρίες θα είναι είτε στέρεες είτε θα είναι αυτες που γεμίζουν με εναν καταλύτη και νερό.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης