-
Για το αυτοκίνητο είσαι πολύ λάθος και στο τι θεωρείται βασικό.... Ο πατέρας μου το 1973 πληρωσε ακριβότερα από διαμέρισμα τη lancia β...
Ποιο είναι το βασικό αυτοκίνητο που αγόραζες με ένα ετήσιο μισθό;; Επί δραχμών πες μου, όχι στη φούσκα προ και μετά Ολυμπιάδας.
-
JohnDelta, 19.800 το ηλεκτρικό Citigo των 260 θεωρητικών χιλιομέτρων. Αν προκύψει και μια επιδότηση και πέσει στα 16-17 χιλιάρικα και σου κοστίζει 2 ευρώ η μετακίνηση, δεν είναι άσχημα.
-
Βρε το παιδί.....
Που σαι ρε;;
Θα φέρω αντίλογο....
Η ψυχική ηρεμία για την αυτονομία και ο χρόνος φορτίσης πόσο κοστίζει; Διότι χρόνος = χρήμα.
-
Τα 16-17Κ που βρίσκονται αγαπητέ μου συνάδελφε;
Το MG πάντως με αβγό αβραστο στο γκάζι στον πηγαιμο και σχετικά σβέλτα στο γυρισμό, κάνει όσο ο συνδυασμός κτελ-ηλεκτρικος-μετρο, αρκεί βέβαια να μη σκάω τα 3,3 των Αφιδνών...
(Και χαζοκρατιεμαι σε φόρμα)
https://www.google.gr/amp/s/www.iefimerida.gr/aytokinito/ilektriko-skoda-citigo-stin-ellada%3Famp
Attention all personnel: Για τη μέγιστη αυτονομια, πρέπει το αμαξι να οδηγείται στο eco+ ήτοι 95 τελική και χωρίς αρκούδα...δλδ θα είναι βρεγμένη η βυζοχαραδρα μου και θα πάθω αυχενικό που θα είμαι όλη την ώρα στον καθρέπτη γιατί θα με προσπερνάνε τα πάντα εκτός από τρακτέρ, ανυψωτικά, καροτσάκια σούπερ μάρκετ και αυτοκινητάκια hot wheels...
-
Όταν μιλάνε για 260 χιλιόμετρα αυτονομίας, τα 200 τα έχεις στο νερό με φυσιολογική οδήγηση. Δηλαδή τη θέρμανσή σου, τον κλιματισμό σου, τα 120 σου. Οπότε είσαι υπερ-υπεράνετος στο αν θα σε φτάσει, αλλά και στο αν θα σε φτάνει στα επόμενα 10 χρόνια. Θα φορτίζεις το βράδυ στο σπίτι με νυχτερινή χρέωση κι όλα πόπα. Δε θα χρειάζεται καν να το γεμίζεις, αλλά θα κινείσαι πάντα στο 20-90%, που είναι πιο υγιεινό από το 5-100%.
Όσο για το πού βρίσκονται τα 16-17, δεν έχω ιδέα. Άλλοι τα βρίσκουν, άλλοι όχι. Εγώ ανήκω στους δεύτερους. Οπωσδήποτε, το πιο οικονομικό που μπορεί να κάνει κανείς είναι να βάλει υγραέριο στο παλιό του. Τίποτα άλλο δεν κάνει τόσο μεγάλη διαφορά με ένα χιλιάρικο.
Αν όμως το παλιό έχει φάει τα ψωμιά του, δεν είναι τρελό ποσό για νέο αυτοκίνητο. Το οποίο δε θα έχει σχεδόν καθόλου έξοδα. Κόστος 1-1.5 ευρώ στα 100, 0 τέλη, 0 σέρβις. Αλήθεια, έχεις υγραέριο στο MG;
Πάντως, η κατάργηση του Φυσικού Αερίου είναι κακή είδηση, το λες κι Εθνικό Πένθος...
Lap, την αγάπη μου!
-
Σιγά μη μαγαρισω το αμάξι με υγραέριο. Εδώ γλίτωσε οριακά το rollcage το Δεκέμβρη επειδή ξανατρεχουν πίστα σαξοραλλα Ν...
-
Αστα dimsaba εσύ το Φ αέριο, εγώ την Κούλα....
Φαντάσου δηλαδή να έβγαινε η κούλα με φυσικό αέριο
Αφιερωμένο
-
Κάνεις ένα σκασμό χιλιόμετρα με αυτοκίνητο υψηλής κατανάλωσης και δεν το κάνεις υγραέριο για να μην το 'μαγαρίσεις'; Και μετά μου λες ότι δεν έχεις 16-17 χιλιάρικα. Τι λες παιδί μου, εσύ είσαι πλούσιος!
Τι κατανάλωση έχει τώρα το MG σε αυτές τις συνθήκες;
-
Super@T wrote:
4000 € κιόλας ένας μέσος μισθός στην δυτική Ευρώπη;
Αν υπολογίζεις το μηνιαίο εισόδημα στις ηλικίες και κατηγορίες εργαζομένων-επαγγελματιών που αγοράζουν αυτοκίνητα, περίπου σαν εμάς ας πούμε, ίσως είναι η βάση τα 4 χιλιάρικα, αν υπολογίζεις τις κοπέλες και τους νεαρούς που δουλεύουν part-time, αρχάριοι κλπ, η απόκλιση θα είναι μεγαλύτερη.
Τι να σου πω, από γνωστούς και φίλους σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη, τα 4000 είναι πιο πιθανό να είναι μικτά παρά καθαρά. Και δεν είναι part time ούτε καθαρίζουν πατώματα.
Δεν πρόκειται να φτηνύνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτό είναι ένα 'καρβέλι' που ονειρεύονται 'οι νηστικοί' της παροιμίας... όσο αυξάνεται η ζήτηση και γίνονται πιο πολύπλοκα τα αυτοκίνητα, τόσο θα τσιμπάνε προς τα πάνω... ότι θα πολλαπλασιαστεί η αυτονομία τους, θα έχουν ανεξάρτητες τετρακινήσεις κλπ. αυτό ναι.
Όπως σήμερα αγοράζεις αυτοκίνητο από 9999 € μέχρι 99999 €, έτσι θα γίνει και με τα ηλεκτρικά. Δεν χρειάζονται όλα ανεξάρτητα μοτέρ σε κάθε τροχό.
-
Ήδη ακούγεται για Dacia των 200 χιλιομέτρων και 15 χιλιάδων. Μια χαρά για όχημα πόλης.
-
JohnDelta, 19.800 το ηλεκτρικό Citigo των 260 θεωρητικών χιλιομέτρων. Αν προκύψει και μια επιδότηση και πέσει στα 16-17 χιλιάρικα και σου κοστίζει 2 ευρώ η μετακίνηση, δεν είναι άσχημα.
Συμφωνώ 100% ότι ειδικά στα μικρά πόλης, θα υπάρξει άμεσα οικονομοτεχνικό κίνητρο επιλογής, αν είναι στοιχειωδώς σοβαρή μια επιδότηση.
-
Τι κατανάλωση έχει τώρα το MG σε αυτές τις συνθήκες;
Κοιτα, καταρχάς δεν έχω δυνατότητα αγοράς 2ου προσωπικού αυτοκινήτου. Άρα πρέπει με ΕΝΑ αυτοκίνητο να τα κάνω όλα. Αφού δεν έχω αγωνιστικό, χρειάζομαι οπωσδήποτε ένα fun to drive και η κουβέντα αρχίζει από τα 150+ άλογα εφόσον μιλάμε για hot hatch ώστε να υπάρχει πρακτικότητα. Κάπως έτσι και με δεδομένη την οικονομική στενότητα ο Άγγλος ήταν μονόδρομος+ότι έχει homologation.
Παραδόξως, με ήρεμη οδήγηση επειδή ακριβώς 'κοιμάται' ο Άγγλος καίει όσο ένα χιλιοdeadρακοσαρι της εποχής του. Δεν είναι θέμα πλούτου. 13,5 πηγαινε-ελα το ΚΤΕΛ + 2 εισιτήρια μετρο x3 τη βδομάδα. Ο Άγγλος θέλει κάπου 16-17 Εβραίους τη φορά +0,65 διόδια στο πήγαινε και 0 στο έλα. Στην επιστροφή γίνεται και το σχετικο παιχνίδι .Άρα ας πούμε ότι έχει βρεθεί η χρυσή τομή.
Αρκεί να μη χαλάει βέβαια. 3 χρόνια τώρα μένω χωρίς αμαξι μεσοσταθμικα 15 μέρες το χρόνο ανάλογα με το τι θα βγάλει και πόσο καιρό θα κάνω να το βρω σε ανθρώπινη τιμη. Όλα τα δύσκολα έχουν αλλαχθεί βέβαια και η χρονιά αυτή προμηνύεται ήσυχη.
Ευτυχώς πάντως που έσκασε ο ιός γιατί δεν πρόλαβα οριακά να το ετοιμάσω για httc έστω μέχρι να δω τι θα κάνω (αυτό αγωνιστικό με τα υπέρ και τα κατά του ή κάποιο Ν/2 που ξαναμαζευτηκαν στην πιστα).
Σέρρες πάντως εφόσον γίνουν θα ανέβω το καλό που του θέλω._
Έχεις γίνει πάντως της οικονομίας. Αλλιώς σε θυμόμουν. Το nb υπάρχει;
-
Αν θες να έχεις ένα αγωνιστικό για τις λίγες μέρες το χρόνο ΚΑΙ να κάνεις 750 εργασιακά χιλιόμετρα την εβδομάδα ΚΑΙ δεν επιτρέπεται να του βάλεις γκάζι (αγωνιστικό γαρ, εκτός κι αν δεν υπάρχει κόλλημα οπότε σκέψου το), δε συνδυάζονται όλα. Από εκεί και πέρα, αφού βγαίνεις οικονομικά να κάνεις τα γούστα σου, καλώς. Αν όμως δεν έβγαινες, το πιο απλό θα ήταν να χτυπήσεις ένα μεταχειρισμένο VW eco-Up στα 8 χιλιάρικα και να δεις χαρά στα σκέλια.
Όσο για μένα, τα γούστα βγαίνουν σε ποδήλατα-τρεξίματα-καγιάκ-βίντεο με Tesla στο Youtube. Περήφανος οδηγός επταθέσιου με υγραέριο, το Miata έσπασε μοτέρ από υδραυλική πριν 8 χρόνια και πριν 5,5 το ξηλώσαμε για ανταλλακτικά. Γρήγορα περνούν τα έρμα τα χρόνια...
-
7 θεσιο; Καλά το λέω ότι έχει κλείσει ο κόσμος την τηλεόραση...
Οταν έρθει το Ν/2 θα ξαναγυρίσω στο ΚΤΕΛ. Ευτυχώς αγοράστηκε τρακοκιαοκτω 14αρι μτχ με ελάχιστα χιλιόμετρα για τα χρόνια του για την οικογένεια, δεν μπαίνει στον τορβα του πάνω κάτω επ ουδενί.
Τώρα να μας συμπαθατε που σας έχουμε βιάσει τα ρευματα, αλλά με 8χηνες παίρνεις αυτό φιλτατε:
https://www.car.gr/25137926-mazda-323-gtr
Νταζ ιτ ρινγκ ενυ μπελζζζ;
-
Το πρόβλημα δεν είναι ποιος μπορεί να αγοράσει τι. Είναι ότι ένα ένα τα κράτη αρχίζουν να βάζουν χρονικό όριο για την πώληση καινούργιων με ορυκτά καύσιμα και βέβαια σε 2η φάση θα έχουμε την ολική απαγόρευση χρήσης μη ηλεκτροκινητων. Λογικά εμείς θα έχουμε χαιρετίσει την οδήγηση ή και εντελώς ώσπου να γίνουν και τα 2 σενάρια μαζί πραγματικότητα. Όμως το electro happy κλίμα των site και περιοδικών αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι σε απόλυτη αντιδιαστολή με το μέσο αγοραστή αυτοκινήτου και τις δυνατότητες του...
Κάπου εκεί λοιπόν πρέπει να εξισορροπηθεί η ανάγκη καθαροτερης μετακίνησης με το τι είναι εφικτό για την πλειοψηφία του πληθυσμού μιας χώρας. Ε λοιπόν τι πρωτότυπο, η Ελλάδα (και γενικά οι βαλκανικές χώρες) θα αδυνατούν για χαλαρά μια 20ετια να ακολουθήσουν τον μ.ο. των πιο εύρωστων κρατών της Ευρώπης στο θέμα αυτο.
Αυτή είναι μια φρούδα ελπίδα πάντα των καταναλωτών με μικρότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά στην πράξη είναι ανέφικτο, ειδικά εντός Ευρωζώνης.
Οι βιομηχανίες έτσι κι αλλιώς αναπτύσσουν προϊόντα με στρατηγική βλέψη την προσφορά/ζήτηση στο σύνολο των αγορών που κάνουν πωλήσεις ή στοχεύουν να κάνουν.
Το γεγονός ότι είμαστε στους φτωχότερους στην ΕΕ, σε συνδυασμό με το κοινό νόμισμα, δεν επιτρέπει καμία ευελιξία είτε οικονομοτεχνικών προσαρμογών είτε νομικών αποκλίσεων.
Εν ολίγοις, από τη μία πρέπει να τηρείς όλα τα πρότυπα της ΕΕ, π.χ. σε περιβαλλοντικά θέματα ή άλλα θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης, αλλά ταυτόχρονα δεν έχεις την οικονομική επιφάνεια να τα ακολουθήσεις, χωρίς να υπάρχει και περιθώριο «ελαστικότητας» για να εξυπηρετήσεις το κοινό στις ανάγκες του.
-
Aκριβως. Οπότε μπορεί στα επόμενα χρόνια κάποιοι να μην μπορούν να έχουν αυτοκίνητο εξαιτίας των παραπάνω λόγων.
Εκεί βρίσκεται η όλη ένσταση με την 'επέλαση' της ηλεκτροκίνησης ή τέλος πάντων με το κλίμα ευφορίας των υποστηρικτών της από εμάς τους δυσπιστους. Ας ελπίσουμε στα επόμενα 20 χρόνια να καλυφθεί κάπως το χαος που έχουμε με τους υπόλοιπους.
Και δε συνυπολογίζουμε σε όλο αυτό το ποσό γρήγορα θα προσαρμοστεί το δίκτυο φόρτισης, τις δυνατότητες των ταχυφορτιστων κτλ.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ένα ηλεκτροκίνητο μονο σε ένα νησί των Κυκλάδων πχ είναι τοσο ευλογία όσο παρουσιάζεται. Οπουδήποτε αλλού, θα έχεις πολύ άγχος με αυτονομια, φόρτιση κτλ.
-
Και πολύ καλά κάνεις Γυρε μου. Εδώ δεν μιλαμε για το αν επί της αρχής είναι σωστή η ηλεκτροκινηση. Μιλάμε για το πώς θα περπατήσει εντός Ελληνικής πραγματικότητας από τη μια, με νόρμες ΕΕ από την άλλη.
-
Σαν ξαφνικά να σταματούσαν τα μισά αυτοκίνητα να κινούνται επί γης. Σαν να γυρίζουμε τον χρόνο πίσω στην δεκαετία όχι του 80 αλλά του 60 ...
Το αστείο είναι ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση είχε φτάσει τόσο πολύ στη Καλιφόρνια το 60 που ήταν οι πρώτοι που βγάλαν νόμους για τον περιορισμό της, μετά το 70 γενικά η Αμερική και μάλλον το 80 η Ευρώπη. ..
-
Δηλαδή; που θες να καταληξεις;
-
Πουθενά. Ότι δεν ήταν καθαρός ο αέρας το 60 και το 80 επειδή υπήρχαν λιγότερα αμάξια.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης