-
Τι κασέτα, ακόμα 8track παίζει.
-
@diego1960 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εννοείς το θερμικό είναι κλάσεις ανώτερο από το ανέραστο και ξενέρωτο τάμπλετ με ρόδες που δεν έχει ήχο και κραδασμό γιατί σε εμπλέκει στην οδήγηση πολύ περισσότερο.
Εκτός φυσικά και αν γουστάρεις παππουδιέρες για την ησυχία ή είσαι σε φάση της ζωής σου που σκέφτεσαι παιδικά καθισματάκια και πως θα ενοχλεί τα κουτσούβελα ο ήχος και ο κραδασμός. Γεράματα είναι αυτά. Σόρυ αλλά εγώ είμαι πολύ νέος στην ψυχή για να θέλω να παραιτηθώ από τη χαρά της οδήγησης και να το ρίξω στα ηλεκτροχρέπια και τα "ξεκούραστα".
Μπούρδα είναι η ηλεκτροκίνηση σαφώς και φαίνεται οτι ο μόνος τρόπος να τσουλήσει αυτό το ηλίθιο εγχείρημα είναι με "απειλές" στους πολίτες, απαγορεύσεις και κίνητρα/αντικίνητρα. Τόσο "ανώτερη τεχνολογία" που χρειάζεται χυδαίες στρεβλώσεις και σπρώξιμο όσο δεν πάει.με ολο το σεβασμο, αλλα επειδη το εχουμε ακουσει (διαβασει) αρκετες φορες αυτο, τι ηλικια εχεις;
-
Που κολλάει η ηλικία μου; Σε όσους θέλουν "ηρεμία και ευκολία" κολλάει μόνο.
-
Εννοείς το θερμικό είναι κλάσεις ανώτερο από το ανέραστο και ξενέρωτο τάμπλετ με ρόδες που δεν έχει ήχο και κραδασμό γιατί σε εμπλέκει στην οδήγηση πολύ περισσότερο.
Εκτός φυσικά και αν γουστάρεις παππουδιέρες για την ησυχία ή είσαι σε φάση της ζωής σου που σκέφτεσαι παιδικά καθισματάκια και πως θα ενοχλεί τα κουτσούβελα ο ήχος και ο κραδασμός. Γεράματα είναι αυτά. Σόρυ αλλά εγώ είμαι πολύ νέος στην ψυχή για να θέλω να παραιτηθώ από τη χαρά της οδήγησης και να το ρίξω στα ηλεκτροχρέπια και τα "ξεκούραστα".
Μπούρδα είναι η ηλεκτροκίνηση σαφώς και φαίνεται οτι ο μόνος τρόπος να τσουλήσει αυτό το ηλίθιο εγχείρημα είναι με "απειλές" στους πολίτες, απαγορεύσεις και κίνητρα/αντικίνητρα. Τόσο "ανώτερη τεχνολογία" που χρειάζεται χυδαίες στρεβλώσεις και σπρώξιμο όσο δεν πάει.Η διάταξη ηλεκτροκινητήρα - μπαταρίας (με επαγωγική φόρτιση??) είναι πολύ απλή στην κατασκευή, αξιόπιστη με ελάχιστη συντήρηση και μοιραία θα επικρατήσει. Όλα τα άλλα είναι χαζομάρες ανθρώπων που γνωρίζουν τόσο μηχανολογία όσο γνωρίζει ο Τσιπρας οικονομικά.
-
Mα ποιός χέστηκε για την ευκολία; Ή την απλότητα της κατασκευής; Εμείς καταναλωτές είμαστε και μας ενδιαφέρει το τελικό προιόν, ας κόψουν το λαιμό τους οι κατασκευαστές.
Επικρατεί η ηλεκτροκίνηση ΜΟΝΟ λόγω στρέβλωσης της αγοράς, και οι τυφλοί το βλέπουν. Αν δεν υπήρχαν απαγορεύσεις τύπου "2035 μόνο ηλεκτρικά" και πιέσεις από τις κυβερνήσεις με κίνητρα/αντικίνητρα δε θα παράγονταν καν αυτά τα χρέπια. -
Που κολλάει η ηλικία μου; Σε όσους θέλουν "ηρεμία και ευκολία" κολλάει μόνο.
εσυ κανεις αναφορες σε "παπουδιερες" σε "καθισματακια παιδιων" και γενικοτερα στην ηλικια οσων τους αρεσει η ιδεα της ηλεκτροκινησης. ΕΙμαι 44 με 2 παιδια. Εσυ, λοιπον, τι ηλικια εχεις;
-
... και θα μαντεψω οτι εσυ εισαι 63 ετων
-
Ε για αυτό σου αρέσουν αυτά τα ξενέρωτα! 44 και με 2 παιδιά είναι το κλασικό target group για κάνα Τέσλα ή κάνα ID3. Ηρεμία στη μετακίνηση, χώροι κτλ. Άλλα εντελώς κριτήρια.
Εγώ είμαι 34 και για αυτό θέλω να ζήσω τη ζωή μου με γούστο και όχι με διεκπαιρεωτικές μετακινήσεις από το Α στο Β. Σε αυτό ένα θερμικό θα είναι πάντα ανώτερο από ένα ηλεκτρικό, ειδικά αν μιλάμε για σπορ κατασκευή και χειροκίνητο κιβώτιο αυστηρά. Εννοείται με θόρυβο από την εξάτμιση.
-
Ε για αυτό σου αρέσουν αυτά τα ξενέρωτα! 44 και με 2 παιδιά είναι το κλασικό target group για κάνα Τέσλα ή κάνα ID3.
Εγώ είμαι 34 και για αυτό θέλω να ζήσω τη ζωή μου με γούστο και όχι με διεκπαιρεωτικές μετακινήσεις από το Α στο Β. Σε αυτό ένα θερμικό θα είναι πάντα ανώτερο από ένα ηλεκτρικό, ειδικά αν μιλάμε για σπορ κατασκευή και χειροκίνητο κιβώτιο αυστηρά. Εννοείται με θόρυβο από την εξάτμιση.
και σου ευχομαι με ολη μου την καρδια μου να εχεις τα χρηματα να αγορασεις το θερμικο που σου αρεσει και ικανοποιει τα γουστα σου!
-
ΔΕΝ θα έχω όμως! Γιατί αποφάσισαν για μένα ΧΩΡΙΣ εμένα να πάμε σε απαγορευση πώλησης καινούργιων θερμικών από το 2035. Αυτή είναι η διαφορά, δεν αφησαν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αποφασίσουν πως θα ρίξουν τους ρύπους (λες και θα κάνει διαφορά αλλά τέσπα), αλλά αποφάσισαν οτι νέτα-σκέτα μόνο ηλεκτρικά με μικρό παραθυράκι για τα e-fuels που θα αφορούν εξωτικές κατασκευές.
Μόνο η Toyota έχει μια σοβαρότητα πλέον που λέει οτι θα προτείνουμε διαφορετικές λύσεις για διαφορετικές ανάγκες, ΚΑΙ ηλεκτρικά, ΚΑΙ υδρογόνου ΚΑΙ ήπια υβριδικά κτλ.
Εσύ θα βρίσκεις καινούργιο κούτα ηλεκτρικό όπως το θες και εγώ θα πρέπει να κοιτάζω μεταχειρισμένα και ειδικά αν μιλάμε για σπορ αμάξια ή hot hatch, οριακά βιασμένα κιβώτια, κινητήρες κτλ. Γιατί αποφάσισαν με το έτσι θέλω. -
ΔΕΝ θα έχω όμως! Γιατί αποφάσισαν για μένα ΧΩΡΙΣ εμένα να πάμε σε απαγορευση πώλησης καινούργιων θερμικών από το 2035. Αυτή είναι η διαφορά, δεν αφησαν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αποφασίσουν πως θα ρίξουν τους ρύπους (λες και θα κάνει διαφορά αλλά τέσπα), αλλά αποφάσισαν οτι νέτα-σκέτα μόνο ηλεκτρικά με μικρό παραθυράκι για τα e-fuels που θα αφορούν εξωτικές κατασκευές.
Μόνο η Toyota έχει μια σοβαρότητα πλέον που λέει οτι θα προτείνουμε διαφορετικές λύσεις για διαφορετικές ανάγκες, ΚΑΙ ηλεκτρικά, ΚΑΙ υδρογόνου ΚΑΙ ήπια υβριδικά κτλ.Ε και; δεν προλαβαινεις μεχρι το 2035 να αγορασεις το αυτοκινητο που θα σε ικανοποιει; (επισης, μαντεψε τι ηλικια θα εχεις τοτε )
-
....μα δε σκοπεύω να κάνω παιδιά οπότε δε σκοπεύω να αλλάξω και καταναλωτικές συνήθειες στα αυτοκίνητα. Αλλά όχι, δε μου φτάνει το 2035 και δεν πιστεύω στις απαγορεύσεις για το "καλό μου".
-
Ε για αυτό σου αρέσουν αυτά τα ξενέρωτα! 44 και με 2 παιδιά είναι το κλασικό target group για κάνα Τέσλα ή κάνα ID3. Ηρεμία στη μετακίνηση, χώροι κτλ. Άλλα εντελώς κριτήρια.
Ξέχασες το χειροκίνητο αβάνς και την έναυση καύσης με μανιβέλα
-
Μπούρδα είναι η ηλεκτροκίνηση σαφώς και φαίνεται οτι ο μόνος τρόπος να τσουλήσει αυτό το ηλίθιο εγχείρημα είναι με "απειλές" στους πολίτες, απαγορεύσεις και κίνητρα/αντικίνητρα. Τόσο "ανώτερη τεχνολογία" που χρειάζεται χυδαίες στρεβλώσεις και σπρώξιμο όσο δεν πάει.Μηχανολογικά ειναι ανώτερα τα ηλεκτρικά. Και γενικά ανώτερα σε ολα. Τωρα υποκειμενικά το δεχομαι, σου αρέσει η κουτάλα, μπορεί να σου αρέσει να παλεύεις ή ακόμα ακόμα και να ρυθμίζεις χειροκίνητα το αβάνς ή την πιεση λαδιού. Το δεχομαι. Μιλαμε αντικειμενικά ομως. Αλλά οπως ο ψεκασμος ειναι καλυτερος απο το καρμπυρατερ, ετσι και το ηλεκτρικό μοτέρ ειναι ανώτερο απο το θερμικό. Δικαιωμα σου να μην σαρεσει, αλλα ειναι καλυτερο πως να το κανουμε!;!;
Οσπ για το σπρώξιμο ειναι λόγω τιμης, οχι επειδη δεν ειναι καλύτερα.
-
# Τίτλος
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ξέχασες το χειροκίνητο αβάνς και την έναυση καύσης με μανιβέλα
Έχει τέτοια το MX-5 και δεν τα έχω βρεί μετά από 6-7 μήνες; Σε ποιά σελίδα του manual τα γράφει;
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μπούρδα είναι η ηλεκτροκίνηση σαφώς και φαίνεται οτι ο μόνος τρόπος να τσουλήσει αυτό το ηλίθιο εγχείρημα είναι με "απειλές" στους πολίτες, απαγορεύσεις και κίνητρα/αντικίνητρα. Τόσο "ανώτερη τεχνολογία" που χρειάζεται χυδαίες στρεβλώσεις και σπρώξιμο όσο δεν πάει.Μηχανολογικά ειναι ανώτερα τα ηλεκτρικά. Και γενικά ανώτερα σε ολα. Τωρα υποκειμενικά το δεχομαι, σου αρέσει η κουτάλα, μπορεί να σου αρέσει να παλεύεις ή ακόμα ακόμα και να ρυθμίζεις χειροκίνητα το αβάνς ή την πιεση λαδιού. Το δεχομαι. Μιλαμε αντικειμενικά ομως. Αλλά οπως ο ψεκασμος ειναι καλυτερος απο το καρμπυρατερ, ετσι και το ηλεκτρικό μοτέρ ειναι ανώτερο απο το θερμικό. Δικαιωμα σου να μην σαρεσει, αλλα ειναι καλυτερο πως να το κανουμε!;!;
Τα ηλεκτρικά είναι ενεργειακά αποδοτικότερα από τα θερμικά. Επ' ουδενί ανώτερα ως αντικείμενα μηχανολογικού σχεδιασμού.
-
Γιατί αποφάσισαν με το έτσι θέλω.
H ηλεκτροκίνηση ( πες πως λύνεται το θέμα των μπαταριών) δεν είναι προς το συμφέρον του λαού για την υγεία του στα αστικά κέντρα; Εσύ δεν υπερασπίζεσαι το δίκαιο των πολλών ενάντια στα θέλω του ατομικισμού;
Η κεντρική εξουσία αποφασίζει με γνώμονα την καθαρή ατμόσφαιρα στα αστικά κέντρα.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εσύ δεν υπερασπίζεσαι το δίκαιο των πολλών ενάντια στα θέλω του ατομικισμού;
Ναι αρκεί να συμφωνουν οι πολλοί μαζί του…χαχα!! Αλλιως ειναι βλάκες και πρεπει να τους επιβληθεί το σωστό!
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μηχανολογική ανωτερότητα για εμένα πάντα είναι η πολυπλοκότητα του κινητήρα ως προς την απόδοσή του. Το ηλεκτρικό χάνει εξαιρετικά ως προς την πολυπλοκότητα, μάλλον (;) είναι πιο αποδοτικό αλλά τέρμα basic. Στα ΜΕΚ έχεις κάτι εξαιρετικά πολύπλοκο σε σχέση με ένα ηλεκτρικό, με ένα σωρό κινητά μέρη και εξαρτήματα και μια εκ των πραγμάτων μειωμένη (;) απόδοση σε σχέση με το ηλεκτρικό.Και βέβαια η απόδοση είναι σχετική, είναι οι καλές ρεπριζ του ηλεκτρικού ή να πας με 150km/h για 600km του ΜΕΚ;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης