-
@elteo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πισωκίνητο όμως το σουηδικό αν κατάλαβα καλά. Μειονέκτημα μεγάλο σε drag.
Οι πλειοψηφία των drag cars, πισωκίνητα είναι, νομίζω.
-
@diego1960 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Kαλά θα προτιμήσω το καυλάμαξο το Koenigsegg αντί το ηλεκτρικό χάλι δίπλα προσωπικά και ας στοιχίζει 15 φορές πάνω και ας καίει 30 φορές περισσότερο, ευχαριστώ.
Και όταν θα σε περνάει, αθόρυβα, ένα ηλεκτρικό, χωρίς ουρλαχτά καπνούς και φλόγες από την εξάτμιση και χωρίς σπινάρισμα, δεν θα αισθάνεσαι άβολα;
-
@kozani76 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@harisma23 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έχοντας φίλο που είναι (λόγω επαγγέλματος) ειδήμονας σε θέματα πυρασφάλειας, μπορώ να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει τεράστιο θέμα σε περίπτωση ανάφλεξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο ίδιος ήταν προ μηνός στη Σλοβακία για δοκιμές πυρόσβεσης μπαταριών αυτοκινήτων. Υπάρχει βεβαίως ένα εμπορικά διαθέσιμο προϊόν που επιτυγχάνει κατάσβεση, αλλά πόσοι το ξέρουν;
Κατά τ' άλλα μάλλον επίκειται αυστηροποίηση της νομοθεσίας με πιθανή απαγόρευση φόρτισης σε υπόγεια.
Δηλαδή όσοι έχουν υπόγεια γκαράζ την πάτησαν;
Πιθανώς θα έχουν θέμα...
Μου θυμίζει τί ειχα περάσει με το ibiza με φυσικό αέριο.Εκαναν συνέλευση στην πολυκατοικία και δε με αφηναν να το βάζω στο υπόγειο γκαράζ γιατί φοβόταν μη γίνει έκρηξη.Τωρα και ηλεκτρικό να πάρω πάλι θα εχω θέματα. Είναι για γέλια το ολο θέμα!!!
Και πως έμαθαν πως έβαλες αέριο στο αυτοκίνητο;
Έκανε επιθεώρηση ο διαχειριστής; -
@bekiaris γιατί γράφεις συνέχεια «επιδώτηση»;
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στην στατιστική κοιτάζουμε τους μέσους όρους και όχι τα outliers, αν θέλετε να εστιάζετε σε μεμονομένα γεγονότα για να βγάζετε συμπεράσματα, δεν θα καταλήξουμε πουθένα....
Όταν το θέμα ενδιαφέροντος είναι το outlier, δηλαδή το να μείνει το δίκτυο εκτός, τότε η στατιστική εστιάζει στο outlier. Π.χ. Η στατιστική στη σεισμολογία εστιάζει στο outlier που είναι ο σεισμός (βλ. Θεωρία ακραίων τιμών) αλλιώς δεν θα προσέγγισει αντικειμενικά το θέμα ενδιαφέροντος. Μην ξεχνάμε ότι σε θέματα υγείας που το ρεύμα είναι απαραίτητο και το outlier έχει τη σημασία του.
Βέβαια, όταν αποκτήσουν περισσότεροι ηλεκτρικό αυτοκίνητο το outlier (οι διακοπές ρεύματος) μπορεί να σταματήσει να είναι outlier και τότε οι μέσοι όροι όπως λες ίσως γίνει καλύτερη προσέγγιση.
-
@bassstarlet said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έχοντας φίλο που είναι (λόγω επαγγέλματος) ειδήμονας σε θέματα πυρασφάλειας, μπορώ να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει τεράστιο θέμα σε περίπτωση ανάφλεξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο ίδιος ήταν προ μηνός στη Σλοβακία για δοκιμές πυρόσβεσης μπαταριών αυτοκινήτων. Υπάρχει βεβαίως ένα εμπορικά διαθέσιμο προϊόν που επιτυγχάνει κατάσβεση, αλλά πόσοι το ξέρουν;
Κατά τ' άλλα μάλλον επίκειται αυστηροποίηση της νομοθεσίας με πιθανή απαγόρευση φόρτισης σε υπόγεια.
Δηλαδή όσοι έχουν υπόγεια γκαράζ την πάτησαν;
Πιθανώς θα έχουν θέμα...
Μου θυμίζει τί ειχα περάσει με το ibiza με φυσικό αέριο.Εκαναν συνέλευση στην πολυκατοικία και δε με αφηναν να το βάζω στο υπόγειο γκαράζ γιατί φοβόταν μη γίνει έκρηξη.Τωρα και ηλεκτρικό να πάρω πάλι θα εχω θέματα. Είναι για γέλια το ολο θέμα!!!
Και πως έμαθαν πως έβαλες αέριο στο αυτοκίνητο;
Έκανε επιθεώρηση ο διαχειριστής;Ήταν η τάπα εξωτερική και φαινόταν έντονα σε άσπρο αυτοκίνητο.
-
Βρε συ δεν ξέρεις τι είχες;;;
Υγραέριο θα εννοείς με την τάπα απ' έξω όχι φ.α
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.Εκτός αν είχες το ibiza cng, αλλά αυτό έχει την τάπα μεσα από το πορτακι.
Τότε, δεν μπορούν αν κάνουν τίποτα στην πολυκατοικία. Το φ.α δεν απαγορεύεται στα υπόγεια πάρκινγκ. Το υγραέριο απαγορεύεται
Το φ.α ειναι ελαφρύτερο του ατμοσφαιρικού αέρα στο έδαφος, και ανεβαίνει στα άνω μέρη του χώρου όπου μετά μέσω του εξαερισμού βγαίνει στην ατμόσφαιρα.
Το υγραέριο μένει χαμηλά και διαχέεται στο ύψος των εξατμίσεων των άλλων αυτοκινήτων.
Βέβαια για να αναφλεγεί θέλει συγκεκριμένη αναλογία με το οξυγόνο αλλά σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται.
-
-
-
Θα τον πήρε ο ύπνος τον οδηγό με τόση νεκρική σιγή με το ηλεκτρικό...
Αν είχε όμως μία Serbing, μία Remus η ανδρεναλίνη θα ήταν στο φουλ...
-
@diego1960 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Kαλά θα προτιμήσω το καυλάμαξο το Koenigsegg αντί το ηλεκτρικό χάλι δίπλα προσωπικά και ας στοιχίζει 15 φορές πάνω και ας καίει 30 φορές περισσότερο, ευχαριστώ.
Και όταν θα σε περνάει, αθόρυβα, ένα ηλεκτρικό, χωρίς ουρλαχτά καπνούς και φλόγες από την εξάτμιση και χωρίς σπινάρισμα, δεν θα αισθάνεσαι άβολα;
Οχι ιδιαίτερα, γιατί θα έχω κάτι καυλιάρικο και όχι μια λευκή συσκευή με ρόδες. H ταχύτητα δεν είναι το παν, η διασκέδαση είναι, και χωρίς κινητήρα δεν υπάρχει για μένα.
-
Kάτι «καυλιάρικο» ναι, δεν αντιλέγω, αλλά στο «πάτημα» στην Παραλιακή, τι δικαιολογία θα έχεις, όταν θα σε αφήνει πίσω η «ηλεκτρική σκούπα»;
Το θεωρώ μέγιστη ντροπή, πάντως. -
Μα δε με νοιάζει αν θα με αφήσει και 150 μέτρα πίσω! Δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει πέρα απο ακαριαία ροπή η ηλεκτροκίνηση, ενω ένα ταπεινό θερμικό όπως πχ. το Fiesta ST (που δεν είναι δα και Ferrari) ή το MX-5 έχουν από αλλαγή ταχυτήτων, ήχο, κραδασμό κτλ. Εμπλοκή δλδ στην οδηγική διαδικασία, κάτι που δυσκολεύονται να κάνουν τα ηλεκτρικά όσο γρήγορα και αν είναι και για αυτό απλά έχουν ως τυράκι τα άλογα.
-
-
-
-
Τι είναι αυτά ρε;
Άγγλοι ... πράκτορες των κινέζων κομμουνιστών κάνουν fake test για να διαλύσουν την οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης δηλ την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία... -
@monman2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τι είναι αυτά ρε;
Άγγλοι ... πράκτορες των κινέζων κομμουνιστών κάνουν fake test για να διαλύσουν την οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης δηλ την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία...Εϊναι αυτό που φοβούνται οι Ευρωπαικές βιομηχανίες γενικά
προσιτότερα από τα δικά τους ηλεκτρικά και καλύτερα!!!! Ετοιμα να τους διαλύσουν στις πωλήσεις.
Η αλήθεια είναι οτι φοβάμαι αρκετά για το μέλλον των ευρωπαικών αυτοκινητοβιομηχανιών
Οσο και να χλευάζω το VAG ή να μην προτιμώ ξερω γω Γαλλικα το να εξαφανιστούν από τον χάρτη μακροπρόθεσμα δεν συμφέρει κανεναν Ευρωπαίο
-
Kάτι «καυλιάρικο» ναι, δεν αντιλέγω, αλλά στο «πάτημα» στην Παραλιακή, τι δικαιολογία θα έχεις, όταν θα σε αφήνει πίσω η «ηλεκτρική σκούπα»;
Το θεωρώ μέγιστη ντροπή, πάντως.Για μένα που δεν κάνω κόντρες κανένα προβλημα. Ας με περάσει. Ετσι και αλλιώς όταν είναι κάποιος κάγκουρας με αντιστοιχο θερμικό τον αφήνω τις περισσότερες φορές να με περάσει. Δεν είμαι 18χρονών.
Είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ τα ηλεκτρικά στο drag race
Εγώ θα διασκεδάζω στα ταξίδια όμως και θα πηγαίνω με ότι ταχύτητα θέλω. Ουτε θα σέρνομαι για εξοικονόμηση μπαταρίας ούτε θα με νοιάζει αν αδειασει το τεπόζιτο πέρα από την τσέπη μου. Ουτε θα αγχωνομαι αν έχει φορτιστή κοντά.
Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις όπως σε όλα. Στο μέλλον που τα ηλεκτρικά θα έχουν αφήσει πίσω τα περισσότερα μειονεκτήματα που έχουν τώρα, παλι δεν θα με νοιάζει γιατί τότε και γω ηλεκτρικό θα έχω.
-
"ενδεικτικό είναι το γεγονός πως τα ηλεκτρικά μοντέλα στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών SUVs, στην οποία υπάγεται το Avenger, είδαν το μερίδιό τους στο segment να μειώνεται από 3% σε 2%. Παρόλα αυτά οι πωλήσεις τους σημειώνουν αύξηση 9,2%. Απλά οι πωλήσεις των θερμικών μοντέλων έχουν πάρει αρκετά παραπάνω, φτάνοντας στο +17%."
Και η υπόλοιπη Ευρώπη τελικά είναι σκεπτική, όχι μόνο στα Βαλκάνια..
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης