-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μάλιστα, αυτό είναι Υ που είναι ΠΟΛΥ πιο ενεργοβόρο από 3αρι. Επομένως δεν έχω ιδέα τι έκανες εσύ και είχες 250.
Μα το έγραψα πριν: Σε μικτή διαδρομή (αρκετές στροφές, λίγες μικρές ευθείες, χωρίς υψομετρική διαφορά) με κυριλέ σβέλτο one-pedal ΜΩΤ 98χαω καίω 25kWh/100χλμ.
Έχω το πλήρες προφίλ μέτρησης με τα πάντα όλα, αλλά εδώ είναι δημόσιος χώρος και για προφανείς λόγους δεν είναι ολα δημοσιεύσιμα …
-
Πάρε και άλλο. Πάλι με υψομετρική διαφορά. Διαλέγω όπως βλέπεις διαδρομές με υψηλή ΜΩΤ ΚΑΙ θετικές υψομετρικές διαφορές.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι έπαιζες με το αυτοκίνητο κάνοντας συνεχώς μέγιστες επιταχύνσεις. Ναι οκ, θα ανέβει έτσι η κατανάλωση αλλά δεν είναι πραγματικές συνθήκες ταξιδιού αυτές.
Αν θες, να σου βρω και άλλες διαδρομές μου… -
Ολα είναι θέμα οδήγησης
Το κυριλέ opd δεν μου λέει κάτι.
Και δεν είμαι και κανας φανατικός της ηλεκτροκίνησης.
Προφανώς πολλές επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις ;
Και ένα θερμικό αν το πας χωρίς εξάρσεις θα κάψει πολύ λιγότερο από το κόβεις και γκαζώνεις συνέχεια.
25 στο sr δεν έχω δει ποτέ σε διαδρομή
Με κάτι πουτσο κρύα βλέπω 17-19 σε ΑΟ.
Ακόμα και 2 φορές που έχω γυρίσει από Κάστρο και πάω γαμιωντας (τελικιασμα στην ευθεία Θήβας, παιχνίδι με ότι ψάχνεται) 14,3 είχα που οκ είναι και κατωφέρεια -
Προφανώς και δεν είναι συνθήκες ταξιδιού στην εθνική. Είναι το ταχύτερο που μπορείς να κινηθείς με ασφάλεια σε μια μικτή διαδρομή, ενθουσιωδώς αλλά κυριλέ, με one-pedal και χρησιμοποιώντας μόνον το πλάτος της λωρίδας σου χωρίς υπερβάσεις.
Είναι με άλλα λόγια αυτό για το οποίο διαφημίζονται τα model 3 ότι κάνουν καλά απευθυνόμενα σε αυτόν που έλεγε ο συγχωρεμένος “πραγματικό οδηγό” χωρίς φυσικά ποτέ να αναφέρουν ότι αυτό σημαίνει πραγματική αυτονομία 200χλμ …
-
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι έπαιζες με το αυτοκίνητο κάνοντας συνεχώς μέγιστες επιταχύνσεις. Ναι οκ, θα ανέβει έτσι η κατανάλωση αλλά δεν είναι πραγματικές συνθήκες ταξιδιού αυτές.
Αν θες, να σου βρω και άλλες διαδρομές μου…Ναι ρε ‘σύ, το έγραψα παραπάνω, δεν είναι διαδρομή στην εθνική και προφανώς έχει συνεχείς επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις αφού πρόκειται για μικτή διαδρομή με πολλές στροφές. Όχι όμως τόσο βίαιες ώστε να μην αρκεί το one pedal για να επιβραδύνεις, άρα και για αυτό κυριλέ και ατσαλάκωτες.
-
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν θες, να σου βρω και άλλες διαδρομές μου…Ναι ρε ‘σύ, το έγραψα παραπάνω, δεν είναι διαδρομή στην εθνική και προφανώς έχει συνεχείς επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις αφού πρόκειται για μικτή διαδρομή με πολλές στροφές. Όχι όμως τόσο βίαιες ώστε να μην αρκεί το one pedal για να επιβραδύνεις, άρα και για αυτό κυριλέ και ατσαλάκωτες.
Ε τότε τι θέλεις να δείξεις;;;; Ότι αν πας ένα αμάξι μαμιωντας θα βγάλει λιγότερα χλμ από την wltp εμβέλεια ; Ε ναι, το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. Με την οδήγηση σου θα έβγαζε 300 χλμ (όχι 200);
Δεν είναι ταξίδι αυτό και σίγουρα δεν θα οδηγούσε κανένας σώφρων άνθρωπος έτσι για 300χλμ! Για 20-30 για χαβαλέ, ναι. -
Μερικές φορές ειλικρινώς αναρωτιέμαι γιατί κάθομαι και γράφω …
-
Από εδώ ξεκίνησε πραγματικά η αντιπαράθεση. Παρεξηγήσα ή δεν κατανόησα κάτι που έγραψες;
-
Και να μην ξεχάσουμε και αυτό
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
τωρα οι ανακριβειες που λες για καταναλωση και αυτονομία . Τι θες να γραψουν? την χειρότερη περιπτωση? Δηλαδη τα βενζινοκίνητα σου λένε την αλήθεια για καταναλωση, αυτονομία? εκει δεν σε ενοχλεί? που σου λένε 5,5l/100χλμ και αν το μετρήσεις είναι 7l/100χλμ. παντα το πιο ευνοικο σεναριο παίρνουν ολοι, πως θα γινοταν κάτι διαφορετικό στα ηλεκτρικα.
Στα θερμικά η κατανάλωση επηρεάζει την τσέπη, στα ηλεκτρικά την τσέπη αλλά και την χρηστικότητα του οχήματος σε βαθμό που να αποτελεί κριτήριο μη επιλογής του.
Θέλω να μην γράφουν πίπες απλώς, πχ:
Model 3 LR σε μικτή διαδρομή (αρκετές στροφές, λίγες μικρές ευθείες, χωρίς υψομετρική διαφορά) με σβέλτο κυριλέ ανοιξιάτικο one-pedal:
Πολύ σημαντική η συμβολή σου στη συζήτηση και κυρίως πολύ αντικειμενική !!
-
Μοιραζόμαστε την ίδια απορία !!
-
Ένα ευχάριστο διάλειμμα στη συζήτησή σας: πρώτο ταξίδι το Σάββατο και στην επιστροφή πάω σε φίλο στο Κιάτο. Ξέρω ότι έχει 300άρι, οπότε μπορώ απλώς να κάτσω ένα 15λεπτο, να φτάσω από το 15% στο 55-60% και να γυρίσω σπίτι.
Αλλά επειδή θα κάτσω πάνω από 3άωρο στον φίλο, προτιμώ να το βάλω σε 11άρη. 40 λεπτά αντί για 60 η kWh, λιγότερο ζόρι στην μπαταρία και κυρίως, θα το παρατούσα να φορτίζει μοναχό του, αντί να κάθομαι να το κοιτάω ένα τέταρτο.
Ε λοιπόν, έχασα κοντά στο μισάωρο. Αφού πρώτα χρειάστηκε να αλλάξω τέσσερις τοποθεσίες για να βρω κάποιον 11άρη που δούλευε. Ή αυτός ή η εφαρμογή. Χαίρομαι πολύ που έχω Tesla και στα ταξίδια θα κουμπώνω στο δίκτυό της. Αντί να ψάχνω πώς θα εκκινήσω τον φορτιστή της κάθε σαχλαμαροεταιρείας που μας δουλεύει κατάμουτρα. -
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ένα ευχάριστο διάλειμμα στη συζήτησή σας: πρώτο ταξίδι το Σάββατο και στην επιστροφή πάω σε φίλο στο Κιάτο. Ξέρω ότι έχει 300άρι, οπότε μπορώ απλώς να κάτσω ένα 15λεπτο, να φτάσω από το 15% στο 55-60% και να γυρίσω σπίτι.
Αλλά επειδή θα κάτσω πάνω από 3άωρο στον φίλο, προτιμώ να το βάλω σε 11άρη. 40 λεπτά αντί για 60 η kWh, λιγότερο ζόρι στην μπαταρία και κυρίως, θα το παρατούσα να φορτίζει μοναχό του, αντί να κάθομαι να το κοιτάω ένα τέταρτο.
Ε λοιπόν, έχασα κοντά στο μισάωρο. Αφού πρώτα χρειάστηκε να αλλάξω τέσσερις τοποθεσίες για να βρω κάποιον 11άρη που δούλευε. Ή αυτός ή η εφαρμογή. Χαίρομαι πολύ που έχω Tesla και στα ταξίδια θα κουμπώνω στο δίκτυό της. Αντί να ψάχνω πώς θα εκκινήσω τον φορτιστή της κάθε σαχλαμαροεταιρείας που μας δουλεύει κατάμουτρα.Ε ναι ! Τι να λέμε !
Αλλά έχει αργήσει ή την έχουν αργήσει πολύ την τεσλα χάριν του δικτύου του κωλου που βάζουν οι νταβατζηδες.Περιμένω να απάντησει ο @dettol τώρα που έχει πάρει phd στις εφαρμογές τις rfid κάρτες, στις μπαλαντεζες και στις πρίζες για να επανέλθει η ισορροπία στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης
-
Ε λοιπόν, έχασα κοντά στο μισάωρο. Αφού πρώτα χρειάστηκε να αλλάξω τέσσερις τοποθεσίες για να βρω κάποιον 11άρη που δούλευε. Ή αυτός ή η εφαρμογή. Χαίρομαι πολύ που έχω Tesla και στα ταξίδια θα κουμπώνω στο δίκτυό της. Αντί να ψάχνω πώς θα εκκινήσω τον φορτιστή της κάθε σαχλαμαροεταιρείας που μας δουλεύει κατάμουτρα.Αμάν βρε Δημήτρη! Πάνω που πάω να τουμπάρω τον στέφανο μου κάνεις τέτοιο ποστ και χύνεται η καρδάρα
Στο Κιατο έχω φορτίσει χωρίς πρόβλημα στον dc του ΑΒ στις 5/1/25 χωρίς πρόβλημα. Γενικά με ac δεν ασχολούμαι. Βλέποντας το PlugShare, κριτικές θετικές έχει μόνο ο Γρηγόρης και το my market. Εν τω μεταξύ, όλους κι όλους 4 ac έχει
, μάλλον τους είδες όλους. Που φόρτισες τελικά επιτυχώς;
-
Ε λοιπόν, έχασα κοντά στο μισάωρο. Αφού πρώτα χρειάστηκε να αλλάξω τέσσερις τοποθεσίες για να βρω κάποιον 11άρη που δούλευε. Ή αυτός ή η εφαρμογή. Χαίρομαι πολύ που έχω Tesla και στα ταξίδια θα κουμπώνω στο δίκτυό της. Αντί να ψάχνω πώς θα εκκινήσω τον φορτιστή της κάθε σαχλαμαροεταιρείας που μας δουλεύει κατάμουτρα.Εμ εγώ τα λέω Δημήτρη μου για το δίκτυο ότι είναι κακο. Μόνο με Τέσλα γίνεται δουλειά σε ταξίδια αλλά δεν είναι και πολλοί ακόμα.
Είναι δυνατόν να αλλάξεις 4 τοποθεσίες για να βρεις ένα φορτιστή απλό να κάνεις την δουλειά σου. Ρητορική ερώτηση.
Βάζουν φορτιστές και τους παρατάνε στην μοίρα τους οι υπόλοιποι , ούτε καν να ενημερώσουν αν δεν λειτουργεί , δυσκολία με τις κωλοεφαρμογες τους. Θα έπρεπε κάθε φορτιστής για να τον χρησιμοποιήσεις να μην χρειάζεται εφαρμογή και να δέχεται visa/Mastercard ή iris. Και να έχει εφαρμογή μόνο αν έχεις καμία επιπλέον έκπτωση. Αν δεν λειτουργεί να έχει online σύστημα και να ενημερώνει κάπου που έχει τους φορτιστές online .
Έτσι γίνεται δουλίτσα, αντί αυτού δημιουργούν ανασφάλειες θα λειτουργούν/δεν λειτουργούν όταν θα φτάσω στον κόσμο και χάνεται η μπάλα. Μια φορά να την πατήσεις , αγανακτείς και βρίζεις τα ηλεκτρικά .
-
Το κερασάκι στην τούρτα: στους δύο πρώτους, χρειάστηκε να περιμένω τους θερμικούς οδηγούς που είχαν παρκάρει στη θέση.
Η σειρά ήταν:
ΑΒ ΔΕΗ σε αυτούς που είναι ακριβώς στην είσοδο (με αναμονή αποχώρησης)
μετά ένα καφέ με Chargespot, όπου η υπάλληλος μου είπε ότι ένα χρόνο που δουλεύει εκεί, δεν έχει καταφέρει να φορτίσει κανείς
μετά ΜyMarket, όπου η εφαρμογή της NRG δε δούλευε (βλέπω ότι ούτε τώρα δουλεύει. Πήρα σήμερα τηλέφωνο για RFID και ακόμα περιμένω να με πάρουν πίσω)
Τελικά φόρτισα στον ΑΒ στο δίπλα πάρκινγκ, εκεί που είναι ο DC. -
Tesla > elpe > ΔΕΗ > χάος…
-
Το χειρότερο πλην της αναξιοπιστίας είναι ότι κάθε μια έχει δικό της απλικασιον ! Ήμαρτον, βάλτε μια πιστωτική να τελειώνουμε !
-
Μα τους έδωσε στη συνάντηση της ηλεκτροκίνησης τσάμπα φορτίσεις η nrg και έγινε χαμός ….
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μα τους έδωσε στη συνάντηση της ηλεκτροκίνησης τσάμπα φορτίσεις η nrg και έγινε χαμός ….
Ε καλά. Οπότε δίνεις σε κάποιον κάτι τσάμπα γίνεται χαμός
Δεν είχα πρόβλημα με nrg αλλά προτιμώ ΕΛΠΕ. ΔΕΗ είναι η εύκολη λύση συχνά επειδή έχει πολλά σημεία μέσα σε πόλεις. Προσωπικά προτιμώ συνήθως τα σεα
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης