Δεν προσθέτω αντεπιχειρήματα στο ηλεκτρικό ταξί. Προσπαθώ να ερμηνεύσω την τωρινή ανυπαρξία του, και πειδή έχω κάνει αυτή τη συζήτηση μερικές εκατοντάδες φορές με τον επαγγελματία οδηγό-γαμπρό μου, νομίζω τα καταφέρνω καλά.
Σαφώς και τα ποσοστά του θα πάρουν σάρκα και οστά τα επόμενα χρόνια, και εννοείται θα πάρει κεφάλι σε 10-15, μπορεί και νωρίτερα, είναι θέμα πολιτικής. Πχ σου βάζω αύριο το πετρέλαιο στα 3 ευρώ, και κάνω 30 χήνες την επιδότηση στα ηλεκτρικά , φυτεύω και 1.000 ταχυφορτιστές 300kw αποκλειστικά για δαύτους, και το 2025 όλοι τρέχουν να πάρουν ηλεκτρικό ταξί.
Σήμερα όμως είναι στο μηδέν, και όσο συνεχίζουμε έτσι, πέριξ του μηδενός θα κλώθουν. Κι αν έχουν κάνει παρουσιάσεις ηλεκτρικών ταξί οι εταιρείες στα σωματεία τους, τζίφος μέχρι τώρα...
Υγ. Ένα ταξί διπλοβάρδια γράφει και 170-180.000 χλμ. ετησίως . Μονή βάρδια Αθήνα 70-80.000 χλμ. Επαρχία υπάρχουν ταξιά που δουλεύουν ακόμη και στα 120.000 χλμ. Ή και παραπάνω το χρόνο, μονή βάρδια. Πχ Καλαμάτα Αθήνα αλέ είναι 500χλμ. Και υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν σχεδόν κάθε μέρα.